Echo festival Sarajevo

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Gatekeeper

#1 Echo festival Sarajevo

Post by Gatekeeper »

Echo festival se ovegodine održava u Sarajevu. Ne dolazi baš tako puno poznatih kao prošle godine u Beogradu, ali eto od poznatih nastupaju Kicks, Vlado Georgijev, Negative, Grace Jones, Svan Vath, Transcendental Underground.........................

U početku su bili najvili Chemical Brothers, Fatboy Slim i još neke al to je samo provala da privuku pažnju.
Održava se na otvorenoj sceni Aqua 11-13 juni, karta za sva 3 dana košta 20 km

http://www.echofest.com

thanks!
gandza

Post by gandza »

na eho ni za zivu glavu.
prosle godine sam bio na ehu u bg i moram priznati da je sve osim jedne makedonke koju upoznah bilosranje zivo, majke mi, a fino mi je govorio drug da je u pitanju prevara, Dobro jest da su Sonic Youth dobro svirali i da sam znao curu za sankom koja mi je dobacivala pivo i moram reci i ovo koju nisu isplatili jer je firma propala i prije nego sto je zavrsen festival . Cist lopovluk. zadnje vece je bio besplatan ulaz zbog kise prethodne veceri kada je bio otkazan, i onda se tu slilo pola zemuna, sve zive i mrtve babe beogradske sa svojom djecom i unucima, katastrofa...
vjerujem da ima jos ljudi koji su dozivjeli slicno iskustvo i molim ih da se jave kako braca u bosni nebi dozivjela slicne neprijatnosti.
fuck the eho
p.s. da mi se barem ova cura iz skopja javila za ovih godinu dana pa da
napisem i koju lijepu ali ovako...
cuj dovla georgijev i sven vot zajedno,
sorge_sa

Post by sorge_sa »

Gatekeeper:

Kicks, Vlado Georgijev, Negative, Grace Jones, Svan Vath, Transcendental Underground.........................

prijatelju mala ispravka.............TRANSGLOBAL UNDERGROUND....... :D
sorge_sa

Post by sorge_sa »

i jos jedna

Kicks, Vlado Georgijev, Negative, Grace Jones, Svan Vath, Transcendental Underground.........................

nije Kicks.......nego KIX

i druga.............interesuje me kako lokalni band.....koji nema tri koncerta u karijeri......da bude prvi........ili vlado georgijev i negative....anonimna srpska grupa.................budu ispred velicina..............kao sto su GRACE JONES......TRANSGLOBAL UNDERGROUND......SVEN VATH.......

nije ni cudo sto nas sve zaobilazi.... :( :-?
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Sta jos bude na tom festivalu osim live performances??

:roll: ..cisto informativno jer cu mozda tad biti u gradu, mozda... :roll:
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

sorge_sa wrote:Gatekeeper:

prijatelju mala ispravka.............TRANSGLOBAL UNDERGROUND....... :D
znam znam skužio sam, HVALA na ispravci! lapsus

a za kicks, ma to je mahinalno, negdje sam isto vidio da su tak bili napisali (a znam da je greška, znam da treba kix pa me je začudilo :? ) pa me izvinite
Last edited by Gatekeeper on 31/05/2004 21:55, edited 1 time in total.
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

gandza wrote:cuj dovla georgijev i sven vot zajedno,
vala ni meni ne ide to u glavu :? :lol: :-?
tritacke

Post by tritacke »

dakle... ide li se na taj Eho?
Pod jedan Negativ nije anonimna bg grupa... dobar su mlad bend!
Pod dva... bila na proslogodisnjem Echo festivalu... za lajn ap sve pohvale, videla Sonik, Morcibu, TU, i naravo Metju Herberta koji je bio neverovatan!
Sve ostalo je... :-)

gandza wrote:na eho ni za zivu glavu.
prosle godine sam bio na ehu u bg i moram priznati da je sve osim jedne makedonke koju upoznah bilosranje zivo, majke mi, a fino mi je govorio drug da je u pitanju prevara, Dobro jest da su Sonic Youth dobro svirali i da sam znao curu za sankom koja mi je dobacivala pivo i moram reci i ovo koju nisu isplatili jer je firma propala i prije nego sto je zavrsen festival . Cist lopovluk. zadnje vece je bio besplatan ulaz zbog kise prethodne veceri kada je bio otkazan, i onda se tu slilo pola zemuna, sve zive i mrtve babe beogradske sa svojom djecom i unucima, katastrofa...
vjerujem da ima jos ljudi koji su dozivjeli slicno iskustvo i molim ih da se jave kako braca u bosni nebi dozivjela slicne neprijatnosti.
fuck the eho
p.s. da mi se barem ova cura iz skopja javila za ovih godinu dana pa da
napisem i koju lijepu ali ovako...
cuj dovla georgijev i sven vot zajedno,
Altsa

