E jes im Dino zado homework

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Mahalac

#1 E jes im Dino zado homework

Post by Mahalac »

Aferim Dino brate :-D :-D :-D :-D :-D

Danas sam opet poslije 4 godine kupio original CD. 8-)
qqnch

#2 Burek

Post by qqnch »

Pogledajte, po izlasku Merlinovog novog albuma ljudi na njegovom sajtu stavili pjesmu BUREK za download. Ne mogu da vjerujem. Fino od Dine.

http://www.dinomerlin.net
Pooll

Post by Pooll »

Dino plagijator! Pu!
morti

Post by morti »

Pooll wrote:Dino plagijator! Pu!
a što to :?
nisam pametan :sad:
hame

Post by hame »

hehehe
Neka ba mora neko i krast. Goran Bregovic je rekao:
J... pjesmu koja ni nasta nelici
Uostalom i onaj duet s onim cetnikom... neznam bas jel mu to trebalo al izgleda da je sve manje onih koji pjevaju za svoju dusu i svoju raju.
P.S. :Dino brate izgleda da ni ti nisi vise na nasoj strani
Witt

Post by Witt »

Pooll wrote:Dino plagijator! Pu!
Ti si sigurno jedan od onih kojima je Ceca vrhunac muzickog stvarateljstva i originalnosti. :-?
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

jeste pooll, sigurno si takav :D :D :D
Saian

Post by Saian »

hahahahah Pooll kako te covjek namah procita :D
Pooll

Post by Pooll »

Da, da nisi mozda vidovit? :( :D

E ako je tebi Dino vrhunac muzickog... onda...

Meni je drag dino, al je plagijator...

(pi.es Meni je vrhunac SEKA ALEKSIC )
Witt

Post by Witt »

Pooll wrote:"Dino plagijator! Pu!"
Nisam primijetio da ti je nesto drag. :-?
Pooll wrote:Da, da nisi mozda vidovit? :( :D

E ako je tebi Dino vrhunac muzickog... onda...

Meni je drag dino, al je plagijator...

(pi.es Meni je vrhunac SEKA ALEKSIC )
Nigdje nije receno da je za mene Dino vrhunac muzickog stvaralastva (na ovim prostorima gdje i najuspjesniji kao Bregovic tako "neprimjetno i elegantno" kradu vjerovatno jeste pri samom vrhu).
Mahalac

Post by Mahalac »

Jal, jal jal jal....... :-) :-) :-)

:roll: :roll: :roll: :roll:

:D :D :D :D
wels

Post by wels »

Izuzetan tekst pjesme "Burek", ubjedjen sam da se vec sad moze svrstati medju najbolje tekstove koji su se ikada culi na prostorima Balkana.

Mozda ce se nekom uciniti da pretjerujem ali tako upecatljiv opis naseg mentaliteta,uz to poruka,htjenje i zelja naseg obicnog covjeka,mislim da uz tako lagane,rekao bih bezbrizne i slusljive note jos niko nije uspio docarati nas same.

Dino,svaka ti cast!
wels

Post by wels »

Da, da nisi mozda vidovit?

E ako je tebi Dino vrhunac muzickog... onda

Jebo vrhunac.

Pjesma “Verletzt” (Povrijedjen) nalazi se na kompilaciji koju je objavio Sony Music pod nazivom “Zeichen der Zeit” ili u prevodu “Znakom vremena”. Na kompilaciji se nalazi jos 17 do sada neobjavljenih pjesama muzicara poput Xaviera Naidooa, Yvonne Catterfeld, Patrick Nuo, Laith Al-Deena, Dannyja Fresha ili Clausa Eisenmanna. Prema misljenju njemackih medija album predstavlja vanrednu zbirku autenticnih i iskrenih pjesama
Bosnian_girl

Post by Bosnian_girl »

