Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
- area51
#76 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Po svim mogućim proročanstvima jedino će Australija biti pošteđena sranja koje nam se sprema,tako da ako ko ima koga dole neka razguli iz ovijeh stopa 
- insomnia78
#77 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Jesi ti svjestan da u slucaju bilo kakvog veceg sukoba eto ti srbina da te zakolje
Ako smo ista mogli nauciti iz istorije mogli smo to
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Cherry-Cherry
#78 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Ja bih negdje u Afriku i to neku džunglu. Dobra vegetacija, dobra klima, ima se šta uloviti i jesti. Dobra je i južna Amerika, takođe neka vukojebina dole. Samo što dalje od velikih centra moći i razvijenih država. Ko će bacati nuklearke na Centralnoafričku republiku ili Gvineju ? 
- Cherry-Cherry
#79 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Pa valjda bi i oni bježali negdje.insomnia78 wrote:Jesi ti svjestan da u slucaju bilo kakvog veceg sukoba eto ti srbina da te zakolje
Zavisi sve ko bi s kim ratovao, ko protiv koga....
- insomnia78
#80 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
A dje ces bjezati i kako zivota ti?
- karanana
#81 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
i meni se cini da bi australija i novi zeland bile najbolje opcije.
ali kao sto je gore receno, kad krene belaj, onda je kasno razmisljati o odlasku dole, a kako otici prije belaja?
ali kao sto je gore receno, kad krene belaj, onda je kasno razmisljati o odlasku dole, a kako otici prije belaja?
-
sokkia
#82 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
insomnia78 wrote:Ako se globalno zakuha eto ti isgi dan prekodrinskih da te kolju
Jesi ti svjestan da u slucaju bilo kakvog veceg sukoba eto ti srbina da te zakolje
vrlo jednostavno receno al' bolno istinito.
ja boga molim da se ne zakuhava globalno, jer ovaj naš narod nije ništa naucio iz istorije
- Cherry-Cherry
#83 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Pojma nemam. Zavisi od situacije. Pa i '92-e je narod nekako bježao. A i ne bi se zaratilo preko noći. Osjeti se to po atmosferi, prvo bi se "kuhalo", nekako pripremalo. Ne bi sigurno iz čista mira jedno jutro počeo rat. Druga je stvar što smo mi '92-e vjerovali u priču "za rat je potrebno dvoje" i mislili: ma neće kod nas... I ja sam to mislila. Više nikad neću biti takav idiot.insomnia78 wrote:A dje ces bjezati i kako zivota ti?
- Fantassin
#84 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Najbolje dje u kakvu Africku zabit ili juznoamericku... niko nece trosit a bombe na te pustare 
- karanana
#85 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
92. nije ratovala evropa i svijet. dovoljno je bilo pobjeci 100 kilometara i onda kontati sta i gdje dalje.Cherry-Cherry wrote:Pojma nemam. Zavisi od situacije. Pa i '92-e je narod nekako bježao. A i ne bi se zaratilo preko noći. Osjeti se to po atmosferi, prvo bi se "kuhalo", nekako pripremalo. Ne bi sigurno iz čista mira jedno jutro počeo rat. Druga je stvar što smo mi '92-e vjerovali u priču "za rat je potrebno dvoje" i mislili: ma neće kod nas... I ja sam to mislila. Više nikad neću biti takav idiot.insomnia78 wrote:A dje ces bjezati i kako zivota ti?
-
sokkia
#86 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
pa i odavde ce ljudi bježat, đaba ti ova ljepota kad je okolina zla.hAZNADAR wrote:Ramsko jezero - opcina Prozor
Par sela okolo naseljenih uglavnom starijim osobama, mnostvo napustenih imanja i kuca, plodna zemlja okolo, blaga klima bez prevelikih mrazeva, voda bogata ribom gdje iako vodostaj varira - stalni je dotok vode, manja hidrocentrala,,..
Dakle dobra mogucnost za obradu zemlje, plastenike, uzgoj ribe, mjesto izolovano,... znam porodicu iz Sarajeva koja je skoro kupila jeftin plac u jednom muslimanskom selu na obali jezera i sve sredila za jedan dan. Da imam kakvih para sutra bi kupio jedno od napustenih imanja tu, i nastancao podrum konzervama ribe i graha, plus spakovan plastenik.
jedini problem je mozda odbrana u slucaju da i to bude na udaru.
