Ebay sa Shippingom

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Elaol

#1 Ebay sa Shippingom

Post by Elaol »

Ovako ljudi, vec sam se raspitivao za ebay ali samo za free shipping. Trenutno cekam da mi se izradi kartica u Unicredit banci :) Prvo sto zelim naruciti je nesto za moju majku. Evo linka proizvoda http://www.ebay.com/itm/ASPARAGUS-FERN- ... 35d0601c64 Nisam mogao da nadjem ovakvu paprat sa free shippingom, a vidim ovde pise da je shipping 3.45 $. Mogu se pouzdati u to da ce mi konacna cijena biti 4.35$? Ili ce nasi na granici jos nesto uracunati?
Optimist

#2 Re: Ebay sa Shippingom

Post by Optimist »

Mogu ti jedino otvoriti paket i naplatiti 3,5 KM carinskog pregleda i to je sve. Mada vjerujem da to nece raditi.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3 Re: Ebay sa Shippingom

Post by Bobi »

Ovo je aukcija..pocetna cijena 0,99 $...to moze narasti do xx $.E sad, uvoz sjemenki iz US u EU :D, malo je to :roll:
Elaol

#4 Re: Ebay sa Shippingom

Post by Elaol »

Optimist wrote:Mogu ti jedino otvoriti paket i naplatiti 3,5 KM carinskog pregleda i to je sve. Mada vjerujem da to nece raditi.
To rade samo ako je cijena proizvoda preko 50 KM, zar ne? Znaci samo 4.35 $?
Bobi wrote:Ovo je aukcija..pocetna cijena 0,99 $...to moze narasti do xx $.E sad, uvoz sjemenki iz US u EU :D, malo je to :roll:
Znam da je aukcija, ali posluzilo je za primjer. A ja nisam nasao kod nas lijepu paprat da nije skupa i takodje nigdje kod nas nema biljke mesozderke (Venus Fly Trap) koja je 5.35$ (sjeme naravno)
Optimist

#5 Re: Ebay sa Shippingom

Post by Optimist »

Elaol wrote:
Optimist wrote:Mogu ti jedino otvoriti paket i naplatiti 3,5 KM carinskog pregleda i to je sve. Mada vjerujem da to nece raditi.
To rade samo ako je cijena proizvoda preko 50 KM, zar ne? Znaci samo 4.35 $?
Bobi wrote:Ovo je aukcija..pocetna cijena 0,99 $...to moze narasti do xx $.E sad, uvoz sjemenki iz US u EU :D, malo je to :roll:
Znam da je aukcija, ali posluzilo je za primjer. A ja nisam nasao kod nas lijepu paprat da nije skupa i takodje nigdje kod nas nema biljke mesozderke (Venus Fly Trap) koja je 5.35$ (sjeme naravno)

Mislim da mogu otvoriti bilo koji paket bez obzira na vrijednost. Kao sto rece Bobi iznad, vidi da nema kakvih zabrana oko uvoza sjemenki.
Elaol

#6 Re: Ebay sa Shippingom

Post by Elaol »

Optimist wrote:Mislim da mogu otvoriti bilo koji paket bez obzira na vrijednost. Kao sto rece Bobi iznad, vidi da nema kakvih zabrana oko uvoza sjemenki.
Gdje da to tacno provjerim? hocu da narucim paprat i Venus Flytrap (mesozderka)
fiko halimic

#7 Re: Ebay sa Shippingom

Post by fiko halimic »

vidi u katastru.
Elaol

#8 Re: Ebay sa Shippingom

Post by Elaol »

fiko halimic wrote:vidi u katastru.
A gdje je to? Aj mi molim te daj link ili tako nesto, nisam puno informisan o internet kupovini i uopste ne znam gdje se treba traziti da li smijem da uvezem sjeme paprati i biljke mesozderke u BiH
Optimist

#9 Re: Ebay sa Shippingom

Post by Optimist »

