EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Enese bre, o cemu ti pricas majke ti? Slazem se da ima stela svuda, i vidjela sam kako raja prolazi ko od sale, ali sam takodjer cula i za PRIJAVU i KOMISIJSKI ISPIT pred drugim profesorima tako da sva ta prica pada u vodu.
Najlakse je sjeti i zaliti se kako je neki seljak prodo njivu i kupio sinu diplomu.
Grijanje stolice je ono HARD WAY...
Najlakse je sjeti i zaliti se kako je neki seljak prodo njivu i kupio sinu diplomu.
Grijanje stolice je ono HARD WAY...
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Gledaj, deca koja dođu iz nekog manjeg mesta u veliki grad su po pravilu marljivi i dobri studenti, jer grizu. Međutim, opet je sve korumpirano, i redovna je pojava, ako ti je draže pravilo, da se mnogi ispiti ne mogu proći na znanje nego na pare.
Ti si se uhvatila priče da ja hoću da kažem da deca sa sela prodaju njivu ili stoku da bi položila, a ja to nisam hteo da kažem, nego kažem da je sve korumpirano.
Ispit pred komisijom ti je takav vid ispita po kome ti polažeš pred predmetnim profesorom i još nekim profesorom ( najčešće jednim ), koji je kolega ovog prvog na koga si se ti žalio.
Ti si se uhvatila priče da ja hoću da kažem da deca sa sela prodaju njivu ili stoku da bi položila, a ja to nisam hteo da kažem, nego kažem da je sve korumpirano.
Ispit pred komisijom ti je takav vid ispita po kome ti polažeš pred predmetnim profesorom i još nekim profesorom ( najčešće jednim ), koji je kolega ovog prvog na koga si se ti žalio.
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
... i ono što sam još hteo da kažem je da mislim da je ovaj Bešlagić imao nekog na faksu i da je isti upisao po seljačkoj liniji.
Seljaci su čudo. Drže se ko vezana creva.
Seljaci su čudo. Drže se ko vezana creva.
-
mIRCerka
a Enis Beslagic je zavrsio gimnaziju u Tesnju, a po NPP radi Sekspira vec uprvom srednje, stogaenes-s wrote:Gledaj, deca koja dođu iz nekog manjeg mesta u veliki grad su po pravilu marljivi i dobri studenti, jer grizu. Međutim, opet je sve korumpirano, i redovna je pojava, ako ti je draže pravilo, da se mnogi ispiti ne mogu proći na znanje nego na pare.
imas rektorat pa se zali i istjeraj mak na konac. Pa onda napustis fax, a ne NEMAM 500 KM DA PLATIM i odo...
Ja sam tjerala mak na konac, krv propisala, i to bukvalno, sa prof. Lekom i mucio me tri godine, a ja tri godine izlazila i na kraju polozila ispit.
FF, UNSA.
-
enes-s
Pa da, jesmo rekli, završio gimnaziju, elitnu, redovno u Tešnju išao na operu ( u Domu omladine ), voleo balet...
Idi bre Mircerka.
Ma imao bre nekog svog džudžu, vodoinstalatera, kafe kuvaricu, jbmlg, koji je rekao koju dobro o njemu i primili ga.
Ajd da se ne zezamo.
Nego, nije bitan on, bitno je što je takvih milion. E to je već problem.
Idi bre Mircerka.
Ma imao bre nekog svog džudžu, vodoinstalatera, kafe kuvaricu, jbmlg, koji je rekao koju dobro o njemu i primili ga.
Nego, nije bitan on, bitno je što je takvih milion. E to je već problem.
-
mIRCerka
i opet pokazes svoju malogradjanstinu... i sad shvatam da uzalud diskutujem s tobom jer su tebi svi iz provincije krivi zato sto Ado ili peti deseti nije zavrsio fax...enes-s wrote:Pa da, jesmo rekli, završio gimnaziju, elitnu, redovno u Tešnju išao na operu ( u Domu omladine ), voleo balet...
Idi br
za tvoju info, i kad seljak proda 3 krave da skoluje dijete, on se krvnicki mucio da zaradi te tri krave, a nije mu sve servirao Deda sa super pedigreom i zlatnom kasikom, kao i polozajem u drustvu.
Bljak.
-
enes-s
Jao al´me nasmeja.on se krvnicki mucio da zaradi te tri krave,
Otkud znaš, možda je nasledio te krave. Pradeda mu imao jednu kravu, pa se ona otelila, pa mu deda imao dve, pa se one otelile...
