Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#1276 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

and wrote:
Edin H. wrote:
just principe wrote:ma niste me skontali, i meni je krivo sto je Balotelli poceo utakmicu mjesto Dzeko, da je bilo ko drugi pa hajd al problematicni ballo hmm, medjutim ima tu i druga strana a to je da Mancini rotira napadace, tj. Dzeku i Balotellija :roll: Tevez je standardan, a danas je igrao formaciju 4-4-2 tako da i bolje sto mu je Ballo poceo hem sto nije zabio gol, hem je lose igrao, a vec od sljedece tekme Dzeko ce igrati od prve minute..i da sacuvao mu je svjezinu za sljedecu utakmicu i nije ga bespotrebno ubacivao. Jer pri 5-0 ubaciti nekoga to je ocigledno da trener na tog igraca ozbiljno ne racuna ( primjer Phillips ).. da je usao Dzeko pri 5-0 ja bi se zabrinuo, ovako znamo da Mancini na Dzeku racuna ozbiljno, :dance:
Nazalost nije bas tako.

Ovo je sada otprilike situacija kao Asmir i Sorensen.

Za engleske klubove najvaznije Premiership utakmice pocinje Baloteli, a manje bitne u Kupu (FA ili UEFA prije nego ispadose) pocinje Dzeko.
jah :oops: džeko protiv čelzija,a ovu bitniju protiv sandrlenda baloteli
Ma to je bilo zbog onog crvenog kartona protiv Dinama Kijeva :oops:
juventus

#1277 Re: Edin Džeko...

Post by juventus »

Vidim sve više ovdje onih koji misle da je Džeko fulao klub. Na početku sam bio jedini, dobio i ban radi toga, prošla tema zaključana, a sada se javno priča o tome. Kako licemjerno.

I oni što još misle da je neka crna magija ili teorija zavjere, shvatit će i oni.

Ako ne promjeni klub na kraju sezone, napravit će katastrofalnu grešku, sličnu onu kao kad je došao u vještački klub. Nadam se da neće, bilo bi šteta da igrač s takvim predispozicijama i kvalitetama propadne.

Nek prizna sam sebi, bio sam glup, menadžer me naložio, idem sad to ispraviti. Nije kasno.
ultima_palabra

#1278 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

juventus wrote:Vidim sve više ovdje onih koji misle da je Džeko fulao klub. Na početku sam bio jedini, dobio i ban radi toga, prošla tema zaključana, a sada se javno priča o tome. Kako licemjerno.

I oni što još misle da je neka crna magija ili teorija zavjere, shvatit će i oni.

Ako ne promjeni klub na kraju sezone, napravit će katastrofalnu grešku, sličnu onu kao kad je došao u vještački klub. Nadam se da neće, bilo bi šteta da igrač s takvim predispozicijama i kvalitetama propadne.

Nek prizna sam sebi, bio sam glup, menadžer me naložio, idem sad to ispraviti. Nije kasno.
Pa dobio si ga zato što soliš pamet svima i glumiš nekog proroka, šta li :-)

Mislim svako zna da City nije idealan klub da se igrač u njemu razvija, preplaćeni igrači, trener koji nema kontrolu nad timom, itd... ali ljudi su navijali za Džekin uspjeh i pored toga, dok neki hoće da mu crkne krave da bi mogli napisati kako su bili u pravu :roll:

Ne mislim da je greška prelazak u City, sad barem ima motiv da se čupa iz ove situacije... u Wolfsburgu nikakvog motiva više nije imao. Trenutno mu je Mancini najveći problem... hajd da ga neki napadač u formi drži na klupi, ali mrtvi Balotelli :oops:
Mustang1

#1279 Re: Edin Džeko...

Post by Mustang1 »

Na ljeto ako ne dodje novi trener i ne proda pola igraca samo trebate molit boga da Dzeko ode ako nista negdje na posudbu ...propast ce isto Grcka
Jack Be Nimble

#1280 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Zasto se toliko cudite da sjedi na klupi? To se znalo prije nego sto je potpisao da ce biti na klupi dok Baloteli, Tevez i Silva mogu trcati. Dosao je da bude tu ako se neko povrijedi u zadnjih par mjeseci lige.
cyprus

#1281 Re: Edin Džeko...

