E vala Obama i tebe je previše...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#26 Re: E vala Obama i tebe je previše...

Post by ladyblue18 »

armin071 wrote:Obama je veliki neprijatelj srpskog naroda!

Zbog ovakvih izjava treba otvoriti extra temu "IZJAVA MJESECA ZA IZVALU GODINE". Ova je moj favorit..

Da krenulo je to jos od Roda Blagojevica koji je "nesretnik" samo zato sto ima "srpske korene" stavljen na crnu (Obaminu) listu.
jesi ikad cuo za ironiju, sarkazam? :-)
jefferson

#27 Re: E vala Obama i tebe je previše...

Post by jefferson »

ePegasus wrote:
jefferson wrote:
ePegasus wrote:Kada dođeš na neki portal, logično je da pregledaš naslove.. u knjižari pregledaš nove naslove...pregledaš novinske naslove...čovjek je sasvim u redu, ali zar ne mislite da se čovjek previše eksponira za presjednika jedne države ili je ovo neki zaokret u Američkoj politici...
Jednostavno želim da kažem da "uzima" prostor pogotovo u lokalnim medijima koji bi se mogao iskoristiti na bolji način..na nešto što se nas više tiće..

Samo sam htio čuti mišljenje drugih, da li smatrate da je previše zastupljen u medijima u odnosu na ranije SAD presjednike i inače na druge visoke dužnosnike drugih zemalja..sve mi se čini da će biti "treslo se brdo rodio..."
On uzima prostor???? Ja sam mislio da je on Predsjednik jedne drzave, koja je by the way, najveca ekonomija na svijetu (skoro duplo veca od ekonomije EU) pa je malo logicno da ljude interesuje kada Obama izadje i kaze da ce potrositi na jedan program 4 puta veci GDP od Ceske ili da ce pomoci bankama tako sto ce potrositi para vise nego sto je GDp Spanije ili italije, ili da hoce budzet koji je veci od ekonomije Njemacke!
Nije on naredio medijima da ga eksponiraju, nego ga mediji sami stavljaju u program, a kao sto ti neko rece, promjeni kanal, ili jos bolje, kupi avaz pa uporedi koliko puta se Reis sedmicno pojavi u Avazu a koliko Obama ili jos gore Predsjednik BiH!
Da mi je cilj bio otvoriti politićku ili ekonomsku temu znam gdje bi je otvorio. Koliko je drugačiji od Buša, pokazaće vrijeme i ko će profitirati od tog famoznog paketa pomoći, ne treba trčati pred rudu, jer znamo da se nažalost Obama vrlo malo pita i da je marioneta bogatih bjelaca.
Htio sam samo skrenuti pažnju na pojavu "Obamaniju", van konteksta politike...kako je kreno bogami će i propjevat ko Mile ronhil..:lol: :lol: :lol:
Ja neznam to! De mi dokaz da je to tako pa da i ja znam?
armin071

#28 Re: E vala Obama i tebe je previše...

Post by armin071 »

ladyblue18 wrote:

Zbog ovakvih izjava treba otvoriti extra temu "IZJAVA MJESECA ZA IZVALU GODINE". Ova je moj favorit..

Da krenulo je to jos od Roda Blagojevica koji je "nesretnik" samo zato sto ima "srpske korene" stavljen na crnu (Obaminu) listu.
Ironija, forma crnog humora-
Sarkazam, pojacana forma ironije-
Sta je pisac htio reci? Ili si ti samo tumac postova od doticnog?
ePegasus

#29 Re: E vala Obama i tebe je previše...

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 14:58, edited 1 time in total.
PeroKosoric

#30 Re: E vala Obama i tebe je previše...

Post by PeroKosoric »

ePegasus wrote:
jefferson wrote:najveca ekonomija na svijetu (skoro duplo veca od ekonomije EU
Po kojim pokazateljima je ekonomija US skoro dupla veća od ekonomije EU ?
Daj link da vidimo da je GDP US skoro dva puta veći od EU.
jefferson wrote:Ja neznam to! De mi dokaz da je to tako pa da i ja znam?
Čuj dokaz :lol: Politika nije egzaktna nauka kao matematika da se temelji na dokazima.
Kako objašnjavaš činjenicu da svaki presjednik toliko "voli" Izrael :lol:
Evo ga osoba koja ne zna promijeniti kanal na TV, otvoriti portal ili kupiti magazin sa clancima koji ga zanimaju, a zna kako "svi odavno sve znamo" o americkoj politici i politicarima.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#31 Re: E vala Obama i tebe je previše...

Post by ladyblue18 »

armin071 wrote:
ladyblue18 wrote:

Ironija, forma crnog humora-
Sarkazam, pojacana forma ironije-
Sta je pisac htio reci? Ili si ti samo tumac postova od doticnog?
jok ja :)
ali kada vec tako dobro razumijes pojmove, onda si trebao prepoznati taj crni humor u recenici koju si citirao :wink:
ePegasus

#32 Re: E vala Obama i tebe je previše...

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:00, edited 1 time in total.
PeroKosoric

#33 Re: E vala Obama i tebe je previše...

Post by PeroKosoric »

ePegasus wrote:
Pa dobro čuli smo tvoje mišljenje već jednom, ne moraš se ponavljat...Jesi to ti Reufe, svega ti ?
ePegasus, imas li ti to problema sa identitetom? Skoro u svakom postu koristis mnozinu -- da nisi slucajno predsjednik Mjesne Zajednice, gdje, kao sto svi znamo ;) , svi mislimo isto kao i ti.
jefferson

#34 Re: E vala Obama i tebe je previše...

Post by jefferson »

ePegasus wrote:
jefferson wrote:najveca ekonomija na svijetu (skoro duplo veca od ekonomije EU
Po kojim pokazateljima je ekonomija US skoro dupla veća od ekonomije EU ?
Daj link da vidimo da je GDP US skoro dva puta veći od EU.
jefferson wrote:Ja neznam to! De mi dokaz da je to tako pa da i ja znam?
Čuj dokaz :lol: Politika nije egzaktna kao matematika da se temelji na dokazima.
Kako objašnjavaš činjenicu da svaki presjednik toliko "voli" Izrael :lol:
Iskljucujem se iz diskusije jer je spomenut Izrael i to ce se svesti na nekih 200 stranica za nekih 10 dana.
Ti si rekao da se zna, pa de nam objasni kako se zna? Politika jeste nauka, i zna se sto SAD podrzavaju Izrael, Egipat, Jordan itd,itd.
mofo33

#35 Re: E vala Obama i tebe je previše...

Post by mofo33 »

ePegasus wrote:Ne znam ljudi kako je vama, al gdje god se okrenem vidim Obamu..pa lice tog čovjeka za ova dva mjeseca sam vidio toliko puta da mi više liči na nekog show mana a ne presjednika najaće države...Obama "piškio",Obama "kakio"...
joj tebe, sta ti smeta obama sad?
hoces da se zavuce u bijelu kucu i da muti na kvarnjaka k'o bush?
Post Reply