Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Jack Be Nimble

#32876 Re: Edin Džeko

Post by Jack Be Nimble »

Nije mogao ista bolje uraditi, jedino malo potrcati. Vracao se da kobiva brani sto su igraci a i trener u polovini prvog trazili od njega. Trojica se dodaju oko njega a on samo stoji i napokon Garcia so prodera EDIN EDIN EDIN :D. Ako se odvoji pet metara od centra ka svom golu svaka kontra ce zavrsiti bez njega. Onaj Salah samo trci :thumbup: , ali nema sanse da ga Dzeko stigne :-)
mfeed

#32877 Re: Edin Džeko

Post by mfeed »

lik je glavni napadac I ne znam sto treba da trci I ganja igrace protivnicke sredine, nit mu je to u opisu radnog mjesta niti treba to raditi. on treba da daje golove jer je kompletan napad I taktika u ofanzivi podredjena njemu. takvi igraci cuvaju snagu da explodiraju kad dobiju loptu I imaju snage nakon driblinga I trka da je odvale tako jako da je golman ne vidi a kamoli odbrani. malo sam gledao utakmicu, cini mi se da je ok odigrao u smislu da se ne odbija lopta od njega kao sto nekad zna ali nije dao gol niti drugome namjestio a zato je doveden, dakle manje vise izvjesno on nije bio zadovoljan sta god izjavio, za takve igrace dobra utakmica je kad da ili namjesti gol ili dva, tri, pet....valjda ce biti bolje, ono protiv juvea je bilo odlicno.
Fauja Singh

#32878 Re: Edin Džeko

Post by Fauja Singh »

Ja nisam nikako zadovoljan njegovom igrom, u jednom momentu je na centru peljao loptu i Neymar mu je uzeo, sekunda falila da ga Neymar zabije, poslije isto pelja loptu i u jednom momentu kad nije znao sta ce s njom panicno je vrati Rudigeru, ali vratio mu je tako da ga je bas ukopao i ovaj izgubi loptu i zamalo prime gol, cini mi se korner izborili iz te akcije.
Po meni nista nije uradio osim one jedne akcije gdje je povukao loptu s centra i onda mlako dodao lijevom nogom do Pique (ako se ne varam), imao je i 2-3 primanja visokih lopti i lopti koje je pokupio glavom, ostalo nista.
Budimo realni, da je ono umjesto Dzeke sinoc odigrao npr. jedan Bendner, pogotovo mislim na te dvije sanse sto je stvorio Barceloni, rekli bi koja krampa, daj mijenjaj ga.
I nisam hejter uopste, Barca mi je drugi klub poslije Sarajeva ali Dzeko mi je toliko drag da ne bi imao nista protiv da ih je Roma sinoc dobila njegovim golom.
stranac2

#32879 Re: Edin Džeko

Post by stranac2 »

Imao je dva kiksna i drcna dodavanja na polovini terena koji su ih mogli kosati golove aliii .. Romini igraci isprepadani s loptom tu ih je Dzeko mentalno drzao jer kada je imao loptu u nogam smirivao je rutinski tempo i nije panicio … U ovakvoj tekmi sa onakvom odbranm na ledjima je to meni mocno izgledalo .. Ima tu puno psihologije.

Drugo nije se smio vracati previse prema svom golu jer bi navukao cijelu Barcu na 16 metara ovako je vezao tri igraca za sebe na 40 - 50 metara od gola . Hajd nek neki drug igrac Rome to uradi !!!

Zadnji dio tekme je maestralno odigrao .. .

Ne znam sve vise kontam da je Edin tako dobar igrac i inteligentan da to mnogo raje ne konta … Ima onaj bezosjecajni pogled cijelu tekmu koa robot je
ultima_palabra

#32880 Re: Edin Džeko

Post by ultima_palabra »

mfeed wrote:lik je glavni napadac I ne znam sto treba da trci I ganja igrace protivnicke sredine, nit mu je to u opisu radnog mjesta niti treba to raditi. on treba da daje golove jer je kompletan napad I taktika u ofanzivi podredjena njemu. takvi igraci cuvaju snagu da explodiraju kad dobiju loptu I imaju snage nakon driblinga I trka da je odvale tako jako da je golman ne vidi a kamoli odbrani. malo sam gledao utakmicu, cini mi se da je ok odigrao u smislu da se ne odbija lopta od njega kao sto nekad zna ali nije dao gol niti drugome namjestio a zato je doveden, dakle manje vise izvjesno on nije bio zadovoljan sta god izjavio, za takve igrace dobra utakmica je kad da ili namjesti gol ili dva, tri, pet....valjda ce biti bolje, ono protiv juvea je bilo odlicno.
Možda zato što mu je trener tako rekao? Možda zato što protiv Barcelone čitava ekipa mora rudarski raditi da bi im parirala? Možda zato što je Garcia izvukao pouke iz 1-7 protiv Bayerna?
Tomahawk11
Globalni moderator

