E sad ih u inat treba zgazit

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Majstorinho

Post by Majstorinho »

LSD wrote:
Ja sebe ne vidim u njegovom postu.On je mene tu opisao kao nekog jada,koji nema para,koji je homosexualac,i sta nije jos...Nije mu drago sto ne zelim da i ja zajedno sa njim bojkotujem reprezentaciju.Ma lako je bojkotovati iz Amerike...Da se mi vratimo temi.Idem akobogda na tekmu protiv Hrvatske,i nece me zaustaviti nikakav Nosferatu
E vala na ovu prijateljsku tekmu ne moras ici.Mogu razumjeti raju koja ide na kvalifikacione utakmice,yebi ga neke ponese patriotizam i to donekle kontam.Ali trpati pare u dzepove bande iz NS i u prijateljskim utakmicama mi ne ide u glavu.A ti kako hoces,ja ti necu moralisati jer ne dajem ja pare za tebe :D
Idem da bodrim repku.Briga me za pare.Idem da vidim svoju reprezentaciju kako pobjedjuje Hrvatsku.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Evo sta Bilic kaze:

"To će biti sve samo ne prijateljska utakmice. Ne možemo je uspoređivati sa utakmicom protiv Norveške, jer ovo nam je generalka za kvalifikacijske utakmice protiv Estonije i Andore i iznimno je bitna"

Jasno je kako Bilić maksimalno uvažava protivnika i da njegove riječi respekta prema suparniku kojem će se suprotstaviti za dva tjedna, nisu tek fraza, jer BiH odlično stoji u teškoj kvalifikacijskoj skupini; ima isti broj bodova kao Turska i Norveška, s kojima će se boriti za odlazak na kontinentalnu smotru, dok je Grčka već odmakla:

"Igramo sa protivnikom koji ima zapažene rezultate u iznimno teškoj kvalifikacijskoj skupini za EURO 2008 (pobjede nad Turskom i Norveškom) , a naročito na njihovom vrućem terenu u Sarajevu. Tom susretu posebnu draž daje to što smo susjedi, a za reprezentaciju BiH igra nekoliko igrača hrvatske nacionalnosti koji su se prije odabira te reprezenatacije nadali pozivu Hrvatske, pa će sigurno imati motiv više"

Preuzeto sa index.hr
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Nece im igrati Kranjcar.
strong69

Post by strong69 »

Interesantno kako svaka, ali baš svaka tema ode ili u za.ebanciju ili u prepucavanja. Ja sam počeo čitati temu o tekmu Cro-BiH ali sam brzo zaboravio gdje sam dok me Gandalf informacijom o predstojećoj tekmi nije podsjetio...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Po starom dobrom obicaju prije svake utakmice pocinje obracun slovima izmedju onih koji smatraju da su jedini mjerodavni da se zovu navijacima reprezentacije i ovog vise manje jada i cemera (kako ga neki zovu) iz BiH koji nekako jedva cekaju priliku da bi mogli navijati za svoju reprezentaciju tj. tacnije za onih 11 momaka na terenu i onih nekoliko na klupi plus naravno Muzur a nikako za one koji se motaju oko te reprezentacije. Sustina je, makar kod mene, da ja navijam za svoju zemlju jer ako i ja prestanem (figurativno receno) vise niko nece navijati za nju pa ce prestati i razlog njenog postojanja. Na zalost ova zemlja je sazidana trenutno od Pasalica i Usanovica na svim mogucim mjestima sto automatski znaci da bi ja trebao da idem iz nje ili da se ubijem, treceg nema. E posto necu da idem, necu drugi pasos a necu se ni ubiti ja cu svoje srce i dalje poklanjati sve onome sto se zove Bosna i Hercegovina jer je toga sve manje i manje i naravno i dalje prihvatati da svako ima pravo na svoje misljenje.
A koliko sam uspio da vidim onaj momak sto je navijao izmedju ostalih za Tursku bio je u kompletu opreme BH Fanaticosa ali dobro mozda je covjek dosao iz expoziture BHF-a iz Turske. Tacno je da je ta Turska kao i Austrougarska bila nekada davno ovdje okupator ali je i istina da u XX vijeku ta zemlja nije okrenula ledja nasoj zemlji i da mnogi ljudi jednostavno je vole ali budite sigurni ne vise nego BiH. Kad bi se skandiralo USA i za to bi bilo dobrih razloga sto apsolutno ne vidim kao najveci problem oko koga se ovdje prepire.
Ja licno ne gledam nasa prvenstva ali zato ne propustam nista sto bi se vezalo za uspjeh nase zemlje pa cak ni utakmice Pitara :))). Evo prodjose dani i dani pa niko ne skinu Pasalica ni slicne a vasim bojkotima vi ne bojkotujete savez nego svoju zemlju jer ono sto se bojkotuje zove se REPREZENTACIJA BOSNE I HERCEGOVINE A NE REPREZENTACIJA AHMEDA PASALICA. Naravno svako ima pravo na svoj izbor pa i na taj hoce li ganjati djevojke po Centralu ili na ulicama New Yorka. Ako nista ovdje je manja sansa da fasujes SIDU!!!
Majstorinho

