E, Helen svaka ti čast!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ivy

#1 E, Helen svaka ti čast!

Post by Ivy »

Oskarovka Helen Mirren sa 63 godine ima tijelo za pasti u nesvijest

VEĆINA žena koje se bliže 63. godini života bježe od plaža i pojavljivanja u javnosti samo u oskudnom bikiniju. Ukoliko se okuraže skinuti, najčešće odjenu jednodijelni kupaći kostim koji prekriva nedostatke nastale starenjem, no ne i višestruko nagrađivana glumica Helen Mirren koja je u bikiniju pokazala kako žena na pragu 63. godine može izgledati jedući zdravu hranu i trenirajući u teretani nekoliko sati tjedno. Naime, ovo su fotografije koje se nisu obradile fotošopom, već su autentične i pokazuju lijepo tijelo poznate glumice.

U blizini plaže u talijanskoj regiji Puglia gdje su se kupali, Helen je prije godinu dana kupila dvorac povodom osvajanja nagrade Oscar 2006. godine za glavnu ulogu u filmu "Kraljica". Dvorac je izgrađen prije 500 godina, okružen je vinogradima a nalazi se u blizini povijesnog gradića Laccea na jugu Italije. Helen je za njega iskeširala 680 tisuća funti dok mu je cijenu još podigla činjenica kako se nalazi kilometar od mora. Dvorac je u to vrijeme bio u derutnom stanju, a Helen ga zajedno sa suprugom uređuje od prošlog ljeta.

Helen i Taylor zajedno 11 godina

Na godišnji odmor se uputila u talijansku regiju Pugliju sa suprugom producentom Taylorom Hackfordom s kojim je u vezi od 1997. godine kad su se upoznali na snimanju filma "Bijeli vitezovi" na brdovitim predjelima Škotske na dan kad je slavni producent slavio svoj 53. rođendan. Helen je to prvi brak, dok je Tayloru čak treći a iz prethodnih brakova ima dvoje djece.

Daily Mail/Index

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
delightful

#2 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by delightful »

:thumbup:
Ivy

#3 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Ivy »

delightful wrote::thumbup:
hem je dobro glumica, hem vak'o dobro izgleda...stvarno sam se pozitivno iznenadila! :thumbup:

Image
anais_nin

#4 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by anais_nin »

Helen je olicenje dame :) ne samo sto lijepo izgleda nego za razliku od nekih mnogo mladjih kolegica zna se i jako lijepo obuci :)

Image

Image

Image
Jara

#5 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Jara »

to joj od slavenskih gena :D
Ivy

#6 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Ivy »

Jara wrote:to joj od slavenskih gena :D
Jeste. Ona je Ruskinja, Illiana Lydia Petrovna Mironova! :thumbup:
Ashrafieh

#7 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Ashrafieh »

Gdje su oni koji kazu da je sve preko 30 raspad sistema? :lol:

Helen izgleda odlicno i - prirodno :)
redondo72

#8 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by redondo72 »

Sa toliko botoksa i zatezanja kože i žaba bi izgledala dobro i privlačno. :D
Ivy

#9 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Ivy »

redondo72 wrote:Sa toliko botoksa i zatezanja kože i žaba bi izgledala dobro i privlačno. :D
Nicole Kidman se u venu roka botoxom, ima 2 puta manje godina od Helen a gđi. Mirren nije ni do koljena izgledom!

Image

Image
Dr.Cuddy

#10 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Dr.Cuddy »

Ima sasvim lijepe bore, koje joj pristaju tako da joj ne treba botox. Helen Mirren stvarno izgleda ženstveno i odmjereno. Što anais reče, pravo oličenje dame...stil, držanje, odmjerenost!

Image

Image
Ashrafieh

#11 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Ashrafieh »

Zena ima sasvim normalne bore za svoje godine. A tijelo, malo je reci da je dobro, ima bolji struk od Heidi Klum.
Ekstra zenska, mozemo se samo nadati da cemo i mi ovako izgledati u njenim godinama :D
anais_nin

#12 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by anais_nin »

Dame Helen Mirren: Women are to blame for the size zero problem

Dame Helen Mirren has joined the size zero debate by blaming women for pushing teenage klix towards eating disorders.

The 62-year-old Oscar winning actress said women were behind the images of skinny klix on the catwalk and in magazines giving teenage klix a complex about their weight.

In a vitriolic attack Dame Helen said: "I blame my own sex vehemently on this.

"It is women who run the magazines and women who editorialise and women who make the decisions.

"I think it is completely iniquitous to have incredibly skinny klix on the runway.

"A lot of the klix are horrifically thin and of course they have a problem.

"Mostly the fashion industry chooses to turn a blind eye."

The actress has bared all for numerous roles during her lengthy stage and screen career.

She admitted she was not averse to cosmetic surgery and had been airbrushed on the cover of her autobiography In The Frame.

But she said she was left shocked by her own experience of the modelling industry after visiting agents with her niece Natalie Fitzgerald, who was keen to get work.

