e-Bezistan.com - Posaljite poklone dragima u domovini

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

cowboy

#76 Re: e-Bezistan.com - Posaljite poklone dragima u domovini

Post by cowboy »

klasika wrote: Neeee, ne ne ne, klasika ne zna sta je za tebe najbolje, klasiku iskreno boli neka stvar sta ti i kome kupujes, klasika samo govori s aspekta ljudi koji dole zive, a ne kaze klasika da se treba ciganiti za 20 "larado" ... taj tvoj "ciganluk" neko u BiH razvlaci po 10 dana, dok se ti kurcis ovdje po forumu s tom "svotom" svi ste ovdje na forumu hadzije kad dodje do toga koliko se para trosi na pijanke, derneke, auta ... pizde materine ... sto ne uradite nesto korisno s tom lovom, a, zamisli da si nekom djetetu bez roditelja poslao 20 "larado" ili ne daj Boze joju ... i da, da ne zaboravim, klasika u luku zaobilazi sve "aplikacije" napravljene da te opeljugaju ...

Zaboravih dodati, ne vidim nista mahalsko u tom sto sam nekoga "proglasio" budalom ... jedino, ako se znacenje "Mahalski" nije promjenilo u zadnjih par godina :-D
Ako se ko kurci, to si ti, jer mislis da si svu pamet svijeta popio.
Ne znam gdje sam pomenuo pare koje trosim na pijanke, derneke i auta, ne podmeci. Ne guraj me medju te "ostale" koje kritkujes.

Ti nemas pojma o meni, i da li ja pomazem ili ne pomazem ljudima. Zaista sebi puno dozvoljavas kad kazes da je meni "bolje" da trosim svoj novac na ovaj ili na onaj nacin. Odakle ti pravo? Zato kazem mahala, dusa gurnut nos gdje ne treba.

Sigurno se nisam borio u ratu za glad i neimastinu, ali to je surova realnost, i to sto mene napadas nece promijeniti nista. Zato, Robin Ud, izadji napolje i bori se protiv nepravde. Uzmi stvar u svoje ruke!
Fair Life

#77 Re: e-Bezistan.com - Posaljite poklone dragima u domovini

Post by Fair Life »

klasika wrote:...Ad "I ne razumijem ovo ..." - pazi nesto, onaj kome smetaju takve stvari ili ce se navici na to ili ce promjeniti mjesto prebivalista ... meni su licno smetale neke stvari, tacnije lopovluk golemih razmjera ondasnjih "predsjednika" drage nam drzave Covica, Paravca i onog maticara Tihica, pa sam s obzirom da se nisam uspio navici na to, digao sidro i razgulio ... smatram da svako ima slobodu izbora mjesta prebivalista ...
Imam osjecaj da volis nepromisljeno govoriti.

Da li si ikad pomislio da taj "svako ima slobodu izbora mjesta prebivalista" je star 80 godina, bolestan, da zivi u kuci koju je gradio citav zivot, da je vec bio izbjeglica i vratio se da "umre na svome pragu". Da li si ikad pomislio da starca od 80 godina moze sacekati dvoje djece od po 13 godina i sa lakocom mu uzeti (maznuti/ukrasti/oteti) lovu dok se vraca sa saltera banke... ? Uzeti ceker" sa namirnicama koje nosi iz prodavaonice...? Da grupa majmuna neprestano nocima obilazi oko kuce sa prijetnjom da im daju novac koji je vjerovatno morao stici iz Australije... !

E, moja "klasiko".
klasika

#78 Re: e-Bezistan.com - Posaljite poklone dragima u domovini

Post by klasika »

Fair Life wrote:Da li si ikad pomislio da taj "svako ima slobodu izbora mjesta prebivalista" je star 80 godina, bolestan, da zivi u kuci koju je gradio citav zivot, da je vec bio izbjeglica i vratio se da "umre na svome pragu". Da li si ikad pomislio da starca od 80 godina moze sacekati dvoje djece od po 13 godina i sa lakocom mu uzeti (maznuti/ukrasti/oteti) lovu dok se vraca sa saltera banke... ? Uzeti ceker" sa namirnicama koje nosi iz prodavaonice...? Da grupa majmuna neprestano nocima obilazi oko kuce sa prijetnjom da im daju novac koji je vjerovatno morao stici iz Australije... !