Elaol wrote:
Optimist wrote:Mislim da mogu otvoriti bilo koji paket bez obzira na vrijednost. Kao sto rece Bobi iznad, vidi da nema kakvih zabrana oko uvoza sjemenki.
Gdje da to tacno provjerim? hocu da narucim paprat i Venus Flytrap (mesozderka)

Potrazi broj carine i njih pitaj.
Tech-l4

#10 Re: Ebay sa Shippingom

Post by Tech-l4 »

Ma neka ti samo napišu gift , niko ni ne gleda jedino ako je veci paket ili vrijednija pošiljka (iznad 100km).

a ove minijaturne, ma niko ne otvara do sada su mi samo 2-3 paketa otvorili ali su bili malo veciii :)
sema911s

#11 Re: Ebay sa Shippingom

Post by sema911s »

platices koliko pise cijena + shiping
na carini ti nece otvarat ako stave u malu kovertu i napisu gitf i too,., e sada sta je ovo,.,sjeme nekog cvjeca,., to sam narucio kilama i nikada nista nisu otvorili,.,samo racunaj da ce 70% tog sjemena bit neiskoristivo(bar je tako bilo u mom slucaju)

carina ce otvorit ako ima bude sumljivo jer cuke njuse sve pakete(bar bi trebali) pa posto je ovo sta znas kakva ce budala bit na carini,.pripremi sve papire o uplati,.o sjemenu,. zasto ce ti,. kako se uzgaja ,.,hoces li ga koristit u komercijalne svrhe i to,.,

meni su za paprike srali ko veliki,.,
Elaol

#12 Re: Ebay sa Shippingom

Post by Elaol »

sema911s wrote:platices koliko pise cijena + shiping
na carini ti nece otvarat ako stave u malu kovertu i napisu gitf i too,., e sada sta je ovo,.,sjeme nekog cvjeca,., to sam narucio kilama i nikada nista nisu otvorili,.,samo racunaj da ce 70% tog sjemena bit neiskoristivo(bar je tako bilo u mom slucaju)

carina ce otvorit ako ima bude sumljivo jer cuke njuse sve pakete(bar bi trebali) pa posto je ovo sta znas kakva ce budala bit na carini,.pripremi sve papire o uplati,.o sjemenu,. zasto ce ti,. kako se uzgaja ,.,hoces li ga koristit u komercijalne svrhe i to,.,

meni su za paprike srali ko veliki,.,
Salje lik u koverti 20 sjemenki, sumnjam da ce mi za 20 sjemenki pravit probleme.... a kazu da je ilegalno da trazim da mi napise gift, da me ne prijavi negdje, pa sam onda donji... Dobro, znaci sa PayPala da sam platio,ne koristim ga u komercijalne svrhe, hocu da ga imam jer mi se svidja kako izgleda, a kako se uzgaja.... stavi se u zemlju i zalije destilovanom vodom xD Ja im ne znam bolje reci, a o vrsti sjemena cu naci nesto vise.
fiko halimic

#13 Re: Ebay sa Shippingom

Post by fiko halimic »

e to. samo napisi gift i u zagradi poklon, za slucaj da brizonja na carini ne govori engleski i nema problema. oni kad vide da pise gift ili poklon samo stave masnicu na paket, donesu ti ga kuci i stave pod jastuk dok spavas. hm.. ili ti ga gurnu u dupe. jedno od to dvoje.
Elaol

#14 Re: Ebay sa Shippingom

Post by Elaol »

fiko halimic wrote:e to. samo napisi gift i u zagradi poklon, za slucaj da brizonja na carini ne govori engleski i nema problema. oni kad vide da pise gift ili poklon samo stave masnicu na paket, donesu ti ga kuci i stave pod jastuk dok spavas. hm.. ili ti ga gurnu u dupe. jedno od to dvoje.
Nadam se to prvo :D
Post Reply