E-ink readeri ili čitaći

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1 E-ink readeri ili čitaći

Post by arman1 »

Kao što i sama tema kaže interesuje me, a vjerujem da nisam jedini koji je zainteresovan za kupovini takve điđe. Ima već tema posvećena http://forum.klix.ba/kindle-e-book-read ... 8s100.html jednom od najjačih uređaja te vrste.

Dežurni kritičari koji će reči da takvo što ne trebam i da je jeftiniji tablet nek takvo mišljenje sačuvaju za sebe. Imao sam priliku spremat neke ispite čitajući sa tableta. Na tabletu možeš pročitati vijesti, neki članak, forumsku klapnju i to je to. Za čitanje knjiga ekran tableta definitivno nije.
Šta me interesuje:
- Gdje u BiH se može kupiti takav uređaj,
- Da ima garanciju ili servisnu podršku
- i da ima kakvu takvu podršku za većinu glavne formate el knjiga.
arman1

#2 Re: E-ink readeri ili čitaći

Post by arman1 »

VladaFBiH

#3 Re: E-ink readeri ili čitaći

Post by VladaFBiH »

izbor u BiH je nikakav - pokušaj naći sebi neki Kobo e-reader jer su cijenom i kvalitetom odlični + nemaju ograničenja kao kindle (e-pub i sl.)... a ovi što čitaju s tableta će se pitati za par godina što im je tako velika dioptrija i što ih stalno glava boli :D
arman1

#4 Re: E-ink readeri ili čitaći

Post by arman1 »

VladaFBiH wrote:izbor u BiH je nikakav - pokušaj naći sebi neki Kobo e-reader jer su cijenom i kvalitetom odlični + nemaju ograničenja kao kindle (e-pub i sl.)... a ovi što čitaju s tableta će se pitati za par godina što im je tako velika dioptrija i što ih stalno glava boli :D
Tablet mi je valjao za neke ispite(specijalizacija) ali za odmor uz knjigu ili papir ili e papir.
Post Reply