Apsolutno me ne zanima(š)Chisum wrote:Dr Baltazar wrote:Vjerovatno se ni rodio tada nisiChisum wrote:@Dr Baltazar
Ajde, balavac, igraj PlayStation, pusti se politike (i Sarajva, u koje si, vidim po postovima, nedavno sljeg'o), vidis da se ljudi vec sprdaju s tobom po forumu... kad zavrsis srednju, pa na faksa lagano, pa mozda jednom i nabijes cifru o kojoj sanjas, pa onda, kad zaradis svoj dinar, neces zaboravljati sta si kome slagao... (10k, 11k, taj rad)
![]()
O ovim ciframa ti sanjaš (vidim koliko te to dotiče i vidim da ti je sve teže), meni su realnost i svakodnevnica![]()
Kako ne kontaš da muslimani ne lažu
![]()
![]()
Pa dijete, bolan ne bio, otvori moj profil pa procitaj teme na kojima sam najvise pisao sve ove godine, cisto da steknes utisak ko se kad rodiopa napisi JEDAN JEDINI post na bilo koju od tih tema... eto JEDAN JEDINI post, a da nije o Playstation i pitanjima "gdje se kod vas u Sarajevu moze kupiti to i to"
I prestani da se ofiras, svega ti, vidis da se ljudi sprdaju nakon svih onih lazi.
Dzuma petkom
-
Dr Baltazar
#776 Re: Dzuma petkom
- salik79
#777 Re: Dzuma petkom
Pa nece otkazati, ali tamo nisu vecina studenata muslimani, a ovdje jesu. Prilicno sam siguran da je moguce iznaci nekakvo pragmaticno rjesenje za ovo, bez pravljenja halabuke o nekakvoj "islamizaciji" drzave. Veliki broj tih profesora njihovi studenti cekaju po pola ili vise sata (pogotovo ako su nekakvi blok-casovi u pitanju), dok se "smiluju" da dodju na predavanje, i za to vrijeme bi, umjesto da sjede po amfiteatrima i supljiraju, mogli obaviti svoju vjersku duznost. Zbog tih pola sata-sat nece svijet propasti. Kada su ispiti u pitanju, tu nije ni potrebno traziti nekakve ustupke, jer ako se potrefi da "padaju" u vrijeme dzuma namaza to je, onda, visa sila (ali jednokratna) koja sasvim opravdava taj jedan izostanak sa vjerske obaveze.Bodkin wrote:Zato sto u njemackoj nece otkazati sva predavanja u to vrijeme.salik79 wrote:Pa nista, nego velim cisto iz razloga sto se ljudi ibrete kada ovdje neko zeli praktikovati svoje vjerske obaveze, imputirajuci nekakav navodni pokusaj (nasilne?!) "islamizacije" drustva...Ako sam ja, kao student musliman, imao pravo na obavljanje svoje vjerske duznosti u Stuttgartu, zasto to neko ne bi imao u Sarajevu, a da se taj zahtjev apriori ne stavlja u nekakav negativan kontekst?!Bodkin wrote: Sta je tu cudno?
A i ovdje trebas imati mogucnost praktikovanja vjere. Ako radis onda ti trebaju dati taj sat da odes ali da ga naradis kasnije ili prije. Sa tim da ima poslova gdje to ne dolazi u obzir
-
Bodkin
#778 Re: Dzuma petkom
Hirurg, kontrolor leta i slicno. Snasa sto pecata papire u opstini centar ne mora brinutiEdin H. wrote:Dr Baltazar wrote:@bodkin
Koji poslovi ?
Pilot
- salik79
#779 Re: Dzuma petkom
Point. wrote:My bad.salik79 wrote:
Onda se nisi dobro ODrazioOvak je puno jasnije, jer onako bi covjek svasta pomislio
- Chisum
#780 Re: Dzuma petkom
Jedino takav odgovor se i mogao ocekivati...Dr Baltazar wrote:Apsolutno me ne zanima(š)Chisum wrote:![]()
![]()
Pa dijete, bolan ne bio, otvori moj profil pa procitaj teme na kojima sam najvise pisao sve ove godine, cisto da steknes utisak ko se kad rodiopa napisi JEDAN JEDINI post na bilo koju od tih tema... eto JEDAN JEDINI post, a da nije o Playstation i pitanjima "gdje se kod vas u Sarajevu moze kupiti to i to"
I prestani da se ofiras, svega ti, vidis da se ljudi sprdaju nakon svih onih lazi.
Ajde sad trazi ko ce u razredu da ti rasitni platu od 11 milja (ili deset, sta si vec danas izmislio)...
