Tokom rasprave saznamo da je Enis Bešlagić bez ikakvih problema, sa štelom koju je našao u Zagrebu, dobio HR putovnicu još davno.
Pobudalim.
Malo mi je krivo, tj podosta mi je krivo, što jedna faca i pravi umjetnik poput Ede Maajke koji u HR živi već ihajhaj, još uvijek nema putovnicu jer mu je ne daju, a jedan papak iz Tešnja (izvinjavam se svim ljudima iz Tešnja, nadam se da će razumjeti šta želim reći) preko štele dobije i to odmah
Ta dva lika (Edo vs Enis) se ne mogu nikako porediti...
Po stvarima koje Bešlagić radi i kako ih radi, saznajemo da je riječ o papku, ne zato što je iz Tešnja već fakat zato što jednostavno ima onu pronicljivu proračunatu papansku malograđansku dušu, i snima takve bljuvotine i gluposti da sam ga davno prekrižila ko potencijalni kvalitet. Toliko se on uvukao onom Zuhri u pakšu, da mi je zlo kad gdje vidim jednog, vidim i drugog, nema više projekta bez njih, a kvaliteta - nigdje. Enis je već davno počeo da liči na malog papka koji se dočepao svjetla grada, i u strahu da ponovo ne završi u vukojebini, prihvata svakave poslove i u sve se petlja, a nije dobar. Postao je pravi karakterni glumčić, koji nije u stanju glumiti išta drugo osim papka iz Tešnja, samo uvijek u drugim oblicima.
Edo Maajka na drugu stranu je lik sam za sebe, Don jebeni Kihot, sam protiv vjetrenjača, nije prodana duša, ne leti na sve što mu dođe pod noge, jednostavno bira i vjeruje u sebe. Svi ga vole, i mladi i stari, ima dušu i ljudi je razumiju. Ne glumi nikoga, samo je ono što jeste - kvalitet. I to mu niko ne može osporiti.
Ipak, Edo Maajka još uvijek nema ni domovnicu ni putovnicu. Niko mi ne može reći da Edo Maajka nema veće i više štele u Zagrebu od Enisa nekakvog Bešlagića. Ali onda se sjetim kako će papak sve učiniti samo da dođe do cilja i po svaku cijenu. Žao mi je što i Edo nije papak jer bi do sad imao putovnicu
Uffff, eto.... Tištilo me, tištilo, i morala sam ovo izbaciti iz sebe.