E, moja "klasiko".
Da li si ti ikad pomsilio da to sve sto si sada napisao se desavalo i prije 5, 10, 20 godina? Samo sto prije 10 godina nije bilo foruma da se naglaba oko toga. Po cemu se to nasi kriminalci razlikuju od kriminalaca u Australiji, gdje isto tako dijete od 13 godina mazne nekome novcanik? Po cemu se kriminal u BiH razlikuje od bilo kojeg drugog kriminala, bilo gdje na svijetu?
klasika

#79 Re: e-Bezistan.com - Posaljite poklone dragima u domovini

Post by klasika »

cowboy wrote:
klasika wrote: Neeee, ne ne ne, klasika ne zna sta je za tebe najbolje, klasiku iskreno boli neka stvar sta ti i kome kupujes, klasika samo govori s aspekta ljudi koji dole zive, a ne kaze klasika da se treba ciganiti za 20 "larado" ... taj tvoj "ciganluk" neko u BiH razvlaci po 10 dana, dok se ti kurcis ovdje po forumu s tom "svotom" svi ste ovdje na forumu hadzije kad dodje do toga koliko se para trosi na pijanke, derneke, auta ... pizde materine ... sto ne uradite nesto korisno s tom lovom, a, zamisli da si nekom djetetu bez roditelja poslao 20 "larado" ili ne daj Boze joju ... i da, da ne zaboravim, klasika u luku zaobilazi sve "aplikacije" napravljene da te opeljugaju ...

Zaboravih dodati, ne vidim nista mahalsko u tom sto sam nekoga "proglasio" budalom ... jedino, ako se znacenje "Mahalski" nije promjenilo u zadnjih par godina :-D
Ako se ko kurci, to si ti, jer mislis da si svu pamet svijeta popio.
Ne znam gdje sam pomenuo pare koje trosim na pijanke, derneke i auta, ne podmeci. Ne guraj me medju te "ostale" koje kritkujes.

Ti nemas pojma o meni, i da li ja pomazem ili ne pomazem ljudima. Zaista sebi puno dozvoljavas kad kazes da je meni "bolje" da trosim svoj novac na ovaj ili na onaj nacin. Odakle ti pravo? Zato kazem mahala, dusa gurnut nos gdje ne treba.

Sigurno se nisam borio u ratu za glad i neimastinu, ali to je surova realnost, i to sto mene napadas nece promijeniti nista. Zato, Robin Ud, izadji napolje i bori se protiv nepravde. Uzmi stvar u svoje ruke!
Bez da ulazim dublje u tvoje demagoske diskusije ... koliko vidim ovdje pise "svi ste ovdje na forumu hadzije kad dodje do toga koliko se para trosi na pijanke, derneke, auta ... pizde materine ... sto ne uradite nesto korisno s tom lovom ..."

opete ti ponavljam, boli mene sta ti radis s lovom, shvati to, ja sam rekao zamisli da si ... eh sada sto si se ti nasao u tome prozvan, to je druga stvar, i ta floskula, " i da li ja pomazem ili ne pomazem ljudima" je toliko otrcana ...

Za sta si se ti borio ne znam, ali imam osjecaj da se sigurno nisi borio ni za sta u BiH, posebno 1992-1996 ... i taj "ugrozeni" stav tipa "ja tebe napadam" ... no comment, ne napadam ja nikoga, samo imam ogroman antagonizam na preseravanja kojih je danas sve vise i vise ... svi ovi koji su rat "okusili" crtajuci karte i slusajuci VOA dok smo mi gladovali pod granatama su se navikli dobro kurciti, i svaki od vas je toliko providan da je to smijesno ... zar ne shvatas covjece poentu! Ne? Vidim da ne ...
Fair Life

#80 Re: e-Bezistan.com - Posaljite poklone dragima u domovini

Post by Fair Life »

klasika wrote:Da li si ti ikad pomsilio da to sve sto si sada napisao se desavalo i prije 5, 10, 20 godina? Samo sto prije 10 godina nije bilo foruma da se naglaba oko toga. Po cemu se to nasi kriminalci razlikuju od kriminalaca u Australiji, gdje isto tako dijete od 13 godina mazne nekome novcanik? Po cemu se kriminal u BiH razlikuje od bilo kojeg drugog kriminala, bilo gdje na svijetu?
Nije se desavalo. Prije 20 godina ja nisam bio u Australiji, prije dvadeset godina ja nisam imao potrebu da bilo koga pomazem... Prije dvadeset godina bankarski sluzbenici nisu saradjivali sa razbojnicima, postovali su etiku sluzbene tajnosti... prije dvadeset godina trinaestogodisnjaci nisu imali potrebu da presrecu ljude na ulicama jer su im roditelji radili i primali plate, prije dvadeset godina stari ljudi su primali zaradjene penzije od kojih se moglo zivjeti, a ne sadake od clanova porodice i prijatelja...

A na tvoju primjedbu da se kriminal bilo gdje u Svijetu ne razlikuje, napomenuo bi te da ovdje pricamo o BiH, barem na ovoj temi.
klasika

#81 Re: e-Bezistan.com - Posaljite poklone dragima u domovini

Post by klasika »

Fair Life wrote:Nije se desavalo. Prije 20 godina ja nisam bio u Australiji, prije dvadeset godina ja nisam imao potrebu da bilo koga pomazem... Prije dvadeset godina bankarski sluzbenici nisu saradjivali sa razbojnicima, postovali su etiku sluzbene tajnosti... prije dvadeset godina trinaestogodisnjaci nisu imali potrebu da presrecu ljude na ulicama jer su im roditelji radili i primali plate, prije dvadeset godina stari ljudi su primali zaradjene penzije od kojih se moglo zivjeti, a ne sadake od clanova porodice i prijatelja...

