Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#39126 Re: Edin Džeko
Kako mislis u mom filmu?
Nije moj film, vec fakti.
- Tito_i_Partija
#39127 Re: Edin Džeko
Nesto se ne sjecam, onda kad je Dzekson im'o sezonu iz snova u Wolfsburgu, jel' bilo jos kojih zainteresovanih klubova il' je City bio tu i tamo jedini sto je pravo zagriz'o?
- Logovan
#39128 Re: Edin Džeko
Bilo je još klubova, koliko se sjećam.Tito_i_Partija wrote:Nesto se ne sjecam, onda kad je Dzekson im'o sezonu iz snova u Wolfsburgu, jel' bilo jos kojih zainteresovanih klubova il' je City bio tu i tamo jedini sto je pravo zagriz'o?
- jeza u ledja
#39129 Re: Edin Džeko
Imao je on dvije sezone iz snova. Prvo je iskocio u prvi plan 2009e na proljece. Do tada je sporadicno davao golove. Onda to proljece ovako nesto 20 golova u polusezoni (i Miske milion asistencija). Mislim da ni kao takav nije bio prvi strijelac tima. Osvojili titulu ovo ono. To ljeto je produzio ugovor.Tito_i_Partija wrote:Nesto se ne sjecam, onda kad je Dzekson im'o sezonu iz snova u Wolfsburgu, jel' bilo jos kojih zainteresovanih klubova il' je City bio tu i tamo jedini sto je pravo zagriz'o?
Sljedece godine isto, i iako je ja mislim dao manje golova, mislim da je tada bio prvi strijelac lige. I onda je jos igrao pola godine u Wolfu i ode u Man City. Znaci 2 i po godine je bio bas top top. Vjerovatno je mogao jos 2009e otici, kad su osvojili titulu i prije nego je produzio ugovor. Nek me neko ispravi ako grijesim. Ali tu mu je mozda bila najveca greska.
Opet kazem, sportski, finansijski je izvukao jako puno i mislim da nije nigdje pogrijesio.
A koga su spominjali, ma garant Milan i Juve. I naravno Bayern.
- drug_profi
#39130 Re: Edin Džeko
Oblijetali su cigani oko kuce ali jedino je Siti poslao konkretnu ponudu. Niko drugi nije pokusao platiti, vec su pokusavali ispregovarati nizu odstetu.Tito_i_Partija wrote:Nesto se ne sjecam, onda kad je Dzekson im'o sezonu iz snova u Wolfsburgu, jel' bilo jos kojih zainteresovanih klubova il' je City bio tu i tamo jedini sto je pravo zagriz'o?
Edin je vec bio nezadovoljan klubom i zelio je ici posto poto. Mislim i da je Miske vec bio otisao u Tursku tada.
Uglavnom, mogao je da bira ili da ostane u WB dok ugovor ne istekne ili da prihvati jedinu ponudu koja je stigla, a na koju klub pristaje.
WB je vec zapao u prosjecnost, a on je zelio igrati LP i boriti se za trofeje.
- Tito_i_Partija
#39131 Re: Edin Džeko
Milan je se spominj'o k'o njegova zelja, jer navija za Milan (Sevcenko mu je uzor), al' ne znam koliko je stvarno bilo interesa sa njihove strane.
Mislim da dosta toga zavisi i od agenta. Da li bi bilo bolje da je im'o jednog Jorge Mendesa il' Mino Raiolu iza sebe? Vjerovatno.
Mislim da dosta toga zavisi i od agenta. Da li bi bilo bolje da je im'o jednog Jorge Mendesa il' Mino Raiolu iza sebe? Vjerovatno.
- Muhamed Đakmić
#39132 Re: Edin Džeko
Vrtio se Milan, Redžepagić je pak Edina nagovorio da obnovi ugovor, uzme milione i onda niko nije htio dati pare koje je Wolfsburg tražio. Vrtio se naravno i Bayern, nudio je Gomeza Wolfsburgu i čak doplatu za Edina, ali ovi su bili čvrsti u namjeri da ga zadrže ili se debelo opare od inostranog kluba. Konkurente nisu htjeli pojačavati, mislili su da mogu napraviti svojevrsnu dinastiju. I onda doveli Mcclarena za trenera
Real se to ljeto odlučio za Benzemu, Džeko Barceloni nije trebao, a ostali su teško mogli da ga dovedu. United je imao Berbatova i Rooneya, mislim i Teveza, također je bio van priče, a u Chelseaju se sve vrtilo oko Drogbe. Arsenal tad nije ni razmišljao o skupim transferima.