Post by cyprus »

Jack Be Nimble wrote:Zasto se toliko cudite da sjedi na klupi? To se znalo prije nego sto je potpisao da ce biti na klupi dok Baloteli, Tevez i Silva mogu trcati. Dosao je da bude tu ako se neko povrijedi u zadnjih par mjeseci lige.
Ne bih ja rekao da je on za tolike pare doveden da bude zamjena :-) Džeko se jednostavno nije nametnuo igrama, a nije da mu nisi dali priliku. Naravno, stoji da se nije navikao na najjaču ligu svijeta, zato ostaje nada da će do jeseni ''ući u fazon''. No, ako na jesen nastavi ovako, transfer se komotno može proglasiti uveliko promašenim... :sad:
insomnia78

#1282 Re: Edin Džeko...

Post by insomnia78 »

Man. city je klub koji zeli instant uspjeh i nije klub koji bi cekao igraca da proradi, kao sto je slucaj sa Berbatovom u unitedu
libertyBiH

#1283 Re: Edin Džeko...

Post by libertyBiH »

////
veljaca

#1284 Re: Edin Džeko...

Post by veljaca »

\ \ \ \

:zzzz:
simonese

#1285 Re: Edin Džeko...

Post by simonese »

juventus wrote:Vidim sve više ovdje onih koji misle da je Džeko fulao klub. Na početku sam bio jedini, dobio i ban radi toga, prošla tema zaključana, a sada se javno priča o tome. Kako licemjerno.

govorio sam i ja samo sto sam forzo za Bayern
Edin H.

#1286 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

simonese wrote:

govorio sam i ja samo sto sam forzo za Bayern
Pravo ga je izlevatio menadzer sa platom £150.000 sedmicno :oops: (istina prije poreza).
quasar

#1287 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Joj da mene hoće koji menadžer izlevatiti sa pola te plate....
callmethebreeeze

#1288 Re: Edin Džeko...

Post by callmethebreeeze »

da se i ja malo igram proroka, ja mislim da ce baloteli na ljeto da leti (niko normalan ne zeli takvog frika u svom klubu) i da ce dzeko na jesen zablistati.
:D
extraordinary

#1289 Re: Edin Džeko...

Post by extraordinary »

Mancini pravo nahvalio Balotellija za jučerašnji nastup, pa vi vidite.
Edin H.

#1290 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

extraordinary wrote:Mancini pravo nahvalio Balotellija za jučerašnji nastup, pa vi vidite.

Ja zaista ne vidim drugog rjesenja nego da se zalimo Seiku Mansouru :x
extraordinary

#1291 Re: Edin Džeko...

Post by extraordinary »

A ne znam zašto ga je hvalio, i ne znam zašto ga onoliko forsira. Očigledno je da će ih debelo koštati u nekoj bitnoj utakmici, nadam se protiv Uniteda, da će dobiti neki idiotski crveni, pa nek onda vide s kim ima posla.
GAU8

#1292 Re: Edin Džeko...

Post by GAU8 »

extraordinary wrote:A ne znam zašto ga je hvalio, i ne znam zašto ga onoliko forsira. Očigledno je da će ih debelo koštati u nekoj bitnoj utakmici, nadam se protiv Uniteda, da će dobiti neki idiotski crveni, pa nek onda vide s kim ima posla.
Zar ga vec nije jednom kostao ispadanja iz prvenstva :D :D
whow

#1293 Re: Edin Džeko...

Post by whow »