-
mIRCerka
Bolje biti budala pa grijat stolicu tri godine nego odustat kao ckapi zadnja.enes-s wrote:HHehe, pa da si imala 500 maraka Leka te ne bi mučio tri godine.
Pa ti sad vidi ko je budala. Oni što zagreju stolicu i bace tri godine života, ili onaj ko plati.
A ti skontaj sta pises
Malo se saberi pa postiraj
-
mIRCerka
ono sto ne podnosim je ismijavanje radnicke klase.enes-s wrote:Jao al´me nasmeja.on se krvnicki mucio da zaradi te tri krave,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Otkud znaš, možda je nasledio te krave. Pradeda mu imao jednu kravu, pa se ona otelila, pa mu deda imao dve, pa se one otelile...
Zato prekidam diskusiju sa tobom.
BLJAK. bre
-
enes-s
piramidalne krave.
Znaš ono, Pera pošalje Žiki tele, ono poraste, oteli se, pa Žika pošalje Lazi dva komada... Laza - Muji, Muja- Franji.... svi na dobitku... jao strašno ...
Uopšte ne ismejavam radničku klasu, nego govorim da je sve živo korumpirano, a to nema veze sa temom, al ´ajde bar sam se nasmejao.
-
mIRCerka
Sami smo si krivi sto se i dalje smijemo po forumima a ne micemo dupetom da nesto konkretno maknemo s mrtve tacke.enes-s wrote: Uopšte ne ismejavam radničku klasu, nego govorim da je sve živo korumpirano, a to nema veze sa temom, al ´ajde bar sam se nasmejao.
Stoga, trazili ste - eto vam ga! na!
Laku noc enese...
- Fratris
Kuku meni, covjek koji zivi toliko na istoku Srbije da je skoro u Bugarskoj se ruga Tesnju.enes-s wrote:Pa da, jesmo rekli, završio gimnaziju, elitnu, redovno u Tešnju išao na operu ( u Domu omladine ), voleo balet...
A tek nek se zna, u Tesnju je 1865. odrzana prva moderna pozorisna predstava u BIH, a jos 1947. je otvoreno amatersko pozoriste.
- JohnnyS
A moj enese šuplje ti priče...
Čuj ne valja jer nije pročitao Shakespeara do fakulteta. Pa ja studiram medicinu (nisam prodavao njivu) o ljudskom tijelu sam znao okvirno... Tome naime fakulteti služe. Da naučiš. Ja sam naučio detaljnije o ljudskom tijelu. Valjda je i on Shakespeara...
Čuj ne valja jer nije pročitao Shakespeara do fakulteta. Pa ja studiram medicinu (nisam prodavao njivu) o ljudskom tijelu sam znao okvirno... Tome naime fakulteti služe. Da naučiš. Ja sam naučio detaljnije o ljudskom tijelu. Valjda je i on Shakespeara...
- infobrcko
Edi Maajki nisu dali ni da odrzi koncert u svom rodnom gradu nakon sto je izdao prvi album TO JE VECA SRAMOTA. pogotovo kad se zna cinjenica da Edo Maajka uradio je vise na promociji svog rodnog grada nego sto vlada svake godine ulozi preko 4 mili. na promociji distrikta
-
Frkiorg
Ne daju mi se citati svi postovi, medjutim ovo sto sam procitao zakljucio sam da puno glupih stvari se navode kako bi se objasnilo zasto je Enis dobio a Edo nije hrvatsku putovnicu.
Eh ovo pitanje postavlja nova pitanja: Kako se dobija hrvatska putovnica?, Ko sve moze dobiti putovnicu?, Koji je proces pri dobijanju putovnice?,...
To što je Enis iz Tešnja nema veze s tim što je on dobio putovnicu a Edo koji je iz Brčkog nije. A prvi post na ovom forumu je postavila glupa osoba (zakljucujuci iz posta) jer je opisala Enisa kao papka i to Tešanjskog samo zato što mu je humor po njoj glup.
Eh onaj humor što Enis radi je zaista blag kakav bi trebao biti u našoj i susjednim zemljama. Emisija Sex i Selo veoma dobro prikazuje taj humor mada bi to trebalo biti jos grublje. Najgluplji humor je nasa vlada i državne institucije. Enisov humor je blag i veoma kulturan za razliku od ovih koji proizvode "crni humor" tako što se bogate na račun gladnih i daju izjave koje su vise nego smijesne, varaju narod ko djecu u stalku. To je smijesno. Smijesni smo i mi zato sto ne znamo izabrati ljude. Gledali smo svi Carli Caplina i njegovo ismijavanje tadasnjeg vremena. Eh da je Caplin sada ovjde u bosni vjerovano bi to radio kao i Sex i Selo, Nadrealisti, Enis i drugi.
