E pa cetnik ostaje cetnik !!!!
- sebilj
"Koštunici bi bilo bolje da se bavi pitanjima koja su mu posao, odnosno budućnošću Srbije i njenih građana, odnosno svojom zemljom, a da prste drži dalje od BiH, jer bi mogao dobiti i po prstima i po nosu i zato neka ne zaboravi kako je završio jedan njegov prethodnik, Milošević", saopćeno je iz Komšićevog kabineta.
- Alfons Kauders
to komso maaajstooore... jebi mu mamu fasisticku...sebilj wrote:"Koštunici bi bilo bolje da se bavi pitanjima koja su mu posao, odnosno budućnošću Srbije i njenih građana, odnosno svojom zemljom, a da prste drži dalje od BiH, jer bi mogao dobiti i po prstima i po nosu i zato neka ne zaboravi kako je završio jedan njegov prethodnik, Milošević", saopćeno je iz Komšićevog kabineta.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Ama i ja kad cuh izjavu onoga karikaturalnog dijela covjecanstva pod prezimenom Kostunica htjedoh sam sebe stosom opaliti od silne muke ali kad bolje promislih to je bilo vise nego ocekivano i uopste nije vrijedno nekog nerviranja jer je ovo 2007 godina kada zemlja koju taj predstavlja nije vrijedna respekta ni pisljivog boba. Niti ocekujem rat, a ovim iz RS-a niko ne moze zabraniti da referendisu, pa i da se spoje sa svojom majcicom ali samo tako sto ce pokupiti svoje krpice i razguliti preko Drine. Jednostavno Komsic je tako prelijepo mu odbrusio da se ne sjecam boljeg odogovara politicara od onoga kada je Tito skinuo Staljina sa kurca. Tesko da ovaj narod vise moze ista da uplasi nakon svega sto je prezivio ali bi trebali da znaju da su nam i fitilji puno kraci i da vise nema naivnosti i zajebancije. A Voja Kalisnjikov moze da nam svima natrpa usta duvanom i da lulicu potrazi negdje nize pa zajedno sa Dodikom uziva u carima duhanskog dima. Sve je to kurcenje i pucanje iz praznih pusaka ali jebi ga kratki nam fitilji.
-
Banbury
Kakav odgovor
James O'Brien nekadašnji specijalni izaslanik za Balkan bivšega američkog predsjednika Clintona, danas ekspert u "Albright grupi" u Washingtonu.
RSE: Kosovo je u žarištu interesa, što je i razumljivo, ali imamo dosta složenu situaciju i u Bosni i Hercegovini uz državu koja je podijeljena na entitete i kantone i koja ide od jedne do druge političke krize. Postoj li opasnost da Srbija pokuša uzeti pola teritorija Bosne i Hercegovine, da bi namirila eventualni gubitak Kosova?
O'BRIEN: Vjerujem da je pred Bosnom krivudav put. Ustavno-pravni okvir je nužno pojednostaviti . Znam da ljudi u Bosni govore u prilog budućim integracijama sa EU. Ono što vidimo na sceni to je da se predsjednik vlade Republike Srpske poigrava se s tim pitanjem. Ali čak i on signalizira da je vrijeme da se krene naprijed. Problem BiH je što je nacionalizam i dalje dominantan i spriječava različite grupe da nađu praktična rješenja i da surađuju. Da budem iskren, ja ne znam kako Bosna i Hercegovina to može prevladati. Možda će ostatak regije krenuti naprijed i povući Bosnu za sobom. Možda jednostavno treba sačekati da se pojave osobe u BiH koje će naći vlastita rješenja, jer međunarodna zajednica očigledno nije našla odgovore za probleme u BiH.
James O'Brien nekadašnji specijalni izaslanik za Balkan bivšega američkog predsjednika Clintona, danas ekspert u "Albright grupi" u Washingtonu.
RSE: Kosovo je u žarištu interesa, što je i razumljivo, ali imamo dosta složenu situaciju i u Bosni i Hercegovini uz državu koja je podijeljena na entitete i kantone i koja ide od jedne do druge političke krize. Postoj li opasnost da Srbija pokuša uzeti pola teritorija Bosne i Hercegovine, da bi namirila eventualni gubitak Kosova?
