Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#6926 Re: Edin Džeko...
pa dobro,zar djeko nije bio povrijdjen proslo kolo,logicno da ga i ne bi stavio od pocetka...
a sad godi li il ne godi djeki,to samo on zna...
a sad godi li il ne godi djeki,to samo on zna...
- Don Zivconi
#6927 Re: Edin Džeko...
Bolje i popušiti bananu jednomObuca9 wrote:Nisam neki pristalica teorija zavjere, ali sve više sumnjam na to da Mancini upravo ovo i hoce da dobije. Džeko se očito ne uklapa u njegove glupave taktičke zamisli, višak mu je, a preskup je da bi sjedio na klupi. Zna da je već jednom dobio minus zbog onog tersanja u Minhenu, tako da je vrlo lako moguće da ga ovim konstantim uvođenjem u igru u 85. i kasnijim i minutama, pokuša isprovocirati da napravi glupost ala Tevez i da dobije bananu.Don Zivconi wrote:Da je Džeko pametan kad mu Mancini kaze da se zagrijava trebao bi postupiti kao i Tevezpa neka Vlasnik MC vidi da ni žabe nekad nisu u pravu
- quasar
#6928 Re: Edin Džeko...
Sve ce nam se samo kazati narednih sedmica. Ako Edin nije u nemilosti, igrace.
Ako jeste u nemilosti, to je nesto svjeze, jer je bio u regularnoj rotaciji do ispadanja iz LP. Otad mu daje minutice.
Ako jeste u nemilosti, to je nesto svjeze, jer je bio u regularnoj rotaciji do ispadanja iz LP. Otad mu daje minutice.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6929 Re: Edin Džeko...
Sta bi strucnjaci savjetovali Dzeki da uradi, pa da ne sjedi vise na klupi?! Trener je taj koji kaze ko ce igrati u ekipi, njegovo je da trenira i da ceka svoju priliku. Diskutabilnost Mancinijevih odluka je neka druga stvar, jer on na to ne moze uticati. Ako se pobuni, moze samo izdejstvovati eventualnu posudbu u Leicester City. Ili zimovanje na Vlasicu
Uostalom, plata je redovna, nije nesto ni mala, tako da ga zaboli
Nije jednostavno sjediti na klupi, gubi se forma, ali Mancini se pita ko ce igrati.
Uostalom, plata je redovna, nije nesto ni mala, tako da ga zaboli
Nije jednostavno sjediti na klupi, gubi se forma, ali Mancini se pita ko ce igrati.
-
sumirprimus
#6930 Re: Edin Džeko...
da su mi dzekine muke,dje bi mi kraj bio 
-
Lucas Leiva
#6931 Re: Edin Džeko...
Bilo kako bilo volio bih imati karijeru Vejna Bridza, pa makar mi Teri i zenu opalio!
-
palermo
#6932 Re: Edin Džeko...
E jebo ga život, onda ni o čem ne pričali nego o tome jesu li u Bahre ćevapi 5 ili 5 i po KMsumirprimus wrote:da su mi dzekine muke,dje bi mi kraj bio
Nego, mislim da bi za Džeku najbolje bilo, da ako ikako može stvari racionalizira, zaboravi na moguće nepravde (a ja iskreno mislim da on zaista je nepravedno potcijenjen) i pokuša uživati u fudbalu. Pa Carling kup neka je, nek se opusti kao da je na livadi,malo šege malo ševe, koji gol, koje nabacivanje, i koliko god to izgledalo idealistički,ipak je istina da se ne može desiti da klasa ostane neprimijećena. Ostalo je do Mancinija,ne može mu svakako uzeti platu. Već je dovoljno dugo u Citiju i mislim da je i pokazao da zna, i vrijeme mu je da se opusti. A onda nek Mancinija pitaju zašto mu ne igra ovakva klasa.
- quasar
#6933 Re: Edin Džeko...
Ja mislim da on i jeste opušten i upravo tako je i prihvatio sve. Pola miliona markica neto na racunu, ima se s kim i druziti, kloni se skandala i sta ces bolje. Carling, FA, ili ekipa sa dna tabele, koga briga... jal asistencija, jal gol... jos jednu sezonu nek odradi tako a onda cemo vidjeti ima li neko punudu za otkup zadnje dvije godine ugovora.palermo wrote:E jebo ga život, onda ni o čem ne pričali nego o tome jesu li u Bahre ćevapi 5 ili 5 i po KMsumirprimus wrote:da su mi dzekine muke,dje bi mi kraj bio.