Što se Ede tiče sviđa mi se to što radi, textovi pogotovo. Međutim to što ne može dobiti putovnicu je strogo tehnička stvar kao i to sto je Enis dobio znači nema veze sa osobnoscu istih.
Bolje da smo uzeli za primjer imena Haso i Huso jer komentari tipa:
Tešanjski papak itd stvarno izgledaju primitivno od ljudi koji to pisu i kose se sa pravilima foruma.
Budimo kulturni, kako bi smo od ove Bosne koja je provincija sama od sebe napravili bar manje urbano mjesto.
Bajram mubarek olsun
Eh ovo pitanje postavlja nova pitanja: Kako se dobija hrvatska putovnica?, Ko sve moze dobiti putovnicu?, Koji je proces pri dobijanju putovnice?,...
To što je Enis iz Tešnja nema veze s tim što je on dobio putovnicu a Edo koji je iz Brčkog nije. A prvi post na ovom forumu je postavila glupa osoba (zakljucujuci iz posta) jer je opisala Enisa kao papka i to Tešanjskog samo zato što mu je humor po njoj glup.
Eh onaj humor što Enis radi je zaista blag kakav bi trebao biti u našoj i susjednim zemljama. Emisija Sex i Selo veoma dobro prikazuje taj humor mada bi to trebalo biti jos grublje. Najgluplji humor je nasa vlada i državne institucije. Enisov humor je blag i veoma kulturan za razliku od ovih koji proizvode "crni humor" tako što se bogate na račun gladnih i daju izjave koje su vise nego smijesne, varaju narod ko djecu u stalku. To je smijesno. Smijesni smo i mi zato sto ne znamo izabrati ljude. Gledali smo svi Carli Caplina i njegovo ismijavanje tadasnjeg vremena. Eh da je Caplin sada ovjde u bosni vjerovano bi to radio kao i Sex i Selo, Nadrealisti, Enis i drugi.
Što se Ede tiče sviđa mi se to što radi, textovi pogotovo. Međutim to što ne može dobiti putovnicu je strogo tehnička stvar kao i to sto je Enis dobio znači nema veze sa osobnoscu istih.
Bolje da smo uzeli za primjer imena Haso i Huso jer komentari tipa:
Tešanjski papak itd stvarno izgledaju primitivno od ljudi koji to pisu i kose se sa pravilima foruma.
Budimo kulturni, kako bi smo od ove Bosne koja je provincija sama od sebe napravili bar manje urbano mjesto.
Bajram mubarek olsun
-
Frkiorg
Još da dodam pored ovih pozorista i predstava u Tešnju će se održati prva konferencija bibliotekara iz cijele BiH što govori o književnosti i književnoj povjesti grada
http://www.bibte.com/?te=11
http://www.bibte.com/?te=11
-
nausnica
Enis je putovnicu tražio i dobio SAMO zahvaljujući ŠTELI koju jedino pronicljivi i proračunati papci HOĆE i ZNAJU naći (nije papak zato što je iz Tešnja, već zato što je fakat papak). Takvih je puno, i svi znamo bar 10-oricu takvih... Jer papak u svojoj glavi "mora opstati" i nema stida, pa kako god. Takvima je tražiti i naći štelu ništa, a mene je stid tražiti je, kao i vas.
Edo putovnice još nema. A niko mi ne može reći da Edo nema štele u HR. Ali ne koristi se načinom papaka. Mada se nadam da će i Edo sad potegnuti isto oružje, jer očigledno da ljudima štele ne smetaju. Naprotiv.
Eto to su spominjali u HR Piramidi.
Edo putovnice još nema. A niko mi ne može reći da Edo nema štele u HR. Ali ne koristi se načinom papaka. Mada se nadam da će i Edo sad potegnuti isto oružje, jer očigledno da ljudima štele ne smetaju. Naprotiv.
Eto to su spominjali u HR Piramidi.
-
enes-s
Tačno tako Naušnice. Nije baš da ostali beže od štele, ali bar nisu toliko proračunati.
Ne rugam se Tešnju jer i ja živim u jednom selu između Mrčajevaca i Babušnice, na pola puta.Kuku meni, covjek koji zivi toliko na istoku Srbije da je skoro u Bugarskoj se ruga Tesnju.
Već negde napisah da mi Esmeralda dođe kao Enciklopedija Britanica za seriju Sex i Selo.Eh da je Caplin sada ovjde u bosni vjerovano bi to radio kao i Sex i Selo, Nadrealisti, Enis i drugi.