-
hAZNADAR
#87 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Ma kakve nuklearke,.. kakve bombe,.. roknu li nuklearke nema te zabiti u svijetu gdje bi se mogli sakriti.
Kako se spasiti gladi, neimastine, zedji, anarhije, gladne rulje koja otima, gdje naci utociste i obezbjediti osnovno prezivljavanje?
Dakle nije potreban samo svjetski rat, moze to biti klimatska promjena, prirodna katastrofa, epidemija neke bolesti, raspad sistema i anarhija,...
Svjetski ratovi su uvijek nekako reducirali broj ljudi pa se gradio svijet iznova i ekonomija pratila tu tendenciju,.. to je neki prirodni ciklus razaranja i obnavljanja i tu ako ne bude rata - bice nekog drugog belaja. Lijepo je sanjariti o amazonskoj dzungli, novom zelandu, africi,... ne mozes ni sad doci do toga a kamoli u slucaju belaja. Dakle gdje se skloniti kada nestane struje, vode, plina, nafte, policije, prava, hrane, ... i kada gladna rulja krene otimati od onih sto imaju?
Kakve nuklearke kakvi bakraci - bude li toga - nema te zabiti i sklonista koje bi ti obezbjedilo prezivljavanje vise od godine.
Kako se spasiti gladi, neimastine, zedji, anarhije, gladne rulje koja otima, gdje naci utociste i obezbjediti osnovno prezivljavanje?
Dakle nije potreban samo svjetski rat, moze to biti klimatska promjena, prirodna katastrofa, epidemija neke bolesti, raspad sistema i anarhija,...
Svjetski ratovi su uvijek nekako reducirali broj ljudi pa se gradio svijet iznova i ekonomija pratila tu tendenciju,.. to je neki prirodni ciklus razaranja i obnavljanja i tu ako ne bude rata - bice nekog drugog belaja. Lijepo je sanjariti o amazonskoj dzungli, novom zelandu, africi,... ne mozes ni sad doci do toga a kamoli u slucaju belaja. Dakle gdje se skloniti kada nestane struje, vode, plina, nafte, policije, prava, hrane, ... i kada gladna rulja krene otimati od onih sto imaju?
Kakve nuklearke kakvi bakraci - bude li toga - nema te zabiti i sklonista koje bi ti obezbjedilo prezivljavanje vise od godine.
- SmokingMan
-
StupskaBitanga
#89 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
AJB: Sada uživo idemo do Krima gdje je naša Mirjana HrgaIncerum Canabea wrote:Počinje Treći, posljednja izdanja bh. medija:
AVAZ: Iako je počeo Treći svjetski rat, Nikšić i dalje nema namjeru udovoljiti narodu i dati ostavku!
TV1: Kako saznajemo na terenu, počeo je Treći svjetski rat. Da li su za sve krivi huligani koji su pokušali državni udar?
TVSA: Šta da mislimo o globalnom ratu, reći će nam Premijer KS!
RTRS: Rat možda počinje i to je djelo opozicije! Ne rušite RS, ostanite kući i slušajte uputsva Predsjednika! U međuvremenu pogledajte dijalošku emisiju o nejači i lavovima.
DEPOo: Treći svjetski/Kako najbolje oribati pete?/Nevjerovatno: svidjet će vam se ova tahnika guljenja krompira!
FTV: Skandalozno: Počinje Treći svjetski rat a kako nezvanično saznajemo njemu je pogodovao i Zlatko Lagumdžija
FACE: Kako smo mi u Centralnom Dnevniku prvi najavili počinje Treći svjetski rat
- Cherry-Cherry
#90 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Pa i sada ako bude rat, vidiš ko ratuje, pa odeš tamo gdje se ne ratuje. Ako budu ratovali baš svi, onda jbg, ne ideš nigdje, svejedno je gdje si... Zato i kažem da zavisi od situacije.karanana wrote:92. nije ratovala evropa i svijet. dovoljno je bilo pobjeci 100 kilometara i onda kontati sta i gdje dalje.Cherry-Cherry wrote:Pojma nemam. Zavisi od situacije. Pa i '92-e je narod nekako bježao. A i ne bi se zaratilo preko noći. Osjeti se to po atmosferi, prvo bi se "kuhalo", nekako pripremalo. Ne bi sigurno iz čista mira jedno jutro počeo rat. Druga je stvar što smo mi '92-e vjerovali u priču "za rat je potrebno dvoje" i mislili: ma neće kod nas... I ja sam to mislila. Više nikad neću biti takav idiot.insomnia78 wrote:A dje ces bjezati i kako zivota ti?
