On i igra isto kao Ibra u Barci i jedan centarfor ne moze biti tim zadovoljan bez obzira koliko zaradjuje. Znaci kupi prnje i pravac Juve ili Milan i budi centarfor u pravom smislu te rijeciFreeSol2 wrote:Realno Dzeko i Baloteli su katastrofalni dribleri poredjenja radi prema Agueru i nekad Tevezu. A kopijom barcelonine igre Dzeko je u poziciji u kojoj je bio Ibrahimovic u barceloni, samo visak.Gandalf wrote:missko wrote:Evo zasto je Dzekson u drugom planu
Silva kaze sljedece
Silva said: "The manager plans all our matches with an offensive vision and this is so positive for my style of game.
"Mancini is not the habitual Italian coach who thinks only about maintaining a lead.
"I remember how he insisted that it is better to win 3-2 than 1-0. Thanks to that philosophy I have improved my game and I am grateful to him.
"Actually, I am enjoying my best ever moments as a professional. My mission at City is clear — to create goals for the forwards. First, it was for Tevez, now Aguero is our main attacker.
"For Tevez, I would search to give him dribbling opportunities so he could use his speed. For Aguero, the key is to deliver the ball in the area and let him search for the space.
"Dzeko or Mario need a more controlled ball to enable them to shoot. But I hope I make good contact with whoever is in attack.
Sve je to lijepo od Silve rečeno - ali mene buni ovo : "My mission at City is clear — to create goals for the forwards".
Ma kada je on to create gol za nekog - svaku loptu koju dobije opuca direkt na gol, ni ne zna da ima još igrača na terenu osim njega.
Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
missko
#6901 Re: Edin Džeko...
- Manic Psycho
#6903 Re: Edin Džeko...
ima nade da mozda udje u igru. al nikad se ne zna
- quasar
#6904 Re: Edin Džeko...
Meni je super sto je on cestitao ovako i ucestvovao u ovome bas zato sto se zna da je musliman porijeklom (za sebe- a ne za druge, kao vecina novokomponovanih).
Izvrstan potez i slika tolerancije i suzivota koje i jeste naucio u Bosni. Jedino se na ovaj nacin prenosi prava poruka onoga sto propovjedaju religije.
Od mene veliko BRAVO!
Mladji mozda ne znaju, ali u Sarajevu se Bozic slavio prije rata sasvim regularno kao svjetovni praznik. Islo se na ponocke radi dozivljaja, pa onda kod raje koja su katolici na sjelo. Ljudi su slavili i druzili se.
I opet ce.
Izvrstan potez i slika tolerancije i suzivota koje i jeste naucio u Bosni. Jedino se na ovaj nacin prenosi prava poruka onoga sto propovjedaju religije.
Od mene veliko BRAVO!
Mladji mozda ne znaju, ali u Sarajevu se Bozic slavio prije rata sasvim regularno kao svjetovni praznik. Islo se na ponocke radi dozivljaja, pa onda kod raje koja su katolici na sjelo. Ljudi su slavili i druzili se.
I opet ce.
- ultima_palabra
#6905 Re: Edin Džeko...
quasar wrote:Meni je super sto je on cestitao ovako i ucestvovao u ovome bas zato sto se zna da je musliman porijeklom (za sebe- a ne za druge, kao vecina novokomponovanih).
Od mene veliko BRAVO!
I opet ce.
- quasar
#6906 Re: Edin Džeko...
Vidio. Vracaju se obicaji, samo jos da se klosarima objasni da samo sebe brukaju kad dodju i ometaju misu.ultima_palabra wrote:quasar wrote:Meni je super sto je on cestitao ovako i ucestvovao u ovome bas zato sto se zna da je musliman porijeklom (za sebe- a ne za druge, kao vecina novokomponovanih).
Od mene veliko BRAVO!
I opet ce.I sad imaš hrpu raje koja ide na ponoćku onako.
OT. necu vise.