Dame Helen said: "I took my 17-year-old niece around to some modelling agencies because she is very tall at more than 6ft.

"I knew that a little part of her brain was thinking: 'I could be a model.'

"She is a slim, flat-bellied and normal girl. Every modelling agency told her she would have to lose weight and I felt so guilty because she really did not have to.

"When she got home I did not want her to feel like that."

Miss Fitzgerald, now 20, subsequently chose not to join an agency and relies on finding work herself.

But Dame Helen said the incident exposed the dangerous side of the industry to her first-hand.

She said: "It is not just skinny klix. It is those ads telling you to use foundation and the girl in the ad is a 13 year old and has no make up on whatsoever.

"The whole thing is based on fantasy. The catwalk clothes may look fabulous on the thin girl but they look ridiculous on a normal slim girl."

Dame Helen's celebrated curves earned her a sex symbol tag. But the actress, who has scooped trophies this year for The Queen, Elizabeth I and Prime Suspect, said she spent her career trying to shake it off.

She added: "It annoyed me when I was younger. At the time maybe I should have been enjoying it but I found it a bit of an albatross.

"As I got older I cared less and less and now I am absolutely thrilled.!

Dame Helen, who could return to the British stage, said she was planning to lighten her workload with 'a slow little walk to one side.'

"The aging process happens and you cannot do the things you used to do," she said. "I will fight it off for as long as I can.

"As for cosmetic procedures, you cannot be 80 and look 50 but if I get to a point where it is really depressing me and I want to feel better about myself then I will do it.

"I would love to have my chunky legs liposuctioned but I am too frightened."
Kjajević Majko

#13 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Kjajević Majko »

Dobro izgleda u kostimu. :)
b@tto

#14 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by b@tto »

dobro izgleda jer je bila poštređene teških fizičkih poslova,između ostalog.
jeza u ledja

#15 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by jeza u ledja »

Sve je to super.....ali zena koja je u svojim 60-im godinama ne treba da razmislja i da se brine o svojem struku vec da uziva u zalasku svog zivota.

Razumijem razlog zbog kojeg joj se neke djevojke dive ali stvarno, STVARNO, nije izgled tijela bas toliko bitan.

Ja da imam se'set godina, ok mozda bi se brinuo o ishrani, ali tjelovjezba, teretana ovo ono, ma daaajte molim vas, 60 mi je godina, hocu da uzivam.
Adriatic

#16 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Adriatic »

Lako je njoj. Sigurno nije čitav život išla na pijacu, kuhala, prala, čistila, i brinula se za egzistenciju kao većina žena.
Dajte molim vas, malo više poštovanja prema ostalim ženama koje i pored svega naprijed nabrojanog, uspiju i da dobro izgledaju i da drže do sebe. Njima kapa dole. A lako mi je za glumice.
mamica papucarka

#17 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by mamica papucarka »

ima bolje sike od Nikol Kidman :mrgreen:
Ashrafieh

#18 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Ashrafieh »

Adriatic wrote:Lako je njoj. Sigurno nije čitav život išla na pijacu, kuhala, prala, čistila, i brinula se za egzistenciju kao većina žena.
Dajte molim vas, malo više poštovanja prema ostalim ženama koje i pored svega naprijed nabrojanog, uspiju i da dobro izgledaju i da drže do sebe. Njima kapa dole. A lako mi je za glumice.
Cemu pausaliziranje? Znam zenu koja ima preko 50 godina, Sarajku, sve je ovo radila, ima dvoje djece,
mislim i unuce, a izgleda mrak. Zena radi u Bezistanu u jednoj zlatari, nekad je plavusa, a nekad crnka,
ali je jako draga i simpaticna, ima mladoliko lice i super tijelo. Ovo su izgovori lijenih zena, minderpuza,
koje vise vole sjesti pred TV i pocistiti tablu cokolade ili kutiju pralina nego vjezbati. A zena iz zlatare
ima i nekoliko prijateljica istih godina koje isto tako super izgledaju.
mamica papucarka

#19 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by mamica papucarka »

ja sam isto misljenja da je prati, cistiti i kuhati bolje, nego ovo sto ove glumice rade i sto su radile.
nema bolje vjezbe od pranja poda u kupatilu :oops: na koljena, pa gore-dole :oops: Super za liniju. I sta ima bolje za ten ako vazda ne moras biti sa pola tone pudera na licu :)
ja fakat mislim da je zivot slavnih sranje i ne bih se mijenjala sa njima. Ja kad vidim onu jadnicu od Britni spirs sazalim se :-) hebe mu misa, ubace te sa 13 godina u sou biznis :(
e sad, drugo su zene koje citav zivot rade na njivama, kopajuci, kontajuci sta ce taj dan dati svojoj djeci da jedu. E te su zene zasluzile divljenje ;-)

a Helen svaka cast sto nije podlegla kao 95% njenih kolegica pa se dala nekakvom prekrojavanju, botoxiranju... :)
Ivy

