Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#7051 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

Ima li negdje statistika, odnosno grafički prikaz kretanja Edina Džeke na terenu, te poređenje sa kretanjem one budaletine Balotellija?

Nekako imam utisak da Džeko previše, ali previše igra na svojoj polovini, te uz aut liniju, dok se onaj kepec Aguero gura da bude centarfor, dok s druge strane kad igra Balotelli, baš i ne bih rekao da se toliko vraća nazad ili da toliko bježi na krilo.
BHF_Manijak

#7052 Re: Edin Džeko...

Post by BHF_Manijak »

zilla_ wrote:Džeke sinoć nije bilo na mapi, kratko rečeno... Sa njim sinoć kao da su igrali sa 10 igrača... Svaku loptu koju je dobio ili je je panično poslao dalje ili je je izgubio na glup način... Preloš je bio majke mi moje...

Prva utakmica u kojoj igra on a da sam jedva čekao da se završi i da sam molio boga da ga izvede da ne gledam više :-? :-? :-?

Nit se zna gurat, nit zna proć igrača, nit se bori, igra bezidejno (sve to je nekad jako dobro radio)... Na terenu je ko muha bez glave...

Bojim se da su mo ove utakmice zadnji testovi prije nego dobije nogu iz City-a... Imam osjećaj da manćini razmišlja "evo ti igraj pa da vidim dal ima šta od tebe il da tražim pojačanje"... Iskreno ja da sam menadžer nebi poželio da u ekipi imam igrača poput njeg u ovakvom stanju kakav je sad :sad:

Majke mi igra tako isto ko da mu je neko reko: "na kraju sezone ti nisi više igrač City-a" :cry: :cry: :cry:
A Yaya Toure rece da je fizicki najjaci igrac Citya, ko je sad ovdje lud?! :roll: :oops: Sve sami strucnjaci, a to sto je cijelu utakmicu imo sirovinu Skrtela(kao i Pepea npr protiv Portugala) i Aggera na ledjima, jebo to je l' tako...
zalizani

#7053 Re: Edin Džeko...

Post by zalizani »

Zonalmarking:
Dzeko didn’t do well up against two physical centre-backs and Balotelli is still the best man for this formation in big games.
Ali_G

#7054 Re: Edin Džeko...

Post by Ali_G »

Spustite malo loptu. Sinoc je bio los i ne znam sto sad trazimo neke izvlakuse, borio se, vako nako. Prijem lopte los, krece se ko tenk, nigdje eksplozivnosti. Od kako je pres'o milion je razloga bilo sto je u losoj formi i uvijek je bio neko drugi kriv. Ne uklapa se u ekipu i to je to. U Cityu ce se mozda naci, al tek ako ode Mancini.
Abacija

#7055 Re: Edin Džeko...

Post by Abacija »

Obuca9 wrote:Ima li negdje statistika, odnosno grafički prikaz kretanja Edina Džeke na terenu, te poređenje sa kretanjem one budaletine Balotellija?

Nekako imam utisak da Džeko previše, ali previše igra na svojoj polovini, te uz aut liniju, dok se onaj kepec Aguero gura da bude centarfor, dok s druge strane kad igra Balotelli, baš i ne bih rekao da se toliko vraća nazad ili da toliko bježi na krilo.
Nisam nasao grafiku kretanja ali Dzeko je na 6. mjestu najkorisnijih napadaca dok je Balotelli tek na 20. Prvi je Rooney a Aguero je cetvrti.

Dzeko ima 13 golova iz 83 suta, nije izborio ni jedan penal, ima 7 asistencija, 8 ubacaja u sesnaesterac sa svoje polovine, i 42 ofsajda. U odbrani ima 1 blokadu i 10 osvojenih lopti.

Balotelli je postigao 11 golova iz 52 suta, izborio je 2 penala, 2 asistencije, 4 ubacaja u sesnaesterac sa svoje polovine, i 9 ofsajda. U odbrani nije ni jednom blokirao sut i ima samo 1 osvojenu loptu.