Prvo po cemu je Premiership najaca liga na svijetu? Istina je da se igra fizicki nogoment u kome je sama kondicija ponekad vaznija od igre ili nadigravanja ali to nikako ne znaci da je Barcley's liga jaca od Serie- A , Bundeslige ili ne daj boze La lige . Kvalitetom , rezultatima a posebno atraktivnom igrom i potezima svaka od gore navedenih liga je mnogo bolja od dosadnog Engleskog Premiershipa. Od kako je Dzekson presao u ovaj nesretni MC gledao sam vjerovatno svaku utakmicu i dosao do zakljucka da se radi o jednom veoma nekompaktnom timu bez sistema i vizije. Dzekson je svaku utakmicu odigrao veoma profesionalno i dobro koliko je to moguce u ovakvom klubu a neke utakmice je cak odigrao izvrsno . Naravno nije Edinova greska sto je Mancini vise brine o svojoj frizuri nego o tome da kao trener uopce nema autoriteta i da mu Tavez postavlja igru. Sam Tavez je prosle sedmice "pao" na fizio testu i zato je i izostao is tima tako da nemozemo postavljati teorije o tome kako Tavez trci a Dzeko ne trci i slicne gluposti. Svaki normalan trener bi razmisljao o tome kako da postavi igru da se u nju uklopi jedan od najboljih Europskih napadaca a ne da od Dzeksona pravi ono sto nije ; radnog konja koji ce raditi za Taveza i Silvu kako bi ova dvojica blistali ( sto je u biti nemoguce jer su obojica igraci nize inteligencije) . Uglavnom Dzeko nema o cemu da brine kao igrac se dokazao u Bundseligi i repki a ima i odlican ugovor koji je tu igrao neigrao. Licno mislim da bi Dzeko kao igrac prosao bolje u Italiji , posebno Milanu za sto jos realno postoje sanse a ukoliko se ovo i ne desi naigrace se Dzekson i u MC je je manciniju svakako uskoro noga sa klupe a ko god ga zamjeni ne moze biti gori od ovoga manekena.
quasar

#1294 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Realno, u Italiji, Švabiji, Španiji imaš 2-3 kluba koji odskaču od ostalih, a u Engleskoj je tu mnog njih koji su u rangu tih najboljih iz pomenutih liga, plus svi ostali koji su nagazne mine za svaku ekipu koja igra sa njima. Dalje, Englezi imaju najbolje stadione, najviše publike u prosjeku, vrhunske travnjake koji trpe nevjerovatan tempo da se ne pretvore u kašu. Imaš sudije koji ne tolerišu opstrukcije igre, publiku koja ne voli defanzivnu igru i valjanje po travi... itd.
Meni je gledanje EPL uzitak, a ziva patnja mi je gledanje talijana kako pizde, glume, padaju. Španci nisu dalje od tog ako izuzmemo dva giganta, švabe realno nemaju više taj kvalitet u ligi. godinama ih nema nigdje i po meni, Bajern samo slučajno do finala lani. Sreća ih pomilovala.
Ovo je samo moje mišljenje, bez namjere da ga nekom naturam.
Meni je zato drago da je EDz otisao u premiership. Uvjeren sam da će ostati , opstati i izgraditi ime i tamo, u MCFC ili drugdje.
and

#1295 Re: Edin Džeko...

Post by and »

Edin H. wrote:
and wrote:
Edin H. wrote: Nazalost nije bas tako.

Ovo je sada otprilike situacija kao Asmir i Sorensen.

Za engleske klubove najvaznije Premiership utakmice pocinje Baloteli, a manje bitne u Kupu (FA ili UEFA prije nego ispadose) pocinje Dzeko.
jah :oops: džeko protiv čelzija,a ovu bitniju protiv sandrlenda baloteli
Ma to je bilo zbog onog crvenog kartona protiv Dinama Kijeva :oops:
pa nije imao pravo nastupa :oops:
Mobile_Disco

#1296 Re: Edin Džeko...

Post by Mobile_Disco »

Biti dvije godine za redom najbolji, ili uvjek u vrhu strijelaca bundes lige, iako je ona u padu nije lako, zaboravit davat golove ne mozes, polako, da dodje neki normalan trener, il da predje u neki klub sa normalnim trenerom, sve ce biti drugacije..
extraordinary

#1297 Re: Edin Džeko...

