Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#6276 Re: Edin Džeko...
jest, eto Balotelli je zasrao, a Džeko je inteligentno šetkao
moRe bit da je do HD-a 
- splend
#6277 Re: Edin Džeko...
nisu oni edina kupili, da trci po terenu i ganja golmane. kupili su ga, da daje golove, i on to cinizilla_ wrote:zbog toga što neki ljudi ne vide dalje od svog nosa... po nekima ko kritikuje edina automatski je nacionalni izdajnikfosil wrote:Sta je ovo na forumu u zadnje vrijeme, na svakom topicu dvojica u svadji.![]()
![]()
![]()
kompletna ekipa je odigrala loše al edin je večeras bio ispod svakog prosjeka... uostalom veći dio sezone mu je takav al eto imao je tih par golova slobodno mogu reći polovina njih je na sreću pa mu statistika ide u prilog i to ga malo vadi...
pa nije u wolfsburgu pa da se može šetat po terenu ko balerina i kad naleti po koja upotrebljiva lopta da tek tad potrči... ako si klasa uzmi loptu i napravi sebi šansu... ha ya
-
Zux
#6278 Re: Edin Džeko...
Da je Dzeko promasio ono sto je dva puta Balloteli u drugom poluvremenu, sad bi ovdje tek prštalo na sve strane kako on ustvari veze nema, i da niko ne zna kako je dalje odmakao od Zelje. Jeste prosjecno odigrao, ali par drugih u ekipi je bilo ispod svakog prosjeka. Npr. Kolarov, pa on je u odbrani bio supalj nevidjeno, a u napadu jedna velika nula. Ne mogu da shvatim ekipu koja ima onakve igrace, a da nisu u stanju od 20 pokusaja centarsuta jednom pogoditi u glavu Dzeku ili Ballotelija koji su dosta visoki i skocni. Napoli je jednostavno odigrao identicno kao prosli put, odlicno se zatvorili i ubijali ih iz kontri (barem drugo poluvrijeme), moglo je biti i 5-1.
- Comrad
#6279 Re: Edin Džeko...
Mi smo svi malo subjektivni (malo vise) kad je u pitanju Dzeko, ali evo ajmo realno reci, je li imao IJEDAN upotrebljiv centarsut sinoc. Nije.
Sad ce neko reci, treba da se otvara, trazi poziciju. Pa trazi je, otvara se...sinoc bas gledam, da loptu i trci u 16 i onda tamo Silva ko noj zabije glavu u pod i pokusava nesto. Ili kad bude centarsut, ko da su jucer poceli lopte igrat...jbt ne mogu da vjerujem da ne mogu da potrefe barem metar od Dzeke..sve lopte koje su isle, ili su bile previsoke, ili su isle pet metara od njega. Da ne govorim o ostalim centarsutevima, koji su vise sutevi, a ne nabacivanja. Ne smijes nogu postavit, a kamo li glavu.
Ali ocigledno Mancini ne gradi tu igru i vidi se da to i nije uvjezbano. Dovoljno je da pogleda nekoliko utakmica i akcije Miske - Dzeko i eto mu formule, samo umjesto Misketa neka to bude Silva ili Nasri. Al qrac, kako ce onda Silva driblat.
Opet kazem, slaba jeste partija, ali nisu mi jasni zasto komplikuju nepotrebno. Imas super centarfora koji je rodjen da daje golove glavom, em visok, em korpulentan, moze skocit i oni furaju barselona folove sa nepotrebnim pasovima na polovici igralista. Kome? Cemu? Napolitanci im onda uzmu loptu i eto belaja...
Sad ce neko reci, treba da se otvara, trazi poziciju. Pa trazi je, otvara se...sinoc bas gledam, da loptu i trci u 16 i onda tamo Silva ko noj zabije glavu u pod i pokusava nesto. Ili kad bude centarsut, ko da su jucer poceli lopte igrat...jbt ne mogu da vjerujem da ne mogu da potrefe barem metar od Dzeke..sve lopte koje su isle, ili su bile previsoke, ili su isle pet metara od njega. Da ne govorim o ostalim centarsutevima, koji su vise sutevi, a ne nabacivanja. Ne smijes nogu postavit, a kamo li glavu.