Dzeko ima samo 2 zuta a Balotelli 5 zutih i 1 crveni.

http://www.premierleague.com/en-gb/play ... on=STRIKER

http://www.premierleague.com/en-gb/play ... sAttacking

Abacija

#7056 Re: Edin Džeko...

Post by Abacija »

Ali_G wrote:Spustite malo loptu. Sinoc je bio los i ne znam sto sad trazimo neke izvlakuse, borio se, vako nako. Prijem lopte los, krece se ko tenk, nigdje eksplozivnosti. Od kako je pres'o milion je razloga bilo sto je u losoj formi i uvijek je bio neko drugi kriv. Ne uklapa se u ekipu i to je to. U Cityu ce se mozda naci, al tek ako ode Mancini.
Taman sam pomislio evo ga jos jedan sto kritikuje Dzeku kad ono i ti ga branis i svaljujes krivicu na nekog drugog, tj. Mancinija. :roll:
missko

#7057 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

Dzeko je sam sebe sjebo u Minhenu. Do te tekme ga je nekako i Mancini drzao u prvom timu i pominjao ga u intervjuima a sad kao da ga nema. Mislim da ga je onim svojim ponasanjem razocarao kao covjeka pa igrom kao trenera.U reprezentaciji je Dzekson jedan i jedini a u Cityu jedan od mnogih i mora se malo pripzit kako se ponasa i kako se koriste minute u igri.
Last edited by missko on 04/01/2012 18:28, edited 1 time in total.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#7058 Re: Edin Džeko...

Post by odesveuhonduras »

Nit ima 13 golova, nit 7 asistencija
Obuca9

#7059 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

Abacija wrote:
Obuca9 wrote:Ima li negdje statistika, odnosno grafički prikaz kretanja Edina Džeke na terenu, te poređenje sa kretanjem one budaletine Balotellija?

Nisam nasao grafiku kretanja ali Dzeko je na 6. mjestu najkorisnijih napadaca dok je Balotelli tek na 20. Prvi je Rooney a Aguero je cetvrti.

Dzeko ima 13 golova iz 83 suta, nije izborio ni jedan penal, ima 7 asistencija, 8 ubacaja u sesnaesterac sa svoje polovine, i 42 ofsajda. U odbrani ima 1 blokadu i 10 osvojenih lopti.

Balotelli je postigao 11 golova iz 52 suta, izborio je 2 penala, 2 asistencije, 4 ubacaja u sesnaesterac sa svoje polovine, i 9 ofsajda. U odbrani nije ni jednom blokirao sut i ima samo 1 osvojenu loptu.

Ma nisam mislio na tu statistiku, klasičnu. Više me zanimala statistika kretanja, objasnio sam gore i zašto.
jeza u ledja

#7060 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

odesveuhonduras wrote:Nit ima 13 golova, nit 7 asistencija
Valjda misli u svim takmicenjima.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#7061 Re: Edin Džeko...

jeza u ledja wrote:
odesveuhonduras wrote:Nit ima 13 golova, nit 7 asistencija
Valjda misli u svim takmicenjima.
ma neke su čudne opcije na ovom linku:

http://www.premierleague.com/en-gb/play ... =2011-2012

kad se izabere all clubs gore lijevo, onda je 13 golova, 7 asistencija, a kad se izabere samo Man City, onda je pravo stanje - 10 golova i 4 asistencije.

Možda bi ovo All Clubs moglo biti sva takmičenja u stvari, i tad bi bilo 13 ako i Community Shield računaju u to
odesveuhonduras

#7062 Re: Edin Džeko...

