Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

tabijashush

#1 Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by tabijashush »

Rijetko ko u Bijeljini zna ko je Edin Hadžihajdić. Ali, kada neko spomene Mađara, njegovi sugrađani znaju o kome se radi. Vođa navijača FK Radnik i strastveni navijač Crvene Zvezde u žižu šire javnosti BiH dospio je 11. jula, kada je u Bijeljini lijepio plakate podrške Ratku Mladiću, piše magazin Istina.
– Ustao sam kao i svaki drugi dan, došao do grada i počeo lijepiti plakate, došla je policija, a kada su ustanovili da plakati nikoga ne vrijeđaju, ipak su pozvali komandira stanice da se konsultuju. Potom sam priveden. Na plakatu sam ispisao parole podrške generalu Ratku Mladiću i parole podrške Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske. Ja ću uvijek dati podršku predsjedniku RS-a, ma kako se on zvao, ističe Hadžihajdić. Protesti Proteklih godina hapšen je više puta mada, kako tvrdi, nikad zbog kriminala. Nikad se nije bavio smunjivim poslovima niti imao dodira sa kriminalcima. – Već 15 godina sam među prvima na svakom protestu. Kada su hapšeni Mladić, Karadžić i naši generali, ja sam bio tu. Uvjek sam bio među vodećim ljudima kada se organizovao protest. Ne znam zašto sam im taj dan zasmetao. Bolje da su hapsili one koji su pravili nerede u Srebrenici, kaže Hadžihajdić.

Podsjetimo, Hadžihajdić je uhapšen 11. jula nakon što je u Bijeljini lijepio plakate sa likom Ratka Mladića. Na plakatama su ispisane poruke “Đeneral, Junak bez mane, Srpski heroj” i “Predsjedniče Dodik vrijeme je za istinu. Referendum!”. (Fokus.ba)

Image

Edin je od strane bijeljinskih Srba u dijaspori pozvan i odazvao se na svesrpski evropski sabor koji se održao u maju ove godine u njemačkom Offenbachu - na neki način prestolnici srpskog naroda tog dijela Evrope.

Savez Srba u Americi na svojoj FB stranici smatra da je ovo jedini pravi način duhovnog izbavljenja izgubljenog naroda koji se danas odaziva na ime Bošnjaci i platiće sve troškove da se Hadžihajdić sljedeće godine pojavi na svjetskom saboru Srba u Čikagu u ljeto gospodnje 2016 na srpskoj zemlji u Libertvilu, u sjevernim dijelovima grada Čikaga.
Saboru će standardno prisustvovati više hiljada Srba, biće muzike, ukusne hrane ali i ozbiljnih tema.

Teme sabora od prošle godine:

1. Šiptarsko pitanje, postanak i razvoj kosovskih Albanaca, od necivilizovanog plemena do koljača potpomognutim krupnim američkim kapitalom.

2. Hrvatsko pitanje, povampireni fašizam u Hrvata - da li se to unuci vraćaju svojim pravim korijenima?

3. Bošnjačko pitanje - zablude, iluzije i očajanje jednog naroda. Kako pomoći duhovnom izbavljenju Srba koji su skrenuli sa puta. Objašnjenje psihologije Srbina koji je skrenuo sa puta. Šta to Bošnjak misli, čemu se nada, čemu pripada i na koji ga način vratiti tamo gdje i pripada - u srpski nacionalni krug.
It_is_a_Leclerc

#2 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by It_is_a_Leclerc »

Čovjek se, koliko ja razumijem, ne deklarira kao Bošnjak, već kao Srbin.
Njegovi stavovi o Mladiću i ostalim srpskim zločinima dio je mainstreama vješto uzgajanog u većini srpskog naroda.

Ne znam po čemu je zaslužio da mu se otvori tema.
Stargate Punk

#3 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by Stargate Punk »

Cuj im temi sabora (Siptari, Hrvati I Bosjaci) umjesto da se bave malo svojim problemima kao nedostatak kulture, obrazovanja ili osnovnog ljudstva.
Juzna Srbija je najveci izvoznik djevojcica od 13-14 godina u Europi, mjesto gdje mozes kupiti ljudsko celjade za 300-400 Eura.

I jos im se skup zove Sabor. cccccc
Moenx

#4 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by Moenx »

Zato što je bezobrazan eto zašto
AntiKrist

#5 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by AntiKrist »

Tipican primjer prodane duse,ima takvih na svim stranama....
llull

#6 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by llull »

Djecko je retard i budala, samo se to moze reci. A vjerujem da je i autor teksta isto retard kao i on.
tabijashush wrote: Teme sabora od prošle godine:

1. Šiptarsko pitanje, postanak i razvoj kosovskih Albanaca, od necivilizovanog plemena do koljača potpomognutim krupnim američkim kapitalom.

2. Hrvatsko pitanje, povampireni fašizam u Hrvata - da li se to unuci vraćaju svojim pravim korijenima?

3. Bošnjačko pitanje - zablude, iluzije i očajanje jednog naroda. Kako pomoći duhovnom izbavljenju Srba koji su skrenuli sa puta. Objašnjenje psihologije Srbina koji je skrenuo sa puta. Šta to Bošnjak misli, čemu se nada, čemu pripada i na koji ga način vratiti tamo gdje i pripada - u srpski nacionalni krug.
Samo me zanima gdje si nasao ove teme, bas sam sad zainteresovan da procitam sta ti veliki umovi govore o tome.

