Edinburgh

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Sunrise00

#1 Edinburgh

Post by Sunrise00 »

Planiram, ovo ljeto, ako uspijem, otici u Edinburgh u skolu engleskog jezika.

Pa eto, ako je neko bio, savjeti i iskustva su dobrodosli :D
Edin H.

#2 Re: Edinburgh

Post by Edin H. »

Pa ti izgleda nisi bila u Edinburgu kada je Zeljo igrao sa Heartsom :shock:

Prelijep grad, ali vjetrovit, hladan....
Klodovik

#3 Re: Edinburgh

Post by Klodovik »

Jedini grad iz kojeg se nisam poželio vratiti u Sarajevo. Proveo sam jedno nezaboravno ljeto u njemu.
Sunrise00

#4 Re: Edinburgh

Post by Sunrise00 »

greska.. :D :oops:
Last edited by Sunrise00 on 23/03/2009 11:47, edited 1 time in total.
Sunrise00

#5 Re: Edinburgh

Post by Sunrise00 »

Kakve su vremenske prilike tamo ljeti, u augustu? :D
Edin H.

#6 Re: Edinburgh

Post by Edin H. »

Sunrise00 wrote:Kakve su vremenske prilike tamo ljeti, u augustu? :D

Kao i sto mozes ocekivati na Otoku.

Nikada se ne zna :-)

Sam grad je inace kao iz bajke.
Sunrise00

#7 Re: Edinburgh

Post by Sunrise00 »

Edin H. wrote:

Slike su fenomenalne. Mogu misliti kako je tek uzivo :)
alica.k

#8 Re: Edinburgh

Post by alica.k »

Sunrise00 wrote:
Edin H. wrote:

Slike su fenomenalne. Mogu misliti kako je tek uzivo :)
ne mozes ni zamisliti...grad odise nekom historijom, energijom, rijetko gdje to dozivis. kad sam ja bila potrefio se jedan (cak) polu-suncan dan i pred kraj dana je tako lijepo to sunce u zalasku obasjalo grad...ta mi je scena uvijek pred ocima. ujutro se digla neka maglica, ma prava scena iz nekog filma. nezaboravno.
Sunrise00

#9 Re: Edinburgh

Post by Sunrise00 »

alica.k wrote:
ne mozes ni zamisliti...grad odise nekom historijom, energijom, rijetko gdje to dozivis. kad sam ja bila potrefio se jedan (cak) polu-suncan dan i pred kraj dana je tako lijepo to sunce u zalasku obasjalo grad...ta mi je scena uvijek pred ocima. ujutro se digla neka maglica, ma prava scena iz nekog filma. nezaboravno.
U kojem si dijelu godine ti bila :D Ja se iskreno nadam da ce me zapasti bar nekoliko finih dana.. :D
Better Man

#10 Re: Edinburgh

Post by Better Man »

Prošle godine Kad sam bio u Londonu imao sam priliku da odem na par dana u Edinburgh. Šta reči, nego da je riječ o jednom predivnom gradu koji vas osvoji na prvu. Iako sam bio u januaru vrijeme nas je poslužilo. Istina da je bio jedan ružan i kišovit dan, ali dan poslije je bilo vedro i sunčano i uopće nije smetalo što je bio vjetrovit i prohladan. Svima preporučujem koji imaju priliku da posjete ovaj divan grad i obiđu njegove znametinosti kao što je jedan stari dvorac s kojeg se pruža predivan pogled na grad. pričati o Škotskoj, a ne spomenuti neke od legendarnih Škotskih bendova koji su idealni za slušati, kao Teenage Fanclub, Belle And Sebastian, Primal Scream, Travis, Mogwai, The Delgados, Arab Strap je grijeh. Evo par slika da vidite tu čaroliju od grada.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by Better Man on 23/03/2009 22:46, edited 2 times in total.
Klodovik

#11 Re: Edinburgh

Post by Klodovik »