O'BRIEN: Vjerujem da je pred Bosnom krivudav put. Ustavno-pravni okvir je nužno pojednostaviti . Znam da ljudi u Bosni govore u prilog budućim integracijama sa EU. Ono što vidimo na sceni to je da se predsjednik vlade Republike Srpske poigrava se s tim pitanjem. Ali čak i on signalizira da je vrijeme da se krene naprijed. Problem BiH je što je nacionalizam i dalje dominantan i spriječava različite grupe da nađu praktična rješenja i da surađuju. Da budem iskren, ja ne znam kako Bosna i Hercegovina to može prevladati. Možda će ostatak regije krenuti naprijed i povući Bosnu za sobom. Možda jednostavno treba sačekati da se pojave osobe u BiH koje će naći vlastita rješenja, jer međunarodna zajednica očigledno nije našla odgovore za probleme u BiH.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Dr. Dulitl
Kuca neko Miloradu Dodiku na vrata, a Dodik se nervozno prodera:
- "Ko je bre, majke mu ga nabijem?!"
- "Otvooooriiii mi vrataaaa Milorade, poslo me Miroslav Lajčak."
- "A ko si ti?!", pita M.Dodik.
- "Ja sam Dr.Dulitl Milorade."
- "Pa što je tebe poslo, ti si doktor a ne pregovarač?!"
- "Znam Milorade, al' ja jedini znam pričat sa životinjama."
Kuca neko Miloradu Dodiku na vrata, a Dodik se nervozno prodera:
- "Ko je bre, majke mu ga nabijem?!"
- "Otvooooriiii mi vrataaaa Milorade, poslo me Miroslav Lajčak."
- "A ko si ti?!", pita M.Dodik.
- "Ja sam Dr.Dulitl Milorade."
- "Pa što je tebe poslo, ti si doktor a ne pregovarač?!"
- "Znam Milorade, al' ja jedini znam pričat sa životinjama."
- morti
neka plamena podalje...hrasno38 wrote:Ama i ja kad cuh izjavu onoga karikaturalnog dijela covjecanstva pod prezimenom Kostunica htjedoh sam sebe stosom opaliti od silne muke ali kad bolje promislih to je bilo vise nego ocekivano i uopste nije vrijedno nekog nerviranja jer je ovo 2007 godina kada zemlja koju taj predstavlja nije vrijedna respekta ni pisljivog boba. Niti ocekujem rat, a ovim iz RS-a niko ne moze zabraniti da referendisu, pa i da se spoje sa svojom majcicom ali samo tako sto ce pokupiti svoje krpice i razguliti preko Drine. Jednostavno Komsic je tako prelijepo mu odbrusio da se ne sjecam boljeg odogovara politicara od onoga kada je Tito skinuo Staljina sa kurca. Tesko da ovaj narod vise moze ista da uplasi nakon svega sto je prezivio ali bi trebali da znaju da su nam i fitilji puno kraci i da vise nema naivnosti i zajebancije. A Voja Kalisnjikov moze da nam svima natrpa usta duvanom i da lulicu potrazi negdje nize pa zajedno sa Dodikom uziva u carima duhanskog dima. Sve je to kurcenje i pucanje iz praznih pusaka ali jebi ga kratki nam fitilji.
ne planiram sebi sjebati mladost u "drugom bosanskom ratu"...
ali moram se osvrnuti na komšu i reći da mi je on allah, bog, jahve, idol...che
- daduli_sa
""Obavijestio sam premijera Dodika da može računati na punu podršku Srbije i mi ćemo zajedno, s istom odlučnošću, braniti i Rezoluciju 1244 i Daytonski sporazum", stoji u Koštuničinu obraćanju javnosti, u kojem se dodaje da su očuvanje Kosova i RS "sada najvažniji ciljevi državne i nacionalne politike"."
Ovo im naucena ruska demagogija?
