E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bumbar zuzu

#1 E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by bumbar zuzu »

Pozdrav, trebala bi mi informacije pa ako neko zna da napise. Naime, svekar mi je imao kredit i bio je ostao bez posla i za taj period nije placao kredit, presao je u E katagoriju. Kada je dobio posao nastavio je da placa kredit i izmirio ga je prije nekih 5-6 mjeseci. Sada nas zanima da li ce ga nakon izvjesnog vremena vratiti u povoljniju kategoriju i ako hoce da li se postepeno vraca u predhodnu povoljniju (tipa prvo ide u D pa C) ili automatski nakon nekog perioda se vraca u A?
SpiritCrusher

#2 Re: E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by SpiritCrusher »

bumbar zuzu wrote:Pozdrav, trebala bi mi informacije pa ako neko zna da napise. Naime, svekar mi je imao kredit i bio je ostao bez posla i za taj period nije placao kredit, presao je u E katagoriju. Kada je dobio posao nastavio je da placa kredit i izmirio ga je prije nekih 5-6 mjeseci. Sada nas zanima da li ce ga nakon izvjesnog vremena vratiti u povoljniju kategoriju i ako hoce da li se postepeno vraca u predhodnu povoljniju (tipa prvo ide u D pa C) ili automatski nakon nekog perioda se vraca u A?
Ako ga je otplatio nije više E. Ja sam u par dana zatvorio jedan da bi me skinuli s te crne liste i podigao drugi normalno.
bumbar zuzu

#3 Re: E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by bumbar zuzu »

[quote= Ako ga je otplatio nije više E. Ja sam u par dana zatvorio jedan da bi me skinuli s te crne liste i podigao drugi normalno.[/quote]

Hvala, juce je bio u banci, pitao je jesul ga vratili u povoljniju kategoriju, sluzbenica je provjerila i rekla da nisu i da ne zna kad ce ga vratiti tj otresla ga je, jer je bila guzva i samo njen salter radio od moguca cetiri, a on dobrica samo izasao..nije naletjela na pravu osobu koju ce otrest
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4 Re: E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by Bobi »

A banka je...=? .
SpiritCrusher

#5 Re: E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by SpiritCrusher »

bumbar zuzu wrote:Hvala, juce je bio u banci, pitao je jesul ga vratili u povoljniju kategoriju, sluzbenica je provjerila i rekla da nisu i da ne zna kad ce ga vratiti tj otresla ga je, jer je bila guzva i samo njen salter radio od moguca cetiri, a on dobrica samo izasao..nije naletjela na pravu osobu koju ce otrest
Da nije žirant nekome bio? Moj drug godinama ne može marke da podigne nigdje iako on lično nema ni kredita ni limita, ali ga uvalio kreten kojem je bio žirant. Podigao ima deset godina u mikrokreditnoj i nikad marke nije platio pa sad ovome jadničku stižu opomene i presude...
bumbar zuzu

#6 Re: E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by bumbar zuzu »

SpiritCrusher wrote:
bumbar zuzu wrote:Hvala, juce je bio u banci, pitao je jesul ga vratili u povoljniju kategoriju, sluzbenica je provjerila i rekla da nisu i da ne zna kad ce ga vratiti tj otresla ga je, jer je bila guzva i samo njen salter radio od moguca cetiri, a on dobrica samo izasao..nije naletjela na pravu osobu koju ce otrest
Da nije žirant nekome bio? Moj drug godinama ne može marke da podigne nigdje iako on lično nema ni kredita ni limita, ali ga uvalio kreten kojem je bio žirant. Podigao ima deset godina u mikrokreditnoj i nikad marke nije platio pa sad ovome jadničku stižu opomene i presude...
Nije bio nikome zirant, iznos kredita je bio 1000 KM. Mi smo mislili da ga je otplatio, tj kada je ostao bez posla rekao je da jeste, jer nas nije htio opterecivati sa svojim troskovima. Da smo znali da nije otplatili bi mu mi i ne bi bilo ovih problema, sada mu treba kredit a ne moze podic a ne mozemo ni mi jer mi imamo velik kredit i u tome je najveci problem
bumbar zuzu

#7 Re: E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by bumbar zuzu »

Bobi wrote:A banka je...=? .
RFB
SpiritCrusher

#8 Re: E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by SpiritCrusher »

bumbar zuzu wrote:
SpiritCrusher wrote:
Nije bio nikome zirant, iznos kredita je bio 1000 KM. Mi smo mislili da ga je otplatio, tj kada je ostao bez posla rekao je da jeste, jer nas nije htio opterecivati sa svojim troskovima. Da smo znali da nije otplatili bi mu mi i ne bi bilo ovih problema, sada mu treba kredit a ne moze podic a ne mozemo ni mi jer mi imamo velik kredit i u tome je najveci problem
Jeste li u istom "kućanstvu"? Možda je i taj vaš kredit problem pa mu nedaju, sad su svi povezani i sve gledaju.
bumbar zuzu

#9 Re: E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by bumbar zuzu »

SpiritCrusher wrote: Jeste li u istom "kućanstvu"? Možda je i taj vaš kredit problem pa mu nedaju, sad su svi povezani i sve gledaju.
Neee, nismo. Nikakve veze on nema sa nasim kreditom, on se nigdje ne spominje niti njegova imovina
SpiritCrusher

#10 Re: E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by SpiritCrusher »

bumbar zuzu wrote:
SpiritCrusher wrote: Jeste li u istom "kućanstvu"? Možda je i taj vaš kredit problem pa mu nedaju, sad su svi povezani i sve gledaju.
Neee, nismo. Nikakve veze on nema sa nasim kreditom, on se nigdje ne spominje niti njegova imovina
E neznam onda drug, možda je do banke, Rajfajzen su cigani najveći pa je moguće i da oni tu nešto koče i seru. Ja sam ovo svoje u Intesi bez problema sve završavao.
bumbar zuzu

#11 Re: E kategorija kredita-vracanje u "normalne" kategorije

Post by bumbar zuzu »

SpiritCrusher wrote:
bumbar zuzu wrote:
E neznam onda drug, možda je do banke, Rajfajzen su cigani najveći pa je moguće i da oni tu nešto koče i seru. Ja sam ovo svoje u Intesi bez problema sve završavao.
Hvala u svakom slucaju, reci cemo mu kad stigne od posla da odemo skupa do banke da vidim sta ce tada reci jer ne mrdam dok ne dobijem informacije da li i kada se vraca u povoljniju poziciju
Post Reply