Juventus također nije imao pare, kao ni Liverpool. Juventus nije igrao ni Ligu prvaka tih godina.
Real se to ljeto odlučio za Benzemu, Džeko Barceloni nije trebao, a ostali su teško mogli da ga dovedu. United je imao Berbatova i Rooneya, mislim i Teveza, također je bio van priče, a u Chelseaju se sve vrtilo oko Drogbe. Arsenal tad nije ni razmišljao o skupim transferima.
Juventus također nije imao pare, kao ni Liverpool. Juventus nije igrao ni Ligu prvaka tih godina.
- jeza u ledja
#39133 Re: Edin Džeko
Bilo bi interesantno porediti karijeru i uspjehe Mandzukica i Dzeke.
Obojica su se dokazali u Wolfu i onda krenuli dalje. Meni bilo krivo u jednom trenutku sto Mandzuka, koji nije taj nivo jebiga, ima priliku da nastavi stopama Gomeza u Bayernu i uzima lopatom bez nekog vrhunskog talena, a Dzeko mora da se "pati" u Citiju.
Evo i sad Mandza igra u jacem klubu, bez da ima taj kvalitet. Doduse sjedi na klupi i raja mu se smiju, ali nije to toliko razlicitio od Dzeke u Citiju.
Sta vi mislite?
Obojica su se dokazali u Wolfu i onda krenuli dalje. Meni bilo krivo u jednom trenutku sto Mandzuka, koji nije taj nivo jebiga, ima priliku da nastavi stopama Gomeza u Bayernu i uzima lopatom bez nekog vrhunskog talena, a Dzeko mora da se "pati" u Citiju.
Evo i sad Mandza igra u jacem klubu, bez da ima taj kvalitet. Doduse sjedi na klupi i raja mu se smiju, ali nije to toliko razlicitio od Dzeke u Citiju.
Sta vi mislite?
- Edin H.
#39134 Re: Edin Džeko
Liga sa dva kluba?jeza u ledja wrote:Kako mislis u mom filmu?
-
missko
#39135 Re: RE: Re: Edin Džeko
Arsenal izabrao Giruda za pola para . I nek su se zajebaliMuhamed Đakmić wrote:Vrtio se Milan, Redžepagić je pak Edina nagovorio da obnovi ugovor, uzme milione i onda niko nije htio dati pare koje je Wolfsburg tražio. Vrtio se naravno i Bayern, nudio je Gomeza Wolfsburgu i čak doplatu za Edina, ali ovi su bili čvrsti u namjeri da ga zadrže ili se debelo opare od inostranog kluba. Konkurente nisu htjeli pojačavati, mislili su da mogu napraviti svojevrsnu dinastiju. I onda doveli Mcclarena za trenera [emoji38]
Frajeri isto godina imaju isto visoki s tim sto Dzekson ima bolju statistiku ista im pozicija i ovaj samo sto je francuz sad vrijedi po trzistu duplo vise. U Bosni se ne valja ni rodit
EMS-om
Last edited by missko on 28/10/2016 00:40, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#39137 Re: Edin Džeko
Liga sa dva kluba u kojoj je treci klub imao vise uspjeha nego bilo koji engleski tim u zadnje 4 godine. Ha jel.Edin H. wrote:Liga sa dva kluba?jeza u ledja wrote:Kako mislis u mom filmu?
To je liga sa mnogo vise talenta. U tome je fazon.
Uostalom, nije samo jedna liga u pitanju. Nije samo jedna liga bolja od engleske.
Sva sreca da novac jos uvijek ne igra jedinu ulogu u fudbalu.
I da se razumijemo, meni su i Engleska i Njemacka, a i Italija sad zbog nasih igraca interesantnije od Spanije. Ja volim golove, volim brzu igru, a tu Njemacka i Engleska prednjace. Samo ti govorim o cinjenicama.