- alica.k
#6907 Re: Edin Džeko...
todd_smith wrote:http://--- NO LINKS ---/zabava/gluho-bilo-sram-ga-i-stid-bilo
neke osobe....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- burekodsira
#6908 Re: Edin Džeko...
evo o cemu se raditodd_smith wrote:http://--- NO LINKS ---/zabava/gluho-bilo-sram-ga-i-stid-bilo
neke osobe....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
REAGIRANJE NA DŽEKU - DJEDA MRAZA: Fetva protiv zalutalog džematlije: Gluho bilo, sram ga i stid bilo!
Ponedjeljak | 26.12.2011.
Na mail ** No links ** PORTAL-a stiglo je reagiranje 'anonimnog kreativca' pod šifrom "revolucija.ba", upućeno Edinu Džeki zbog spota u kome naš reprezentativac, preobučen u Djeda Mraza, svekolikoj javnosti čestita Božić. Fetvu protiv zalutalog džematlije prenosimo u cjelosti...
"Ova fetva protiv našeg zalutalog džamtlije - reprezentativca Edina Džeke, upućena je svim arapskim državama i svim muslimanima kojima je na srcu BiH, svim muslimanskim državama, ambasadama i konzulatima, uvaženim vjerskim vođama... Edin Džeko ponizio nas je pristupajući, protivno islamu, preoblačenju u Svetog Nikolu, prihvatanjem ponizne uloge za radi lične koristi, čestitajući Božić u neispravnom izdanju, ne kao musliman, već kao preobučena kreatura-karikatura muslimana Bošnjaka kakvog želi imati.
Pozivamo,
- sve arapske /islamske/ muslimanske države da bojkotuju kupovinu tv prava za njegov klub Manchester City,
- sve navijače iz islamskog svijeta da se uzdrže od gledanja utakmica u kojima nastupa Edin Džeko,
- sve navijače u BiH da ustraju i da ne dopuste ismijavanje muslimana,
- sve navijače - muslimane i Bošnjake da bojkotuju sve utakmice reprezentacije BiH u kojima bude nastupao Edin Džeko,
- EPBiH da se javno oglasi i ogradi i povuče reklamni spot sa Edinom Džekom,
- Safeta Sušića, selektora, da više ne poziva Edina Džeku,
- djecu u BiH, a posebno muslimansku djecu u Britaniji i svijetu da ne kupuju dresove Edina Džeke,
- sve Bošnjake navijače na fubalskim utakmicama da bojkotuju svaku utakmicu i pomen Edina Džeka,
- sve prinčeve i investitore iz islamskih zemalja da ne kupuju sa stotinama miliona dolara fudbalske klubove za koje potpiše Edin Džeko,
- sve efendije iz reis-slavije da okrenu glavu kad Džeko zabije gol,
Gluho bilo - Sram ga i stid bilo!"
Revolucija.ba
(** No links ** PORTAL, BLIN/dg)
- quasar
#6909 Re: Edin Džeko...
Ma zajebancija naravno, ali ne znas dok ne procitas do kraja. Nazalost, neki su ovako razmisljali za ozbiljno.
-
Baudelaire
#6911 Re: Edin Džeko...
Valjda se zajebaje ovaj revolucionar. Mada je broj ovih revolucionara sve veći, treba im spucati kakvu kontrarevoluciju. On bi da ima sva prava, a da nekom nešto zabranjuje, mamicu mu.
-
LSD
#6912 Re: Edin Džeko...
Ja kontam citavo vrijeme da je u pitanju neka zayebancija od posta na ** No links **-u, kad ovaj fakat ozbiljan jbtburekodsira wrote:evo o cemu se raditodd_smith wrote:http://--- NO LINKS ---/zabava/gluho-bilo-sram-ga-i-stid-bilo
neke osobe....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
REAGIRANJE NA DŽEKU - DJEDA MRAZA: Fetva protiv zalutalog džematlije: Gluho bilo, sram ga i stid bilo!
Ponedjeljak | 26.12.2011.