Ali ocigledno Mancini ne gradi tu igru i vidi se da to i nije uvjezbano. Dovoljno je da pogleda nekoliko utakmica i akcije Miske - Dzeko i eto mu formule, samo umjesto Misketa neka to bude Silva ili Nasri. Al qrac, kako ce onda Silva driblat.
Opet kazem, slaba jeste partija, ali nisu mi jasni zasto komplikuju nepotrebno. Imas super centarfora koji je rodjen da daje golove glavom, em visok, em korpulentan, moze skocit i oni furaju barselona folove sa nepotrebnim pasovima na polovici igralista. Kome? Cemu? Napolitanci im onda uzmu loptu i eto belaja...
-
bahonnen
#6280 Re: Edin Džeko...
Hm... ijedan?
A ono kod gola, majstorski je ubacio Silvi, a Balo se onda inzaghijevski uvalio i dao go.
Meni se čini da je Džeko sinoć više igrao krilo nego špica. Nisam gledao cijelu tekmu negopregled, pa možda nisam u pravu.
Kako god, nije odigrao sjajno, ali vjerovatno je više kriva taktika i njegova pozicija.
Ovo sa Džekom i Balom ne liči na ono sa Džekom i Grafiteom. Ako ipak malo liči onda na ono kad su počinjali skupa i dok je Grafite bio dosta sebičniji.
Po meni Manchini nije znao da postavi Silvu, Džeku i Balotelija u napad, gdje bi Silva trebalo da glumi Misketa iz Wolfsburga. A upitno je i koliko je ova kombinacija uigrana.
A ono kod gola, majstorski je ubacio Silvi, a Balo se onda inzaghijevski uvalio i dao go.
Meni se čini da je Džeko sinoć više igrao krilo nego špica. Nisam gledao cijelu tekmu negopregled, pa možda nisam u pravu.
Kako god, nije odigrao sjajno, ali vjerovatno je više kriva taktika i njegova pozicija.
Ovo sa Džekom i Balom ne liči na ono sa Džekom i Grafiteom. Ako ipak malo liči onda na ono kad su počinjali skupa i dok je Grafite bio dosta sebičniji.
Po meni Manchini nije znao da postavi Silvu, Džeku i Balotelija u napad, gdje bi Silva trebalo da glumi Misketa iz Wolfsburga. A upitno je i koliko je ova kombinacija uigrana.
- Comrad
#6281 Re: Edin Džeko...
Pogresno si me shvatio, ili sam se ja pogresno 'odrazio'...mislio sam na upotreljiv, u smislu da ga Dzeko upotrijebi, a ne da on centrira. Dakle, nije bilo upotrebljivih centarsuteva ZA Dzeku.bahonnen wrote:Hm... ijedan?
Eto dokle se doslo, da se vise od Dzeke ocekuje da centrira nego od igraca ciji je to poso.
-
bahonnen
#6282 Re: Edin Džeko...
Comrad wrote:Pogresno si me shvatio, ili sam se ja pogresno 'odrazio'...mislio sam na upotreljiv, u smislu da ga Dzeko upotrijebi, a ne da on centrira. Dakle, nije bilo upotrebljivih centarsuteva ZA Dzeku.bahonnen wrote:Hm... ijedan?
Eto dokle se doslo, da se vise od Dzeke ocekuje da centrira nego od igraca ciji je to poso.![]()
-
todd_smith
#6283 Re: Edin Džeko...
Sinoc je bio na nivou prosle sezone, ali opet mora se reci da je par puta Baloteli ili Silva nisu njemu dali loptu jer su sami isli u neki dribling
I nije Dzeko bio jedini koji je bio ljut zbog ovoga, Toure i Zabaleta su par puta pokazali svoju frustraciju sa Silvom i Balotelijem, sve u svemu jednostavno mu nije islo sinoc, ali i inace ove sezone u Ligi Sampiona
I nije Dzeko bio jedini koji je bio ljut zbog ovoga, Toure i Zabaleta su par puta pokazali svoju frustraciju sa Silvom i Balotelijem, sve u svemu jednostavno mu nije islo sinoc, ali i inace ove sezone u Ligi Sampiona
-
zilla_
#6284 Re: Edin Džeko...