Post by Altsa »

ovo govno od "festivala" eksplicitno pokazuje da je rock u gradu sarajevo crk'o. svo smece koje nije intresentno bg echo festivalu prebacili su u sarajevo nama da se glupi bosanci zabave. ni jedan izvodjac nije u vrhu popluranosti niti ga ima na mapi. ko jos slusa Kix, Vladu Georgijeva, Negative, Grace Jones :? :sad: :x .

jadno i mizerno,
FUJ FUJ FUUUUUUUUUUUUUJ
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

Altsa wrote:ko jos slusa Kix, Vladu Georgijeva, Negative, Grace Jones :? :sad: :x .
ja slušam negative
Mumo

Post by Mumo »

Ali tu je tata techna Sven Vath jos 3 dana
tritacke

Post by tritacke »

Negativ je odlican bend... ko slusa rnr slusa i njih. Grejs je zadovoljstvo videti pa makar i deset godina posle slave...
Toplo preporucujem Transglobal... uz fundamental u BG bili izvrsni!
Sto se tice onoga sto je bilo u BG a nije u Sarajevu, pa sad... da ne otvaramo teme!
Necega sad ima u Sarajevu a da se u BG ceka...
ce vidimo kad se festival zavrsi!
Telefon

Post by Telefon »

Treba otici svakako,a ulaznica je bas jeftina.
Ljubicasta

Post by Ljubicasta »

Kakva prevara sa nagradnim ulaznicama!!!! :roll:

Pricom o pet nagradnih paketa ulaznica navukli raju da se registruju na njihovoj oficijelnoj stranici. Jos jucer su trebali objaviti ko ih je osvojio, a oni se usutili...

Ako su ovako poceli ... :?
Gatekeeper

#15 Čuj!

Post by Gatekeeper »

Ljubicasta wrote:Kakva prevara sa nagradnim ulaznicama!!!! :roll:

Pricom o pet nagradnih paketa ulaznica navukli raju da se registruju na njihovoj oficijelnoj stranici. Jos jucer su trebali objaviti ko ih je osvojio, a oni se usutili...

Ako su ovako poceli ... :?
ja sam razumio da će dobitnicima polsati emailove a ne da će imena dobitnika objaviti na website-u. doduše, slažem se da je to prevara, pitanje je da li uopće ta nagrdna igra postoji. :shock: :roll:
lik

#16 ?

Post by lik »

Prosle godine su se organizatori ECHO festivala debelo zavalili u dugove, tako da je krajnji rezultat bio hapsenje celnih ljudi te organizacije. Da ne bude zabune, nemaju nikakve veze sa EXIT festom (koji, prema ocjenama mnogih, predstavljaju neku pozitivnu stranu postMiloseviceve Srbije)...

Interesanto je i to da je firma koja organizuje ECHO registrovana u Varazdinu, Hrvatska...

Jos je zanimiljivije da su domaci 'sponzori' ugasili sve slicne projekte (FUTURA npr.) made in B&H, tako da nam sada dolaze delegati zbog kojih i jesmo u situaciji u kakvoj smo (chitaj: u *urcu debelom!)...

Samo mi jos treba to da na ECHO ode 50,000 ljudi, i da tako vrijedni bosanski narod pogura jadnu srbijansku privredu sa nekih 200,000 EURA kesha...

Svake godine Sharanovi stihovi "NIKAD HAJRA OD SARAJ'VA GRADA" dobijaju na tezini...

A predobri DUBIOZA KOLEKTIV ima publiku od 300 ljudi koji su spremni platiti kartu, ili .ORG DJz (koji bi trebali svirati na ECHU) koji na svojim partyjima jedva okupe 100 ljudi, ili Kontra, ili Skroz, ili Sikter... Ekipe koje su autentichni bosanski proizvod...