- rtmper44
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#92 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
BN : Početak trećeg svjetskog rata nesumnjivo dolazi iz Federacije , izjavila je za BN Aleksandra Pandurević.StupskaBitanga wrote:AJB: Sada uživo idemo do Krima gdje je naša Mirjana HrgaIncerum Canabea wrote:Počinje Treći, posljednja izdanja bh. medija:
AVAZ: Iako je počeo Treći svjetski rat, Nikšić i dalje nema namjeru udovoljiti narodu i dati ostavku!
TV1: Kako saznajemo na terenu, počeo je Treći svjetski rat. Da li su za sve krivi huligani koji su pokušali državni udar?
TVSA: Šta da mislimo o globalnom ratu, reći će nam Premijer KS!
RTRS: Rat možda počinje i to je djelo opozicije! Ne rušite RS, ostanite kući i slušajte uputsva Predsjednika! U međuvremenu pogledajte dijalošku emisiju o nejači i lavovima.
DEPOo: Treći svjetski/Kako najbolje oribati pete?/Nevjerovatno: svidjet će vam se ova tahnika guljenja krompira!
FTV: Skandalozno: Počinje Treći svjetski rat a kako nezvanično saznajemo njemu je pogodovao i Zlatko Lagumdžija
FACE: Kako smo mi u Centralnom Dnevniku prvi najavili počinje Treći svjetski rat
BHT : Još se nagađa ko je izazvao treći svjetski rat.
Alfa : kako prenosi Avaz ,iako je počeo Treći svjetski rat, Nikšić i dalje nema namjeru udovoljiti narodu i dati ostavku!
HRT : Oko krivca za početak Trećeg svjetskog rata ne mogu da se slože vlada i crkva.
RTS : Za treći svjetski rat su krivi Amerikanci koji su podržali ukrajinski zapad. Ipak naši analitičari tvrde da i Rusi imaju svoja uporišta na istoku na koja je Evropska unija davno upozoravala.
RTCG : Opozicija je svojim djelovanjem dovela vladu pred svršen čin da objavi početak trećeg svjetskog rata.
-
StupskaBitanga
#93 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Nova TV: Mislav Bago je u šumi pokraj Krima i očekuje rusku invaziju
RTL HR: Učestvujte u raspravi na FB RTL danas oko izbijanja WW3
B92: Trećeg svetskog rata ne bi bilo da je bilo više demokratije i liberala
Pink: Naš večerašnji gos je prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić koji će nam reći zbog čega je počeo WW3
OBN: A u Ukrajini je počeo Treći svjetski rat
Hayat: Zvijezda ne možeš biti ti jer je počeo Treći svjetski rat
RTL HR: Učestvujte u raspravi na FB RTL danas oko izbijanja WW3
B92: Trećeg svetskog rata ne bi bilo da je bilo više demokratije i liberala
Pink: Naš večerašnji gos je prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić koji će nam reći zbog čega je počeo WW3
OBN: A u Ukrajini je počeo Treći svjetski rat
Hayat: Zvijezda ne možeš biti ti jer je počeo Treći svjetski rat
- cenecimoveocino
#94 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Bjezi na Island ili Novi Zeland.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- casica
- rtmper44
#96 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata

BH Telecom: Novo u ponudi BH Telecoma, za samo 999 KM mobiteli za kijametske dane. Vaš BHT! Bježimo prvi, uzimamo sve!
-
almir90
#97 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
StupskaBitanga wrote: Hayat: Zvijezda ne možeš biti ti jer je počeo Treći svjetski rat
Znači, oplakah hahaha
- Teletubbies
#98 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Ma ljudi hajdemo mi na Krim...nekako mi je tamo najsigurnije...
- damskot
#99 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
Bravo care to je to . Plus imaju one pola kuca pola pecinaCoCoLoCo wrote:jug spanije, zastekat se nedje dole, ne vjerujem da ce dole plaho nuklearke rokat

http://www.kyero.com/browse/cheap-spain ... 20slt0srt4
-
StupskaBitanga
#100 Re: Đe bježat i đe se sakrit u slučaju Trećeg Svjetskog Rata
ništa u Konjic u ovaj bunker