Post by Majstorinho »

hrasno38 wrote:Po starom dobrom obicaju prije svake utakmice pocinje obracun slovima izmedju onih koji smatraju da su jedini mjerodavni da se zovu navijacima reprezentacije i ovog vise manje jada i cemera (kako ga neki zovu) iz BiH koji nekako jedva cekaju priliku da bi mogli navijati za svoju reprezentaciju tj. tacnije za onih 11 momaka na terenu i onih nekoliko na klupi plus naravno Muzur a nikako za one koji se motaju oko te reprezentacije. Sustina je, makar kod mene, da ja navijam za svoju zemlju jer ako i ja prestanem (figurativno receno) vise niko nece navijati za nju pa ce prestati i razlog njenog postojanja. Na zalost ova zemlja je sazidana trenutno od Pasalica i Usanovica na svim mogucim mjestima sto automatski znaci da bi ja trebao da idem iz nje ili da se ubijem, treceg nema. E posto necu da idem, necu drugi pasos a necu se ni ubiti ja cu svoje srce i dalje poklanjati sve onome sto se zove Bosna i Hercegovina jer je toga sve manje i manje i naravno i dalje prihvatati da svako ima pravo na svoje misljenje.
A koliko sam uspio da vidim onaj momak sto je navijao izmedju ostalih za Tursku bio je u kompletu opreme BH Fanaticosa ali dobro mozda je covjek dosao iz expoziture BHF-a iz Turske. Tacno je da je ta Turska kao i Austrougarska bila nekada davno ovdje okupator ali je i istina da u XX vijeku ta zemlja nije okrenula ledja nasoj zemlji i da mnogi ljudi jednostavno je vole ali budite sigurni ne vise nego BiH. Kad bi se skandiralo USA i za to bi bilo dobrih razloga sto apsolutno ne vidim kao najveci problem oko koga se ovdje prepire.
Ja licno ne gledam nasa prvenstva ali zato ne propustam nista sto bi se vezalo za uspjeh nase zemlje pa cak ni utakmice Pitara :))). Evo prodjose dani i dani pa niko ne skinu Pasalica ni slicne a vasim bojkotima vi ne bojkotujete savez nego svoju zemlju jer ono sto se bojkotuje zove se REPREZENTACIJA BOSNE I HERCEGOVINE A NE REPREZENTACIJA AHMEDA PASALICA. Naravno svako ima pravo na svoj izbor pa i na taj hoce li ganjati djevojke po Centralu ili na ulicama New Yorka. Ako nista ovdje je manja sansa da fasujes SIDU!!!
Ne sjecam se kad sam zadnji put vidio jaceg posta.Posebno mi se svidja ovo zadnje o sidi :D
Babayaro

