edo maajka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

ljubav_aha

#1 edo maajka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

"Ovaj mladi i Bosanac i Hercegovac u pravom smislu riječi, već niz godina bar pjesmom pokušava ukazati građanima u kakvoj državi žive i da je, uistinu, krajnje vrijeme da se nešto promijeni."

pogledah video na hayat.ba

nesto mi nije jasno,zasto govori da je vrijeme za promjene,kao da to niko uopce nije toga svjestan u BiH,a ni edo nije spreman da ih sprovede ,jer ,kako on rece "nema m*da",a ocevidno ni dovljno znanja,ali umjesto toga se sjetio pozvati heroje rata na novu rEvoluciju u BiH :!:
Last edited by ljubav_aha on 20/05/2008 01:03, edited 1 time in total.
Umjetnik a

#2 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Umjetnik a »

ljubav_aha wrote:"Ovaj mladi i Bosanac i Hercegovac u pravom smislu riječi, već niz godina bar pjesmom pokušava ukazati građanima u kakvoj državi žive i da je, uistinu, krajnje vrijeme da se nešto promijeni."

nesto mi nije jasno,zasto govori da je vrijeme za promjene,kao da to niko uopce nije toga svjestan u BiH,a ni edo nije spreman da ih sprovede ,jer ,kako on rece "nema m*da",a ocevidno ni dovljno znanja,ali umjesto toga se sjetio pozvati heroje rata na novu rEvoluciju u BiH :!:
i šta si htjela da kažeš
ljubav_aha

#3 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

umjetnik, mnogo je " edi majki" u BiH
Umjetnik a

#4 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Umjetnik a »

ljubav_aha wrote:umjetnik, mnogo je " edi majki" u BiH

pa znam

#5 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by location »

Umjetnik a wrote:
ljubav_aha wrote:umjetnik, mnogo je " edi majki" u BiH

pa znam
da ali ti mnogi samo glume da su edo majka. tako neka pravi edo majka ustane.
abidsakalas

#6 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by abidsakalas »

Edo Maajka u Tuzli i Sarajevu borac protiv nacionalista, u Zapadnom Mostaru,Banja Luci itd... najobicniji tezgaros po diskotekama. Vidio i uvjerio se fuj...nema on ni muda ni kite.
kirby

#7 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by kirby »

abidsakalas wrote:Edo Maajka u Tuzli i Sarajevu borac protiv nacionalista, u Zapadnom Mostaru,Banja Luci itd... najobicniji tezgaros po diskotekama. Vidio i uvjerio se fuj...nema on ni muda ni kite.

Valjda oni u Mostaru i BL trebaju da imaju svog maajku.Ja mogu samo reci sta ne valja u mojoj kuci,a za tvoju bi se valjda ti trebao pobrinuti.Logicno.
rimy

#8 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by rimy »

abidsakalas wrote:Edo Maajka u Tuzli i Sarajevu borac protiv nacionalista, u Zapadnom Mostaru,Banja Luci itd... najobicniji tezgaros po diskotekama. Vidio i uvjerio se fuj...nema on ni muda ni kite.
Izvini molim te, pa sta ako tezgari po diskotekama... :x Ide tamo gdje ima ljudi koji vole i cijene ono sto on radi, a takvih ima i u Zapadnom Mostaru, Banjaluci, ali i u Tuzli i Sarajevu i gdje vec ne... I treba da ide... Dokle god mi budemo generalizovali i razdavajali 'nas' od 'njih' nema ovdje hajra... :run:
_tulumba_

#9 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by _tulumba_ »

ljubav_aha wrote:"Ovaj mladi i Bosanac i Hercegovac u pravom smislu riječi, već niz godina bar pjesmom pokušava ukazati građanima u kakvoj državi žive i da je, uistinu, krajnje vrijeme da se nešto promijeni."

sve ok ali odkuda ovo "ovaj mladi i Bosanac i Hercegovac u PUNOM SMISLU RIJECI"....
Pa covjek je vise Hrvat nego Bosanac, pjeva o sranju u nasoj zemlji a godinama pokusava dobiti tudje drzavljanstvo....ma da Bosanac u PUNOM smislu rjeci... :bih: :bih:
Umjetnik a

#10 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Umjetnik a »

_tulumba_ wrote:

sve ok ali odkuda ovo "ovaj mladi i Bosanac i Hercegovac u PUNOM SMISLU RIJECI"....
Pa covjek je vise Hrvat nego Bosanac, pjeva o sranju u nasoj zemlji a godinama pokusava dobiti tudje drzavljanstvo....ma da Bosanac u PUNOM smislu rjeci... :bih: :bih:
pa i dubioza kolektiv pjeva o sranju u našoj zemlji
hare1964