@Sunrise00

Ne možeš ni zamisliti kako će ti biti dobro u Edinburghu ljeti. A kad već odeš u Škotsku, ne propusti ni Highlands, Loch Ness, Loch Lomond, Glasgow, Inverness, Dundee, Aberdeen, St. Andrews, Stirling Castle... da više ne nabrajam, krenut će mi suze na oči. I pazi da ne propustiš pivu u Sheep Heid Inn, a onda trkom na Arthur's Seat i... Ma, nećeš ti svakako znati kuda ćeš prije :D

A što se tiče vremena, za dva mjeseca provedena u Edinburghu (juli i august), samo jednom sam odjenuo kratke hlače. Istina, moj prag osjetljivosti na hladnoću je dosta nizak.
Sunrise00

#12 Re: Edinburgh

Post by Sunrise00 »

Klodovik wrote:@Sunrise00

Ne možeš ni zamisliti kako će ti biti dobro u Edinburghu ljeti. A kad već odeš u Škotsku, ne propusti ni Highlands, Loch Ness, Loch Lomond, Glasgow, Inverness, Dundee, Aberdeen, St. Andrews, Stirling Castle... da više ne nabrajam, krenut će mi suze na oči. I pazi da ne propustiš pivu u Sheep Heid Inn, a onda trkom na Arthur's Seat i... Ma, nećeš ti svakako znati kuda ćeš prije :D

A što se tiče vremena, za dva mjeseca provedena u Edinburghu (juli i august), samo jednom sam odjenuo kratke hlače. Istina, moj prag osjetljivosti na hladnoću je dosta nizak.
Vjeruj mi, sve se bojim da sta ne propustim, a eto, nadam se da cu bar vecinu uspjet vidjet u 2 sedmice.

A za pivu, ja bih rado probala, al' sam maloljetna. :roll: :oops: :D
alica.k

#13 Re: Edinburgh

Post by alica.k »

Sunrise00 wrote: U kojem si dijelu godine ti bila :D Ja se iskreno nadam da ce me zapasti bar nekoliko finih dana.. :D
ja sam ti bila pocetkom aprila, al to je bilo prije vise od 4 godine...mozda su se vremenske prilike promjenile od tad, pa te zapadne sunce :D. znam da nije bilo kise, al je bilo tmurno vrijeme, kad je sunce izaslo taj dan svi smo se obradovali.

inace, koga interesuje, karte za edinburgh iz zadra su poprilicno jeftine (a preko koga drugo nego ryana :D?) ova me tema povukla da vidim malo kak se krecu cijene, izadje povratna karta (sa online check-inom i jednom torbom) oko 120KM! zna li neko kako do zadra jeftino???
Sunrise00

#14 Re: Edinburgh

Post by Sunrise00 »

alica.k wrote:
Sunrise00 wrote: U kojem si dijelu godine ti bila :D Ja se iskreno nadam da ce me zapasti bar nekoliko finih dana.. :D
ja sam ti bila pocetkom aprila, al to je bilo prije vise od 4 godine...mozda su se vremenske prilike promjenile od tad, pa te zapadne sunce :D. znam da nije bilo kise, al je bilo tmurno vrijeme, kad je sunce izaslo taj dan svi smo se obradovali.

inace, koga interesuje, karte za edinburgh iz zadra su poprilicno jeftine (a preko koga drugo nego ryana :D?) ova me tema povukla da vidim malo kak se krecu cijene, izadje povratna karta (sa online check-inom i jednom torbom) oko 120KM! zna li neko kako do zadra jeftino???
http://www.zeba-tours.com/prodajakarata.html

Evo je, povratna, 80 KM :dance: :D

@Better Man: Slike su fenomenalne :thumbup: :D :D
alica.k

#15 Re: Edinburgh

Post by alica.k »

znaci 200KM do edinburgha. kul!
Better Man

#16 Re: Edinburgh

Post by Better Man »

Sunrise00 wrote:
alica.k wrote:

http://www.zeba-tours.com/prodajakarata.html

Evo je, povratna, 80 KM :dance: :D

@Better Man: Slike su fenomenalne :thumbup: :D :D
Hvala na komentaru za slike!
Post Reply