#20 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Ivy »

mamica papucarka wrote:ja sam isto misljenja da je prati, cistiti i kuhati bolje, nego ovo sto ove glumice rade i sto su radile.
nema bolje vjezbe od pranja poda u kupatilu :oops: na koljena, pa gore-dole :oops: Super za liniju. I sta ima bolje za ten ako vazda ne moras biti sa pola tone pudera na licu :)
ja fakat mislim da je zivot slavnih sranje i ne bih se mijenjala sa njima. Ja kad vidim onu jadnicu od Britni spirs sazalim se :-) hebe mu misa, ubace te sa 13 godina u sou biznis :(
e sad, drugo su zene koje citav zivot rade na njivama, kopajuci, kontajuci sta ce taj dan dati svojoj djeci da jedu. E te su zene zasluzile divljenje ;-)

a Helen svaka cast sto nije podlegla kao 95% njenih kolegica pa se dala nekakvom prekrojavanju, botoxiranju... :)
Mislim da je to i bit svega, što je žena ostala svoja, sa svojim borama i prirodnom ljepotom. Možda ima nešto i do gena, većinom je zbog stila života (sve stoji da je lakše kad se ima para iako nije rođena ni odrasla u bogatstvu) ali toliko je glumica i žena iz iste branše, koje su daleko mlađe od nje, a koje su "pale" pod nož i botoks i kriminalno izgledaju. Helen je meni velika dama a još veća glumica! ;-)
Ivy

#21 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by Ivy »

A kad smo već kod dobrih glumica i finog držanja, evo još dva moja favorita:

Godina 60:

Image

Image

Image

Image

Godina 73:

Image

Image
anais_nin

#22 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by anais_nin »

ja bih dodala i Julie Christie (67)

Image

Image

Image
amalia

#23 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by amalia »

jeza u ledja wrote:Sve je to super.....ali zena koja je u svojim 60-im godinama ne treba da razmislja i da se brine o svojem struku vec da uziva u zalasku svog zivota.

Razumijem razlog zbog kojeg joj se neke djevojke dive ali stvarno, STVARNO, nije izgled tijela bas toliko bitan.

Ja da imam se'set godina, ok mozda bi se brinuo o ishrani, ali tjelovjezba, teretana ovo ono, ma daaajte molim vas, 60 mi je godina, hocu da uzivam.
Pa mozda je za nekog ovo boldirano uzivanje. Zasto mislis da zene to vide kao neko odricanje ili patnju?
anais_nin

#24 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by anais_nin »

jeza u ledja wrote:Sve je to super.....ali zena koja je u svojim 60-im godinama ne treba da razmislja i da se brine o svojem struku vec da uziva u zalasku svog zivota.

samo da se razumijemo ja se njoj ne divim zbog izgleda njenog tijela...jer pored fitnessa tu veliku ulogu igraju i geni :)
koliko god se nama to svidjalo ili ne cinjenica je da generacije i generacija djevojcica, djevojaka, zena sirom svijeta gleda u poznate medijske licnosti kao u zvijezde tj dive im se , pronalaze u njima uzore itd itd...u moru onog sto je ponudjeno i uprkos kriterijima koje namecu hollywood i modne piste Hellen Mirren izgleda NORMALNO :shock: zato i postavih onaj clanak...jer je i ova zena morala u tom svijetu da kuburi sa predrasudama da ima previse "oblina" :?
U industriji koja potencira "sto mrsavije to bolje" ona ipak izgleda prirodno, normalno...uz to u industriji koja je prepuna "ko fol glumica" koje su to samo zbog "ljepote" ona zaista ima talenta, zna posao koji radi i ima srecu da je jedna od onih zena koje rade posao koji voli...takodje gdje god pogledate zapadne civilizacije imaju tendenciju da diskriminiraju protiv "starijih osoba", ne samo u filmskoj industriji nego i u mnogim drugim strukama....svi zele mladje, novo, svjeze itd itd...."agism" je nesto s cim ce se vecina nas kad tad suociti....uprkos tome ona ipak dobiva uloge, radi....sve to zajedno za mene kao zenu je nesto za pohvalu...i kao sto vec rekoh na mene ona ostavlja lijep utisak zato sto je dama, zena ima stila :)
jeza u ledja

#25 Re: E, Helen svaka ti čast!

Post by jeza u ledja »

amalia wrote:
jeza u ledja wrote: Ja da imam se'set godina, ok mozda bi se brinuo o ishrani, ali tjelovjezba, teretana ovo ono, ma daaajte molim vas, 60 mi je godina, hocu da uzivam.
Pa mozda je za nekog ovo boldirano uzivanje. Zasto mislis da zene to vide kao neko odricanje ili patnju?
Za nekog u sezdesetim godinama ko izgleda kao doticna gospodja potrebna je prekomjerna tjelesna disciplina. Pod prekomjernim podrazumijevam 'odricanje i patnju' ili opterecenost trivijalnim stvarima, ili tastinu.
Post Reply