Post by extraordinary »

quasar wrote:Realno, u Italiji, Švabiji, Španiji imaš 2-3 kluba koji odskaču od ostalih, a u Engleskoj je tu mnog njih koji su u rangu tih najboljih iz pomenutih liga, plus svi ostali koji su nagazne mine za svaku ekipu koja igra sa njima. Dalje, Englezi imaju najbolje stadione, najviše publike u prosjeku, vrhunske travnjake koji trpe nevjerovatan tempo da se ne pretvore u kašu. Imaš sudije koji ne tolerišu opstrukcije igre, publiku koja ne voli defanzivnu igru i valjanje po travi... itd.
Meni je gledanje EPL uzitak, a ziva patnja mi je gledanje talijana kako pizde, glume, padaju. Španci nisu dalje od tog ako izuzmemo dva giganta, švabe realno nemaju više taj kvalitet u ligi. godinama ih nema nigdje i po meni, Bajern samo slučajno do finala lani. Sreća ih pomilovala.
Ovo je samo moje mišljenje, bez namjere da ga nekom naturam.
Meni je zato drago da je EDz otisao u premiership. Uvjeren sam da će ostati , opstati i izgraditi ime i tamo, u MCFC ili drugdje.
Najviše publike je u Njemačkoj, mit je da je to u Engleskoj.
insomnia78

#1298 Re: Edin Džeko...

Post by insomnia78 »

[/b][/b][/b][/b]
whow wrote:Prvo po cemu je Premiership najaca liga na svijetu? Istina je da se igra fizicki nogoment u kome je sama kondicija ponekad vaznija od igre ili nadigravanja ali to nikako ne znaci da je Barcley's liga jaca od Serie- A , Bundeslige ili ne daj boze La lige . Kvalitetom , rezultatima a posebno atraktivnom igrom i potezima svaka od gore navedenih liga je mnogo bolja od dosadnog Engleskog Premiershipa. Od kako je Dzekson presao u ovaj nesretni MC gledao sam vjerovatno svaku utakmicu i dosao do zakljucka da se radi o jednom veoma nekompaktnom timu bez sistema i vizije. Dzekson je svaku utakmicu odigrao veoma profesionalno i dobro koliko je to moguce u ovakvom klubu a neke utakmice je cak odigrao izvrsno . Naravno nije Edinova greska sto je Mancini vise brine o svojoj frizuri nego o tome da kao trener uopce nema autoriteta i da mu Tavez postavlja igru. Sam Tavez je prosle sedmice "pao" na fizio testu i zato je i izostao is tima tako da nemozemo postavljati teorije o tome kako Tavez trci a Dzeko ne trci i slicne gluposti. Svaki normalan trener bi razmisljao o tome kako da postavi igru da se u nju uklopi jedan od najboljih Europskih napadaca a ne da od Dzeksona pravi ono sto nije ; radnog konja koji ce raditi za Taveza i Silvu kako bi ova dvojica blistali ( sto je u biti nemoguce jer su obojica igraci nize inteligencije) . Uglavnom Dzeko nema o cemu da brine kao igrac se dokazao u Bundseligi i repki a ima i odlican ugovor koji je tu igrao neigrao. Licno mislim da bi Dzeko kao igrac prosao bolje u Italiji , posebno Milanu za sto jos realno postoje sanse a ukoliko se ovo i ne desi naigrace se Dzekson i u MC je je manciniju svakako uskoro noga sa klupe a ko god ga zamjeni ne moze biti gori od ovoga manekena.

Pa ako si gledao svaku utakmicu onda ne znam kako nisi primjetio razliku izmedju Dzekinog i Tevezovog trcanja
quasar

#1299 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

extraordinary wrote:
Najviše publike je u Njemačkoj, mit je da je to u Engleskoj.
Istina, ali tu su negdje:
http://www.footballeconomy.com/content/ ... ances-2010
http://www.footballeconomy.com/content/ ... ces-200910.

Ipak, kad vidim stadion sa atletskom stazom, odmah mi se ne gleda, a Bundesliga ih prepuna.
ratata

#1300 Re: Edin Džeko...

Post by ratata »

Mobile_Disco wrote:Biti dvije godine za redom najbolji, ili uvjek u vrhu strijelaca bundes lige, iako je ona u padu nije lako, zaboravit davat golove ne mozes, polako, da dodje neki normalan trener, il da predje u neki klub sa normalnim trenerom, sve ce biti drugacije..
biti najbolji strijelac u Njemackoj i biti najbolji strijelac u Engleskoj su dvije potpuno razlicite dimenzije jer se radi o potpuno razlicitim stilovima igre, on nikad nece biti u Engleskoj ono sto je bio u Njemackoj, nikad
Post Reply