Nema veze ja sam se pomirio s činjenicom da sam nacionalni izdajnik kad kritikujem edina zbog nezalaganja i loše igre iako sam s posla i fakulteta bježao da bi gledao utakmice city-a....
Od kad je otišao u City mi vazda krivimo sve igrače od onih na terenu do onih u omladinskom pogonu zato što edin nije ima lopte ili što je loše odigrao... svi su oni loši i trebaju se prilagođavati njemu al on ne treba ništa.... on je OK 100% jer je naš... ja ipak ne razmišljam na takav način.... dajta ba ljudi probudite se malo... samo ga gledajte kao da je bilo ko, kao da nije naš, pa će vam neke stvari bit jasnije...
Sramota je za jednog igrača biti toliko plaćen i ne davati svoj maksimum na utakmicama... Ima građu i snagu da otrese svakog igrača u vazdušnom duelu al on se u tim situacijama ponaša kao p...
Ista stvar i sa reprezentacijom, krivi su svi jer nisu džeki dodali loptu.... Pa jel ikad dđeko kriv što nema te lopte? Jel se on možda ne otvara dobro da bi mogao imati loptu? Vedo jest smotan al za 10 minuta stvorio je više šansi nego edina za 90...
Kad igra ja ga pohvalim al kad je loš uvijek ću reći to pa makar mi zadnje bilo...
Od kad je otišao u City mi vazda krivimo sve igrače od onih na terenu do onih u omladinskom pogonu zato što edin nije ima lopte ili što je loše odigrao... svi su oni loši i trebaju se prilagođavati njemu al on ne treba ništa.... on je OK 100% jer je naš... ja ipak ne razmišljam na takav način.... dajta ba ljudi probudite se malo... samo ga gledajte kao da je bilo ko, kao da nije naš, pa će vam neke stvari bit jasnije...
Sramota je za jednog igrača biti toliko plaćen i ne davati svoj maksimum na utakmicama... Ima građu i snagu da otrese svakog igrača u vazdušnom duelu al on se u tim situacijama ponaša kao p...
Ista stvar i sa reprezentacijom, krivi su svi jer nisu džeki dodali loptu.... Pa jel ikad dđeko kriv što nema te lopte? Jel se on možda ne otvara dobro da bi mogao imati loptu? Vedo jest smotan al za 10 minuta stvorio je više šansi nego edina za 90...
Kad igra ja ga pohvalim al kad je loš uvijek ću reći to pa makar mi zadnje bilo...
- veljaca
#6285 Re: Edin Džeko...
zilla_ wrote:Nema veze ja sam se pomirio s činjenicom da sam nacionalni izdajnik kad kritikujem edina zbog nezalaganja i loše igre iako sam s posla i fakulteta bježao da bi gledao utakmice city-a....
A koliko protivnickih trenera postavlja taktiku i igrace-cuvare za Edina a koliko za Vedu ?
U Zenici Edin je uvijek bio sa 2-3 protivnicka igraca uz sebe a Vedo 1 na 1 ili sam ....
- and
#6286 Re: Edin Džeko...
siti je odigrao loše.cijela ekipa je podbacila i to je vidio i manćini.da je samo do edina,vjerovatno bi ga ranije zamijenio.u špicu nije ništa mogao promijeniti ko god da je ušao,jer napadači nisu imali kvalitetnih lopti,a napoli je odlično odigrao bunker.probao je sa nasrijem nešto poboljšati,ali nije išlo.ekipa je bila fula,a sad zašto je on postavio skoro istu ekipu koju je napoli ubio kontrama i u mančesteru to samo on zna.možda čovjek želi da osvoji prvenstvo za početak i nije mu cilj da dalje ide u lp,jer tako mi je sinoć izgledala ekipa koju je postavio.
- Obuca9
#6287 Re: Edin Džeko...
Kakve veze ima koliko ga igrača čuva? Sve dobre napadače svijeta čuvaju po dvojica-trojica, pa oni opet zabijaju. Čuvaju ga i u Sitiju, pa i tamo zabija. Čuvali su ga i u Francuskoj po dvojica pa je dolazio u šansu.veljaca wrote:A koliko protivnickih trenera postavlja taktiku i igrace-cuvare za Edina a koliko za Vedu ?