Nego, mislim da bi za Džeku najbolje bilo, da ako ikako može stvari racionalizira, zaboravi na moguće nepravde (a ja iskreno mislim da on zaista je nepravedno potcijenjen) i pokuša uživati u fudbalu. Pa Carling kup neka je, nek se opusti kao da je na livadi,malo šege malo ševe, koji gol, koje nabacivanje, i koliko god to izgledalo idealistički,ipak je istina da se ne može desiti da klasa ostane neprimijećena. Ostalo je do Mancinija,ne može mu svakako uzeti platu. Već je dovoljno dugo u Citiju i mislim da je i pokazao da zna, i vrijeme mu je da se opusti. A onda nek Mancinija pitaju zašto mu ne igra ovakva klasa.
-
tcz
#6934 Re: Edin Džeko...
Silvu nasamarati pod hitno. Liko mu ne da lopte u devedeset i nekoj a Dzek sam ko duh. Mancini ako je pametan i on bi trebao Silvi samar opucat za sinosnju sebicnost.
izdrzi Dzeko!

izdrzi Dzeko!
- Comrad
#6935 Re: Edin Džeko...
Ja mislim da na ovom nivou, Dzeki pare vise nista ne znace. Sad su njemu bitne titule, igra, golovi itd.
On je milioner bio i u Wolfsburgu. I jos tada se on obezbjedio za pet zivota.
- veljaca
#6936 Re: Edin Džeko...
Grijesis ....Comrad wrote:Ja mislim da na ovom nivou, Dzeki pare vise nista ne znace. Sad su njemu bitne titule, igra, golovi itd.
- Comrad
#6937 Re: Edin Džeko...
Ok onda.veljaca wrote:Grijesis ....Comrad wrote:Ja mislim da na ovom nivou, Dzeki pare vise nista ne znace. Sad su njemu bitne titule, igra, golovi itd.
Ali mi Dzeko izgleda kao pravi sportista, koji ce odabrati igru, golove i osvajanje titula prije novca. Ali eto, mozda se varam.
- ultima_palabra
#6938 Re: Edin Džeko...
Nije to više toliko pitanje para kao para, više prestiž... ako neki igrač za kojeg misliš da je manje vrijedan od tebe zarađuje više, bunićeš se. To je u ljudskoj prirodi... bez obzira što već imaš više nego dovoljno novca.
- Acheron
#6939 Re: Edin Džeko...
Sta ce nam se kazati? Mislis da ce i Dzeko pocet 4 utakmice iako prethodno ne zabije?quasar wrote:Sve ce nam se samo kazati narednih sedmica. Ako Edin nije u nemilosti, igrace.
Nema on takve beneficije. Protiv Tottenhama je Mancini u 30. min. poslao Teveza i Balu na zagrijavanje. Izvolite skinut utakmicu pa pogledat taj detalj.
I koliko puta ga je vadio u 55. min.
Jedina solucija mu je da se opusti i razmatra ponude za odlazak ovog ljeta. Ako mu na kraju sezone preostaju 2 god. (ili su 3?) ugovora, mislim da nema smisla da City traze vise od 20 mil. A 20 mil. mislim da bi isporucili neki klubovi, poput Liverpoola ili Juventusa.
Ovo sto se radi Dzeki, trpi jos samo Higuain u Realu, kad ga smorinjo zarotira nakon dva-tri gola.
- burekodsira
#6940 Re: Edin Džeko...
EDIN SE VEĆ ŠEST MJESECI TAJNO VIĐA SA MANEKENKOM: Amra Silajdžić u stalnom kontaktu sa Džekinom mamom i sestrom
Utorak | 27.12.2011.
Kako saznaje list Express od dobro obaviještenog izvora, Džeko se svojim bliskim prijateljima povjerio da ga je Amra 'zaludjela' i da ne zna šta da radi. Nakon što je Express prvi objavio tu vijest, Džeko se navodno raspitivao ko je izvor naše informacije, te kako je list doznao neke najsitnije detalje o kojima je pričao samo njemu 'povjerljivim' osobama
Iako Edin Džeko "na sva zvona" demantuje da je u vezi sa manekenkom Amrom Silajdžić, mlada Sarajka na sve priče samo mudro šuti, piše list Express.