PRAVI SMO
GLUPI SMO
BOSANCI...
Gatekeeper

#17 Re: ?

Post by Gatekeeper »

lik wrote:PRAVI SMO
GLUPI SMO
BOSANCI...
fino rečeno! i jel ti nama sad predlažeš da bojkotujemo? :D :-)
Last edited by Gatekeeper on 08/06/2004 23:17, edited 1 time in total.
Miaa

Post by Miaa »

Gatekeeper wrote:
Altsa wrote:ko jos slusa Kix, Vladu Georgijeva, Negative, Grace Jones :? :sad: :x .
ja slušam negative
I ja slusam Negative. Odlicni su a to sto 'ne vise' na TV svaki dan ne znaci da su losi ili da su totalni anonimusi... Imaju dva albuma koja su jako dobra i sto se mene tice oni su jedino sto vrijedi na cijelom ECHO festivalu...
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

Miaa wrote:
Gatekeeper wrote:
ja slušam negative
I ja slusam Negative. Odlicni su a to sto 'ne vise' na TV svaki dan ne znaci da su losi ili da su totalni anonimusi... Imaju dva albuma koja su jako dobra i sto se mene tice oni su jedino sto vrijedi na cijelom ECHO festivalu...
slažem se (ili ti: dijelim mišljnje uvažene koleginice, heheh :D )
ja na echi idem najviše zbog negative i na grace jones, ne slušam je ali et da se "pohvalim" da sam i ja bio ne koncertu "nekog ponatog" (tacnije ko je nekad davno bio poznat)
što se negative-a tiče, to je inače jedna od rijetkih domaćih grupa koje slušam i jedna od rijetkih za čije albume ne mogu nikako reći da je jedan bolji od drugog jer su svi albumi jako dobri :)
Hladni_sa

Post by Hladni_sa »

e raja znate li mozda ako bude kisa padala,a posto je echo na otvorenom gdje ce se odrzati?il ce se prolongirati?
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

Hladni_sa wrote:e raja znate li mozda ako bude kisa padala,a posto je echo na otvorenom gdje ce se odrzati?il ce se prolongirati?
kako to obično biva kod nas u bih, kišobrani u ruke! :D :lol:
creed

Post by creed »

Echo je lopovluk. pola izvodjaca nece doci, provjereno!
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

creed wrote:Echo je lopovluk. pola izvodjaca nece doci, provjereno!
negative ce sigurno doci! bar se nadam! :) :(
tritacke

#24 Re: ?

Post by tritacke »

Dakle da krenemo...
Prosle godine su se organizatori ECHO festivala debelo zavalili u dugove, tako da je krajnji rezultat bio hapsenje celnih ljudi te organizacije. Da ne bude zabune, nemaju nikakve veze sa EXIT festom (koji, prema ocjenama mnogih, predstavljaju neku pozitivnu stranu postMiloseviceve Srbije)...
Celni ljudi moj dragi Liku, ocigledno nisu pohapseni, jer imamo ECHO 2! To je prva greska.
Uhapsen je jedan covek i to na aerodromu... Sasa Stamenkovic koji se i sam povukao sa festivala, ostali celni ljudi su pobegli napolje... i danas organizuju festival u Sarajevu uz ocigledno naklonost neke bosanske bagre koja konta kako da namlati pare...
Samo mi jos treba to da na ECHO ode 50,000 ljudi, i da tako vrijedni bosanski narod pogura jadnu srbijansku privredu sa nekih 200,000 EURA kesha...
Iz ovoga gore navedenog, da se doda da su podignute krivicne prijave protiv njih pa ne svracaju u tu jadnu Srbiju, BiH ni na koji nacin ne pomaze jadnu srbijansku privredu... pomaze kriminalcima da jos malo dopune svoje xepove!
Ako je firma vec registrovana u Hrvatskoj postavlja se pitanje zasto taj isti Robert sa Begovicem i Markovicem nije napravio festival u toj drzavi... s obzirom da u Srbiji vise ne moze!
Prosto mi je neverovatno da se u BiH ne zna sta se desilo sa tim festivalom, kao sto mi je i neverovatno da niko od bosanskih medija ne pise o ovome...
Telefon

Post by Telefon »

Tako znaci ?!?! :? :?
Post Reply