#11 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by hare1964 »

Sad najednom ta drogirana stoka prica ko ga je popusio a ko nije a to kao mi neznamo bez njega
samo pokazao da ima komleks Sarajeva i malo vecih mjesta
Tipicni bosanski papak izgubljen u vremenu i prostoru a babo prodo par duluma zemlje da se sin provali po svaku cjenu
Edo ne seri matereti nego uzmi hrvatski pasos pa njima seri o politici
Umjetnik a

#12 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by Umjetnik a »

hare1964 wrote:Sad najednom ta drogirana stoka prica ko ga je popusio a ko nije a to kao mi neznamo bez njega
Tipicni bosanski papak izgubljen u vremenu i prostoru a babo prodo par duluma zemlje da se sin provali po svaku cjenu
ja ne znam šta vam on smeta
kirby

#13 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by kirby »

hare1964 wrote:Sad najednom ta drogirana stoka prica ko ga je popusio a ko nije a to kao mi neznamo bez njega

64 godiste a tako pises?svakakvih ljudi na dunjaluku ima.
_tulumba_

#14 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by _tulumba_ »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
dobar_skroza

#15 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by dobar_skroza »

Ja ba hare, da je kakva dzigara u Perth dosla valjalo bi jelde? Sta ti Edo smeta svega ti? Dijete za rata naraslo, iz Brckog (carsija prava), snalazi se kako moze, i veci je Bosanac nego sto ces ti 100 puta biti.
Koji ti pasos imas papak?
user_friendly

#16 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by user_friendly »

Edo Maajka je jedan veliki nabobani glavati idiot, koji veze s vezom nema!
irfan2

#17 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by irfan2 »

prije svega, uopste ne kontam temu ..
a ovo
i ovo..
.. je osnovni razlog zasto nikad ne zalazim na politiku ..toliko pacenika i bolesnika ima da jednostavno ne mozes ih izbjec, makar se pokusao ne obazirat :roll: ....
glavutan

#18 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by glavutan »

user_friendly wrote:Edo Maajka je jedan veliki nabobani glavati idiot, koji veze s vezom nema!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Meni se cini da smo svi veliki nabobani glavati idioti, koji veze s vezom nemamo!

http://www.youtube.com/watch?v=oXobejzkijo
user_friendly

#19 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by user_friendly »

irfan2 wrote:prije svega, uopste ne kontam temu ..
a ovo
i ovo..
.. je osnovni razlog zasto nikad ne zalazim na politiku ..toliko pacenika i bolesnika ima da jednostavno ne mozes ih izbjec, makar se pokusao ne obazirat :roll: ....
Nema to veze sa pačeništvom, uostalom jesl ikad sluš'o tog lika kad progovori, a pogotovo kad počne trljat o "politčkoj situaciji u BIH", "pravom islamu", "kako je počeo rat" i ostale njegove interpretacije i nebuloze? Dobro je reko ovaj lik gore, totalno izgubljen u vremenu i prostor. Vjerovatno od silnih leksaurina, "žutog", alkohola i vutre!
zlatan01

#20 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by zlatan01 »

Ni ova tema nije odmakla bas od sivila koje vlada ovim forumom, nazalost. Malo kosntuktivnih postova, puno pljuvanja po svemu, u pravilu po onome sto nije po ukusu pojedinih osoba. Evo kazu Edo Majka je papak koji trazi hrvatski pasos (ups, putovnicu). I sta sa time? On je mozda automatski losiji Bosanac zbog toga? A moze li se strano drzavljanstvo uzeti iz prakticnih razloga, ili neki smatraju da je to uvjek iz ljubavi? Neki smatraju da ako imas hrvatsko drzavljanstvo da automastki ne volis Bosnu? Licno nisam fan Ede Majke i svidja mi se tek par njegovih pjesama (ili sta je to vec), ali ja nemam pravo zbog toga da negiram njegove kvalitete i uspjeh, a covjek jeste uspjesan, to valjda ne moze niko poreci. Babo mu prod'o par dunuma da pogura sina? Pa nisu svi sretni da im babo nikad nije ni imao nista ali je kontolisao prolaz kroz tunel pa ih tako malo pogurao...Zapravo se meni cini da imenovani kriticari svega i svacega u stvari i ne zele promjene jer je njima valjda dobro ovako kako je.
vee-jay

#21 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by vee-jay »

dobar_skroza wrote:
Ja ba hare, da je kakva dzigara u Perth dosla valjalo bi jelde? Sta ti Edo smeta svega ti? Dijete za rata naraslo, iz Brckog (carsija prava), snalazi se kako moze, i veci je Bosanac nego sto ces ti 100 puta biti.
Koji ti pasos imas papak?
Bozemesacuvaj!!!!!!!! Pa kakva svijeta...