U Zenici Edin je uvijek bio sa 2-3 protivnicka igraca uz sebe a Vedo 1 na 1 ili sam ....
Činjenica je da se Vedo puno lakše nađe u šansi, nego Džeko. Ali činjenica je i da je Džeko puno kvalitetniji igrač koji lakše i efikasnije rješava stopostotne šanse.
-
Balkanski_sindrom
#6288 Re: Edin Džeko...
Ma Muslimovic je doktor nauka za postizanje golova i za Dzeku a pogotovo za tog klovna Ibisevica, no fakat ne mogu da razumijem kako Muslimovic nije uspio napraviti neku karijeru...Covjek je ubica u sesnestercu....
- Obuca9
#6289 Re: Edin Džeko...
Zato je za dvije godine u Grčok dao tri gola. Koliko Vedo u zadnje tri utakmice u Bundesligi, a Džeko u jednom poluvremenu protiv Totenhema.Balkanski_sindrom wrote:Ma Muslimovic je doktor nauka za postizanje golova i za Dzeku a pogotovo za tog klovna Ibisevica, no fakat ne mogu da razumijem kako Muslimovic nije uspio napraviti neku karijeru...Covjek je ubica u sesnestercu....
-
Balkanski_sindrom
#6290 Re: Edin Džeko...
Mene licno boli ona stvar i za Grcku i za Hofeenheim i za Man City....Koliko je ko golova dao za BIH i koliko je minuta odigrao u dresu nacionalnog tima?hz__semir wrote:Zato je za dvije godine u Grčok dao tri gola. Koliko Vedo u zadnje tri utakmice u Bundesligi, a Džeko u jednom poluvremenu protiv Totenhema.Balkanski_sindrom wrote:Ma Muslimovic je doktor nauka za postizanje golova i za Dzeku a pogotovo za tog klovna Ibisevica, no fakat ne mogu da razumijem kako Muslimovic nije uspio napraviti neku karijeru...Covjek je ubica u sesnestercu....
Broj odigranih minuta podijeli sa brojem postignutih golova ovih igraca pa ces da vidis o cemu ciko prica....Muslimovic je za njih doktor nauka za cijepanje mreza....a boli mene kita za arape i njihov man city, dabogda im sve propalo preko noci......
- Obuca9
#6291 Re: Edin Džeko...
Ako sam dobro vidio, ti se čudiš kako nije uspio napraviti karijeru. Da bi napravio karijeru, mora zabijati golove u domaćem prvenstvu, a to je upravo ta priča o Grškoj, Hofenhajmu i Sitiju. Ne može napraviti karijeru kad u tri sezone u prosječnoj grčkoj ligi ne može dati ni 10 golova.
-
Balkanski_sindrom
#6292 Re: Edin Džeko...
a Dzeko ne bi u Grckoj dao ni ta tri gola...a o Ibisevicu da i ne pricam, on bi usao u minus....Pa u Grckoj je prosjek golova po utakmici 0.10....
-
LSD
#6294 Re: Edin Džeko...
Imaš pravo, najteža liga na dunjaluku gdje samo najjaci opstaju...što znaci da su Cocalić i Kerla naši ubjedljivo najjaci stoperi, a Jahić godinama bio najbolji allrounder...Džeko može zabijati golove u papučarskoj EPL, u Grckoj ne bi vidio ni gola ni 16-erca.Balkanski_sindrom wrote:a Dzeko ne bi u Grckoj dao ni ta tri gola...a o Ibisevicu da i ne pricam, on bi usao u minus....Pa u Grckoj je prosjek golova po utakmici 0.10....
-
Balkanski_sindrom
#6295 Re: Edin Džeko...
ma ta ce ba dzeko, i on bljesne ponekad, poludi i zabije te neke golove, i onda opet posti mjesec dana do sljedeceg gola...Nema kontinuiteta, ni u dobrim igrama ni u postizanju golova...
