Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

dezurni_ucenik

#26 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by dezurni_ucenik »

Sredovječni prosjak koji u sarajevskim tramvajima posljednju godinu traži pomoć je osuđeni ratni zločinac Džemal Zahirović zvani Špajzer, kojeg je Kantonalni sud u Zenici još 1997. osudio na osam godina zatvora zbog

ratnog zločina nad Bošnjacima u Bijeljini, saznaje "Dnevni avaz".

Krv u žilama

Krvnika je, kako saznaje naš list, prije nekoliko dana u Sarajevu u tramvaju prepoznao jedan od bivših logoraša te ga, šokiran prizorom, pokušao napasti. Kako nam je ispričao jedan od očevidaca, Zahirović se uspio istrgnuti i pobjeći. Prema svjedočenjima žrtava, Zahirović, koji se predstavlja kao prosjak, osuđen je zbog mučenja zatvorenika u koncentracionom logoru Batkovići, gdje je Bošnjacima, kako saznajemo, "macolom razbijao glave".

O kakvom se zločincu radilo govori i podatak da je Zahirović prvobitno bio osuđen na Okružnom sudu u Bijeljini na smrtnu kaznu koja je kasnije preinačena u osam godina robije.

- Radi se o čovjeku koji pri ulazu u tramvaj naziva svima selam i dobar dan. Svi ga znaju, ali niko nije ni sanjao o kome je riječ. Taj dan se odvijala prava drama u tramvaju, da vozač nije otvorio vrata, pala bi mrtva glava - kaže očevidac nemilog događaja za "Avaz", istaknuvši da policiju niko nije pozvao.

Presuda donesena

U Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona potvrđeno nam je da je Zahirović osuđen na zatvorsku kaznu od osam godina zatvora koju mu je izrekao Kantonalni sud u Zenici, ali da im nije poznato gdje se trenutno nalazi jer je presuda donesena još 1997. godine.

No, saznajemo da je Zahirović četiri godine odrobijao u Kaznenopopravnom zavodu u Zenici te da je poslije toga pušten zbog "uzornog ponašanja", pa je, nakon prosjačenja u Zenici, doselio u Sarajevo.

Image
Last edited by dezurni_ucenik on 21/08/2015 11:47, edited 1 time in total.
SmokingMan

#27 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by SmokingMan »

Ne zaboravite da su Mirso i Emir nedavno rasturili srbe u žderanju čvaraka.Edin je na dobrome putu da postane i veći četnik od pojedinih vojvoda... :D

http://www.prijedordanas.com/?p=12327
NataliDizdar

#28 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by NataliDizdar »

SmokingMan wrote:Ne zaboravite da su Mirso i Emir nedavno rasturili srbe u žderanju čvaraka.Edin je na dobrome putu da postane i veći četnik od pojedinih vojvoda... :D

E ovo ne razumijem, ovo mi je skroz ono...bolesno.

Znaci vama je jesti svinjetinu i dati podrske Mladicu isto? To je po vama isti stepen izdaje?

Znaci to sto sam ja Bosnjakinja i jedem sunku znaci da sam cetnikusa?
dječak sa šibicama

#29 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by dječak sa šibicama »

salik79 wrote:
Drinski wrote:ma vidis da su sabornici neki ludaci, poput onih sekti u USA sto cekaju Isusa pa kad ovaj ne dođe oni svi izvrse kolektivno samoubistvo.
Image

:mrgreen: :skoljka:
Drevni Srbi protiv Atlantide, koja epska prica, Spilberg ne pita posto su filmska prava.

Vec vidim Orlanda Bluma kao vodju drevnih Srba, onako ljepuskast i simpatican, a cvrst i snazan.

Zle i povampirene atlantidjane bi mogao voditi Tom Kruz.
SmokingMan

#30 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by SmokingMan »

NataliDizdar wrote:
SmokingMan wrote:Ne zaboravite da su Mirso i Emir nedavno rasturili srbe u žderanju čvaraka.Edin je na dobrome putu da postane i veći četnik od pojedinih vojvoda... :D

Znaci vama je jesti svinjetinu i dati podrske Mladicu isto? To je po vama isti stepen izdaje?

Polahko,ovo je samo jedna sarkastičan osvrt,hej.... :roll:
dječak sa šibicama

#31 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by dječak sa šibicama »

NataliDizdar wrote:

E to je treca strana u sukobu drevnih Srba protiv Atlantide, pravovjerni Bosnjaci koji cetnika prepoznaju jednim pogledom u njegov tanjur. Ako ima sta sumnjivo, odmah detektuju cetnika, salonskog.
NataliDizdar

#32 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by NataliDizdar »

SmokingMan wrote:
Polahko,ovo je samo jedna sarkastičan osvrt,hej.... :roll:
Dobro, mozda sa tvoje strane. Ali je simptomaticno da je bilo vise tema o ovim Bosnjacima sto su jeli cvarke nego o ovom Edinu.
Haris.ba

#33 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by Haris.ba »

A gdje je bilo više tema? I kakve veze jedenje svinjetine ima veze sa Edinom? :D
NataliDizdar

#34 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by NataliDizdar »

Haris.ba wrote:A gdje je bilo više tema? I kakve veze jedenje svinjetine ima veze sa Edinom? :D
Na ovom forumu, mada su tu teme brzo zakljucene.

Ili recimo na onim bolesnim stranicama tipa saff.ba itd. Vise ih je pogodilo to sto neki "njihov" jede svinjetinu nego to sto neki drugi njihov velica Mladica.
Chisum

#35 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by Chisum »

Image
Pa dobro, dovoljno je pogledati tu produhovljenu facu...

Medju sisarima ovakva se grimasa uglavnom javlja kad kenjaju... A kod ovog, pak, kad razmislja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by Chmoljo »

:-)

ako je neko odabrao da bude hajvan, što mora imati svoju temu?
Locked