Grupa 1. Ljudi koji su ostali i koji samo klimaju glavom i pasu travu ali nema veze sve je ok jer -> nestat ce RS kad tad jer eto to je Hare obecao i tako ce biti. I onda ti klimaci glavama, kad dodje Edo kao gradjanin BiH koji eto pak ne zivi u Sarajevu (wow pa kako je to moguce, sta on to ima protiv Sarajeva???) i sebi dopusti kritiku ove nadasve apsurdne situacije u kojoj se BiH nalazi, kao da su jedva sacekali da ga bombardjuju svojom zavisti i nebuloznoscu. Hej ba, pa da nije Ede i ljudi kao on citav svijet bi mislio da smo mi svi kao nasa aktuelna vlada. Hvala Edi, jedan je jedan od najboljih ambasadora nase zemlje.

Grupa 2. Dijasporci koji nemaju ama bas blage veze sa desavanjima u i oko BiH i samo se "kurce" svojom glupostima i nacionalizmom.
-->Izgubljen u vremenu i prostoru!!!
Jel ti Australijanac uopste znas o cemu to Edo pjeva?????? Koliko ja znam frajer ne repa o drugom svjetskom, Hiroshimi ili kengurima. Nego o onome sto njega danas brine i zanima: politika i zenske (premda Edo kaze "ljubav"). Uhhh reci ces, repa on i o drogama. I? Sad to znaci, da svatko ko krikuje vlast je drogeras i pimp. Aha aha, klimaj glavom. Nego, idi ti poslusaj i pogledaj si Cecu preko satelita, pa da te nahrani golim nogama i medenim usnama. A nakon toga jedna ili dve izjave Hareta pa da te nastela u tvoju nirwanu.
--> Kompleks Sarajeva i vecih mjesta????
Halo ba, frajer zivi u Zagrebu -> pa ti sad uporedi ta dva grada. Zagreb: glavni grad jedne zemlje koja je naredne godine/dve (ako Bog da) u EU. Sarajevo glavni grad hmmm cega??? mafije, kriminala, korupcije, ludila, carstvo Radoncica i Miskovica i vladajuce politicke elite, koja gleda kako se djeca po gradu ubijaju i starci pale. Grad drzave koje samo ima na papiru. Grad koju najvaznija politicka licnost nase domovine ne smatra niti svojim niti svojim glavnim gradom!!!!!!!
--> Babo prodao dulum zemlje?!?!
Na ovo no comment. Prenisko mi je.
--> Edo ne seri matereti nego uzmi hrvatski pasos pa njima seri o politici.
Eto vidis, nemas blage o cemu on to tamo ili vamo kome sere. Dragi moj Vlado.
--> A na kraju krajeva, kao sto Dobar_Skorz napisa. Sta se ti imas kurciti covjece, pa ti sa tvojom domovinom imas isto toliko kao eto predpostavljam Edo sa baletom. Poklopi se i umukni. Papak glupi!!! :skoljka:

@tulumba. Jel tulumba? Hare1964 smije o drzavi prosipati svoje neznanje, jer ipak on bez obzira sto ne zivi u njoj i nema blage on njoj, najvaznije je: da imate isto misljenje. Ma bjazi ba. I da, Edo JESTE Bosanac. Sta si ti? Ma nemoj mi reci: rodjeni!!! Sarajlija. Idi nek ti stari kaze. A mozda ti stara skonta da joj je nana rodjena u Isti ili Dalmaciji, pa da vam nabavi Hrvatsko drzavljanstvo. Pa da barem tebe salju van....