Obuca9 wrote:
Abacija wrote:

Ma nisam mislio na tu statistiku, klasičnu. Više me zanimala statistika kretanja, objasnio sam gore i zašto.
Balotelli ako igra sa nekim u paru, onda je gotovo uvijek na lijevom rubu šesnaesterca ali ne sjećam se ni ja da se nešto puno vraća nazad.
Abacija

#7063 Re: Edin Džeko...

Post by Abacija »

Obuca9 wrote:
Abacija wrote:

Dzeko ima 13 golova iz 83 suta, nije izborio ni jedan penal, ima 7 asistencija, 8 ubacaja u sesnaesterac sa svoje polovine, i 42 ofsajda.
U odbrani ima 1 blokadu i 10 osvojenih lopti.
Balotelli je postigao 11 golova iz 52 suta, izborio je 2 penala, 2 asistencije, 4 ubacaja u sesnaesterac sa svoje polovine, i 9 ofsajda. U odbrani nije ni jednom blokirao sut i ima samo 1 osvojenu loptu. Dzeko ima samo 2 zuta a Balotelli 5 zutih i 1 crveni.

Ako procitas ponovo vidjeces da se dio statistike odnosi i na odbranu. Ocigledno je da Dzeko provodi vise vremena na svojoj polovini i to se vidi po broju poena u odbrani. Ako uporedis Dzeku sa trenutno po statistici najboljim napadacem Rooneyem koji ima 3 blokirana suta i 4 osvojene lopte a inace je poznat po pozrtvovanosti i vracanjem u odbranu vidjeces da i Dzeko dosta vremena igra u odbrani. Za sada nema blokiranih suteva ali zato ima 7 osvojenih lopti. Ovo sam sad izvukao samo iz ligaskih utakmica.
Balotelli jeste dobio vise kartona od Dzeke ali to je dobio u napadu ili zbog poznatih Balotellijevih gluposti a ne zbog borbenosti u odbrani.
alphonse kauders

#7064 Re: Edin Džeko...

Post by alphonse kauders »

Nažalost trenutni fakti su ovakvi:

Edin je posljednji gol dao prije dva mjeseca - 05.11.2011. protiv QPR-a.

Nakon toga su slijedile utakmice baraža.

Poslije baraža je odigrao 10 utakmica (537 minuta).

6x je bio starter (507 minuta, odnosno 84,5 minute po susretu), a 4x ušao s klupe (u tim utakmicama je igrao ukupno 30 minuta, tj. nešto više od 7 minuta po susretu).

U periodu 05.11.2011. - 04.01.2012 je dao 0 golova i imao 2 asistencije (u CL protiv Bayern Muenchena (zanemarićemo to što je igrao njihov drugi tim).

Iz svega ovoga se može zaključiti da uopšte ne igra malo, već da poslije baraža jednostavno nije više sav svoj i da mu je samopouzdanje otišlo u podrum. U zadnjih nekoliko utakmica se vidi da sili, da hoće da isforsira gol, ali jednostavno ne ide - tako da često ispadne sebičan i odlično se uklapa u već ionako poširoko društvo individualaca.

Također, po govoru tijela se vidi da nije slobodan - čim nešto loše uradi, pogleda prema klupi da vidi reakciju Mancini-a, a i svi ovdje svako malo očekuju standardnu izmjenu Džeko out - De Jong in.

Posljednjim nastupima je pokazao da je trenutno zasluženo na klupi. Ovo uopšte nema veze s tim da li je on bolji igrač od Baloteli-a ili Aguera, vec sa njegovom trenutacnom formom. Jednostavno se na ovom nivou teško pikaju stare zasluge, i ne možeš čitavu sezonu živjeti od toga da si dao 4 gola Totenhamu.

Napomena da se bori je nešto što se ne može vrednovati, jer se to od nekoga ko zarađuje 5mil godinje i očekuje (uostalom svi bi se mi borili da imamo priliku igrati na ovom nivou). Bore se i ostali, pa se opet pika trenutna forma.

