Ebay sa Shippingom
Moderator: anex
-
Elaol
#1 Ebay sa Shippingom
Ovako ljudi, vec sam se raspitivao za ebay ali samo za free shipping. Trenutno cekam da mi se izradi kartica u Unicredit banci
Prvo sto zelim naruciti je nesto za moju majku. Evo linka proizvoda http://www.ebay.com/itm/ASPARAGUS-FERN- ... 35d0601c64 Nisam mogao da nadjem ovakvu paprat sa free shippingom, a vidim ovde pise da je shipping 3.45 $. Mogu se pouzdati u to da ce mi konacna cijena biti 4.35$? Ili ce nasi na granici jos nesto uracunati?
- Optimist
#2 Re: Ebay sa Shippingom
Mogu ti jedino otvoriti paket i naplatiti 3,5 KM carinskog pregleda i to je sve. Mada vjerujem da to nece raditi.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3 Re: Ebay sa Shippingom
Ovo je aukcija..pocetna cijena 0,99 $...to moze narasti do xx $.E sad, uvoz sjemenki iz US u EU
, malo je to 
-
Elaol
#4 Re: Ebay sa Shippingom
To rade samo ako je cijena proizvoda preko 50 KM, zar ne? Znaci samo 4.35 $?Optimist wrote:Mogu ti jedino otvoriti paket i naplatiti 3,5 KM carinskog pregleda i to je sve. Mada vjerujem da to nece raditi.
Znam da je aukcija, ali posluzilo je za primjer. A ja nisam nasao kod nas lijepu paprat da nije skupa i takodje nigdje kod nas nema biljke mesozderke (Venus Fly Trap) koja je 5.35$ (sjeme naravno)Bobi wrote:Ovo je aukcija..pocetna cijena 0,99 $...to moze narasti do xx $.E sad, uvoz sjemenki iz US u EU, malo je to
- Optimist
#5 Re: Ebay sa Shippingom
Elaol wrote:To rade samo ako je cijena proizvoda preko 50 KM, zar ne? Znaci samo 4.35 $?Optimist wrote:Mogu ti jedino otvoriti paket i naplatiti 3,5 KM carinskog pregleda i to je sve. Mada vjerujem da to nece raditi.
Znam da je aukcija, ali posluzilo je za primjer. A ja nisam nasao kod nas lijepu paprat da nije skupa i takodje nigdje kod nas nema biljke mesozderke (Venus Fly Trap) koja je 5.35$ (sjeme naravno)Bobi wrote:Ovo je aukcija..pocetna cijena 0,99 $...to moze narasti do xx $.E sad, uvoz sjemenki iz US u EU, malo je to
Mislim da mogu otvoriti bilo koji paket bez obzira na vrijednost. Kao sto rece Bobi iznad, vidi da nema kakvih zabrana oko uvoza sjemenki.
-
Elaol
#6 Re: Ebay sa Shippingom
Gdje da to tacno provjerim? hocu da narucim paprat i Venus Flytrap (mesozderka)Optimist wrote:Mislim da mogu otvoriti bilo koji paket bez obzira na vrijednost. Kao sto rece Bobi iznad, vidi da nema kakvih zabrana oko uvoza sjemenki.
-
Elaol
#8 Re: Ebay sa Shippingom
A gdje je to? Aj mi molim te daj link ili tako nesto, nisam puno informisan o internet kupovini i uopste ne znam gdje se treba traziti da li smijem da uvezem sjeme paprati i biljke mesozderke u BiHfiko halimic wrote:vidi u katastru.
- Optimist
#9 Re: Ebay sa Shippingom
Elaol wrote:Gdje da to tacno provjerim? hocu da narucim paprat i Venus Flytrap (mesozderka)Optimist wrote:Mislim da mogu otvoriti bilo koji paket bez obzira na vrijednost. Kao sto rece Bobi iznad, vidi da nema kakvih zabrana oko uvoza sjemenki.
Potrazi broj carine i njih pitaj.
- Tech-l4
#10 Re: Ebay sa Shippingom
Ma neka ti samo napišu gift , niko ni ne gleda jedino ako je veci paket ili vrijednija pošiljka (iznad 100km).
a ove minijaturne, ma niko ne otvara do sada su mi samo 2-3 paketa otvorili ali su bili malo veciii
a ove minijaturne, ma niko ne otvara do sada su mi samo 2-3 paketa otvorili ali su bili malo veciii
- sema911s
#11 Re: Ebay sa Shippingom
platices koliko pise cijena + shiping
na carini ti nece otvarat ako stave u malu kovertu i napisu gitf i too,., e sada sta je ovo,.,sjeme nekog cvjeca,., to sam narucio kilama i nikada nista nisu otvorili,.,samo racunaj da ce 70% tog sjemena bit neiskoristivo(bar je tako bilo u mom slucaju)
carina ce otvorit ako ima bude sumljivo jer cuke njuse sve pakete(bar bi trebali) pa posto je ovo sta znas kakva ce budala bit na carini,.pripremi sve papire o uplati,.o sjemenu,. zasto ce ti,. kako se uzgaja ,.,hoces li ga koristit u komercijalne svrhe i to,.,
meni su za paprike srali ko veliki,.,
na carini ti nece otvarat ako stave u malu kovertu i napisu gitf i too,., e sada sta je ovo,.,sjeme nekog cvjeca,., to sam narucio kilama i nikada nista nisu otvorili,.,samo racunaj da ce 70% tog sjemena bit neiskoristivo(bar je tako bilo u mom slucaju)
carina ce otvorit ako ima bude sumljivo jer cuke njuse sve pakete(bar bi trebali) pa posto je ovo sta znas kakva ce budala bit na carini,.pripremi sve papire o uplati,.o sjemenu,. zasto ce ti,. kako se uzgaja ,.,hoces li ga koristit u komercijalne svrhe i to,.,
-
Elaol
#12 Re: Ebay sa Shippingom
Salje lik u koverti 20 sjemenki, sumnjam da ce mi za 20 sjemenki pravit probleme.... a kazu da je ilegalno da trazim da mi napise gift, da me ne prijavi negdje, pa sam onda donji... Dobro, znaci sa PayPala da sam platio,ne koristim ga u komercijalne svrhe, hocu da ga imam jer mi se svidja kako izgleda, a kako se uzgaja.... stavi se u zemlju i zalije destilovanom vodom xD Ja im ne znam bolje reci, a o vrsti sjemena cu naci nesto vise.sema911s wrote:platices koliko pise cijena + shiping
-
fiko halimic
#13 Re: Ebay sa Shippingom
e to. samo napisi gift i u zagradi poklon, za slucaj da brizonja na carini ne govori engleski i nema problema. oni kad vide da pise gift ili poklon samo stave masnicu na paket, donesu ti ga kuci i stave pod jastuk dok spavas. hm.. ili ti ga gurnu u dupe. jedno od to dvoje.
-
Elaol
#14 Re: Ebay sa Shippingom
Nadam se to prvofiko halimic wrote:e to. samo napisi gift i u zagradi poklon, za slucaj da brizonja na carini ne govori engleski i nema problema. oni kad vide da pise gift ili poklon samo stave masnicu na paket, donesu ti ga kuci i stave pod jastuk dok spavas. hm.. ili ti ga gurnu u dupe. jedno od to dvoje.