Na mail ** No links ** PORTAL-a stiglo je reagiranje 'anonimnog kreativca' pod šifrom "revolucija.ba", upućeno Edinu Džeki zbog spota u kome naš reprezentativac, preobučen u Djeda Mraza, svekolikoj javnosti čestita Božić. Fetvu protiv zalutalog džematlije prenosimo u cjelosti...
"Ova fetva protiv našeg zalutalog džamtlije - reprezentativca Edina Džeke, upućena je svim arapskim državama i svim muslimanima kojima je na srcu BiH, svim muslimanskim državama, ambasadama i konzulatima, uvaženim vjerskim vođama... Edin Džeko ponizio nas je pristupajući, protivno islamu, preoblačenju u Svetog Nikolu, prihvatanjem ponizne uloge za radi lične koristi, čestitajući Božić u neispravnom izdanju, ne kao musliman, već kao preobučena kreatura-karikatura muslimana Bošnjaka kakvog želi imati.
Pozivamo,
- sve arapske /islamske/ muslimanske države da bojkotuju kupovinu tv prava za njegov klub Manchester City,
- sve navijače iz islamskog svijeta da se uzdrže od gledanja utakmica u kojima nastupa Edin Džeko,
- sve navijače u BiH da ustraju i da ne dopuste ismijavanje muslimana,
- sve navijače - muslimane i Bošnjake da bojkotuju sve utakmice reprezentacije BiH u kojima bude nastupao Edin Džeko,
- EPBiH da se javno oglasi i ogradi i povuče reklamni spot sa Edinom Džekom,
- Safeta Sušića, selektora, da više ne poziva Edina Džeku,
- djecu u BiH, a posebno muslimansku djecu u Britaniji i svijetu da ne kupuju dresove Edina Džeke,
- sve Bošnjake navijače na fubalskim utakmicama da bojkotuju svaku utakmicu i pomen Edina Džeka,
- sve prinčeve i investitore iz islamskih zemalja da ne kupuju sa stotinama miliona dolara fudbalske klubove za koje potpiše Edin Džeko,
- sve efendije iz reis-slavije da okrenu glavu kad Džeko zabije gol,
Gluho bilo - Sram ga i stid bilo!"
Revolucija.ba
(** No links ** PORTAL, BLIN/dg)
Ma šta god mislili i pisali o Sa-X u - on je svjetlosnu godinu ispred ostaih portala.
- alica.k
#6913 Re: Edin Džeko...
izgleda da i jeste zajebancija ovih sa revolucija.baLSD wrote:Ja kontam citavo vrijeme da je u pitanju neka zayebancija od posta na ** No links **-u, kad ovaj fakat ozbiljan jbt...jao pacijenta
što isprazni svoje ludilo po Edinu
![]()
Ma šta god mislili i pisali o Sa-X u - on je svjetlosnu godinu ispred ostaih portala.
-
Baudelaire
#6914 Re: Edin Džeko...
Mene najviše nervira što se oni posvećuju sa vjerom koju ja praktikujem, barem u određenoj mjeri. Agresivnost nema uporište u Kur'anu. Kur'an je izvor Islama, prema tome, vrlo ih je lahko diskreditovati. Ako žele da argumentovano pričaju, naravno.
-
LSD
#6915 Re: Edin Džeko...
Ako je zayebancija (možda i jest, ne kažem da nije) onda je bolesna i krajnje nepotrebna....mislim, kakva je to zayebancija sa fetvama, pozivanjem na nekakv virtualni šerijat i džihad...pazi ovaj dio : "Pozivano - - sve navijače u BiH da ustraju i da ne dopuste ismijavanje muslimana"alica.k wrote:izgleda da i jeste zajebancija ovih sa revolucija.baLSD wrote:Ja kontam citavo vrijeme da je u pitanju neka zayebancija od posta na ** No links **-u, kad ovaj fakat ozbiljan jbt...jao pacijenta
![]()
- alica.k
#6916 Re: Edin Džeko...