S druge strane, on doslovno često pati od nedostatka lopti jer nije tip igrača koji će sebi kreirati šansu, pa tako svaku utakmicu proklinjemo sve redom što mu ne znaju centrirati, što mu je ne daju u prostor etc, etc..

Ipak ponavljam, po govoru tijela se lako može vidjeti da to nije to - da hoće na silu da se dokaže i da mu fali opuštenost s početka sezone, a ne olakšava mu ni to što Aguero i Mario redovno daju golove pa je Manciniu teško da ih izostavi iz postave bez razloga.

Mancini je tu najmanje kriv, čovjek rotira i ima uspjeha (ako izuzmemo LP), prvi su, dali su najviše golova, primili najmanje, a na Džeki je tu da se uklopi - nije više dijete i znao je šta ga čeka kada je potpisao ugovor.
Osim toga, gore navedeno je dokaz da Džeko često dobija prilike otpočetka i da više igra nego što ne igra, tako je samo do njega šta će od tog vremena koje provede u igri učiniti.

Eto toliko.
Tvrdokorna mrlja

#7065 Re: Edin Džeko...

Post by Tvrdokorna mrlja »

gledao sam utakmicu na sky sportu.
komentatori spominju ,nakon trece izgubljene lopte u napadu,da pravi potez vise.
i to u stilu"ah opet dzeko isto radi,treba se brze oslobadjati lopte"

ono sve sto je uradio,onaj asist jaji ,prije penala,i svaki potez koji je napravio u zadnje dvije utakmice,uradio je bez puno komplikovanja.cim pocne da gradi loptu i razmislja,nije dobro.treba loptom igrati brze,makar pucao svaku sa 20 metara.
i mancini sam,pominjuci aguera kaze da on moze isceprkati loptu i zabiti gol,a dzeki mora biti servirana.
mozda ga je to malo opteretilo,pa pokusava da pokaze da i on moze 1 na 1 zabiti gol,al ne ide ga nekako.

onda bi bilo bolje da radi ono zbog cega ga trener drzi u timu,ako ga vec tako mancini dozivljava,te da brze reaguje i puca iz svih pozicija bez komplikovanja ili da u trenu asistira,kao sto je to ,vec sam pomenuo,uradio sinoc za turea.
todd_smith

#7066 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

ma joj mozete vi nabrajati statistike, da pitate bilo kojeg trenera da li bi zelio da mu napadac zabije 4 u jednoj utakmici ili 1 za slijedece 4 utakmice, ovo drugo je mnogo bolja opcija, jer na ona 4 gola se gradi vecina Edinove statistike

nemoj pogresno shvatiti, najdrazi mi je igrac, zelim da igra svaku utakmicu, ali jbga Balotelija je ubacivao 2-3 puta pred kraj, svaku je zabijao, i slicno Agueru, Edina nije krenulo i kada ga bas nije islo, Aguero nastavlja zabijati, kao i sinoc

nema tu on iz 10 utakmica zabio 10 a Aguero 8 ili kakve vec, evo imao je 2 utakmice sa 90 minuta, nije zabio ni 1, dok Aguero nije igrao zadnje dvije punih 90 ali opet jeste zabio

Nece ga sad, za sad, ali ce procepiti kao sto je sa Spursima

Najbolji igraci koji sa njim igraju su Yaya i Milner tj. za Edinov stil, i oni su mu najvise dosada asistirali ako se ne varam

Johnson i Nasri sami ionako ne znaju sta ce kako ce, dok je Silva otvoreno rekao da mu je draze/lakse sa Aguerom
and

#7067 Re: Edin Džeko...

