EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nausnica

#1 EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Post by nausnica »

Na HR Piramidi večeras, tema Edo Maajka i zašto taj čovjek još uvijek nema HR papire i putovnicu. Jednostavno mu ne daju, vozaju ga i ignorišu već godinama.

Tokom rasprave saznamo da je Enis Bešlagić bez ikakvih problema, sa štelom koju je našao u Zagrebu, dobio HR putovnicu još davno.

Pobudalim.

Malo mi je krivo, tj podosta mi je krivo, što jedna faca i pravi umjetnik poput Ede Maajke koji u HR živi već ihajhaj, još uvijek nema putovnicu jer mu je ne daju, a jedan papak iz Tešnja (izvinjavam se svim ljudima iz Tešnja, nadam se da će razumjeti šta želim reći) preko štele dobije i to odmah :sad: :( :? :sad: :( :?

Ta dva lika (Edo vs Enis) se ne mogu nikako porediti...

Po stvarima koje Bešlagić radi i kako ih radi, saznajemo da je riječ o papku, ne zato što je iz Tešnja već fakat zato što jednostavno ima onu pronicljivu proračunatu papansku malograđansku dušu, i snima takve bljuvotine i gluposti da sam ga davno prekrižila ko potencijalni kvalitet. Toliko se on uvukao onom Zuhri u pakšu, da mi je zlo kad gdje vidim jednog, vidim i drugog, nema više projekta bez njih, a kvaliteta - nigdje. Enis je već davno počeo da liči na malog papka koji se dočepao svjetla grada, i u strahu da ponovo ne završi u vukojebini, prihvata svakave poslove i u sve se petlja, a nije dobar. Postao je pravi karakterni glumčić, koji nije u stanju glumiti išta drugo osim papka iz Tešnja, samo uvijek u drugim oblicima.

Edo Maajka na drugu stranu je lik sam za sebe, Don jebeni Kihot, sam protiv vjetrenjača, nije prodana duša, ne leti na sve što mu dođe pod noge, jednostavno bira i vjeruje u sebe. Svi ga vole, i mladi i stari, ima dušu i ljudi je razumiju. Ne glumi nikoga, samo je ono što jeste - kvalitet. I to mu niko ne može osporiti.

Ipak, Edo Maajka još uvijek nema ni domovnicu ni putovnicu. Niko mi ne može reći da Edo Maajka nema veće i više štele u Zagrebu od Enisa nekakvog Bešlagića. Ali onda se sjetim kako će papak sve učiniti samo da dođe do cilja i po svaku cijenu. Žao mi je što i Edo nije papak jer bi do sad imao putovnicu :sad:

Uffff, eto.... Tištilo me, tištilo, i morala sam ovo izbaciti iz sebe.
pitt

Post by pitt »

ma nek si.....gluho bilo mogla si ko pretis lonac explodirati pa sta bi mi onda bez tebe i tvojih tema :D:D:D
sulesavic

Post by sulesavic »

pitt wrote:ma nek si.....gluho bilo mogla si ko pretis lonac explodirati pa sta bi mi onda bez tebe i tvojih tema :D:D:D
Previ¹e kafe?
mema mo

Post by mema mo »

da mi je znat koji pasos ima edo :? sta ce mu hrvatski kad ima bolji :D
nausnica

Post by nausnica »

pitt wrote:ma nek si.....gluho bilo mogla si ko pretis lonac explodirati pa sta bi mi onda bez tebe i tvojih tema :D:D:D
Hvala što me razumiješ, morala sam se i ja tereta osloboditi :) .
Ne brigaj za teme, dok vam je mene, neće vam biti dosadno ;-)
pitt

Post by pitt »

sulesavic wrote:
Previše kafe?
jok.....nedostatak iste :D:D:D
Bonnie-Clydova mala

#7 Re: EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Post by Bonnie-Clydova mala »

nausnica wrote:Na HR Piramidi večeras, tema Edo Maajka i zašto taj čovjek još uvijek nema HR papire i putovnicu. Jednostavno mu ne daju, vozaju ga i ignorišu već godinama.

Tokom rasprave saznamo da je Enis Bešlagić bez ikakvih problema, sa štelom koju je našao u Zagrebu, dobio HR putovnicu još davno.

Pobudalim.

Malo mi je krivo, tj podosta mi je krivo, što jedna faca i pravi umjetnik poput Ede Maajke koji u HR živi već ihajhaj, još uvijek nema putovnicu jer mu je ne daju, a jedan papak iz Tešnja (izvinjavam se svim ljudima iz Tešnja, nadam se da će razumjeti šta želim reći) preko štele dobije i to odmah :sad: :( :? :sad: :( :?