Post by Babayaro »

@hrasno38 i balavac @Majstorinho i ostali patrioti..
Savez se moze bojkotovati samo ako im nedas para a samim tim sto odes na utakmicu i platis kartu da gledas reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Kosevu ti NJIMA (savezu) uplacujes u dzep i dajes im razloga da ostanu u svojim foteljama i unazadjuju nas da vise cini mi se i nemoze (prije svega mislim na parodiju od Premier Lige).
Meni sigurno nebi bilo zao dati ni 50KM za kartu kad bi taj novac isao gdje treba (cak i kad bi dali igracima sav novac to bi bilo to).
Ali dok je ovaca bice i vune, pa idite vi platitite kartu i uzivajte u tompsonovim pjesmama na KOsevu, ja cu akoBogda izvaditi vizu i put Madjarske iako cu izletiti preko 200 KM (zbog kojih cu morati stegnuti kais jos malo),al znam da necu njima u dzep ih strpati.
Pozdrav i za @Nosferatu-a koji je imao volje i snage da napise onolike postove 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
hrasno38

Post by hrasno38 »

Babayaro wrote:@hrasno38 i balavac @Majstorinho i ostali patrioti..
Savez se moze bojkotovati samo ako im nedas para a samim tim sto odes na utakmicu i platis kartu da gledas reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Kosevu ti NJIMA (savezu) uplacujes u dzep i dajes im razloga da ostanu u svojim foteljama i unazadjuju nas da vise cini mi se i nemoze (prije svega mislim na parodiju od Premier Lige).
Meni sigurno nebi bilo zao dati ni 50KM za kartu kad bi taj novac isao gdje treba (cak i kad bi dali igracima sav novac to bi bilo to).
Ali dok je ovaca bice i vune, pa idite vi platitite kartu i uzivajte u tompsonovim pjesmama na KOsevu, ja cu akoBogda izvaditi vizu i put Madjarske iako cu izletiti preko 200 KM (zbog kojih cu morati stegnuti kais jos malo),al znam da necu njima u dzep ih strpati.
Pozdrav i za @Nosferatu-a koji je imao volje i snage da napise onolike postove 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
E ako ti mislis da oni zive od para koje skupe od utakmica onda si stvarno u strasnoj zabludi a jos si u vecoj ako mislis da ih ti sa svojih 10-20 KM drzis u savezu. Znas ima ona rijec koja se zove "Sponzor" a to nismo ni ti ni ja. Tompson nije pjevao ni u Zetri ni na Kosevu a ja se nadam ni da nece. Medjutim ima tu jedan veci problem sto bi vi da se borite protiv saveza ali nekako naokolo. Ponekad imam dojam da vas pola ne zna gdje su te prostorije saveza pa lutate praveci sranja na utakmicama. I OK roknete baklje na teren i one zamalo spucaju nekoga od igraca al nikako ni blizu Pasalica, Usanovica i ostale bagre. Ali zato ona jadna djeca na terenu imaju traume od takvog budalesanja pa opet da li iz inata, srece ilil necega treceg pocinju da igraju sve bolje i bolje. Vi imate dobre ciljeve ali pogresne nacine i pogresna mjesta. Ne necu vam ja reci sta treba da radite jer nisam nista pametniji od vas ali cu vam reci da na ovakav nacin necete postici nista iz jednog prostog razloga "sto je jos uvijek puno puno vise onih koji vam se nece pridruziti na takav nacin i dalje ce ici da bodre svoju reprezentaciju". Otprilke vase akcije su slicne akcijama pokreta "DOSTA" koji je isto tako imao vise nego plemenite ciljeve ali na kraju je bilo "tresla se gora rodio se mis". Onome ko 24 sata dise BH zrak jasno je da bez korjenitih promjena u drzavi nema ni promjena u savezu tako da dzaba trosite energiju i zivce.
Babayaro