-
incognito071
#6296 Re: Edin Džeko...
rekoh ti ja da vruc ne pijes hladne vodeBalkanski_sindrom wrote:ma ta ce ba dzeko, i on bljesne ponekad, poludi i zabije te neke golove, i onda opet posti mjesec dana do sljedeceg gola...Nema kontinuiteta, ni u dobrim igrama ni u postizanju golova...
- novi.dan.nova.nafaka
#6297 Re: Edin Džeko...
Izvinjavam se, stvarno moram...Balkanski_sindrom wrote:ma ta ce ba dzeko, i on bljesne ponekad, poludi i zabije te neke golove, i onda opet posti mjesec dana do sljedeceg gola...Nema kontinuiteta, ni u dobrim igrama ni u postizanju golova...
- 1mala
#6298 Re: Edin Džeko...
Balkanski_sindrom wrote:ma ta ce ba dzeko, i on bljesne ponekad, poludi i zabije te neke golove, i onda opet posti mjesec dana do sljedeceg gola...Nema kontinuiteta, ni u dobrim igrama ni u postizanju golova...
-
Baudelaire
#6299 Re: Edin Džeko...
Mancini i dalje pravi grešku jer nijedan mu ofanzivni igrač nije prilagodio svoju igru igri ekipe. Ja ne znam puno ekipa u svijetu kod kojih se ne zna glavni igrač, ili da kažem napadač. U Arsenalu je Persie otac, svaka lopta ide na njeg. U Unitedu je to Rooney. U Barceloni Messi, Realu Ronaldo. Bayernu Gomez. Guardiola je prodao 3-4 igrača jer nisu bili kompaktibilni s Messijem. Jbg, možda to nekom nije najbolji način, ali samo na taj način Pep može izvući najbolje od najboljeg igrača na svijetu. Nije Ronaldo najviše golova u jednoj sezoni u historiji Primere postigao samo zahvaljujući svom kvalitetu. Naravno da je najvećim dijelom bilo zahvaljujući tome, ali isto tako, puno je toga bilo i do postavke igre.
Sad, Džeko nije tip igrača koji može igrati nekakvog pomoćnog napadača kao što smo sinoć vidjeli da Lavezzi igra u odnosu na Cavanija. Tako da, ako Aguero ili Balotelli treba da budu prvi napadači City-a, onda Džeko nek ide iz kluba. Jednostavno, ekipa cijela mora raditi za njeg, da bi bio efikasan i da bi na terenu djelovao dobro. Ako jedan napad Silva povuče loptu među trojicu pa izgubi, a idući napad to isto uradi Balotelli nema tu neke ekipe. Naravno, ovim ne pokušavam pokriti lošu igru Džeke, ali rekao bih da je žrtva Mancinijevog sistema, a ne da je sistem poremećen njegovom igrom.
Evo kako su na zonalmarking.net vidjeli ovu utakmicu, autor u jednom dijelu navodi da se ne slaže sa zamjenom Džeko - Aguero:
http://www.zonalmarking.net/2011/11/23/ ... y-tactics/
Sad, Džeko nije tip igrača koji može igrati nekakvog pomoćnog napadača kao što smo sinoć vidjeli da Lavezzi igra u odnosu na Cavanija. Tako da, ako Aguero ili Balotelli treba da budu prvi napadači City-a, onda Džeko nek ide iz kluba. Jednostavno, ekipa cijela mora raditi za njeg, da bi bio efikasan i da bi na terenu djelovao dobro. Ako jedan napad Silva povuče loptu među trojicu pa izgubi, a idući napad to isto uradi Balotelli nema tu neke ekipe. Naravno, ovim ne pokušavam pokriti lošu igru Džeke, ali rekao bih da je žrtva Mancinijevog sistema, a ne da je sistem poremećen njegovom igrom.
Evo kako su na zonalmarking.net vidjeli ovu utakmicu, autor u jednom dijelu navodi da se ne slaže sa zamjenom Džeko - Aguero:
http://www.zonalmarking.net/2011/11/23/ ... y-tactics/
- Šibicar
#6300 Re: Edin Džeko...
Balkanski_sindrom wrote:a Dzeko ne bi u Grckoj dao ni ta tri gola...a o Ibisevicu da i ne pricam, on bi usao u minus....Pa u Grckoj je prosjek golova po utakmici 0.10....