Ne znam kako ljudi mogu ovako se izofirati, i nastaviti pisati... kao, nista, sve ok...
-
Dr Baltazar
#781 Re: Dzuma petkom
Pa evo za prve odmah. Takvi kada su u frci, u operacionoj svakako ne idu. Takve se ideje samo na ovom forumu mogu pročitati.Bodkin wrote:Hirurg, kontrolor leta i slicno. Snasa sto pecata papire u opstini centar ne mora brinutiEdin H. wrote:Dr Baltazar wrote:@bodkin
Koji poslovi ?
Pilot
@chisum
Postaješ smor pravi, ozbiljno sad govorim
Last edited by Dr Baltazar on 09/10/2016 21:53, edited 1 time in total.
- Edin H.
#782 Re: Dzuma petkom
Sta ce teta na dzumi?Bodkin wrote:Hirurg, kontrolor leta i slicno. Snasa sto pecata papire u opstini centar ne mora brinutiEdin H. wrote:Dr Baltazar wrote:@bodkin
Koji poslovi ?
Pilot
-
Bodkin
#783 Re: Dzuma petkom
Ne trebaju nigdje otkazivati jer religijska pravila ne trebaju niti mijesana sa drzavnim zakonima, a posebno sa skolstvom.salik79 wrote:
Pa nece otkazati, ali tamo nisu vecina studenata muslimani, a ovdje jesu. Prilicno sam siguran da je moguce iznaci nekakvo pragmaticno rjesenje za ovo, bez pravljenja halabuke o nekakvoj "islamizaciji" drzave. Veliki broj tih profesora njihovi studenti cekaju po pola ili vise sata (pogotovo ako su nekakvi blok-casovi u pitanju), dok se "smiluju" da dodju na predavanje, i za to vrijeme bi, umjesto da sjede po amfiteatrima i supljiraju, mogli obaviti svoju vjersku duznost. Zbog tih pola sata-sat nece svijet propasti. Kada su ispiti u pitanju, tu nije ni potrebno traziti nekakve ustupke, jer ako se potrefi da "padaju" u vrijeme dzuma namaza to je, onda, visa sila (ali jednokratna) koja sasvim opravdava taj jedan izostanak sa vjerske obaveze.
A i sve da postoji tolika potreba, sigurno ce dobro doci da ovaj mali papcic sere po medijima i poziva na donosenje zakona o dzumi
I jos nesto, ako je po tebi to ok, onda je ok i da dole u hercegovini svi moraju jesti ribu petkom jer su katolici vecina. Isto tako je ok da svaka skola ima slavu u rsu jer su pravoslavci vecina
-
Bodkin
#784 Re: Dzuma petkom
Ama personifikacija nebitnosti poslaEdin H. wrote:
Sta ce teta na dzumi?
- salik79
#785 Re: Dzuma petkom
A sta cemo onda sa bajramima, bozicima, uskrsima...i drzavom?! Slobodni dani?Bodkin wrote:Ne trebaju nigdje otkazivati jer religijska pravila ne trebaju niti mijesana sa drzavnim zakonima, a posebno sa skolstvom.salik79 wrote:
Pa nece otkazati, ali tamo nisu vecina studenata muslimani, a ovdje jesu. Prilicno sam siguran da je moguce iznaci nekakvo pragmaticno rjesenje za ovo, bez pravljenja halabuke o nekakvoj "islamizaciji" drzave. Veliki broj tih profesora njihovi studenti cekaju po pola ili vise sata (pogotovo ako su nekakvi blok-casovi u pitanju), dok se "smiluju" da dodju na predavanje, i za to vrijeme bi, umjesto da sjede po amfiteatrima i supljiraju, mogli obaviti svoju vjersku duznost. Zbog tih pola sata-sat nece svijet propasti. Kada su ispiti u pitanju, tu nije ni potrebno traziti nekakve ustupke, jer ako se potrefi da "padaju" u vrijeme dzuma namaza to je, onda, visa sila (ali jednokratna) koja sasvim opravdava taj jedan izostanak sa vjerske obaveze.
A i sve da postoji tolika potreba, sigurno ce dobro doci da ovaj mali papcic sere po medijima i poziva na donosenje zakona o dzumi![]()
I jos nesto, ako je po tebi to ok, onda je ok i da dole u hercegovini svi moraju jesti ribu petkom jer su katolici vecina. Isto tako je ok da svaka skola ima slavu u rsu jer su pravoslavci vecina
U zapadnohercegovackim skolama i vrticima je uobicajena pojava da na zidovima "vise" krizevi, a u RS-u cak i entitet ima svoju krsnu slavu, a kamoli skole...