to se slazem.LSD wrote:Ako je zayebancija (možda i jest, ne kažem da nije) onda je bolesna i krajnje nepotrebna....mislim, kakva je to zayebancija sa fetvama, pozivanjem na nekakv virtualni šerijat i džihad...pazi ovaj dio : "Pozivano - - sve navijače u BiH da ustraju i da ne dopuste ismijavanje muslimana"alica.k wrote:izgleda da i jeste zajebancija ovih sa revolucija.baLSD wrote:Ja kontam citavo vrijeme da je u pitanju neka zayebancija od posta na ** No links **-u, kad ovaj fakat ozbiljan jbt...jao pacijenta
![]()
Ma šta god mislili i pisali o Sa-X u - on je svjetlosnu godinu ispred ostaih portala.![]()
![]()
![]()
...ma nije normalan nikako, da mi je brat rođeni u pitanju....pravo nezdrava i nezrela zayebancija.
ko da nema dovoljno vejrskih tenzija u ovoj nam nakaradnoj drzavi...
- fosil
#6918 Re: Edin Džeko...
U ovom trenutku bi za Dzeku najbolje bilo da ManU osvoji titulu.
- alica.k
#6920 Re: Edin Džeko...
http://www.goal.com/en/match/60380/west ... -fc/report
dzeko ocekivano Fans' MOTM
hahahahahahahahahhahahahahahahah
dzeko ocekivano Fans' MOTM
hahahahahahahahahhahahahahahahah
- Don Zivconi
#6921 Re: Edin Džeko...
Da je Džeko pametan kad mu Mancini kaze da se zagrijava trebao bi postupiti kao i Tevez
pa neka Vlasnik MC vidi da ni žabe nekad nisu u pravu 
- citadela
#6922 Re: Edin Džeko...
Pa da onda, kao i Tevez u Argentini, ovdje pjeva po dernecima i svadbama ismijavajuci MC i Mancinija .Don Zivconi wrote:Da je Džeko pametan kad mu Mancini kaze da se zagrijava trebao bi postupiti kao i Tevezpa neka Vlasnik MC vidi da ni žabe nekad nisu u pravu
- Comrad
#6923 Re: Edin Džeko...
Mislim da je vise fakat vrijeme da Dzeko krene od pocetka.
Balo i Aguero su bili katastrofalni, ako ce se Mancini voditi prema ranijim postupcima, onda je vrijeme da neko od njih dvojice grije klupu. Dzeko mu nije bio zabio 70 minuta i odmah ga je bacio na susenje.
Balo i Aguero su bili katastrofalni, ako ce se Mancini voditi prema ranijim postupcima, onda je vrijeme da neko od njih dvojice grije klupu. Dzeko mu nije bio zabio 70 minuta i odmah ga je bacio na susenje.
- quasar
#6924 Re: Edin Džeko...
Ovo sto mu daje 2-5-8 minuta u tekmama koje su vec us*ane, nesto znaci. Ili su se skrpili, ili je Edin van forme na treningu. Medjutim meni Edin izgleda dobro kad udje i ne znam sta se u Mancinijevoj glavi vrti dok mu tim gubi bodove, napadaci mu bez qurca, a sjedi mu jedan na klupi 75-85 minuta. Sta ocekuje od njega za 5 minuta, mislim fakat?
- Obuca9
#6925 Re: Edin Džeko...
Nisam neki pristalica teorija zavjere, ali sve više sumnjam na to da Mancini upravo ovo i hoce da dobije. Džeko se očito ne uklapa u njegove glupave taktičke zamisli, višak mu je, a preskup je da bi sjedio na klupi. Zna da je već jednom dobio minus zbog onog tersanja u Minhenu, tako da je vrlo lako moguće da ga ovim konstantim uvođenjem u igru u 85. i kasnijim i minutama, pokuša isprovocirati da napravi glupost ala Tevez i da dobije bananu.Don Zivconi wrote:Da je Džeko pametan kad mu Mancini kaze da se zagrijava trebao bi postupiti kao i Tevezpa neka Vlasnik MC vidi da ni žabe nekad nisu u pravu