- Muhamed Đakmić
#39138 Re: Edin Džeko
Ja sam to i ranije pisao, a sad je pogotovo evidentno kad u ovakvoj formi igra u Romi - Džeko je prelaskom u City tek na momente bio među desetak najboljih svjetskih napadača.jeza u ledja wrote:Bilo bi interesantno porediti karijeru i uspjehe Mandzukica i Dzeke.
Sta vi mislite?
On je realno sve vrijeme pripadao toj selektiranoj grupi, ali niko se ne može uspješno boriti sa četiri napadača za poziciju u timu, a najčešće je tako morao da igra u Sitiju. City je u skoro svakom momentu njegove karijere imao još tri napadača vrhunske klase u timu, to fakat nije humano bilo.
Pa Real je godinama rotirao Benzemu i Higuaina, nekad su i zajedno igrali, Barcelona je uvijek šibala sa trojkom i imala četvrtog napadača kao rezervu, a o drugim klubovima ne treba ni trošiti riječi.
Kad je Bayern osvojio Ligu prvaka, imao je samo dva napadača. Gomez je uglavnom bio žestoka rezerva, dok je Mandžukić igrao.
Nije se samo Džeko zeznuo odlaskom u City, zgazili su i Balotellija mada je u glavi leptir svakako bio, zgazili su i Negreda, Bonyja, Teveza u dobroj mjeri, Jovetića, vjerovatno još i nekog dobrog napadača.
Realno, to je problem tih tranzicijskih klubova, dok grabe prema vrhu, gaze igrače i kupuju sve što dobro izgleda, bez ideje kako to nešto uklopiti.
- jeza u ledja
#39139 Re: Edin Džeko
Jako je tesko stvoriti ime (kad govorimo o tim tranzicijskim klubovima). Ostali znaju da imas para, zato ocekuju da platis vise. Jedan igrac koji se prodaje u Citi ne moze kostati isto ako ga prodajes u Everton. Isto vazi i za PSG, Chelsea nekad, i koga vec, a i za mnogo drugih klubova u manjim ligama.
To je taj fazon, mi ih zovemo plasticnim klubovima, ali na taj nacin podrzavamo vjecito iste velike gigante koji su sebi utabali put i ne daju drugima maket.
Sad je Chelsea "veliko ime", a evo i City postao, a do tada su bili u rangu Aston Ville (ako i to).
To je taj fazon, mi ih zovemo plasticnim klubovima, ali na taj nacin podrzavamo vjecito iste velike gigante koji su sebi utabali put i ne daju drugima maket.
- Muhamed Đakmić
#39140 Re: Edin Džeko
Ma ne sporim, ali neracionalno se troše pare. Mislim boli njih briga za to, ali da su imali 3 napadača u svakom momentu a ne četiri, ta trojka bi vjerovatno više davala od četvorke iz prostog razloga što bi imali neki kontinuitet. Ovako dvije loše partije i ideš da se sušiš.jeza u ledja wrote:Jako je tesko stvoriti ime (kad govorimo o tim tranzicijskim klubovima). Ostali znaju da imas para, zato ocekuju da platis vise. Jedan igrac koji se prodaje u Citi ne moze kostati isto ako ga prodajes u Everton. Isto vazi i za PSG, Chelsea nekad, i koga vec, a i za mnogo drugih klubova u manjim ligama.
To je taj fazon, mi ih zovemo plasticnim klubovima, ali na taj nacin podrzavamo vjecito iste velike gigante koji su sebi utabali put i ne daju drugima maket.Sad je Chelsea "veliko ime", a evo i City postao, a do tada su bili u rangu Aston Ville (ako i to).
A ima i ovih priča o transformaciji u gigante kakvu je prošao Atletico a koje su ljepše, mada je pitanje koliko su dugotrajne i realne za očekivati od većeg broja klubova. To je ipak rijetkost.
- jeza u ledja
#39141 Re: Edin Džeko
Ma nisu brate imali non stop po 4 napadaca.
Al eto.
Atletico je uvijek bio veliki klub.
Mislim veci od Citija i Chelseja sigurno. Mislim da su igrali nekad u 70im finale KŠ.
No znamo svi da bez novca dugorocni uspjeh nije odrziv.
Ja bi ih stavio u rang Dortmunda. Al to je potpuno druga skala od Citija i Chelseja.
Odosmo od teme.
Al eto.
Atletico je uvijek bio veliki klub.
Mislim veci od Citija i Chelseja sigurno. Mislim da su igrali nekad u 70im finale KŠ.