- Tesssa
ne branim nikoga, al hajd ti nama daj dokaz neki za to sto tvrdis, umjesto da lupetas bezveze!nausnica wrote:Enis je putovnicu tražio i dobio SAMO zahvaljujući ŠTELI koju jedino pronicljivi i proračunati papci HOĆE i ZNAJU naći(nije papak zato što je iz Tešnja, već zato što je fakat papak). Takvih je puno, i svi znamo bar 10-oricu takvih... Jer papak u svojoj glavi "mora opstati" i nema stida, pa kako god. Takvima je tražiti i naći štelu ništa, a mene je stid tražiti je, kao i vas.
Last edited by Tesssa on 12/10/2007 17:27, edited 2 times in total.
-
in33sa
Zar nije Edin ozenio neku zagrepcanku, Hrvaticu???
Koliko znam, tako moze dobiti i domovnicu.
Inace, u Ustavu RH pise jasno kako se i na koji nacin moze dobiti domovnica. Svi rodjeni van Hrvatske moraju dokazati da pripadaju hrvatskom narodu (Sven Alkalaj naprimjer
) a ovi umjetnici je dobiju na foru "doprinosa umjetnickom zivotu Hrvatske". Slicno je i sa sportasima.
E sad, meni je to jako smijesno, tako dijeliti domovnice odnosno drzavljanstva. Enisu je drzavljanstvo Hrvatske trebalo jer, kako sam rece, nije mogao podnijeti da njegove kolege Hrvati odu do Venecije i uzivaju a on ne moze jer nema vizu... pa bog te mazo, taj bi mater rodjenu prodao za put u Veneciju.
Necu lagati, doticna persona mi je izuzetno antipatican lik, ostavlja dojam nezajazljivog provincijalca, sto mu je rekao Djuro "previse te, brate, ima". Iz pastete ce iskakati uskoro.
Koliko znam, tako moze dobiti i domovnicu.
Inace, u Ustavu RH pise jasno kako se i na koji nacin moze dobiti domovnica. Svi rodjeni van Hrvatske moraju dokazati da pripadaju hrvatskom narodu (Sven Alkalaj naprimjer
E sad, meni je to jako smijesno, tako dijeliti domovnice odnosno drzavljanstva. Enisu je drzavljanstvo Hrvatske trebalo jer, kako sam rece, nije mogao podnijeti da njegove kolege Hrvati odu do Venecije i uzivaju a on ne moze jer nema vizu... pa bog te mazo, taj bi mater rodjenu prodao za put u Veneciju.
Necu lagati, doticna persona mi je izuzetno antipatican lik, ostavlja dojam nezajazljivog provincijalca, sto mu je rekao Djuro "previse te, brate, ima". Iz pastete ce iskakati uskoro.
-
LjepoticaiZvjer
kao prvo mjera uspjeha mi nije niti bi ikome trebao biti hrvatski pasos.
edo je legenda, ja inace nisam ljubitelj te muzike, al covjek ima petlje da kaze sta misli i plus umjetnickog talenta da to dobro i izvede.
enis mi necu reci da ide na zivce, al mi fakat ide na zivce, zato sto vise manje plese kako mu hrvati sviraju, i meni ta fora glupi bosanac na hrvatskoj televiziji nije smjesna nego uvredljiva, a to da njemu ne smeta samo pokazuje da on kao licnost nema ponosa. mislim, imam dobru prijateljicu u hr koju sam nedavno posjetila, i bila svjedokom da svako malo neko nekom u slengu govori "sto si mujo" u smislu jesi glup, dok ih ja nisam malo podsjetila da to nije ni fora ni smjesno. da se vratim na enisa kao glumac je dobar tu mu nemam sta reci, a kao licnost jad.
edo je legenda, ja inace nisam ljubitelj te muzike, al covjek ima petlje da kaze sta misli i plus umjetnickog talenta da to dobro i izvede.
enis mi necu reci da ide na zivce, al mi fakat ide na zivce, zato sto vise manje plese kako mu hrvati sviraju, i meni ta fora glupi bosanac na hrvatskoj televiziji nije smjesna nego uvredljiva, a to da njemu ne smeta samo pokazuje da on kao licnost nema ponosa. mislim, imam dobru prijateljicu u hr koju sam nedavno posjetila, i bila svjedokom da svako malo neko nekom u slengu govori "sto si mujo" u smislu jesi glup, dok ih ja nisam malo podsjetila da to nije ni fora ni smjesno. da se vratim na enisa kao glumac je dobar tu mu nemam sta reci, a kao licnost jad.