Post by and »

činjenica je da je zadnje dvije utakmice lošije odigrao,ali je isto činjenice da je igrač kojeg treba imati u ekipi i kad ga ne ide baš najbolje.dvadesetak minuta do kraja imaš isključenog igrača i mogućnost da upropastiš dobar rezultat i onda on kombinuje s tureom i riješe utakmicu.protiv arsenala isto povuče kontru i ta akcija riješi utakmicu.izgleda malo kondicije fali u odlučujućim momentima,a to je cijena vraćanja nazad,građenja akcija od starta,a bogami su ga i izudarali. kerol koji je više plaćen je puno manje pokazao od onako lošeg edina.divim se i podršci koju tores ima u čelziju.nikako da ga krene a frajer ima podršku i trenera i navijača
todd_smith

#7068 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

mene najvise nervira kada ga vidim u poziciji gdje vezni treba biti :x

mozda mu je tako mancini rekao ili taktika sta ja znam, ali eno prilika sinoc, Yaya uzima loptu, Edin pored njega u veznom, a ne blizu tudjeg 16terca, ali opet kazem, krenut` ce ga kad tad
k3ngur

#7069 Re: Edin Džeko...

Post by k3ngur »

Nadam se da ce ga krenuti na proljece, kao one dvije sezone u bundesligi. Izgleda mi da on najbolje igra na pocetku sezone i u drugom dijelu sezone. Nadam se isto da ce mu Mancini dati da igra protiv Wigana jer tu ako dadne go eto njega ponovo. Ova utakmica protiv ManU ocekujem Balu da pocne od prve a Dzeko da udje kasnije, jedino ako Balo bude povrijedjen pa Dzeko pocne umjesto njega.
Zgec Lezda

#7070 Re: Edin Džeko...

Post by Zgec Lezda »

Ove dvije zadnje utakmice gdje je igro 2 x 90 bez golova: Jednostavno izgleda tezi na nogama nego ranije u sezoni. Loptu ne zna ustopat i odbija se non stop od njega kao od zid. Kada uspije da ustopa loptu, vrlo je spor sa odlukama. U ovoj zadnjoj protiv Liverpoola bila situacija gdje jedan igraz iz Liverpoola doseta do njega iza leda i uze mu loptu u sesnestercu ko nista. Osim toga meni izgleda kao da se nadebljo spram Dzeke protiv Tottenhama. Bio sam iznenaden da je opet dobio mjesto medu prvih 11 protiv Liverpoola. Imo je i nekoliko dobrih akcija, ali sve u svemu, u losoj formi je trenutno i puno blizi Edinu od prosle sezone u Cityu nego Edinu od prvih 5 igara ove sezone.
Comrad

#7071 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Pa kakva vi primanja ocekujete, kad mu Heart stalno degazira loptu sa 70m. A on vamo dvojicu na ledjima drzi. I cim bude gol-aut oni opet tako. Pa ne ide jbmu.

I kad je primi, sta ce s njom. Gdje ce? Da dribla i krene naprijed, nema sanse, proce jednog mozda a druga dvojica ce ga polomit. Meni je totalno glupo ovo izibijanje lopte za Dzeku, ali eto valjda Mancini zna sta radi. Imas takve igracine u veznom redu, al jok nabij ti nju pa nek se Dzeko izlomi dok je dotakne.
burekodsira

#7072 Re: Edin Džeko...

Post by burekodsira »

Talksport.co.uk: Ko je gori, Edin Džeko ili Andy Carroll?

http://www.talksport.co.uk/radio/drivet ... edin-dzeko
motachjointa

#7073 Re: Edin Džeko...

Post by motachjointa »

definitivno Andy Carroll :-D
veljaca

#7074 Re: Edin Džeko...

Post by veljaca »

burekodsira wrote:Talksport.co.uk: Ko je gori, Edin Džeko ili Andy Carroll?

http://www.talksport.co.uk/radio/drivet ... edin-dzeko
95% svjetskih ekipa bi voljeli da imaju nekoga od ove dvojice napadaca .... :D
ultima_palabra

#7075 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

Ja budala i poređenja :-) Edin je treći ili četvrti strijelac lige, koliko znam...
Post Reply