ebay-kupnja sata ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SuperNova232

#1 ebay-kupnja sata ?

Post by SuperNova232 »

Postovanje,

jedno jednostavno pitanje. Htio bih naruciti sat iz velike britanije..... da li peru sa carinom i PDVom ?

Hvala unaprijed i pozdrav.
forzamilan

#2 Re: ebay-kupnja sata ?

Post by forzamilan »

Ako je preko 50KM vrijednosti podliježeš carini i vrlo je moguće da ćeš platiti carinu i ostale namete. To otprilike bude trećina od vrijednosti artikla. Možeš kupiti sat od lupam 150 eur da ne platiš ni centa ali to je sve lutrija.
Al'din

#3 Re: ebay-kupnja sata ?

Post by Al'din »

SuperNova232 wrote:Postovanje,

jedno jednostavno pitanje. Htio bih naruciti sat iz velike britanije..... da li peru sa carinom i PDVom ?

Hvala unaprijed i pozdrav.
potrazi odgovor ovde... http://forum.klix.ba/search.php?keyword ... sf=msgonly
mayab

#4 Re: ebay-kupnja sata ?

Post by mayab »

Lutrija!
Ja sam iz USA kupio sat, oko 90 dolara platio, trazio da mi ga salje bez kutije, samo sat i papiri sto idu uz njega, i sve to u onu kovertu, i nista nisam platio, postar ostavio u sanducicu
Paul F.

#5 Re: ebay-kupnja sata ?

Post by Paul F. »

Nije baš tema ali nije da nije. Jučer na ebayu oglas mag 254 za 17 eura, umjesto 100. Ja kliknem da kupim. Ne treba meni to, ne gledam televiziju nego da poklonim nekome. Njegov paypall račun ne prihvata plaćanje (što je odlično). Samo sam virus fasovao (pored živog Kasperskija). Nisam mogao da ugasim kompjuter. Na kraju se ispostavi da je neko hakovao lozinku tipa koji je ranije bio aktivan na ebayu a sada više nije. Stavio je više proizvoda po smješnim cijenama i upecao preko 100 ljudi za jedan dan. Sljedeći dan dobivam mail od ebaya o tome. Naka standardna poruka koja nije baš prilagođena situaciji. Dakle, po meni, to se često dešava.
Post Reply