Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ovo nikakve veze sa Ljcakovim mjerama nema. Ovdje je samo Ustav RS u pitanju, ljusdka prava itd. itd.
Nisam prihvatiti ce i ostalo.
Porucio je i Komsic Kostunici da ce dobiti po nosu ako bude dirao BIH.
Sta ti nije jasno.
Dodik se malo poceo kofrciti na pismeno obrazlozenje OHR ( poslato nakon sto je odbio poslusati Lajcaka a onda ga zvao da malo popricaju jer skontao da je pretjerao), jer se javio Kostunica i pruzio mu podrsku.
Medjutim prihvata izmjene u entitetskom ustavu.
Prihvatiti ce i ostalo jer se oglasio Komsic i porucio Kostunici da ce mu razbiti nos ako bude dirao BIH.
Konacno je neko odbrusio i Kostunici.
Saopćenje iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića
Dokument objavljen: 25.10.2007
Današnje izjave Vojislava Koštunice predstavljaju flagrantno mješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine i njihov jasan cilj je istovremena kulminacija krize u Bosni i Hercegovini i u Kosovu u momentu rješavanja kosovskog pitanja. Otvorenim nasrtajima na suverenitet Bosne i Hercegovine te na sigurnosnu situaciju u cijelom regionu, Srbija pokušava instrumentalizirati sva otvorena pitanja na Balkanu kako bi maksimilizirala svoju pregovaračku poziciju u vezi s Kosovom.
Upravo ovakva politika, koja se svojom retorikom nimalo ne razlikuje od Miloševićevog djelovanja, je i dovela do najvećih zločina od Drugog svjetskog rata u Evropi, ne samo u BiH, već i u cijeloj regiji. Gotovo identični verbalni ataci na suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine u ranim devedesetim godinama prošlog stoljeća su prethodili agresiji na Bosnu i Hercegovinu od strane Srbije.
Takva politika je doživjela poraz i osudu cijelog svijeta i neće biti tolerirana niti će ostvarenje nacionalističkih ciljeva Srbije više ikada imati mogućnost uspjeha. Suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine su neupitni, i odbranjeni su od puno žešćih ataka koje je Bosna i Hercegovina već pretrpila od strane Srbije.
rajvosa^ wrote:Ja taman da postavim link. Odbrusi Zeljko kostunici. Jos samo da Kostunica kaze komsicu kako cemo usta razvalit da se ne kofrci....i eto ga.
Zeljko legenda.
Ma Komso je klasa za sebe. Jeste mozda pero-laka ali zato m...a do poda.
"Lajčakove mjere imaju za cilj da se sruši Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu i Daytonski sporazum, odnosno da se proglasi jednostrana neovisnost Kosova i Metohije i ukine RS. Ovo je otvoreno ugrožavanje bitnih interesa srpskog naroda", navodi se u Koštuničinoj izjavi dostavljenoj medijima.
Nema druge...vrijeme je da se ukine Republika Srpska i napravi funkcionalna drzava Bosna i Hercegovina.
infobrcko wrote:"Lajčakove mjere imaju za cilj da se sruši Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu i Daytonski sporazum, odnosno da se proglasi jednostrana neovisnost Kosova i Metohije i ukine RS. Ovo je otvoreno ugrožavanje bitnih interesa srpskog naroda", navodi se u Koštuničinoj izjavi dostavljenoj medijima.
Nema druge...vrijeme je da se ukine Republika Srpska i napravi funkcionalna drzava Bosna i Hercegovina.
ti interesi se obicno kose sa medjunarodnim poveljama,pravom,konvencijama...pa ih je pozeljno ugrozavati
rajvosa^ wrote:Ja taman da postavim link. Odbrusi Zeljko kostunici. Jos samo da Kostunica kaze komsicu kako cemo usta razvalit da se ne kofrci....i eto ga.