Kada je "Express" objavio priču kako je Amra "zaludjela" Džeku, jer je on svojim rođacima i prijateljima pričao o emocijama koje gaji prema njoj, brojni njeni prijatelji na društvenoj mreži "Facebook" su joj na zid "zakačili" tekstove iz našeg magazina. Svi su uz čestitke manekenki, raspitivali se dokle je došla ta veze, jesu li uopće zajedno ili samo jedno prema drugom gaje simpatije. Zanimljivo je da atraktivna manekenka ni u jednom momentu ništa nije demantovala!
Za razliku od nje Džeko se, iz njemu znanih razloga, nekim novinarima "pravdao" kako u pričama o vezi sa Amrom nema ni zrnce istine! Očito da je naš proslavljeni nogometaš zaboravio da se već šest mjeseci tajno viđa sa Amrom, da ga je ona bodrila u Portugalu, da su zajedno išli na neke koncerte...
Od našeg dobro obaviještenog izvora smo čuli kako se Džeko svojim bliskim prijateljima povjerio da ga je Amra "zaludjela" i da ne zna šta da radi. Nakon što smo mi prvi objavili tu vijest, čujemo da se Edin raspitivao ko je izvor naše informacije, te kako smo saznali neke najsitnije detalje o kojima je pričao samo njemu "povjerljivim" osobama.
- Svi oni koji su u bliski s njim znaju da je to istina, ali on to svakako nikome neće priznati. Znam da se Amra svakodnevno po pet puta telefonom čuje sa njegovom mamom Belmom i sestrom Merimom. Ona je u odličnim odnosima s njima - ispričao nam je izvor blizak našem proslavljenom nogometašu.
Express/** No links ** PORTAL/a.k.
- quasar
#6941 Re: Edin Džeko...
Ugovor sa Sitijem mu je do ljeta 2015, kako nadjoh guglanjem.Acheron wrote:Sta ce nam se kazati? Mislis da ce i Dzeko pocet 4 utakmice iako prethodno ne zabije?quasar wrote:Sve ce nam se samo kazati narednih sedmica. Ako Edin nije u nemilosti, igrace.
Nema on takve beneficije. Protiv Tottenhama je Mancini u 30. min. poslao Teveza i Balu na zagrijavanje. Izvolite skinut utakmicu pa pogledat taj detalj.
Jedina solucija mu je da se opusti i razmatra ponude za odlazak ovog ljeta. Ako mu na kraju sezone preostaju 2 god. (ili su 3?) ugovora, mislim da nema smisla da City traze vise od 20 mil. A 20 mil. mislim da bi isporucili neki klubovi, poput Liverpoola ili Juventusa.
Ovo sto se radi Dzeki, trpi jos samo Higuain u Realu, kad ga smorinjo zarotira nakon dva-tri gola.
Sta ce se kazati? Pa sacekacemo da vidimo sta. Ne mislim ništa. Vidim po nastupima da je imao regularnu rotaciju do prije mjesec dana. Otad je zakovan za klupu. Onako subjektivno, imam dojam da igra malo. Ali objektivno, ima pristojnu minutazu, mada se Roberto najlakse odlucuje da njega vadi. Evo statistike trojice napadaca:
---------- ED ------- MB ------- SA
EPL------ 690 ------ 711 ------ 1202
Carling --180 ------- 90 --------- 58
UEFA CL--384------ 182 -------- 323
Ukupno -1154 ----- 973 ------- 1583
-
LSD
#6942 Re: Edin Džeko...
Pa što ga je onda dovodio iz Wolfsburga i placao 32 miliona koji qurac, ako je tako kao što mislišObuca9 wrote:Nisam neki pristalica teorija zavjere, ali sve više sumnjam na to da Mancini upravo ovo i hoce da dobije. Džeko se očito ne uklapa u njegove glupave taktičke zamisli, višak mu je, a preskup je da bi sjedio na klupi. Zna da je već jednom dobio minus zbog onog tersanja u Minhenu, tako da je vrlo lako moguće da ga ovim konstantim uvođenjem u igru u 85. i kasnijim i minutama, pokuša isprovocirati da napravi glupost ala Tevez i da dobije bananu.Don Zivconi wrote:Da je Džeko pametan kad mu Mancini kaze da se zagrijava trebao bi postupiti kao i Tevezpa neka Vlasnik MC vidi da ni žabe nekad nisu u pravu
- burek_in_space
#6943 Re: Edin Džeko...