Post by Babayaro »

@hrasno38
Slazem se u globalu sa tvojim postovima,
ali da kad nebi raja dolazila na tekme tad bi se i sponzori oglusili (kome da prodaju proizvod kad nema nikog itd.),i onda bi to bio pocetak kraja cini mi se...
Ja nepripadam nijednoj grupi navijackoj a disem ovaj zrak vec nekih 30 tak godina i znam da samo silom se mogu rijesiti problemi u nasoj zemlji i u tome se slazem sa tobom, ali nisam ja vodja niti si to ti. Ima neko ko bi trebao da povede sve one koji su zeljni promjena. Cini mi se da su Fanaticosi pokusavali da pokrenu Horde i Manijake, jer savez je u njihovoj avliji, da nesto urade ali posto su oni izgleda prodane duse... :x :x :x :x
Dok god je tako ja necu ici na tekme u Sa ni u ZE, a volicu Reprezentaciju koliko i sam je i volio mozda i vise...
Pozdrav
hrasno38

Post by hrasno38 »

Babayaro wrote:@hrasno38
Slazem se u globalu sa tvojim postovima,
ali da kad nebi raja dolazila na tekme tad bi se i sponzori oglusili (kome da prodaju proizvod kad nema nikog itd.),i onda bi to bio pocetak kraja cini mi se...
Ja nepripadam nijednoj grupi navijackoj a disem ovaj zrak vec nekih 30 tak godina i znam da samo silom se mogu rijesiti problemi u nasoj zemlji i u tome se slazem sa tobom, ali nisam ja vodja niti si to ti. Ima neko ko bi trebao da povede sve one koji su zeljni promjena. Cini mi se da su Fanaticosi pokusavali da pokrenu Horde i Manijake, jer savez je u njihovoj avliji, da nesto urade ali posto su oni izgleda prodane duse... :x :x :x :x
Dok god je tako ja necu ici na tekme u Sa ni u ZE, a volicu Reprezentaciju koliko i sam je i volio mozda i vise...
Pozdrav
Sponzor nema veze sa rajom nego sa reklamom i uspjehom ekipe. BHF, Manijaci, Pitari i sve ostale grupe su samo jedan mali dio BH svijeta i sve dok ostatak tog svijeta ne skonta da se treba sve promijeniti iz temelja nema nista od globalnih promjena. I u tome je sva sustina.
LSD

Post by LSD »

Zasto se problemi sa NS vezu iskljucivo uz reprezentaciju?Svakodnevno smo svjedoci sudijskih kradja,namjestenih utakmica a sve je to kapom NS.Svaki vikend se igra premier liga i eto prilike da se kroz prvenstvo DOMACI navijaci pocnu obracunavati sa nasim NS (ovdje ne racunam pitare,jer njima trenutno odgovara ovakvo stanje u BH fudbalu i NS-prvaci su :D :D ).Neki dan se u zepcu desila sudijska kradja,pa su pojedini pitari jedva docekali da popljuju manijake zbog ulijetanja u teren,jer njih ne zanimaju trenutno sudije niti kvalitet nase lige koja je pod okriljem opet NS.Oni su opijeni sopstvenim mitovima o sebi trenutno.Jedno Oasje je godinama u PL jer imaju Domnkovica u NS.Antagonizam prema NS se artikulira izgleda samo kada su nastupi reprezentacije u pitanju sto je smjesno,pa svaki vikend gledamo lakrdiju od nase lige koja je u reziji upravo NS,ali jok treba da dodje repka na dvenvni red pa da se pojave strasni BHF da bi vodili sveti djihad sa bagrom iz NS.Sve dok se ne dignu domaci nacijaci i svi gradjani drzave koji vole fudbal ova banda ce biti na celu NS,a dokad ce to trajati to ni Nostradamus nebi mogao reci.
Post Reply