-
Bodkin
#786 Re: Dzuma petkom
Naravno slobodni dani.salik79 wrote:A sta cemo onda sa bajramima, bozicima, uskrsima...i drzavom?! Slobodni dani?Bodkin wrote:Ne trebaju nigdje otkazivati jer religijska pravila ne trebaju niti mijesana sa drzavnim zakonima, a posebno sa skolstvom.salik79 wrote:
A i sve da postoji tolika potreba, sigurno ce dobro doci da ovaj mali papcic sere po medijima i poziva na donosenje zakona o dzumi![]()
U zapadnohercegovackim skolama i vrticima je uobicajena pojava da na zidovima "vise" krizevi, a u RS-u cak i entitet ima svoju krsnu slavu, a kamoli skole...
I to je tebi normalno?
-
kakavdanakneiskustvu
#787 Re: Dzuma petkom
Bodkin wrote:Ne trebaju nigdje otkazivati jer religijska pravila ne trebaju niti mijesana sa drzavnim zakonima, a posebno sa skolstvom.salik79 wrote:
tacno
- salik79
#788 Re: Dzuma petkom
Ne postoji drzava na Svijetu, a gdje su zastupljene ove religije, a da to nije normalno...Bodkin wrote:Naravno slobodni dani.salik79 wrote:A sta cemo onda sa bajramima, bozicima, uskrsima...i drzavom?! Slobodni dani?Bodkin wrote: Ne trebaju nigdje otkazivati jer religijska pravila ne trebaju niti mijesana sa drzavnim zakonima, a posebno sa skolstvom.
I to je tebi normalno?
-
Bodkin
#789 Re: Dzuma petkom
Hoces da kazes da su u skandinaviji objeseni krizevi u ucionicama?
- salik79
#790 Re: Dzuma petkom
O cemu ti?! Kakve veze to ima sa dosadasnjom prepiskom?!!Bodkin wrote:Hoces da kazes da su u skandinaviji objeseni krizevi u ucionicama?
-
Bodkin
#791 Re: Dzuma petkom
Pa kazes ne postoji drzava gdje je zastupljeno krscanstvo da da nije normalno da vise krizevi po zidovima. Ili si mislio na drzavne praznike za bajram/bozic?salik79 wrote:O cemu ti?! Kakve veze to ima sa dosadasnjom prepiskom?!!Bodkin wrote:Hoces da kazes da su u skandinaviji objeseni krizevi u ucionicama?![]()
![]()
Ako je tako pogresno si me shvatio. Pitao sam se jel mislis da je normalno sto u hercegovini vise krizevi sa zidova i u jel normalno da u pravoslavnom talibanatu svaka drzavna sluzba ima svoju slavu
- salik79
#792 Re: Dzuma petkom
Pa iz cijelog konteksta razgovora se dalo zakljuciti da si me pitao da li je to, po meni, normalno u vezi slobodnih dana...Bodkin wrote:Pa kazes ne postoji drzava gdje je zastupljeno krscanstvo da da nije normalno da vise krizevi po zidovima. Ili si mislio na drzavne praznike za bajram/bozic?salik79 wrote:O cemu ti?! Kakve veze to ima sa dosadasnjom prepiskom?!!Bodkin wrote:Hoces da kazes da su u skandinaviji objeseni krizevi u ucionicama?![]()
![]()
Ako je tako pogresno si me shvatio. Pitao sam se jel mislis da je normalno sto u hercegovini vise krizevi sa zidova i u jel normalno da u pravoslavnom talibanatu svaka drzavna sluzba ima svoju slavu
A zasto bi mi to i dalje trebali biti jedini "normalni", pa "srati" po nasem, dok u velikom dijelu drzave to praktikuju i ne snose nikakvu odgovornost za to, niti ih ko proziva?!
Btw, u Njemackoj, posebno u Bavarskoj, je sasvim normalna pojava Raspelo u ucionicama i vrticima...A o obiljezavanju Bozica i Uskrsa da i ne govorim...Pa im to nije smetnja da budu najbolji u svemu.
-
kakavdanakneiskustvu
#793 Re: Dzuma petkom
ajd da onda napokon priznamo da smo svi isti
-
Bodkin
#794 Re: Dzuma petkom
U cijeoj njemackoj nije normalno. U beneluxu i skandinaviji nije normalno. Dakle najbolji dijelovi evrope. U francuskoj ne znamsalik79 wrote:
Pa iz cijelog konteksta razgovora se dalo zakljuciti da si me pitao da li je to, po meni, normalno u vezi slobodnih dana...
A zasto bi mi to i dalje trebali biti jedini "normalni", pa "srati" po nasem, dok u velikom dijelu drzave to praktikuju i ne snose nikakvu odgovornost za to, niti ih ko proziva?!