:-) 8-) :(
ljubav_aha

#22 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

zlatan01 wrote:Ni ova tema nije odmakla bas od sivila koje vlada ovim forumom, nazalost. Malo kosntuktivnih postova, puno pljuvanja po svemu, u pravilu po onome sto nije po ukusu pojedinih osoba. Evo kazu Edo Majka je papak koji trazi hrvatski pasos (ups, putovnicu). I sta sa time? On je mozda automatski losiji Bosanac zbog toga? A moze li se strano drzavljanstvo uzeti iz prakticnih razloga, ili neki smatraju da je to uvjek iz ljubavi? Neki smatraju da ako imas hrvatsko drzavljanstvo da automastki ne volis Bosnu? Licno nisam fan Ede Majke i svidja mi se tek par njegovih pjesama (ili sta je to vec), ali ja nemam pravo zbog toga da negiram njegove kvalitete i uspjeh, a covjek jeste uspjesan, to valjda ne moze niko poreci. Babo mu prod'o par dunuma da pogura sina? Pa nisu svi sretni da im babo nikad nije ni imao nista ali je kontolisao prolaz kroz tunel pa ih tako malo pogurao...Zapravo se meni cini da imenovani kriticari svega i svacega u stvari i ne zele promjene jer je njima valjda dobro ovako kako je.
razlog je razumljiv,nedovoljno shvacen cilj teme :mrgreen:

pises da vlada svilo ovim forumom,da u pravu si,upravo daje pravu sliku nas u dijaspori injenoh gradjanja u BiH,sve sivilo kad se spomene o zivotu o BiH

iskreno receno,EM ,se lijepo snasao pjevanjem,to je OK,ali kako i sta je rekao tokom kratkog intervjua na hayat.ba me je doslovno nasmijalo,na zalost,nije uopce smijesno

covjek poziva na promjene u BiH , a ni sam nije spreman za njih

cilj teme nije iskljucivo kritikovanje ED,vec ,zelim podvuci,kako BiH ima mnogo EM,koji su samo vrebalno spremni za promjene,i sto se niko ne mice sa mrtve tacke,a ovdje na politickom sektoru foruma se niko ne moze dogovoriti o osnovnim stvarima :mrgreen:
vee-jay

#23 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by vee-jay »

ljubav_aha wrote:
zlatan01 wrote:Ni ova tema nije odmakla bas od sivila koje vlada ovim forumom, nazalost. Malo kosntuktivnih postova, puno pljuvanja po svemu, u pravilu po onome sto nije po ukusu pojedinih osoba. Evo kazu Edo Majka je papak koji trazi hrvatski pasos (ups, putovnicu). I sta sa time? On je mozda automatski losiji Bosanac zbog toga? A moze li se strano drzavljanstvo uzeti iz prakticnih razloga, ili neki smatraju da je to uvjek iz ljubavi? Neki smatraju da ako imas hrvatsko drzavljanstvo da automastki ne volis Bosnu? Licno nisam fan Ede Majke i svidja mi se tek par njegovih pjesama (ili sta je to vec), ali ja nemam pravo zbog toga da negiram njegove kvalitete i uspjeh, a covjek jeste uspjesan, to valjda ne moze niko poreci. Babo mu prod'o par dunuma da pogura sina? Pa nisu svi sretni da im babo nikad nije ni imao nista ali je kontolisao prolaz kroz tunel pa ih tako malo pogurao...Zapravo se meni cini da imenovani kriticari svega i svacega u stvari i ne zele promjene jer je njima valjda dobro ovako kako je.
razlog je razumljiv,nedovoljno shvacen cilj teme :mrgreen:

pises da vlada svilo ovim forumom,da u pravu si,upravo daje pravu sliku nas u dijaspori injenoh gradjanja u BiH,sve sivilo kad se spomene o zivotu o BiH

iskreno receno,EM ,se lijepo snasao pjevanjem,to je OK,ali kako i sta je rekao tokom kratkog intervjua na hayat.ba me je doslovno nasmijalo,na zalost,nije uopce smijesno

covjek poziva na promjene u BiH , a ni sam nije spreman za njih

cilj teme nije iskljucivo kritikovanje ED,vec ,zelim podvuci,kako BiH ima mnogo EM,koji su samo vrebalno spremni za promjene,i sto se niko ne mice sa mrtve tacke,a ovdje na politickom sektoru foruma se niko ne moze dogovoriti o osnovnim stvarima :mrgreen:
Pa dobro i sta sad ti ocekujes od Ede konkretno? Da se on bavi politikom? On nema blage veze o politici, sta on tu ima da trazi? On je umjetnik, pa neka svoja razmisljanja na svoj nacin ispoljava. Sta ce on sa politicarima i u politici. Pa njegovo prvo izjavljivanje na politickoj sceni bi zavrsilo komentarima: "ma pusti ba njega, drogeras i pimp" i sl.
Edo ono sto radi radi dobro, nek ostane pri tom. Nisam neki ljubitelj Hip Hopa, ali Edo me udara kao sto to radi Djole, Stuke, Zoster ili drugi koji muzikom pokusavaju da promjene ovo sivilo danasnjice.

btw. sivilo foruma je tek ogledalo realnog stanja u realnom zivotu.

