E jes im Dino zado homework

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

JBT

Post by JBT »

Tako je micaglu :oops:

Izdvojio bih onu stvar gdje majka kcerki nesto prigovara. Moze se sa jos par pjesama ono, fino odbrijat.
Gatekeeper

#77 BRAVO!

Post by Gatekeeper »

bravo dino svaka čast!
album nisam još preslušao, znam samo 2-3 pjesme (a i nisam neki ljubitelj domaće muzike ni merlinove muzike)

al iz onog što sam čuo pročito, album je pravo svjetsko djelo urađeno na profesionalan način! ovo je album koji se može nazvat umjetničkim djelom iz bosne!
nek mi neko kaže koji to još muzičar iz BIH pozove ljude da mu odsviraju klavijature, perkusije i slično na albumu! ja iz bosne ne znam za nikog poznatog! (ne računam adija lukovca & ornamente i grupu sikter, moje najdraže BH bandove, jer oni u suštini nisu poznati kao dino merlin)

nisam fan dinine muzike i ne kupujem orginal cd-e ali ću ovaj put maksuz kupit da to imam u svojoj kolekciji!

ako S & CG mogu uzdizati željka joksimovića (a koji je podsjećam tek od 1999 godine na estradi) kao da 50 godina pjeva, može i B & H dinu merlina koji je četveroduple više na muzičkoj sceni nego joksimović

later...
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

Bosnian_girl wrote:Na Balkanu ti nema ravnog, a usuđujem se reći i u Evropi
E DOBRO SAD, NEĆEMO PRETJERIVAT!
Hendrix

Post by Hendrix »

Ja jednu stvar ne kontam,da li iko od vas misli da su svi ti silni internacionalni umjetnici džaba sudjelovali?Hmmmm.......
Možete vi platiti kome god hoćete i imaćete nevjerovatne umjetnike na albumu,a interesantno kad god se o Dini govori riječ umjetnik se spomene 200 puta,malo su ga pretjerano u nebo digli.
Bosnian_girl

Post by Bosnian_girl »

Znaš Gatekeeper-u, svako ima svoje ukuse i razmišljanja, pa je po mom mišljenju i ukusima u muzici Dino Merlin ne samo jedan od najboljih muzičara u Evropi, nego se usuđujem reći i u svijetu. Mislim da ne pretjerujem, jer što više puta preslušavam ovaj Burek, sve je čvršće moje uvjerenje da se Merlin može svrstati upravo među najbolje muzičke stvaraoce u svijetu.
Opet kažem, to je moje razmišljanje i moj ukus vezan za muziku, i s obzirom da smo svi različiti normalno je da se mnogi samnom neće složiti, ali ja držim do svog ukusa i uvjerenja, i mislim da nikome ne treba to da smeta.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Malo je podjonio Manonegru no danas stvarno nema tko to ne radi.

Covjek se prvi sjetio
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

Bosnian_girl wrote:Znaš Gatekeeper-u, svako ima svoje ukuse i razmišljanja, pa je po mom mišljenju i ukusima u muzici Dino Merlin ne samo jedan od najboljih muzičara u Evropi, nego se usuđujem reći i u svijetu. Mislim da ne pretjerujem, jer što više puta preslušavam ovaj Burek, sve je čvršće moje uvjerenje da se Merlin može svrstati upravo među najbolje muzičke stvaraoce u svijetu.
Opet kažem, to je moje razmišljanje i moj ukus vezan za muziku, i s obzirom da smo svi različiti normalno je da se mnogi samnom neće složiti, ali ja držim do svog ukusa i uvjerenja, i mislim da nikome ne treba to da smeta.
ma i ja se slažem. svako ima svoje ukus i ja poštujem tuđa razmišljanja i ukuse. i slažem se da dine jedan od boljih (među najboljima definitvno na balkanu i možda istočnoj evropi) i među boljim u evropi ali znaš b-girl kolika je evropa i koliko ima muzičara i nemoguće je da jedan muzičar za kojeg niko dalje od slovenije nije čuo (zasad :) ) bude iznad ostalih i da se kaže NAJBOLJI
kad je muzika u pitanju ja taj pojam NAJBOLJI smatram nemogućim i relativnim. ja kažem da postoje BOLJI i LOŠIJI muzičari i to je moje razmišljanje.
dino merlin je jedan među boljim muzičarima, međutim u evropi postoji mnogo poznatijih muzičara koji imaju bolji i školovaniji glas od dine merlina (budimo realni: dinine glasovne mogućnosti nisu TOLIKE velike, ali zato ja dinu zovem muzičarom, ne pjevačem, kao što je npr. deen)

:) thx, later...
Engram

Post by Engram »

zato ja dinu zovem muzičarom, ne pjevačem, kao što je npr. deen

ovo neko opce veselje na forumu :?

:lol: :lol: :lol:
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

Engram wrote:zato ja dinu zovem muzičarom, ne pjevačem, kao što je npr. deen

ovo neko opce veselje na forumu :?