Po stvarima koje Bešlagić radi i kako ih radi, saznajemo da je riječ o papku, ne zato što je iz Tešnja već fakat zato što jednostavno ima onu pronicljivu proračunatu papansku malograđansku dušu, i snima takve bljuvotine i gluposti da sam ga davno prekrižila ko potencijalni kvalitet. Toliko se on uvukao onom Zuhri u pakšu, da mi je zlo kad gdje vidim jednog, vidim i drugog, nema više projekta bez njih, a kvaliteta - nigdje. Enis je već davno počeo da liči na malog papka koji se dočepao svjetla grada, i u strahu da ponovo ne završi u vukojebini, prihvata svakave poslove i u sve se petlja, a nije dobar. Postao je pravi karakterni glumčić, koji nije u stanju glumiti išta drugo osim papka iz Tešnja, samo uvijek u drugim oblicima.

Edo Maajka na drugu stranu je lik sam za sebe, Don jebeni Kihot, sam protiv vjetrenjača, nije prodana duša, ne leti na sve što mu dođe pod noge, jednostavno bira i vjeruje u sebe. Svi ga vole, i mladi i stari, ima dušu i ljudi je razumiju. Ne glumi nikoga, samo je ono što jeste - kvalitet. I to mu niko ne može osporiti.

Ipak, Edo Maajka još uvijek nema ni domovnicu ni putovnicu. Niko mi ne može reći da Edo Maajka nema veće i više štele u Zagrebu od Enisa nekakvog Bešlagića. Ali onda se sjetim kako će papak sve učiniti samo da dođe do cilja i po svaku cijenu. Žao mi je što i Edo nije papak jer bi do sad imao putovnicu :sad:

Ma lijepo si se ti ovdje napričala. Al zbog čega je jedan bolji od drugog???
Po čemu je Enis "papak iz Tešnja", a E. Majka nije "papak iz Brčkog, il odakle li je već", ako ćemo već pričati o papanluku i vezat ga za gradove porijekla?

Nekome je E.Majka bezveze, a Enis super. Njih dvojica su dva različita umjetnika i svaki je poseban na svoj način. I što se jedan uvlači u dupe, a drugi ne uvlači? Mislim da se obojica uvlače, inače ne bi, dok traže selameta u Hrvatskoj, obojica dobro kotirali u toj istoj Hrvatskoj. Samo je jedan uspješniji uvlakač od drugog.

Btw, Edo Majka je posebna priča, ja ga lično ne volim i smetaju mi psovke u njegovim pjesmama.S druge strane Enis je ako ništa, stvarno smiješan kad ga posmatraš u miljeu poslovično od humora operisanih Hrvata...
elixiaboy

#8 Re: EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Post by elixiaboy »

nausnica wrote:...a jedan papak iz Tešnja (izvinjavam se svim ljudima iz Tešnja, nadam se da će razumjeti šta želim reći) preko štele dobije i to odmah
...
Enis je već davno počeo da liči na malog papka koji se dočepao svjetla grada, i u strahu da ponovo ne završi u vukojebini, prihvata svakave poslove i u sve se petlja...
:D
Last edited by elixiaboy on 10/10/2007 22:03, edited 1 time in total.
Bosanski Saz

Post by Bosanski Saz »

Edo je moj komsija iz Brcanske Gornje Mahale!

Edo, vrati se u Mahalu, bolan!
nausnica

Post by nausnica »

Ja se fakat mogu smijati raznoraznim glupostima, ali Enisov humor definitivno nije jedno od tih blagodeti koje smatram imalo duhovitim.

A što se tiče papaka, papak može biti i građanin Sarajeva. Edo jednostavno nije papak bez obzira odakle je, a Enis jeste, taman da je i iz Pariza! Glooho bilo tog šoka.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

a putovnica mu dodje ko neka nagrada?
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Hebat i jednog i drugog imam ja svojih problema o kojima mogu da brinem tako da me bas boli i jedna i druga stvar za jednog odnosno drugog :D

Ako vi nemate nikakvih briga u svom zivotu osim da li je Edo ili Enis papak onda bi bio red da kak'og insana gladnog nahranite ili cipelu mu kupite. Ima ih bome puno...
_Jenny_

Post by _Jenny_ »

Ne znam ko je bolji budući da su meni i Edo i Enis ok...Ali Edo je bio u braku sa hrvatskom gradankom par godina (ne znam tocno ali mislim oko 6 )i nije dobio papire,a sam je rekao u nekoj emisiji da je dovoljno da se s nekim zivi (ne u braku vec ovako) da bi se dobili papir...Zasto nije?!?To ne znam ali neki moji poznanici navodno su procitali ili culi da je to jer on u svojim pjesmama vrijeda Vladu i politicare Hrvatske tako da...
Manje psovki i uvreda Edo i imas putovnicu i državljanstvo...Sala....
Dezidijat

#14 Re: EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Post by Dezidijat »

nausnica wrote:Na HR Piramidi večeras, tema Edo Maajka i zašto taj čovjek još uvijek nema HR papire i putovnicu. Jednostavno mu ne daju, vozaju ga i ignorišu već godinama.