Stvarno mi nije jasno kako neko može reći za Dinu Merlina kako je plagijator, kako ne vrijedi kao pjevač? i slične gluposti?!? Ako Dino Merlin nije najbolji muzičar na Balkanu, pa ko je to onda??? Mi trebamo biti ponosni što imamo takvog muzičkog genija, čovjeka čiji su albumi prava remek djela, nešto što rijetko ko uspijeva da snimi i stvori! Baš sam ga večeras gledala na Centralnom Dnevniku, i mislim da je Dino svima dao odgovor na mnoga pitanja, poput onog zašto je snimio duet sa Željkom. U potpunosti se slažem sa njim, da trebamo ostaviti sve užase i strahote koje smo u ratu preživili iz nas, u kutak sjećanja, i nastaviti da živimo u budućnosti normalno, pokušavajući upravo kroz muziku i umjetnost da ponovo izgradimo prijateljske odnose sa našim susjedima. Ma Dino je zaista poseban čovjek, ne znam kako mu neko može prigovarati zbog ičega, jer sve što čovjek priča je najrealnije i onako kako treba da bude i što je najvažnije dobronamjerno prema svima. Ne sjećam se kada sam kupila original cd, ali u ponedjeljak sasvim sigurno idem da kupim Burek i to u orginalu. Dino Merlin zaslužuje da se njegovi albumi kupuju u orginalu, jer njegov album vrijedi i mnogo više od onih 12KM koliko košta cd. Čula sam do sad samo 4 pjesme sa Bureka, i svaka je na svoj način posebna i upečatljiva, nešto što se uvlači u glavu i tamo se neprestano zadržava. Svaka čast Dino, još jednom si svima pokazao koliko vrijediš i kakav si umjetnik! Na Balkanu ti nema ravnog, a usuđujem se reći i u Evropi. Ti si ponos naše BiH! :-D :-D
Telefon

Post by Telefon »

PJESMA "BUREK" JE TOTALNO SRAN*e !! IMITACIJA alternativnog rocka (Mano Negra) MANU CHAO-a NA BOSANSKI UPAKOVAN NACIN KAKO TO SAMO MERLIN "ZNA". COME ME GUSTAS TU , DINO ???
wels

Post by wels »

T...otalno
E...stetskog,
L...ijepog,
E...liminisan.
F...inog
O...davno
N...eutralisan.
Glumica

Post by Glumica »

Stvarno mi nije jasno kako neko može reći za Dinu Merlina kako je plagijator, kako ne vrijedi kao pjevač? i slične gluposti?!?
moze bosanko nasa draga isto tako lako, kao sto ti mozes reci da ti je on najbolji na balkanu, ako ne i europi... ne pasu nam svima iste stvari i ne vidim razlog da se neko radi toga uzbudjuje... i ja cu kupiti cd i poslusati pjesme... ne sumnjam da ce biti ok... ali nema brate ni razloga da ikoga uvjeravas u ovo ili ono...
wels

Post by wels »

B ISER,
U UNIVERZALNO
R EMEK DJELO
E EVROPSKE
K KULTURE :D
mr`mirza

Post by mr`mirza »

O ukusima se ne raspravlja! Inace ne bi ni dokle sitigli.

Pozdrav!
Pooll

Post by Pooll »

tako je, ne raspravlja se... meni jednostavno on kao pojava i onako kako prica ne odgovara, i vozdra... :zzzz:

nemam ja nista protiv njega, bas mi je drago sto mu je Burek ovako uspjesan... mada je to vjerovatno instant uspjeh..

A kosevo moze napuniiti opet, samo ako karte budu djaba! :lol:
wels

Post by wels »

tako je, ne raspravlja se... meni jednostavno on kao pojava i onako kako prica ne odgovara, i vozdra...

Pa sto raspravljas?

A sto ti se to naseg Dine pojava ne svidja?

I kako prica ti se ne svidja?

I nemas ti nista protiv njega?

Pa sto ti nemas nista protiv naseg Dine?
JBT

Post by JBT »

Dobar Manu Chao.
Shoba

Post by Shoba »

tekst je nekako new primitives.....muzika...ne znam ni sam.....
wels

Post by wels »

Angela wrote:Evo ja sad poslusah :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Pa kao da se neko zaj... na nas racun, pa janjetina, luk, japrak sarma, Mujo i Fata, fildzan i dzezva :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?
Meni je ovo uvrijedljivo.

A baska Manu Chao...

A eki bash.
TIFA29

Post by TIFA29 »

Meni je cijeli album bezveze. Bit` ce zanimljivo saznati od koga je sada "posudio" neku pjesmu. Takodje ni videospot mi se ne svidja.

P.S: Ako neko nije pogledao videospot (ili poslusao pjesme): http://www.Cyber-Mahala.com
Post Reply