A na tvoju primjedbu da se kriminal bilo gdje u Svijetu ne razlikuje, napomenuo bi te da ovdje pricamo o BiH, barem na ovoj temi.
ja ne znam gdje si ti zivio prije rata, ali u Sarajevu su se desavale iste stvari koje se i danas desavaju samo u manjoj mjeri ... od ulazaka kroz prozore, sjecenja zrtava na komade, kradje zlatai novca, iseljavanja zrtava ... ako prije 20 godina bio mali, onda mozda pitaj nekoga starijeg, nek se malo prisjete sta je i kako bilo ...
cowboy

#82 Re: e-Bezistan.com - Posaljite poklone dragima u domovini

Post by cowboy »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti mene nasmijavas.
Prvo pusti plin u kuci kad si sam, onda se uhvati objema rukama za monitor, i udaraj glavom o isti, dok ne izgubis svijest. Ucini sebi uslugu, i rijesi se mizerije.
klasika

Post by klasika »

ovo mora da je puno bolje zvucalo u tvojoj glavi nego ovako napisano ... :zzzz:
Engram::X

Post by Engram::X »

..."cekajuci varnicu" :lol:

:zzzz:
margareta

Post by margareta »

Najiskrenije zalim za dvojicom ubijenih radnika. Ovo je dokaz da kod nas covjek ne moze funkcionirati kao normalna osoba.
Ljudi donijeli na adresu porucene laptope i UBIJENI !!!!

Zao mi je beskrajno mnogo ta dva zivota.
To je nasha realnost.
Ipak i ovom "prilikom" cestitam nashim organima bezbjednosti na uspjeshno obavljenoj akciji hvatanja lopova i ubica.
Nehru

Post by Nehru »

Cao svima,

Drago mi je da se diskusija barem prebacuje sa prica o buketima od $100 na price da su nasi buketi $2 dolara skuplji nego na barama. Ljudima kojima je pijaca ili tezga neki standard poredjenja, e-Bezistan ce naravno u svemu biti preskup jer usluge koje mi pruzamo su daleko iznad standa i troskovi koje mi imamo u pruzanju tih usluga su veci, sto se naravno odrazuje i na cijene.

Neko se zalio na cijene zlata, kao i zlato je preskupo, pogotovo u poredjenju sa cijenama vani. Zlato koje mi prodajemo se ne lijeva u kalupu kao na vecini mjesta vani, nego su to rucno uradjeni unikati od covjeka/umjetnika koji ulaze sate u izradu svakog artikla. To je lik koji je pravio nakit za Princezu Dijanu, Papu Ivana Pavla II, Sarajevo Film Festival i mnoge druge prominentne licnosti i manifestacije i njegov rad se ni u kom slucaju nemoze porediti sa zlatom lijevanim u fabrikama Turske ili Tajlanda.

Iako smo mogli sami da procesiramo placanje, mi smo namjerno izabrali PayPal da ulijemo ljudima sigurnost. PayPal je najuspjesnija kompanija u polju procesiranja internet uplata, i ako 40 miliona ljudi sirom svijeta do sada nije imalo problema sa PayPalom, neznam zasto bi "Sarajevska Princeza" imala?

Na svaki email upucen e-Bezistanu se odgovara u rekordnom roku i stoga stvarno nema potrebe da nas ljudi zovu na telefon. Omogucavanje telefonskog kontakta zahtjeva dodatnu osobu ili dvije koji bi morali da sjede cijeli dan kraj telefona samo da bi mogli odgovoriti na poziv "Sarajevske Princeze". To je dodatni trosak koji ne zelimo da tovarimo vecini kupaca kojima je brzi email kontakt sasvim dovoljan.

Neko je uocio da se jedan od sastojaka iz jednog paketa ne nalazi u opisu - to je tehnicka greska i to ce biti ispravljeno brzo. Naravno nije uocio da je jedan paket malo drugaciji od drugoga jer je aranziran u korpici i zbog toga malo skuplji.

Garancija povrata novca u slucaju nezadovoljstva uopste nije zakon u Americi, to je vid usluge za koji se neke firme dobrovoljno odlucuju. Svaki put kada neko nama nesto naruci mi imamo troskove vezane za izvrsenje narudzbe. Mi cemo se uvijek maksimalno potruditi da izvrsimo narudzbu cak i kada se radi o pogresno upisanoj adresi, ali nemamo namjeru da gubimo novac zbog necije nesposobnosti da upise priblizno tacno informacije. Zlonamjerni i ljubomorni ljudi kojih ocigledno ima bi jedva docekali da nas razlete po fiktivnim adresama.

Pozdrav svima i javite se ako imate daljih pitanja.
Post Reply