Pobudalim.

Jao, :( ovo je žalosno - jadni Edo!.Šta će on sad bez putovnice :zzzz:

... :D ko ga jebe nek uradi isto ko i moj amiđa - kupi sebi putovnicu za 500E u Žepču il Vitezu. ha, ja šta se pati
nausnica

Post by nausnica »

E sad, ako smo se svi ispraznili, možemo se komotno vratiti na MOĆ VAGINE pod Bez cenzure :D
Saian

Post by Saian »

e de nek mi neko samo kratko brifing da, jel ova naushnica bash tol'ki bolid kakvim se chini ili da joj dam josh koji sekund :D :D :D
nausnica

Post by nausnica »

Daj mi još koji sekund :D
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

nausnica wrote:E sad, ako smo se svi ispraznili, možemo se komotno vratiti na MOĆ VAGINE pod Bez cenzure :D
Eto ti rješenja za problem "LIJEK PROTIV OPSTIPACIJE" pod Zdravlje, samo nije forum za baš svakakva sr...a....
nausnica

Post by nausnica »

Ko ima ovakve štele ko Enis, ni u hali nije gladan. 8-)
ahmed&nedzad

#20 Re: EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Post by ahmed&nedzad »

Pobudalim.

Dajte nek' joj neko objasni to oko Durex-ovog prstena. :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Saian wrote:e de nek mi neko samo kratko brifing da, jel ova naushnica bash tol'ki bolid kakvim se chini ili da joj dam josh koji sekund :D :D :D
ja ti ne mogu dati brifing, ali tema je odron i skoro da sam ostala bez rijeci...skoro...
nausnica

Post by nausnica »

Ja se bogumi ispraznila i izbacila što sam trebala iz sebe. Vi još izgleda niste? Hajde samo polako, sačekaću vas, no frkx :-D

Čekam vas u "D pouver ov Viđajna" :bih:
ObiVan

Post by ObiVan »

Stvarno je perverzno o cemu mi raspravljamo...nismo mi krivi, barem se nadam sto nam je stanje u drzavi takvo da mi raspravljamo koji od "nasih" umjetnika i kvaziumjetnika, ali u svakom slucaju drzavljana ima vece pravo na drzavljanstvo druge zemlje. Ne treba mi niko objasnjavati kako je fino imati putovnicu, ja to ne osporavam, ali mislim da treba bar zadrzati malo obraza i od toga ne praviti neki show i blamirati se, te spustati na tako nizak nivo da mi javno raspravljamo ko je i kako sredio putovnicu. Mislim da smo se toliko predali da ne mozemo da javno raspravljamo ko je, koliko i zasto kriv sto je stanje sa nasim drzavljanstvom ovakvo kakvo je, nego mi raspravljamo ko ima vece pravo za tudje. zapjevajmo svi : TONIMOOO ZAJEDNOOO, ZA NAS NEMA DNA!!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nausnica wrote:Ja se bogumi ispraznila i izbacila što sam trebala iz sebe. Vi još izgleda niste? Hajde samo polako, sačekaću vas, no frkx :-D

Čekam vas u "D pouver ov Viđajna" :bih:
praznjenje ti je vrlo lose bilo, za takvo praznjenje ima sajt tog tipa, ovo je vrlo nisko i fakat nemoj ocekivati bilo kakvu pomoc kad te opet prozovu snobom radi bosmala...

A sto je Enis dobio papire a Edo nije?
udruga umjetnika hrvatske, otkako postoji, pjevace pop, hiphop i slicnih zanrova muzike ne smatra svojim clanovima (primjeri Alka Vuica i Super Silva) dok glumce smatraju. Samim time glumci imaju vecu potporu. Ne stelu, vec potporu. Jasno ko dan.

A Enis je daleko od papka.

A i Tesanj i Brcko su daleko od vukojebine.
nausnica

Post by nausnica »

Pa i snobovi i papci su ljudi, zar ne? Papak pljune na snoba, snob papka, a ko je na kraju papak a ko snob, nikad se ne sazna. Naravoucenije: Beauty is in the eye of the beholder.

p.s. mIRCI, u Piramidi lijepo rekoše i razglabaše da je Enis dobio zbog štele koju je našao, a Edo nije. Nisam ja to posijala. I oni se sami čude kako jedan koji je "neki tamo Bešlagić" - ima putovnicu, a drugi koji bi po svima njima trebao da je ima - nema.

Viva la Viđajna :bih:
Last edited by nausnica on 10/10/2007 23:29, edited 1 time in total.
Post Reply