[quote="zavrzlama"]Ovo je tek pocetak smisljene kampanje za desavanje naroda u manjem entitetu...naivan je svako ko misli da ce velikosrbi na miran nacin se odreci podjele BIH..oni kad propadaju zele da to prodje uz sto vece zrtve i sranje...MZ uzaludno pokusava da odrzi stanje bez sukoba,podilazeci velikosrbima i politikom manjeg otpora pokusavajuci ih urazumiti nebil pristali na normalizaciju stanja na ovom dijelu Balkana..Dodiku i Kostunjavom nije cilj nikakav prosperitet srba u BIH ako ce ostati u nezavisnoj i medjunarodnoj priznatoj drzavi BIH..oni hoce podjelu i gotovo...MZ to zna ali ne smije sama sebi da prizna...na kraju kad vrag odnese salu pustiti ce jos jedno poluvrijeme i to je to..Kostunjavi i Dodik ne zele da odlazak Kosova protekne u mirnoj politickoj situaciji u BIH..oni zele da do maksimuma zaostre situaciju,nebi li bosnjaci ili hrvati napravili kakav krivi potez i dobili alibi za svj cilj...njima treba izolacija i internacionalizacija srpskog pitanja u BIH i njihovog entiteta,jer samo u takvom stanju oni mogu prisliliti MZ da pocne razmisljati o podjeli BIH kao nekoj od opcija za stalni i dugorocni mir na Balkanu...
Ma bravo,The mozakof the nezavisna&nikad pokorena,Lazanski Miroslav uBošnjaka,Janes Defence strateško analiziranje,ludilo,kandidiraj se na jednu od listi,DOKLE VIŠE DOKLE DOKLE?,prototip si ,šablon onakvog mišljenja kakvo Očevi nacija vole kod podanika,mani se toga,gledaj da kome šta pomogneš,makar drva iscjepao jadni moj zemljače...
zavrzlama wrote:Ovo je tek pocetak smisljene kampanje za desavanje naroda u manjem entitetu...naivan je svako ko misli da ce velikosrbi na miran nacin se odreci podjele BIH..oni kad propadaju zele da to prodje uz sto vece zrtve i sranje...MZ uzaludno pokusava da odrzi stanje bez sukoba,podilazeci velikosrbima i politikom manjeg otpora pokusavajuci ih urazumiti nebil pristali na normalizaciju stanja na ovom dijelu Balkana..Dodiku i Kostunjavom nije cilj nikakav prosperitet srba u BIH ako ce ostati u nezavisnoj i medjunarodnoj priznatoj drzavi BIH..oni hoce podjelu i gotovo...MZ to zna ali ne smije sama sebi da prizna...na kraju kad vrag odnese salu pustiti ce jos jedno poluvrijeme i to je to..Kostunjavi i Dodik ne zele da odlazak Kosova protekne u mirnoj politickoj situaciji u BIH..oni zele da do maksimuma zaostre situaciju,nebi li bosnjaci ili hrvati napravili kakav krivi potez i dobili alibi za svj cilj...njima treba izolacija i internacionalizacija srpskog pitanja u BIH i njihovog entiteta,jer samo u takvom stanju oni mogu prisliliti MZ da pocne razmisljati o podjeli BIH kao nekoj od opcija za stalni i dugorocni mir na Balkanu...
Ma bravo,The mozakof the nezavisna&nikad pokorena,Lazanski Miroslav uBošnjaka,Janes Defence strateško analiziranje,ludilo,kandidiraj se na jednu od listi,DOKLE VIŠE DOKLE DOKLE?,prototip si ,šablon onakvog mišljenja kakvo Očevi nacija vole kod podanika,mani se toga,gledaj da kome šta pomogneš,makar drva iscjepao jadni moj zemljače...
zavrzlama wrote:Ovo je tek pocetak smisljene kampanje za desavanje naroda u manjem entitetu...naivan je svako ko misli da ce velikosrbi na miran nacin se odreci podjele BIH..
Cisto sumljam da ce MZ poduzeti bilo sta da sasijece u korijenu nadolazecu krizu i moguci sukob..oni se umijesaju tek kad bude prekasno....nadu polazem jedino da se Ameri ukljuce aktivnije u Balkan... inace....vampiri ce poceti svoj pir..