#32881 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Protiv Barce koja konstantno vrsi presing, dobro odigrano. Normalno da ce biti pogresnih dodavanja, ljudi su ti vazda na ledjima.
Bice nesto od ove Rome. A i Edin ce biti bolji kako sezona bude odmicala. Da vidimo kakva ce zvijer biti sad kad konstantno igra.
colt

#32882 Re: Edin Džeko

Post by colt »

Džeko je sinoć bio loš. Standardna njegova igra zbog koje je ostao na klupi M.C.

Čovjek dobija novu priliku da eksplodira u ligi koja je malo slabija, a on ne zna iskoristiti . . ne bi me čudilo da završi na klupi jednog dana . . .
animus

#32883 Re: Edin Džeko

Post by animus »

stranac2 wrote:Imao je dva kiksna i drcna dodavanja na polovini terena koji su ih mogli kosati golove aliii .. Romini igraci isprepadani s loptom tu ih je Dzeko mentalno drzao jer kada je imao loptu u nogam smirivao je rutinski tempo i nije panicio … U ovakvoj tekmi sa onakvom odbranm na ledjima je to meni mocno izgledalo .. Ima tu puno psihologije.

Drugo nije se smio vracati previse prema svom golu jer bi navukao cijelu Barcu na 16 metara ovako je vezao tri igraca za sebe na 40 - 50 metara od gola . Hajd nek neki drug igrac Rome to uradi !!!

Ne znam sve vise kontam da je Edin tako dobar igrac i inteligentan da to mnogo raje ne konta … Ima onaj bezosjecajni pogled cijelu tekmu koa robot je
Jednog dana kad ode u penziju spominjat cemo mi njega i velicati njegovo umijece. Covjek igra glavom i prati taktiku, sto znaci da se zrtvuje radi uspjeha tima a to ne kontaju svi.
stranac2

#32884 Re: Edin Džeko

Post by stranac2 »

animus wrote:
stranac2 wrote:Imao je dva kiksna i drcna dodavanja na polovini terena koji su ih mogli kosati golove aliii .. Romini igraci isprepadani s loptom tu ih je Dzeko mentalno drzao jer kada je imao loptu u nogam smirivao je rutinski tempo i nije panicio … U ovakvoj tekmi sa onakvom odbranm na ledjima je to meni mocno izgledalo .. Ima tu puno psihologije.

Jednog dana kad ode u penziju spominjat cemo mi njega i velicati njegovo umijece. Covjek igra glavom i prati taktiku, sto znaci da se zrtvuje radi uspjeha tima a to ne kontaju svi.
To je to drug , postoji razlog zasto su dva tima sa njim u timu postigli uspjeh a on bio kljucni igrac. Ni Roma ove godine nema onaj JUNIORSKI smek koji su imali svih ovih godina , Edin je tu skoro sam siguran prevaga
DaysleepeR

#32885 Re: Edin Džeko

Post by DaysleepeR »

neki ljudi trebaju prvo da nauče da gledaju utakmicu pa onda da komentarišu...

stranac2 objasnio
MOSALJOZE

#32886 Re: Edin Džeko

Post by MOSALJOZE »

Igra ledjima,spustanje lopte glavom cista desetka :thumbup:
Sinoc mu nije odgovaralo,to sto se morao puno vracati.Salah i Falke su dosta brzi i onda ih on ne moze ispratiti.
Mali_Vuk

#32887 Re: Edin Džeko

Post by Mali_Vuk »

Edin ima igru u malom prstu. Ali nažalost mora se reći da ga malo zeza fizička sprema. I ona pogrešna dodavanja sinoć su bila plod nedostatka snage.

Ali imao je isto tako i masu dobijenih duela i dobro čuvao loptu u momentima kad su svi ostali bili paralizovani od straha i pretjeranog respekta. Valjda će malo nabiti kondicije u nastavku prvenstva.