Braca Rusi ce da zastite Srbiju i Kosovo a nesto nikako... ode Kosovo. Sad kao veliki brat Srbija RS-u porucuje istom retorikom kako ce oni cuvati RS.
Jah....
Bolje im da se bave sopstvenom avlijom, nekako sve vise i vise unutrasnjih taraba ima.
Ovo im naucena ruska demagogija?
Braca Rusi ce da zastite Srbiju i Kosovo a nesto nikako... ode Kosovo. Sad kao veliki brat Srbija RS-u porucuje istom retorikom kako ce oni cuvati RS.
Jah....
Bolje im da se bave sopstvenom avlijom, nekako sve vise i vise unutrasnjih taraba ima.
- pathfinder
Vjeruje da Hrvate nisu na pragu EU kako bi se i oni svom snagom zalagali za Hrvate u BiH i njihov treći entitet. Nije valjda da je neko očekivao da Tadić i Koštunica neće stati na stranu svog naroda van Srbije...
A ovo četnik Koštunica je Srbima kompliment, to je kao da ste im rekli da su najveće patriote... Recimo skoro sam saznao da je Tadićev otac žešći, ali žešći nacionalista...
- prdimahovina
sjećate se moćne scene iz Kuduza, kada Đuro lafo fakinski kaže (nakon što ga je Kuduz izdriblo totalno pred punom kafanom i otišao):Sjeba mi džemper jeb'o mater seljačku!
Koštunicina izjava nije ništa drugo nego to! Foliranje sile i moći koja ne postoji i u koju niko ne vjeruje. Smiješno, žalosno, apsolutno neuvjerljivo. U tu neku silu i moć Srbije mogu povjerovati likovi-luzeri u poderanim i prljavim uniformama što luzerima-prolaznicima po ulici prodaju majice sa luzerima-mladić&karadžić.
na prvu sam se oduševio komšinim odgovorom, ali kad skontam i to je niđe veze. Opet neki populizam, opet mase kliču "to majstore, nek si mu rek'o", opet novi balkanski lideri kupe glasove pričama "razbiću te...".
U pravu je Gog, svim nabrijanim patriotima je bolje npr. otići u prvu bolnicu i darovati nekome krv ili tako nešto
Koštunicina izjava nije ništa drugo nego to! Foliranje sile i moći koja ne postoji i u koju niko ne vjeruje. Smiješno, žalosno, apsolutno neuvjerljivo. U tu neku silu i moć Srbije mogu povjerovati likovi-luzeri u poderanim i prljavim uniformama što luzerima-prolaznicima po ulici prodaju majice sa luzerima-mladić&karadžić.
na prvu sam se oduševio komšinim odgovorom, ali kad skontam i to je niđe veze. Opet neki populizam, opet mase kliču "to majstore, nek si mu rek'o", opet novi balkanski lideri kupe glasove pričama "razbiću te...".
U pravu je Gog, svim nabrijanim patriotima je bolje npr. otići u prvu bolnicu i darovati nekome krv ili tako nešto
-
bosank_a
pathfinder wrote:Vjeruje da Hrvate nisu na pragu EU kako bi se i oni svom snagom zalagali za Hrvate u BiH i njihov treći entitet. Nije valjda da je neko očekivao da Tadić i Koštunica neće stati na stranu svog naroda van Srbije...A ovo četnik Koštunica je Srbima kompliment, to je kao da ste im rekli da su najveće patriote... Recimo skoro sam saznao da je Tadićev otac žešći, ali žešći nacionalista...
Zar nije i Srbija na pragu EU?
Nedavno je izasla ta vijest iz Slovenije.
- Alfons Kauders
stoji, jalijaski patriotizam, al s druge strane s hajvanima i treba hajvanski, jer nista drugo ne razumiju...prdimahovina wrote: na prvu sam se oduševio komšinim odgovorom, ali kad skontam i to je niđe veze. Opet neki populizam, opet mase kliču "to majstore, nek si mu rek'o", opet novi balkanski lideri kupe glasove pričama "razbiću te...".