Stargate Punk wrote: Juzna Srbija je najveci izvoznik djevojcica od 13-14 godina u Europi, mjesto gdje mozes kupiti ljudsko celjade za 300-400 Eura.

I jos im se skup zove Sabor. cccccc
Kako si opisao kao da ima trzni centar za prodaju ljudi, mislim da ako si dovoljno odrastao treba da znas iz kojih zajednica se prodaju ljudi u bijelo roblje, bar je to opste poznato kroz prethodne decenije godina...
Drinski

#7 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by Drinski »

ma vidis da su sabornici neki ludaci, poput onih sekti u USA sto cekaju Isusa pa kad ovaj ne dođe oni svi izvrse kolektivno samoubistvo.
madridist

#8 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by madridist »

:lol:
GeeTnT

#9 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by GeeTnT »

Nemanja II
salik79

#10 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by salik79 »

Drinski wrote:ma vidis da su sabornici neki ludaci, poput onih sekti u USA sto cekaju Isusa pa kad ovaj ne dođe oni svi izvrse kolektivno samoubistvo.
Image

:mrgreen: :skoljka:
llull

#11 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by llull »

Opet kazem debila i retarda svugdje ima, isto kao oni sto misle da su hrvati narod najstariji ili ko zna sta vec....

Samo mislim da je ovo za sabor izmisljotina, to je bas bolesno cak i za dijasporu...
karanana

#12 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by karanana »

haha, a ja konto kad se desilo ljepljenje plakata i kad sam procitao da je uhapsen edin, reko svaka cast covjeku pa ima hrabrosti....konto ono iz ironije lijepi plakata o mladicu kao "heroju". konto u obrnutom smislu ga prikazuje kao heroja a zlocinac.
Haris.ba

#13 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by Haris.ba »

AntiKrist wrote:Tipican primjer prodane duse,ima takvih na svim stranama....
A gdje se to proda? Šta je to prodao?
To što se zove Edin, neki predak mu je najvjerovatnije bio musliman koji je išao na hadždž, valjda ne znači da Edin MORA da bude ili musliman, ili Bošnjak, ili Albanac, ili Eskim?

Uh, što volim ovakve teme. Razni šovinisti isplivaju.
NataliDizdar

#14 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by NataliDizdar »

Haris.ba wrote: A gdje se to proda? Šta je to prodao?
To što se zove Edin, neki predak mu je najvjerovatnije bio musliman koji je išao na hadždž, valjda ne znači da Edin MORA da bude ili musliman, ili Bošnjak, ili Albanac, ili Eskim?

Uh, što volim ovakve teme. Razni šovinisti isplivaju.
Al obozavam ovo :D Tema o liku koji lijepi plakate podrske ratnom zlocincu ali nije to bitno, fasisti su oni koji ga kritikuju :D

Inace "svesrpski sabor u Offenbachu" i "dijaspora bijeljinskih Srba" dovoljno govori :lol: :lol: :lol: :lol:
HM 2011

#15 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by HM 2011 »

A u koji mesdzid ide ?

ima li mejtefsku knjizicu ?
kritichar

#16 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by kritichar »

vođa navijača, dovoljno
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#17 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by W0rM »

Pobacaj planete
HAVANA

#18 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by HAVANA »

Cudno bi mi bilo da sta normalno procitam,budala i krivih drva nikad ne fali ,sto bi rekli.
Haris.ba

#19 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by Haris.ba »

http://www.e-novine.com/region/region-b ... vliju.html

Bolje pročitati ovaj tekst, nego se zamarati Edinom. Ko da je Edin jedini koji relativizira ulogu Ratka Mladića.
L u c i f e r

#20 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by L u c i f e r »

HAVANA wrote:Cudno bi mi bilo da sta normalno procitam,budala i krivih drva nikad ne fali ,sto bi rekli.
Moto ovog foruma. :D
karanana

#21 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by karanana »

koji su primjeri prodanih dusa sa srpske i hrvatske strane?
sumirprimus

#22 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by sumirprimus »

karanana wrote:
igraju sa severinom ping ponga
NataliDizdar

#23 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by NataliDizdar »

karanana wrote:
Pa iz (recimo) srpske perspektive: svaki borac srpske nacionalnosti u ABiH ili HV (a njih je bilo vise nego sto je bilo bosnjackih i hrvatskih vojnika u redovima VRS i SVK).

Ne znam doduse za primjere tipa ovaj Edin, barem ne u skorije vrijeme. U drugom svjetskom ratu ih je bilo nekoliko, jos i gorih. Npr Marko Sarac, Srbin u Ustasama koji je masakrirao Srbe po selima oko Pakraca.
karanana

#24 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by karanana »

pa ima i onaj zijo isto iz bijeljine sto je bio pripadnik 10. diverzantskog.

ako se sjecam, cak je negdje u posavini djelovala brigada vrs, ili je mozda bila neka manja formacija, koja se zvala muslimanska.
NataliDizdar

#25 Re: Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!

Post by NataliDizdar »

karanana wrote:pa ima i onaj zijo isto iz bijeljine sto je bio pripadnik 10. diverzantskog.
Ima i vise nego on, ima ta brigada Mesa Selimovic recimo. No ideologija VRS je bila iskljucivo srpska (za razliku od ABIH koji je bio barem deklarativno "pan-bosanska"), zato broj Bosnjaka u njemu nije nikada bio toliko velik kao broj nebosnjaka u ABIH.
Locked