Ono probacivanje Piketu kroz noge je bilo antologijsko :D
stari_rastafari

#32888 Re: Edin Džeko

Post by stari_rastafari »

Mali_Vuk wrote:Ono probacivanje Piketu kroz noge je bilo antologijsko :D
Bilo bi antologijsko da je uspio na kraju dodati loptu i da ga onaj zabije... vako je to talaska...
Mali_Vuk

#32889 Re: Edin Džeko

Post by Mali_Vuk »

stari_rastafari wrote:
Mali_Vuk wrote:Ono probacivanje Piketu kroz noge je bilo antologijsko :D
Bilo bi antologijsko da je uspio na kraju dodati loptu i da ga onaj zabije... vako je to talaska...
Ma dobro jest. Al meni je bilo fora :D

Da je bilo malo bliže golu, vjerovatno bi bio šah mat. Previše je ondje bilo prostora za pretrčat :D
tr_ba

#32890 Re: Edin Džeko

Post by tr_ba »

Samo kada bi je se (lopte) oslobadzao sekundicu prije...
Ostalo je onanija samo...
stari_rastafari

#32891 Re: Edin Džeko

Post by stari_rastafari »

Ma odtrco je super tu akciju i stvarno je steta sto je nije uspio dodati.
Mali_Vuk

#32892 Re: Edin Džeko

Post by Mali_Vuk »

stari_rastafari wrote:Ma odtrco je super tu akciju i stvarno je steta sto je nije uspio dodati.
Nije super odtrčo. Mogao je još povući par metara. A i dodavanje je bilo neprecizno zbog tog šprinta. Nije bilo snage za završnicu, što reĆe kolega Adis :D
Idemedosumom

#32893 Re: Edin Džeko

Post by Idemedosumom »

Džeko je bio za 10. Skoro je sve duele dobio, smirivao loptu. Šta je sve Piqueu radio :run:

Imao je par loših dodavanja, ali kada se uzmu u obzir sve okolnosti, može mu se oprostiti.
Timotije

#32894 Re: Edin Džeko

Post by Timotije »

Odradio veliki posao.
Podsjetio me igrom na Zilinu i fantasticnu stvar koju je uradio za reprezentaciju u zadnjih deset minuta.
tr_ba

#32895 Re: Edin Džeko

Post by tr_ba »

Edin je u mnogim utakmicama zrtveno jagnje...
Murinjo voli takve igrace,steta da Edin nije igrao za njega,jos...
Ko zna,sta sutra moze biti...?
and

#32896 Re: Edin Džeko

Post by and »

colt wrote:Džeko je sinoć bio loš. Standardna njegova igra zbog koje je ostao na klupi M.C.

Čovjek dobija novu priliku da eksplodira u ligi koja je malo slabija, a on ne zna iskoristiti . . ne bi me čudilo da završi na klupi jednog dana . . .
a evo šta stručnjaci kažu :
Hard-working Dzeko key in stifling Barcelona
Though the Blaugrana dominated in most key stats, it was Roma’s new striker who played a key role in securing an important result for the Italian side.
http://gazzettaworld.gazzetta.it/news/c ... ign=buffer
Tomahawk11
Globalni moderator

#32897 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Po nekim strucnjacima ovdje, napadac nije odigrao dobro ako nije zabio hattrick...ili bar jedan gol na utakmici. :-)
SSemir

#32898 Re: Edin Džeko

Post by SSemir »

colt wrote:Džeko je sinoć bio loš. Standardna njegova igra zbog koje je ostao na klupi M.C.

al ti se samo REALAN..i ti bi volio da on igra bolje zato sto je nas, ali samo realno gledas na stvari za razliku od ostatka svijeta, koji glorifikuje dzekine igre samo zato sto je nas..
jelde?
condy

#32899 Re: Edin Džeko

Post by condy »

Roma se sinoc dobro branila, i odbranila. Imaju dobar rezultat. Barsa je puno bolja od njih i bod je za Romu veliki rezultat. Dzeko dobar u zračnim duelima, dobro prima loptu, ali mu fali brzine. Naprijed je bio usamljen, a iza njega i njegovih saigrača bio je prazan prostor od 30 metara. U tom praznom međuprostoru i da se bolje kretao i da je bio neki drugi brži napadač ne bi ništa mogao više napraviti jer je potpuno odsječen.
bingov buraz

#32900 Re: Edin Džeko

Post by bingov buraz »

Klasa!
Post Reply