- osa
hrvati se i sada i uvijek će se zalagati za hrvate u bih ali i za bih, a ti koji uspoređuješ hrvatsku i srpsku pomoć i interesiranje i zauzimanje kao da si ispao iz bg-kuhinje oni to vole izjednačavati.pathfinder wrote:Vjeruje da Hrvate nisu na pragu EU kako bi se i oni svom snagom zalagali za Hrvate u BiH i njihov treći entitet. Nije valjda da je neko očekivao da Tadić i Koštunica neće stati na stranu svog naroda van Srbije...A ovo četnik Koštunica je Srbima kompliment, to je kao da ste im rekli da su najveće patriote... Recimo skoro sam saznao da je Tadićev otac žešći, ali žešći nacionalista...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
bosank_a wrote:![]()
Da li ti mislis da bi se svaki pravi predsjednik drzave usutio kao mis
dok mu se predsjednik druge drzave mjesa u posao!?
Krasotica naša,ljuta u tuđini...
- dr.gog
cartman wrote:Vala ko kaze da Zeljko nije laf i po , nek slupa modemBobi wrote:"Vidite me raja..."
Na slici isti ko Xzibit u Pimp My Ride ... izgleda da papa treba tuniranje mechke
Najviše bih volio da Komšića izbace iz SDP da ga više ne more tipovi iz Partije Svetijeh Socijaldemokrata,pa da ponovo dobije izbore kao nezavistan kandidat.Ovako nam je drag samo zbog svoje živčanosti naspram kojekakvih Voja,Iva Mira,Ronhilla i sl.,ali je činjenica da je Komšić Don Kihot koji nema nikakav uticaj na Minder Tronove vlasti u Bosni,osim da pobjesni s vremena na vrijeme na kakvu nesretnu ambasadorku.Postaje arogantan,ali svejedno za njeg mi nije krivo što prima 2000 eura mjesečno od mog,i vašeg poreza.Nema mržnje u njemu,osim na glupost.
-
bosank_a
dr.gog wrote:bosank_a wrote:![]()
Da li ti mislis da bi se svaki pravi predsjednik drzave usutio kao mis
dok mu se predsjednik druge drzave mjesa u posao!?
Krasotica naša,ljuta u tuđini...Na stranu priča ljudi,pa primjeti li iko da o je ovo skoro jedino žensko čeljade koje glas pušta.Evo ja kažem NEKA TE LIJEPA NAŠA(Bosanko).Preporučujem ti knjigu,ako si u tuđini,da malo bolje shvatiš pozadinu mitoloških prepucavanja u Bosanaca.Akademik Enver Redžić -Bosna i Hercegovina u 2.Svj.Ratu ili bilo što drugo od njega,sjajna historiografija i jednostavno napisana,za pametnu malu žensku,bosansku glavicu koja se hvata ovih tema.Pozdrav,Dr.Gog--Sarajevo.
Od kuda ovaj Haretov sovinista na temi!
Dosao malo meni pamet da posoli.
Tvrdis da sam u tudjini ... pa nastavljas ako sam u tudjini ...
Slusaj samozvani doktore odabi sa svojim frustracijama prema zenama!
lma ih na forumu vise nego sto mislis samo ne mozes ih po niku odmah uociti!
To ne treba da te se tice, nego idi malo placi sto si dao glas pogresnom covjeku.
Umjesto sto meni preporucujes sta da citam osim te jedne knjige mogao bi da procitas jos koju nece ti stetiti.
-
bosank_a
dr.gog wrote:cartman wrote:Vala ko kaze da Zeljko nije laf i po , nek slupa modemBobi wrote:"Vidite me raja..."
Na slici isti ko Xzibit u Pimp My Ride ... izgleda da papa treba tuniranje mechke
Najviše bih volio da Komšića izbace iz SDP da ga više ne more tipovi iz Partije Svetijeh Socijaldemokrata,pa da ponovo dobije izbore kao nezavistan kandidat.Ovako nam je drag samo zbog svoje živčanosti naspram kojekakvih Voja,Iva Mira,Ronhilla i sl.,ali je činjenica da je Komšić Don Kihot koji nema nikakav uticaj na Minder Tronove vlasti u Bosni,osim da pobjesni s vremena na vrijeme na kakvu nesretnu ambasadorku.Postaje arogantan,ali svejedno za njeg mi nije krivo što prima 2000 eura mjesečno od mog,i vašeg poreza.Nema mržnje u njemu,osim na glupost.