btw2. Slucaj Tanovic. Vratio se u Sarajevo i vidio da je situacija puno vise nego tek za*ebana. I onda porazgovara sa Bajicem i skontaju da naprave stranku. Raja prvo ono "hej super". Dani ga prozivaju novim Messiasom. A nakon dve/tri izjave Tanovica i Bajica sad raja: "ah ma ne zna Danis, nije on politicar".
ljubav_aha

#24 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by ljubav_aha »

[quote="vee-jay]
Pa dobro i sta sad ti ocekujes od Ede konkretno? Da se on bavi politikom? On nema blage veze o politici, sta on tu ima da trazi? On je umjetnik, pa neka svoja razmisljanja na svoj nacin ispoljava. Sta ce on sa politicarima i u politici. Pa njegovo prvo izjavljivanje na politickoj sceni bi zavrsilo komentarima: "ma pusti ba njega, drogeras i pimp" i sl.
Edo ono sto radi radi dobro, nek ostane pri tom. Nisam neki ljubitelj Hip Hopa, ali Edo me udara kao sto to radi Djole, Stuke, Zoster ili drugi koji muzikom pokusavaju da promjene ovo sivilo danasnjice.
btw. sivilo foruma je tek ogledalo realnog stanja u realnom zivotu.

btw2. Slucaj Tanovic. Vratio se u Sarajevo i vidio da je situacija puno vise nego tek za*ebana. I onda porazgovara sa Bajicem i skontaju da naprave stranku. Raja prvo ono "hej super". Dani ga prozivaju novim Messiasom. A nakon dve/tri izjave Tanovica i Bajica sad raja: "ah ma ne zna Danis, nije on politicar".[/quote]

Nisam neki ljubitelj Hip Hopa, ali Edo me udara kao sto to radi Djole, Stuke, Zoster ili drugi koji muzikom pokusavaju da promjene ovo sivilo danasnjice.

KAKO,to je sustina moje teme,kako narod od EM i ostalih umjentika sadasnjice ocekuje da oni konkretno nesto promjene pukim pjevanjem :?:

Pablo Picasso,cija sam djela licno vidjela,upravo pokazuju buran period ,ali njegova djela nisu pomogla da se nesto promjeni u tadasnjem drustvu,jer ih je stvrao u izbjeglistvu
djelo svakog umjetnika je emocionalno praznjenje i poruka kako se osjeca i kako bi trebalo biti,predstavlja o ostavlja trag jednog vremena i ideje umjetnika,ali nisam sigurna da je umjetnost konkretno,slika ili pjesma, promjenila sivilo necije sadasnjice,osim sto je postala inspiracija buducim generacijama
Last edited by ljubav_aha on 18/05/2008 16:10, edited 1 time in total.
_tulumba_

#25 Re: edo majka ,politika i spremnost drustva za bolje promjene

Post by _tulumba_ »

@tulumba. Jel tulumba? Hare1964 smije o drzavi prosipati svoje neznanje, jer ipak on bez obzira sto ne zivi u njoj i nema blage on njoj, najvaznije je: da imate isto misljenje. Ma bjazi ba. I da, Edo JESTE Bosanac. Sta si ti? Ma nemoj mi reci: rodjeni!!! Sarajlija. Idi nek ti stari kaze. A mozda ti stara skonta da joj je nana rodjena u Isti ili Dalmaciji, pa da vam nabavi Hrvatsko drzavljanstvo. Pa da barem tebe salju van....

:-) 8-) :(
ok mozda grijesim, jer ne znam vise ko je ovdje u dijaspori a ko nije..
Fakat nisam Sarajlija niti bi to zelio biti, kazem jos i hvala Bogu....ZENICA je moj grad...
nego mi samo smeta to sto se fol Edo klinci citavo vrijeme kao ne bi on nista u politiku, cak ima i pjesmu, ne sjecam se tacno naziva uglavnom kaze, svi bi sad htjeli biti politicari......osudjuje druge a sam je takav :D inace, textovi su po meni odlicni, ali mislim da on i na tom samo treba i ostati, odnosno da radi ono sto najbolje zna a to je rep...Sad ako ce i on u neku politiku :-) ....
uglavnom, ostani ovdje i onda nesto pametuj o BIH, a ne, da mi neko sere iz ZG-a kako je sve sranje kako treba rusit sve...
pa de ziv bio dodji ovdje pa cemo zajedno, ako treba, rusit...kad bi tako svi razmisljali Bosnu bi do sad svi napustili, jer naravno lakse je biti pametan negdje drugo.... :bih: :bih: :bih:
Post Reply