Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jack Be Nimble

#1426 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

PS drop Dzeko off back in Germany they wil love him there with his quality and pace ha ha
Nadam se da ce preko ljeta ici nazad u Njemacku. Ne znam je li ovaj tim il liga, ali ga u Engleskoj izbacuju iz cipela kada god ima loptu.
alijagoro

#1427 Re: Edin Džeko...

Post by alijagoro »

Mislim da je onaj desni bek Liverpula(kojem je ovo bila debi utakmica,18 godina)imao bolju utakmicu od citavog City-a,dovoljno govori koliko je los taj tim.Dzeko nista specijalno, los ko i svi ostali mu saigraci.Par puta se pokusao zagraditi,ljudi su ga otresli ko slinu :roll: tako da ova prica kako je Dzeko ojacao ne pije vode.Dzeko mi nekako djeluje totalno bez samopouzdanja pa cak i malo ko uplasen :-) ko novi radnik na poslu i ona sto zna zabrlja.Vjerovatno nema ni podrske saigraca kao ni trenera,nadam se samo da nece puci psihicki.
USAblues

#1428 Re: Edin Džeko...

Post by USAblues »

palermo wrote:Pa ja dovoljno dugo gledam fudbal, da vam sasvim sigurno mogu reći u dvije riječi šta je problem. Roberto Mančini to je problem. Da samo Džeko ne igra kako treba, onda bi se moglo i govoriti da nije za engleske lige, ali bukvalno nijedan igrač Cityja nije napredovao u ovih godinu dana. Pa Kolarov je bio igračina u Laziu, sad izgleda kao igrač Vrbanjuše, Silva je istisnuo fabregasa iz reprezentacije Španije, a sad samo okolo trčkara.....individualni kvalitet igrača Mančiniju donosi pobjede protiv ekipa kao što su Sanderlend ili Blacburn, čim naleti imalo bolja ekipa, i City se gubi.
Dakle, Mančini.
:thumbup:
Mobile_Disco

#1429 Re: Edin Džeko...

Post by Mobile_Disco »

Dovoljan dokaz sinoc je Carol, visok, krupan, zna zabit kad se malo otvori prostora, nabacise mu, ok mozda nije njegov gol, al frajer ide na nju i gol, koliko je takvih sansi Dzeko imao? Nijednu! Par puta se otvorio sam po lijevoj ili desnoj strani, frajer puca sa 30 metara, nece njemu da doda, i onda se pitamo sto jos uvjek nije zabio, skup debila zajedno sa trenerom koji ih ne zna postaviti na prave pozicije, pa samo kod njega ima da jednu pocnes, pa jednu sjedis na klupi, pa sve tako.. Nikakve uigranosti, nista.. Dzeko je ovde najmanje kriv, nije on kriv sto jebeni Dzonson loptu ne zna nabacit, o probijanju da ne govorim, Kolarov takodje.. Ne kazem ni da je Dzeko idealan, al kad igras sa ovakvom ekipom, samo se stopis sa njom i ti postanes dio nje, jos kad ti 90% njih iz ekipe neda loptu, onda se desi sto se desi, nema gola..
Better Man

#1430 Re: Edin Džeko...

Post by Better Man »

Da bi konačno počeo da zabija u Engleskoj Džeko će morati promjeniti mentalni sklop za 360 stepeni. U Engleskoj se puno brže igra i moraš biti spreman nekad da sam sebi stvoriš priliku i zabiješ gol, nema čekanja da ti drugi sve namjesti, a ti samo podmetneš nogu. Treba da se sam nametne, a ne da čeka da li će mu neko servirati loptu i da čeka trenerovu dobru volju da igra (on svojim zalaganjerm na treninzima kao i igrom u zvaničnim utakmicama treba da kaže treneru da mu je mjesto u prvih 11, a dosad to nije baš puno pokazao). Džeko će morati duplo više da trenira nego u Njemačkoj i slobodno nek zaboravi na česte dolaske u BiH i na praznike, kao i naslikavanje po mahalsskim televizijama sa seoskim pjevačima i pjevaljkama i pojavljivanje na njihovim koncertima.Ako ovo ne uradi i bude nastavio raditi onako kako je radio dok je igrao u Bundes ligi, može odmah da pakuje kofere i da se vrati u Njemačku.
janje_

#1431 Re: Edin Džeko...

Post by janje_ »

Better Man wrote:Da bi konačno počeo da zabija u Engleskoj Džeko će morati promjeniti mentalni sklop za 360 stepeni. U Engleskoj se puno brže igra i moraš biti spreman nekad da sam sebi stvoriš priliku i zabiješ gol, nema čekanja da ti drugi sve namjesti, a ti samo podmetneš nogu. Treba da se sam nametne, a ne da čeka da li će mu neko servirati loptu i da čeka trenerovu dobru volju da igra (on svojim zalaganjerm na treninzima kao i igrom u zvaničnim utakmicama treba da kaže treneru da mu je mjesto u prvih 11, a dosad to nije baš puno pokazao). Džeko će morati duplo više da trenira nego u Njemačkoj i slobodno nek zaboravi na česte dolaske u BiH i na praznike, kao i naslikavanje po mahalsskim televizijama sa seoskim pjevačima i pjevaljkama i pojavljivanje na njihovim koncertima.Ako ovo ne uradi i bude nastavio raditi onako kako je radio dok je igrao u Bundes ligi, može odmah da pakuje kofere i da se vrati u Njemačku.
quick kviz pitanje: kad ides s alipasinog u pravcu bascarsije i okrenes se za 360°, u kojem ces pravcu ici??
Obuca9