Nasao se samozvani doktor da nam prica o Komsicu jer mu Hare nije faca dana
- gospodar kuglastih munja
...ovaj Papa je Iluminat...fale mu dva prsta na rukama...bosank_a wrote:dr.gog wrote:cartman wrote: Vala ko kaze da Zeljko nije laf i po , nek slupa modemNa slici isti ko Xzibit u Pimp My Ride ... izgleda da papa treba tuniranje mechke
- cartman
Ne moze papa bit illuminati, samo odabranih 13 linija su illuminati... papa moze bit vitez templar ili jezuit =) ovo drugo je mnogo vjerovatnijegospodar kuglastih munja wrote:...ovaj Papa je Iluminat...fale mu dva prsta na rukama...bosank_a wrote:dr.gog wrote:
- dr.gog
[quote="bosank_a"][quote="dr.gog"][quote="bosank_a"]
"HARETOV ŠOVINISTA"
"FRUSTRACIJE PREMA ŽENAMA"
,Kakve su ti to bona floskule??,ispeci pa reci živa bila!!Izvini,povlačim post u kojem sam te ,na nesreću spomenuo,i molim sve ostale da ga ne čitaju
Daleko sam ja od tvojih definicija.A što se tiče knjige....žalosno...nisam ti hebo mater nego preporučio običnu knjigu,nit sam te nazvao samozvanom..Svaka ti čast,ali živa ti meni bila još 100 godina.I još nešto,nemojmo se napucavat ovako,nisam tu zbog ovakvih rasprava...čuj šovinista
"HARETOV ŠOVINISTA"
- Spliff.Master
zavrzlama wrote:Ovo je tek pocetak smisljene kampanje za desavanje naroda u manjem entitetu...naivan je svako ko misli da ce velikosrbi na miran nacin se odreci podjele BIH..oni kad propadaju zele da to prodje uz sto vece zrtve i sranje...MZ uzaludno pokusava da odrzi stanje bez sukoba,podilazeci velikosrbima i politikom manjeg otpora pokusavajuci ih urazumiti nebil pristali na normalizaciju stanja na ovom dijelu Balkana..Dodiku i Kostunjavom nije cilj nikakav prosperitet srba u BIH ako ce ostati u nezavisnoj i medjunarodnoj priznatoj drzavi BIH..oni hoce podjelu i gotovo...MZ to zna ali ne smije sama sebi da prizna...na kraju kad vrag odnese salu pustiti ce jos jedno poluvrijeme i to je to..Kostunjavi i Dodik ne zele da odlazak Kosova protekne u mirnoj politickoj situaciji u BIH..oni zele da do maksimuma zaostre situaciju,nebi li bosnjaci ili hrvati napravili kakav krivi potez i dobili alibi za svj cilj...njima treba izolacija i internacionalizacija srpskog pitanja u BIH i njihovog entiteta,jer samo u takvom stanju oni mogu prisliliti MZ da pocne razmisljati o podjeli BIH kao nekoj od opcija za stalni i dugorocni mir na Balkanu...nema nazad velikosrbi srljaju u jos jednu avanturu jer im tesko da prihvate da Srbija nije velika i da nije nikakav politicki a posebno vojni faktor na ovom dijelu Balkana...
Cisto sumljam da ce MZ poduzeti bilo sta da sasijece u korijenu nadolazecu krizu i moguci sukob..oni se umijesaju tek kad bude prekasno....nadu polazem jedino da se Ameri ukljuce aktivnije u Balkan... inace....vampiri ce poceti svoj pir..
Htjedoh napisati komentar, al' kad procitah tvoj....
Nemogu se vise sloziti s analizom situacije.