Nek se uključe Ameri ,i nek tebe i ove kvazianalitičare a la Senad Hadžifejs style(sa obavezno podignutom obrvom i light cigaretom)postave kao članove vlade kao npr.Al Malikija ili Karzaija,pa ćemo valjda jesti obećanim zlatnim kašikama.Avanti,urbano društvo,s besplatnim zdr.osiguranjem,dječjim dodatkom od 1000 KM i kaznom za fašističke simbole od 5 godina,gdje svira samo mtv,halid,i uređeni Edo Maajka uz vječno upaljeni Hayat.Thompson out,Grand wellcome a svoj djeci džaba sabrana djela Mile&Haris u izdanju ovog foruma.American power for Bosnian dreams! F..K!
zavrzlama wrote:Ovo je tek pocetak smisljene kampanje za desavanje naroda u manjem entitetu...naivan je svako ko misli da ce velikosrbi na miran nacin se odreci podjele BIH..
Cisto sumljam da ce MZ poduzeti bilo sta da sasijece u korijenu nadolazecu krizu i moguci sukob..oni se umijesaju tek kad bude prekasno....nadu polazem jedino da se Ameri ukljuce aktivnije u Balkan... inace....vampiri ce poceti svoj pir..
Nek se uključe Ameri ,i nek tebe i ove kvazianalitičare a la Senad Hadžifejs style(sa obavezno podignutom obrvom i light cigaretom)postave kao članove vlade kao npr.Al Malikija ili Karzaija,pa ćemo valjda jesti obećanim zlatnim kašikama.Avanti,urbano društvo,s besplatnim zdr.osiguranjem,dječjim dodatkom od 1000 KM i kaznom za fašističke simbole od 5 godina,gdje svira samo mtv,halid,i uređeni Edo Maajka uz vječno upaljeni Hayat.Thompson out,Grand wellcome a svoj djeci džaba sabrana djela Mile&Haris u izdanju ovog foruma.American power for Bosnian dreams! F..K!
Doktore - poslije tacke ili zareza dodje razmak. Lakse je za citat. Ovako trcis.
U pravu si ti Gog,al pogledam ovo -> http://www.youtube.com/watch?v=sRtcr_fAip4 ,pa mi se ne pusi ta prica...[/quote]
Otkrivenje te prosvijetlilo nakon snimka šta li,bio sam sa puškom u ruci islušao taj snimak milion puta.Ma zar zaista mislite je kome bilo stalo da razmišlja tad o bilo čemu osim da se odbrani na mjestu gdje se zatekne,pa i mojoj raji i samom vrhu države.Četnik je bio otvoren,sumanuti ali vrlo naoružan i opasan general,ako su tad dobili po zubima,šta vrijedi sva vaša priča o tom kuhanju u vezi Kosova.Svi mi znamo kako odbranit vlastiti prag ako dodje do sranja,a u međuvremenu,bavimo se pametnijim stvarima.Taj Nestvor kojeg ti glupo gledaš i ne znam šta ti pametno to donosi,umrijet će na margini istorije,bolestan i sam,kao i bezbroj njegovih krvosljednika.Izgubio je čast kao vojnik,izgubio je svoju vlastitu kćer Anu Mladić zbog svoje psihopatije,a jedino živi ako mu mi gledamo snimke i mislimo da je taj bjednni pokušaj napada neka pažnje vrijedna opomena.Ljudi mi smo mnogo mnogo jači od Mladića i njegovog intelektualnog okota,ali nemojte da nas sjećanje vuče unazad u najburnijem periodu tek nastale države,pa kakva god ispala,jedino nju imamo.With respect,Gog.
dr.gog wrote:
Otkrivenje te prosvijetlilo nakon snimka šta li,bio sam sa puškom u ruci islušao taj snimak milion puta.Ma zar zaista mislite je kome bilo stalo da razmišlja tad o bilo čemu osim da se odbrani na mjestu gdje se zatekne,pa i mojoj raji i samom vrhu države.Četnik je bio otvoren,sumanuti ali vrlo naoružan i opasan general,ako su tad dobili po zubima,šta vrijedi sva vaša priča o tom kuhanju u vezi Kosova.Svi mi znamo kako odbranit vlastiti prag ako dodje do sranja,a u međuvremenu,bavimo se pametnijim stvarima.Taj Nestvor kojeg ti glupo gledaš i ne znam šta ti pametno to donosi,umrijet će na margini istorije,bolestan i sam,kao i bezbroj njegovih krvosljednika.Izgubio je čast kao vojnik,izgubio je svoju vlastitu kćer Anu Mladić zbog svoje psihopatije,a jedino živi ako mu mi gledamo snimke i mislimo da je taj bjednni pokušaj napada neka pažnje vrijedna opomena.Ljudi mi smo mnogo mnogo jači od Mladića i njegovog intelektualnog okota,ali nemojte da nas sjećanje vuče unazad u najburnijem periodu tek nastale države,pa kakva god ispala,jedino nju imamo.With respect,Gog.