#1432 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

janje_ wrote:
Better Man wrote:Da bi konačno počeo da zabija u Engleskoj Džeko će morati promjeniti mentalni sklop za 360 stepeni. U Engleskoj se puno brže igra i moraš biti spreman nekad da sam sebi stvoriš priliku i zabiješ gol, nema čekanja da ti drugi sve namjesti, a ti samo podmetneš nogu. Treba da se sam nametne, a ne da čeka da li će mu neko servirati loptu i da čeka trenerovu dobru volju da igra (on svojim zalaganjerm na treninzima kao i igrom u zvaničnim utakmicama treba da kaže treneru da mu je mjesto u prvih 11, a dosad to nije baš puno pokazao). Džeko će morati duplo više da trenira nego u Njemačkoj i slobodno nek zaboravi na česte dolaske u BiH i na praznike, kao i naslikavanje po mahalsskim televizijama sa seoskim pjevačima i pjevaljkama i pojavljivanje na njihovim koncertima.Ako ovo ne uradi i bude nastavio raditi onako kako je radio dok je igrao u Bundes ligi, može odmah da pakuje kofere i da se vrati u Njemačku.
quick kviz pitanje: kad ides s alipasinog u pravcu bascarsije i okrenes se za 360°, u kojem ces pravcu ici??
U pravcu Londona 8)
zimzelen

#1433 Re: Edin Džeko...

Post by zimzelen »

nema sumnje da ce Dzeko prije poceti zabijati golove u Premiershipu nego Bosanci shvate 'zaokret od 360 stepeni'!:)
Sve mi se cini da je Dzeki bolje da bude zamjena, ali od najmanje 30 minuta, mozda cak i protiv ManU, jer je ocigledno da pritisak raste na njega i da se tesko bori s neefikasnoscu i losom formom. Mislim da su sanse s Da Silvom, Milnerom na lijevom i A.Johnsonom na desnom boku -ipak izglednije, kad vec nuzno ne moze igrati Tevez.
Za samopouzdanje je kriv i mancini. Protiv onih taraba Sunderlenda Dzeko je morao igrati, samo da da gol, ali Talijan misli drugacije, ocigledno.
Korisnicko ime

#1434 Re: Edin Džeko...

Post by Korisnicko ime »

janje_ wrote:quick kviz pitanje: kad ides s alipasinog u pravcu bascarsije i okrenes se za 360°, u kojem ces pravcu ici??
:thumbup:

Mozda je covjek mislio da Dzeko treba da nastavi po istom kao i do sada... :D
Rauber

#1435 Re: Edin Džeko...

Post by Rauber »

Ne bih se sad upustao u analize do koga je, jel do Dzeke, Mancinija, saigraca, engleskog stila koji njemu ne lezi...Ali stvarno je sinoc njegovu nemoc bila tegoba gledati, jos kad je onaj Carol dao dva gola, zeludac me zabolio.
Svaku utakmicu Citya sa nestrpljenjem cekam, a onda kad pocne i kad gledam Dzeku samo se nasekiram :(
missko

#1436 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

Realno gledajuci ako ce Dzeko igrati onako kako do sad igra, njemu je dosta 25 min igre, jer se bespotrebno trosi u igri nazad a kad se otvori napad njega nigdje ili je tolko umoran da postane sav nekakav drven pa ne moze s loptom nista. Ako ce tako igrati onda mu je bolje igrat samo 25 minuta pa ako dobije kakvu loptu mozda sta i uspijje. Logicno je da ako si spic igrac da moras biti u pravom smislu rijeci spic znaci prvi u napadu i onda imas vise i prostora i lopti jer ispred sebe imas mximalno 2 igraca odbrane a ovako kad su ispred njega i Balo i Tevez dok Dzekson dodje do 16 cjela odbrana je vec tu i prostor da djeluje je vrlo mali.
polfudbal

#1437 Re: Edin Džeko...

Post by polfudbal »

[quote="Better Man"]Da bi konačno počeo da zabija u Engleskoj Džeko će morati promjeniti mentalni sklop za 360 stepeni. U Engleskoj se puno brže igra i moraš biti spreman nekad da sam sebi stvoriš priliku i zabiješ gol, nema čekanja da ti drugi sve namjesti, a ti samo podmetneš nogu. Treba da se sam nametne, a ne da čeka da li će mu neko servirati loptu i da čeka trenerovu dobru volju da igra (on svojim zalaganjerm na treninzima kao i igrom u zvaničnim utakmicama treba da kaže treneru da mu je mjesto u prvih 11, a dosad to nije baš puno pokazao). Džeko će morati duplo više da trenira nego u Njemačkoj i slobodno nek zaboravi na česte dolaske u BiH i na praznike, kao i naslikavanje po mahalsskim televizijama sa seoskim pjevačima i pjevaljkama i pojavljivanje na njihovim koncertima.Ako ovo ne uradi i bude nastavio raditi onako kako je radio dok je igrao u Bundes ligi, može odmah da pakuje kofere i da se vrati u Njemačku.[/quote]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Što me nasmija braćo milaI
zalizani

#1438 Re: Edin Džeko...