No znamo svi da bez novca dugorocni uspjeh nije odrziv.
Ja bi ih stavio u rang Dortmunda. Al to je potpuno druga skala od Citija i Chelseja.
Odosmo od teme.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#39142 Re: Edin Džeko
Ljudi ba, moderni fudbal, upumpaj dovoljno novca u Cheltenham i bit će k'o City za par godina
samo biznis bitches
koga briga za trofeje, napadače, ovo ono, bitno je samo brend napraviti 
samo biznis bitches
- Muhamed Đakmić
#39143 Re: Edin Džeko
Upumpaj u Cheltenham 300 miliona funti, dovedi upravu Sarajeva i imat ćeš još uvijek klub u Ligi 2Velkoski wrote:Ljudi ba, moderni fudbal, upumpaj dovoljno novca u Cheltenham i bit će k'o City za par godina![]()
samo biznis bitcheskoga briga za trofeje, napadače, ovo ono, bitno je samo brend napraviti
- jeza u ledja
#39144 Re: Edin Džeko
Ali i to je ograniceno. Osim ako nemas 3 puta vise od svih ostalih, a i tad se moze uprskat.
Citiju je trebalo godina-dvije da osvoji. PSG nije uspio osvojiti prvu godinu nakon upumpavanja. I tako.
To je ono kad kazes, treba para, ali i strpljenja, vremena, kontinuiteta. Sva sreca pa ne osvaja uvijek onaj sa najvise para.
(doduse, ne osvaja uvije, ali osvaja najcesce
)
Dobro dosta od mene skretanja s teme.
Dzeko kloc i to.

Citiju je trebalo godina-dvije da osvoji. PSG nije uspio osvojiti prvu godinu nakon upumpavanja. I tako.
To je ono kad kazes, treba para, ali i strpljenja, vremena, kontinuiteta. Sva sreca pa ne osvaja uvijek onaj sa najvise para.
Dobro dosta od mene skretanja s teme.
Dzeko kloc i to.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#39145 Re: Edin Džeko
mah, kad smo već skrenuli...
fudbal postaje dosadan, 'gušt' se gubi sve više, bar kada su u pitanju evropske lige. zato i u engleskoj sve više prate non league fudbal
i ovo svršavanje na Leicester je bilo iz istog razloga - hoćemo fudbal, nećemo pare!
fudbal postaje dosadan, 'gušt' se gubi sve više, bar kada su u pitanju evropske lige. zato i u engleskoj sve više prate non league fudbal
i ovo svršavanje na Leicester je bilo iz istog razloga - hoćemo fudbal, nećemo pare!
- Saian
#39146 Re: Edin Džeko
bilo jejeza u ledja wrote:Jel bila vec: "Batistuta Gabrijele za tebe je Dzeko Pele", il sam zakasnio?![]()
agnostic_front wrote:Batistuta Gabrijele...
htjedoh napisati, dobar, al mi se nije dalo sinoc, al evo sad
i ide Batistuta Gabriele, Dzeko je za tebe Pele! Roma shampiooooon! Roma shampioooon!
(ovo je iz vremena kad je Hajduk igrao kup uefa protiv Fiorentine, 98sma, ko ne vjeruje, http://hajduk.hr/utakmice/arhiva/sve-utakmice/2709, u orginalu je bio Jurica Vucko, cak i dao gol tu tekmu, ajm telin maj ejdz
edit:
znam te "bitne" stvari jebi ga
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#39147 Re: Edin Džeko
Ko vas"Ne znam kako je Džeko otišao, a ostao Bony"
- Logovan
#39148 Re: Edin Džeko
Sad plaču za njim. 
- drug_profi
#39149 Re: Edin Džeko
Ma ne plaču, malo naša štampa pretjeruje. Bilo je 5-6 komentara u vezi sa ovim golom, ali po imenima mislim da ni jedan nije englez.
Na njihovom forumu se sporadicno pominje na raznim temama uglavnom u neutralnom kontekstu.
Poštuju i cijene njegov doprinos ali da sad nešto žale, ne baš.
Na njihovom forumu se sporadicno pominje na raznim temama uglavnom u neutralnom kontekstu.
Poštuju i cijene njegov doprinos ali da sad nešto žale, ne baš.
- Logovan