Btw, u Njemackoj, posebno u Bavarskoj, je sasvim normalna pojava Raspelo u ucionicama i vrticima...A o obiljezavanju Bozica i Uskrsa da i ne govorim...Pa im to nije smetnja da budu najbolji u svemu.
A sto se tice boldanog, ne znam sta da ti kazem. To je valjda mentalitet. Ja se ni u sni ne bih poredio sa gorim i spustao na njihov nivo
- salik79
#795 Re: Dzuma petkom
U vecem dijelu Njemacke jeste. Pogotovo u Bavarskoj, koja je uz Baden-Wuertenberg, najjaci motor pokretac te drzave. Dakle, najbolji dio Europe i najjaca drzava EU.Bodkin wrote:U cijeoj njemackoj nije normalno. U beneluxu i skandinaviji nije normalno. Dakle najbolji dijelovi evrope. U francuskoj ne znamsalik79 wrote:
Pa iz cijelog konteksta razgovora se dalo zakljuciti da si me pitao da li je to, po meni, normalno u vezi slobodnih dana...
A sto se tice boldanog, ne znam sta da ti kazem. To je valjda mentalitet. Ja se ni u sni ne bih poredio sa gorim i spustao na njihov nivo
-
Bodkin
#796 Re: Dzuma petkom
Dobro. Nema smisla daljesalik79 wrote:U vecem dijelu Njemacke jeste. Pogotovo u Bavarskoj, koja je uz Baden-Wuertenberg, najjaci motor pokretac te drzave. Dakle, najbolji dio Europe i najjaca drzava EU.Bodkin wrote:U cijeoj njemackoj nije normalno. U beneluxu i skandinaviji nije normalno. Dakle najbolji dijelovi evrope. U francuskoj ne znamsalik79 wrote:
- Connaisseur Karlin
#798 Re: Dzuma petkom
Problem je sto nemaju svi ista "rligjski prava " u oba entieta/etniteta! Nije uredu da manjine nemaju ista prava u cijeloj drzavi,a iste manjine u drugom entitetu su vecina i imaju doticne privilegije! Probleme treba rijesiti u cijeloj drzavi,a ne u okviru entiteta,gradova ili nekoliko univerziteta. BiH jeste podljeljena drzava na svim nivoima,zato je svaka odluka vezana za etnicka prava produbljuje relacije medju tri etnicke grupe. Meni,ne smeta da svi klanjate dzumu.salik79 wrote:
U Njemackoj su skole i bolnice pod finansijskim okriljem Crkve,zato imaju krizeve u bonicama i skolama,a isto ces vidjeti u SAD.
- insomnia78
#799 Re: RE: Re: Dzuma petkom
Sta?Bodkin wrote:U cijeoj njemackoj nije normalno. U beneluxu i skandinaviji nije normalno. Dakle najbolji dijelovi evrope. U francuskoj ne znamsalik79 wrote:
Sva vjerska obiljezja su zabranjena u osnovnim i srednjim skolama. Ne i na fakultetima ali nema krizeva po ucionicama. Sto se tice praznika neradno je 11 dana. 5 drzavnih i 6 katolickih. Postoji jos par dana koji se obiljezavaju u pojedinim regijama i prekomorskim teritorijama ali ne vaze za citavu Fr
- salik79
#800 Re: Dzuma petkom
Ko to, od studenata, u KS nema ista vjerska prava i kako se to ocituje?! Kantoni, entiteti i opcine mogu, po tom pitanju, donositi svoje pravilnike, neovisno od drugih - kao sto je to obicaj u mnogim Europskim drzavama.Connaisseur Karlin wrote:Problem je sto nemaju svi ista "rligjski prava " u oba entieta/etniteta! Nije uredu da manjine nemaju ista prava u cijeloj drzavi,a iste manjine u drugom entitetu su vecina i imaju doticne privilegije! Probleme treba rijesiti u cijeloj drzavi,a ne u okviru entiteta,gradova ili nekoliko univerziteta. BiH jeste podljeljena drzava na svim nivoima,zato je svaka odluka vezana za etnicka prava produbljuje relacije medju tri etnicke grupe. Meni,ne smeta da svi klanjate dzumu.salik79 wrote:
U Njemackoj su skole i bolnice pod finansijskim okriljem Crkve,zato imaju krizeve u bonicama i skolama,a isto ces vidjeti u SAD.
Skole i bolnice nisu pod finansijskim okriljem crkve. Barem ne sve. One koje jesu imaju i jasan predznak. A Crkva je pod finansijskim okriljem pokrajina, tj.trzave (Kirchensteuer).