I to stoji sve sto si napisao...al bio ove godine 2-3 puta u Beogradu i nabrojao se ljudi sa majcama njegovog lika,stand na kojem se prodaje njegov lik najpazarniji... Radikali najjaca snaga...
With respect,Homer...
Doktore - poslije tacke ili zareza dodje razmak. Lakse je za citat. Ovako trcis.[/quote]
hvala na primjedbi,nadam se da razumiješ kako je u ljutnji pisati.Pa dosta mi je da mi raju zaglupljuju Avazovskim teorijama,volio bih da svi na forumu dobiju Parlamentarne paušale,kako bi samo hladno i smireno razmišljali....a i tastatura mi je nova
Doktore - poslije tacke ili zareza dodje razmak. Lakse je za citat. Ovako trcis.
hvala na primjedbi,nadam se da razumiješ kako je u ljutnji pisati.Pa dosta mi je da mi raju zaglupljuju Avazovskim teorijama,volio bih da svi na forumu dobiju Parlamentarne paušale,kako bi samo hladno i smireno razmišljali....a i tastatura mi je nova [/quote]
od sad samo "slobodna bosna", "dani" i naravno ponedjeljkom: "6O minuta"
Ovako
uz pivo(slobodna bosna),uz američke sendviče(dani),apaurin(60 minuta),Brčak fulio si u ocjeni moje živčanosti ko što vidiš.Davno sam se prestao zaglupljivati Bakirovim nazoviljevičarskim tv-proljevom visoke infektivnosti,ja sam bolan zdravstveni radnik doduše radim nešto drugo.Avdićev alkoholičarski mozak je odavno zatvor njegovim čitaocima,pa sam se odhebao i od tih tabloidnih naglabanja,a Pećaninu i Danima sam neki dan poslao vrlo obiman mail sa faksimilima oprečnih članaka,i laži. njihove fol-urbane orijentacije.Poenta je u hladnom praćenju informacija iz mnogo izvora uz međusobnu provjeru istih.Tek tad sebi dozvolim bijes,Avaz je najočigledniji zbog svoje sličnosti sa Miloševićevom "Politikom",za citate nemam mjesta nažalost, ovi tzv.sedmičnici su zanimljivi utoliko što samo laju uz više dokumentacije,no bez efekta,pa onda počinju gubit mjeru i uljudnost u potrazi za pažnjom nas SLUĐENIH Bosanaca.. p.s.ne trpajte me ni u kakave "tabore"
Ovako
uz pivo(slobodna bosna),uz američke sendviče(dani),apaurin(60 minuta),Brčak fulio si u ocjeni moje živčanosti ko što vidiš.Davno sam se prestao zaglupljivati Bakirovim nazoviljevičarskim tv-proljevom visoke infektivnosti,ja sam bolan zdravstveni radnik doduše radim nešto drugo.Avdićev alkoholičarski mozak je odavno zatvor njegovim čitaocima,pa sam se odhebao i od tih tabloidnih naglabanja,a Pećaninu i Danima sam neki dan poslao vrlo obiman mail sa faksimilima oprečnih članaka,i laži. njihove fol-urbane orijentacije.Poenta je u hladnom praćenju informacija iz mnogo izvora uz međusobnu provjeru istih.Tek tad sebi dozvolim bijes,Avaz je najočigledniji zbog svoje sličnosti sa Miloševićevom "Politikom",za citate nemam mjesta nažalost, ovi tzv.sedmičnici su zanimljivi utoliko što samo laju uz više dokumentacije,no bez efekta,pa onda počinju gubit mjeru i uljudnost u potrazi za pažnjom nas SLUĐENIH Bosanaca.. p.s.ne trpajte me ni u kakave "tabore"
ma uredu je, citao sam tvoje postove, i rekao sam da cu glasati za tebe hehe...
hehh, vidim da si se nalozio,smiri se ba, dzaba nama nervirat se...( )slazem se s vecinom onoga sto si rekao, i svi mi svasta znamo, ali dzaba nam kad smo tek obicni smrtnici