:lol: :lol: :lol:
:?
Bosnian_girl

Post by Bosnian_girl »

Da je Dino Merlin kojim slučajem recimo Nijemac, Francuz ili recimo Britanac, a ne Bosanac, sigurno je da bi on već odavno bio poznat širom Evrope, a ne samo na Balkanu, i da bi se odavno svrstavao među najbolje muzičke stvaraoce u Evropi i svijetu ne samo od strane nas iz BiH nego od strane cijele Evrope. Ali eto, ipak je on Bosanac i to je ono što ograničava naše domete u mnogo čemu, na žalost, ali ja mislim i vjerujem da će Merlin sa ovim albumom preći granice Balkana. Jer, to se već na neki način desilo, njegova pjesma Verletzt je hit u Njemačkoj, Sony je objavio ovu pjesmu među još neobjavljenim hitovima nekih od najvećih Njemačkih muzičkih zvijezda, i to nije mala stvar da se jedan Bosanac sa svojom pjesmom nađe na jednom takvom cd-u! Žalosno je što mnogi kod nas ne cijene ono što imamo a što vrijedi. Vidim da su mnogi i previše kritični prema Dini, daju komentare na njegov album koji još nisu ni preslušali, govore kako ne vrijedi ni blizu svih onih pohvala koje je već dobio a nema ni sedmica od kada se našao u prodaji. Stvarno se pitam kad ćemo konačno prestati da gazimo po onome što imamo u ovoj zemlji a što nas treba samo činiti ponosnim?!? Mislim da bi mnogi u Evropi bili presretni kada bi imali jednog muzičara poput Dine Merlina, jer čovjek vrijedi mnogo više nego se to na prvi utisak mnogima čini. Ipak, sva sreća da je više onih koji cijene i razumiju sav njegov rad, nego onih koji ga kritikuju. Sama činjenica da je unaprijed naručeno 22.000 primjeraka albuma "Burek" mnogo govori o tome koliko ljudi vjeruju u Merlina i njegovo stvaralaštvo. Unaprijed se može naručiti album, sa kojeg niste čuli ni jednu jedinu pjesmu, jedino od onih u čiji rad i profesionalnost vjerujete, pa je očigledno da Merlinu mnogi vjeruju i znaju da će on snimiti album koji se unaprijed može naručiti bez imalo dvojbe da li će biti dobar ili ne, jer su njegovi albumi nešto što nas ne može razočarati i natjerati nas da zažalimo što smo ga kupili.
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

čuj, nisam znao da je pjesma hit u njemačkoj (ili je to priča koje naši ljudi serviraju radi promocije albuma)

al u svakom sluačaju, pjesme koje su hitovi, one su koje se puštaju na mtv-u u udarnom terminu. ŽALOSNO ALI ISTINITO!!! :(

ali sam siguran da ako je pjesma VERLETZ zaista hit, sigurno postoji u njemačkoj neka alterntivna radio stanica gdje hitovi nisu samo britney spears (:x ) i eminem (:x)
Last edited by Gatekeeper on 09/06/2004 13:38, edited 1 time in total.
Ali_G

Post by Ali_G »

Glupo je da se raspravlja o ukusima i ko voli Dinu, a ko ne voli. Al ako ste imalo realni i posteni Dinini albumi "Sredinom" i "Burek" zajedno sa Gibonnijem su bez pogovora medju najboljim ako ne i najbolji na ovim prostorima u svakom pogledu. Tekstualno su dublji od sviju kad se zajedno skupe, aranzman i produkcija su na evropskom nivou. Vjerovatno da je ovaj CD izdao Gibonni, Toni, Nina da bi on bio opjevavan, kod nas bi pokupio 16 davorina i sve moguce nagrade. Al Dino je Bosanac, odma je plagijator, vjetropir, vaki naki.
Vidim mnogima se ne svidja "Burek" kao pjesma zbog texta i sampla. Pjesma je meni odlicna, na tako duhovit i neobican nacin prikazana Bosna i nas mentalitet. Sto se tice sampliranja Manu Chao, sasvim normalna stvar danas. Rade to i veci od Dine
Neko pomenu ove duete i saradnike, ko eto samo ti plati radicemo s tobom. E pa pasha moj plati ti recimo Bonu, Stingu, Madonni ne znam kome vec kolko hoces para pa da vidimo hocel radit s tobom. Ne budi smjesan. Za lejlicu: curice mala, Edo je producent koji ne radi s tvojim boy, teen i ostalim pizdarijama od bendova, pa je normalno da nisi cula za njega. Nemojte bezze da omalovazavate neciji trud
Imali iko na ovom forumu da je muzicki obrazovan pa da profesionalno da komentar o albumu, a ne ovako da mi dajemo komentare prema onome kolko nam se covjek svidja.
I za kraj: izgleda da se neki razvaljanje traziti plagijate samo kad Dino izda album :?

i eto da se ne pomisli da sam ja neki Dinin delegat. Covjek mi je drag, gotivim mu albume i muziku, mozda sam bio malo previse subjektivan, al puna mi je neka stvar da svaki put kad Dino izda album neko nadje da ga blati
Engram

Post by Engram »

Zina, Zina, Zina
Kakve oči ima
Zina, Zina, Zina
Baš za uzdisaj
Zina, Zina, Zina
Ne zna šta će s njima
Zina, Zina
Kad me ugleda
Sarajevo, divno mjesto
Lijepo, gizdavo