Post by zalizani »

polfudbal wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Što me nasmija braćo milaI
360 000 osmjeha :D
Bordolini

#1439 Re: Edin Džeko...

Post by Bordolini »

hz__semir wrote:
janje_ wrote:
U pravcu Londona 8)
:lol: :thumbup:
vukojebina

#1440 Re: Edin Džeko...

Post by vukojebina »

hz__semir wrote:
janje_ wrote:
U pravcu Londona 8)

joj cuo sam tamo ima cd-shop...jel istina??
hau jes no

#1441 Re: Edin Džeko...

Post by hau jes no »

palermo wrote:Pa ja dovoljno dugo gledam fudbal, da vam sasvim sigurno mogu reći u dvije riječi šta je problem. Roberto Mančini to je problem. Da samo Džeko ne igra kako treba, onda bi se moglo i govoriti da nije za engleske lige, ali bukvalno nijedan igrač Cityja nije napredovao u ovih godinu dana. Pa Kolarov je bio igračina u Laziu, sad izgleda kao igrač Vrbanjuše, Silva je istisnuo fabregasa iz reprezentacije Španije, a sad samo okolo trčkara.....individualni kvalitet igrača Mančiniju donosi pobjede protiv ekipa kao što su Sanderlend ili Blacburn, čim naleti imalo bolja ekipa, i City se gubi.
Dakle, Mančini.
dodao bih i milnera, razvaljivao u a. villi, postao reprezentativac a sad ga nema ni na mapi.

a adebayor zabija u realu dok je u cityiju počeo da propada
Edin H.

#1442 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Ja ne vidim u cemu je problem.

Dzeko je jos uvijek poslije Asmira nas najbolji igrac u Premiershipu :oops:
Mustang1

#1443 Re: Edin Džeko...

Post by Mustang1 »

Uzimam loptu, uzimam zalet... kako napucavam loptu vidim Džeku kako se vuce po terenu, ali znas kako, isto puz co'ece ba. Dodjem Manciniu rek'o "Vuce ti se frajer" al' sto je najgore niko mi ne vjeruje. Raspad sistema. Pozelio fra'er drugi klub...
8-)
fukushima

#1444 Re: Edin Džeko...

Post by fukushima »

Bubalo1 wrote:
Uzimam loptu, uzimam zalet... kako napucavam loptu vidim Džeku kako se vuce po terenu, ali znas kako, isto puz co'ece ba. Dodjem Manciniu rek'o "Vuce ti se frajer" al' sto je najgore niko mi ne vjeruje. Raspad sistema. Pozelio fra'er drugi klub...
8-)
jesi ovo balu citirao :lol:
nellington

#1445 Re: Edin Džeko...

Post by nellington »

Edin H. wrote:Ja ne vidim u cemu je problem.

Dzeko je jos uvijek poslije Asmira nas najbolji igrac u Premiershipu :oops:
Prijeti mu onaj hajirlija Hajrović opasno :D
Ridjobrki

#1446 Re: Edin Džeko...

Post by Ridjobrki »

Nakon svih uloženih novaca i dovedenih igrača City opet ima isto bodova kao i lani. Pametnome dosta da zaključi čiji je tu kapacitet ograničen i na koji je nivo baždaren. :wink:

Ove slabije tuku na mišiće a iole ozbiljnu ekipu ne mogu dobiti ni u priči. Odbrana prima tricu, napad ne zabija, veza niđe veze... Od ove ekipe ništa ni dogodine jer ništa tu ne štima i ne samo da tu treba ''neki hepek'' nego od početka valja krenuti.

Pisao bih o ovome ali to bi bio predugačak post...
Only1

#1447 Re: Edin Džeko...

Post by Only1 »

Serie A se ubila za njega, a Dzeko trci za lovom.
Jack Be Nimble

#1448 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Only1 wrote:Serie A se ubila za njega, a Dzeko trci za lovom.
A koda mi ne bi trcali? Ako je stvarno otisao zbog love, ja bi ga odveo na svojim ledjima.
jasko_ba

#1449 Re: Edin Džeko...

Post by jasko_ba »

mislim da se messi ne bi snasao u onakvoj supackoj ekipi kakav je city
al eto, ljudi jedva docekali da pljuju po dzeki :-)
simonese

#1450 Re: Edin Džeko...

Post by simonese »

jasko_ba wrote:mislim da se messi ne bi snasao u onakvoj supackoj ekipi kakav je city
al eto, ljudi jedva docekali da pljuju po dzeki :-)
supacka ekipa i supacki trener
Post Reply