Mozhda je Manciniju, u medjuvremenu, pala na pamet neka josh briljantnija od svih briljantnih odbrambenih formacija koje je imao?!LSD wrote: Pa što ga je onda dovodio iz Wolfsburga i placao 32 miliona koji qurac, ako je tako kao što mislišne vidim logiku u tome.
-
LSD
#6944 Re: Edin Džeko...
Moždaburek_in_space wrote:Mozhda je Manciniju, u medjuvremenu, pala na pamet neka josh briljantnija od svih briljantnih odbrambenih formacija koje je imao?!LSD wrote: Pa što ga je onda dovodio iz Wolfsburga i placao 32 miliona koji qurac, ako je tako kao što mislišne vidim logiku u tome.
Fol neke rotacije, prica za djecu...frajer bio najbolji strijelac do tada, ali prece je trpiti po svaku cijenu i forsirati svog tamnoputog zemljaka jer je on šatro "versatile" i slicne gluposti....a Maradonin zet je svakako broj jedan.
I šta preostaje Edinu nakon ovih ponižavanja
-
hau jes no
#6945 Re: Edin Džeko...
što više asistira to je više na klupi. nek je ne da nikom više, samo milneru i nasriju, oni su ok. silvi i agueru ni pod razno. onaj šut van stadiona sinoć bio je potez utakmice 
- Acheron
#6946 Re: Edin Džeko...
Pusti mi carling kupove. Igrace i Evropa ligu, sigurno. I ti ces biti zadovoljan? Hoce li Dzeko?quasar wrote:Ugovor sa Sitijem mu je do ljeta 2015, kako nadjoh guglanjem.Acheron wrote:Sta ce nam se kazati? Mislis da ce i Dzeko pocet 4 utakmice iako prethodno ne zabije?quasar wrote:Sve ce nam se samo kazati narednih sedmica. Ako Edin nije u nemilosti, igrace.
Sta ce se kazati? Pa sacekacemo da vidimo sta. Ne mislim ništa. Vidim po nastupima da je imao regularnu rotaciju do prije mjesec dana. Otad je zakovan za klupu. Onako subjektivno, imam dojam da igra malo. Ali objektivno, ima pristojnu minutazu, mada se Roberto najlakse odlucuje da njega vadi. Evo statistike trojice napadaca:
---------- ED ------- MB ------- SA
EPL------ 690 ------ 711 ------ 1202
Carling --180 ------- 90 --------- 58
UEFA CL--384------ 182 -------- 323
Ukupno -1154 ----- 973 ------- 1583
Od Mancinia ocekujem da na kraju sezone, u svom nekom pravdanju, izvuce podatak da je Dzeko igrao skoro svaku utakmicu u EPL. To sto ce dosta tih nastupa biti od nekih 5-10 min., nije bitno. On ce mahat podatkom od 30+ utakmica, u stilu virtuelnih cetnika i ustasa kad hoce unizit Dzeku.
Nemoj da te zavarava minutaza iz LP. Dzeko je proveo tolike minute u LP, samo zato sto Balloteli nije imao pravo nastupa u tri utakmice.
Ako sljedece dvije utakmice starta, opet to ne znaci da nije treci napadac nego da zeli od udarnog dvojca da vise grizu, straseci ih napaljenim Dzekom.
3-4 uzastopna nastupa u EPL je vec druga prica. A Dzeko takav niz ne moze sastavit ni kad zabija.
-
ortega
#6947 Re: Edin Džeko...
ja samo znam da kad god dzeko dodje sa reprezentativnih okupljana em ispadne iz forme, em ispadne iz tima, da ne govorim da uvijek u repku dodje sa golgeterskim nizom u sitiju..e sad sta se u medjuvremenu desi ne znam..
- quasar
#6948 Re: Edin Džeko...
