E-bike baterija
Moderator: Benq
-
adnanadnan0
#1 E-bike baterija
Trebala bi mi jedna pomoć od nekog ko je stručan oko izrade baterija. Imam 18 Panasonicovih litijumskih baterija od 3.6v i 2900 mah. Trebao bih napraviti bateriju za e bike od 36V i da iskoristim "puni" kapacitet ovih baterija. Planirao sam to uraditi vezivanjem 10 baterija u paralelu i 8 baterija u seriju ako sam pogriješio ispravite me. Kako bih mogao za ovu bateriju odrediti BMS i da li je 18 ovakvih ćelija dovoljno za izradu baterije od 36v i makar 10 Ah. Volio bih čuti vaša mišljenja i prijedloge. Kućište bi inače napravio preko 3d printera. Nadam se da nisam pogriješio gdje ću postaviti ovu temu.
-
jasko__10
#2 Re: E-bike baterija
Imas na youtube brdo tih klipova jedino sto bi ti ja preporucio nemoj letovat baterije nikako ima poseban uredjaj za spajanje tih baterija.adnanadnan0 wrote: ↑08/01/2022 00:37 Trebala bi mi jedna pomoć od nekog ko je stručan oko izrade baterija. Imam 18 Panasonicovih litijumskih baterija od 3.6v i 2900 mah. Trebao bih napraviti bateriju za e bike od 36V i da iskoristim "puni" kapacitet ovih baterija. Planirao sam to uraditi vezivanjem 10 baterija u paralelu i 8 baterija u seriju ako sam pogriješio ispravite me. Kako bih mogao za ovu bateriju odrediti BMS i da li je 18 ovakvih ćelija dovoljno za izradu baterije od 36v i makar 10 Ah. Volio bih čuti vaša mišljenja i prijedloge. Kućište bi inače napravio preko 3d printera. Nadam se da nisam pogriješio gdje ću postaviti ovu temu.
I najbolje ti je prvo sve te baterije napuniti.