Ebay.hr - podvala!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...
Post Reply
User avatar
un1ted
Posts: 6112
Joined: 20/10/2012 13:29

Ebay.hr - podvala!

Post by un1ted » 18/11/2015 17:21

Čitam danas portale i debili bez provjerenih informacija prihvaćaju ovakve tekstove koje je i klix objavio http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /151118019

Ne radi se o otvaranju od strane ebaya vec su neki došli na ideju da budu posrednici. To već postoji na http://www.ebay-kupovina.com.hr/hr/

Pored toga, mislim da ovo nije ni zakonski, jer su koristili ime (domen ebay) bez dozvole :lol:

I neko kaže glupi bosanci :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


User avatar
klaki
Posts: 1930
Joined: 15/02/2013 17:49
Location: 榛名山峠

Re: Ebay.hr - podvala!

Post by klaki » 18/11/2015 17:31

Mogo si vala ovo objaviti i bez ovoga glupi bosanci? Kakve to veze ima sa jednim narodom. I sad bezveze si jednu informativnu temu ukakio :P

User avatar
Bobi
Forum administrator
Posts: 11115
Joined: 30/10/2002 00:00
Location: http://www.klix.ba
Contact:

Re: Ebay.hr - podvala!

Post by Bobi » 18/11/2015 17:32

Jah ti mjerila gluposti :D ..fakat ukaki vijest :lol:
poslovni.hr
eBay ne dolazi u Hrvatsku 1. prosinca, ali za taj se datum ipak priprema jedno iznenađenje njegovim hrvatskim kupcima doznaje Poslovni dnevnik. Dominik Pintarić, suosnivač Dopi grupe, tvrtke koja građanima i poslovnim subjektima iz Hrvatske nudi mogućnost da posredno, preko nje naruče i kupe robu s eBayja, kaže da će 1. prosinca pokrenuti svoj novi online servis koji će to posredništvo dodatno olakšati.

“Mi imamo svoju aplikaciju preko koje interno naručujemo za naše klijente preko eBaya, a sad ćemo je učiniti dostupnom online”, kaže Pintarić.
Oko njegove Dopi grupe ovih se dana podigla velika pompa na domaćem webu, jer je tvrtka registrirala domenu eBay.hr.

“Dopi grupa se nada da će s eBayjom dogovoriti franšizu na način kako je to riješeno u Poljskoj što bi nam omogućilo da koristimo stranicu eBay.hr”, kaže Pintarić.

Dodaje da to zasad nisu dogovorili te da su informacije o tome da eBay 1. prosinca dolazi u Hrvatskoj netočne kao i da nema govora o korištenju domene eBay.hr prije eventualnog dogovora.
Pintarić ističe da Dopi grupa već šest godina pruža usluge posredništva u kupnji na eBayju, a nudi slične usluge i za kupnju preko Amazona i AliExpressa. Samo korisnika za posredništvo na eBayju ima više od pet tisuća, što građana, a što tvrtki.

Suosnivač ovog biznisa kaže da su takve usluge itekako tražene u Hrvatskoj zbog niza razloga. “Često se zaboravlja da je u Hrvatskoj blokirano više od 300 tisuća građana, da ima mnogo ljudi koji su računalno nepismeni ili nemaju e-mail adrese, da neki ne žele ostavljati svoje osobne podatke nepoznatima te da svi oni ne mogu naručivati preko eBaya”, kaže Pintarić.

Navodi da njima nude mogućnost plaćanja robe s eBaya preko pošte, Fine, Konzuma, Tiska, Petrola, Croduxa te mobilnog i internetskog bankarstva. Jednako tako, pojašnjava, usluge posredništva traže i oni koji su pokušali sami naručiti preko eBayja, ali se nisu snašli pa su ostali bez robe i novca. Njima, kaže, njegova tvrtka nudi podršku i štiti ih od takvih situacija.
Ističe da za njima vlada velik interes i među tvrtkama te državnim institucijama, fakultetima i ministarstvima.

“Njima treba račun koji je u skladu s hrvatskim zakonom što mi omogućujemo”, zaključuje Pintarić.

-Ekser-
Posts: 32
Joined: 14/07/2009 14:10

Re: Ebay.hr - podvala!

Post by -Ekser- » 03/01/2017 18:05

Evo i Adwords.ba

Vidio sam u reklama i reko da kliknem. Pomislih odmah da nije Google kad ono na nic.ba vidim da je riječ o Dopi grupi. :D

Post Reply