Sto bih pustio ostala takmicenja? EPL jeste prioritet svakom klubu, ali trofeji nisu nikom mrski.Acheron wrote: Pusti mi carling kupove. Igrace i Evropa ligu, sigurno. I ti ces biti zadovoljan? Hoce li Dzeko?
Od Mancinia ocekujem da na kraju sezone, u svom nekom pravdanju, izvuce podatak da je Dzeko igrao skoro svaku utakmicu u EPL. To sto ce dosta tih nastupa biti od nekih 5-10 min., nije bitno. On ce mahat podatkom od 30+ utakmica, u stilu virtuelnih cetnika i ustasa kad hoce unizit Dzeku.
Nemoj da te zavarava minutaza iz LP. Dzeko je proveo tolike minute u LP, samo zato sto Balloteli nije imao pravo nastupa u tri utakmice.
Ako sljedece dvije utakmice starta, opet to ne znaci da nije treci napadac nego da zeli od udarnog dvojca da vise grizu, straseci ih napaljenim Dzekom.
3-4 uzastopna nastupa u EPL je vec druga prica. A Dzeko takav niz ne moze sastavit ni kad zabija.
Ti svojim postovima impliciras da postoji zavjera. Takodje smatras da bi mu bilo bolje da ide, po mogucnosti u Italiju.
Ne slazem se sa tobom ni po jednom pitanju.
Uopste nije bitno sta ja zelim, vec sta Edin zeli. Koliko ja mogu vidjeti njemu je dobro tamo. Dovoljno minutaze da ne zaboravi igrati, a predobro placen za to. Ima par ludaka da se zahebavaju u slobodno vrijeme i sta ces bolje. Ja cu biti zadovoljan kad Edin napravi asistenciju ili lijep potez, zabije gol... za englesku ekipu. Licno mislim da je svakom igracu imperativ uspjeti u engleskoj. To je kolijevka fudbala i to se samo pika. Kad neko prekuca Bundesligu, ne mislim da mu je Serie A nekakav motiv. Mene licno ne zanimaju druge lige i Edina nisam pratio dok je igrao u Njemackoj, kao sto ni sad ne pratim nikoga izvan Engleske. Dakle da bih ja bio sretan, Edin treba da uspije u Engleskoj i da digne pehar sampiona sa BiH zastavom oko sebe. Hoce li to biti u Sitiju, ili nekom drugom klubu, nebitno.
Naravno, ovdje govorimo o fudbalu, tj. sporednoj stvari. Realno, svi mi imamo svoje brige i probleme i ovo naklapanje oko lopte je samo mali bijeg od njih. O mojoj sreci i zadovoljstvu, dakle govorimo samo u kontestu te igre, a ne o tome da ce mi se zivot i bobu promjeniti cak i ako Edin ponese zlatnu kopacku.
- Jeff Bingham
#6949 Re: Edin Džeko...
a ondaquasar wrote:
Uopste nije bitno sta ja zelim, vec sta Edin zeli.
quasar wrote: Licno mislim da je svakom igracu imperativ uspjeti u engleskoj. To je kolijevka fudbala i to se samo pika. Kad neko prekuca Bundesligu, ne mislim da mu je Serie A nekakav motiv. Mene licno ne zanimaju druge lige i Edina nisam pratio dok je igrao u Njemackoj, kao sto ni sad ne pratim nikoga izvan Engleske. Dakle da bih ja bio sretan, Edin treba da uspije u Engleskoj i da digne pehar sampiona sa BiH zastavom oko sebe.
dedera malo, odluci se sta je bitno
-
Baudelaire
#6950 Re: Edin Džeko...
Halali quasar, ali nervira me to uzdizanje engleske lige na nekakav pijedestal koji ona nikako ne zaslužuje. Ne znam šta je bolje mjerilo o kvalitetu i tradiciji lige od evropskih titula, a tu je Calcio jači u svakom segmentu od Premiershipa, a i Primera je jača. Tako da taj argument vodu ne pije. Tebi engleska liga može biti draža, ali to nije argument. Uostalom, Italija i Španija su tradicionalno zemlje koje privlače najveće fudbalske zvijezde, i mislim da će tako biti i u budućnosti. Italija je u krizi, ali engleski klubovi imaju neuporedivo veće dugove koji se samo gomilaju, i kad dođu na naplatu, ode Premiership u helać.