Dzuma petkom
- sadie_forever
#1 Dzuma petkom
Popis u BIH je pokazao da je BIH zemlja sa vecinski islamskim vjernicima,sta mislite onda jel ok zahtjevati zakonski osiguran sat petkom radi dzume? ovu temu otvaram jer sam potaknuta inicijativom studenta Harisa Zahiragica
- Gojeni H
#2 Re: Dzuma petkom
Jest, zasto ne bi bilo?sadie_forever wrote:Popis u BIH je pokazao da je BIH zemlja sa vecinski islamskim vjernicima,sta mislite onda jel ok zahtjevati zakonski osiguran sat petkom radi dzume? ovu temu otvaram jer sam potaknuta inicijativom studenta Harisa Zahiragica
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3 Re: Dzuma petkom
evo studenti su tražili da nejmaju nastavu i ispite za vrijeme džume... neka Allah nagradi ovu našHu pametnu i buduču sposobnu omladinu... svaka čast na ideji

-
breuer
#4 Re: Dzuma petkom
Ovo su nadrealisti, monti pajton, egzorcizam, sumrak idola, džume koje su pojeli skakavci i grobnica za harisa davidovića u jednom.
- Qler
#5 Re: Dzuma petkom
Ja bi zahtjevao ako može kad Željo igra da nema nastave i ispitnih rokova... jebi ga ne idem na dzumu, ali odem na tekmu....
- sadie_forever
#6 Re: Dzuma petkom
nedjelja je neradna radi krscana,a BIH je po popisu vecinski muslimanska,ajde onda da budemo fer neka cetvrtak i srijeda budu slobodni neka niko ne dobije po svomQler wrote:Ja bi zahtjevao ako može kad Željo igra da nema nastave i ispitnih rokova... jebi ga ne idem na dzumu, ali odem na tekmu....
- Qler
#7 Re: Dzuma petkom
Mislim da je najbolje da se serijat onda usvoji odmah, da su petak i subota neradni.. da se ne zajebavamo ovako pomalo...
-
breuer
#8 Re: Dzuma petkom
košto je Srbija okružena članicama NATO-a, tako je i Bosna kršćanskim zemljamasadie_forever wrote:nedjelja je neradna radi krscana,a BIH je po popisu vecinski muslimanska,ajde onda da budemo fer neka cetvrtak i srijeda budu slobodni neka niko ne dobije po svomQler wrote:Ja bi zahtjevao ako može kad Željo igra da nema nastave i ispitnih rokova... jebi ga ne idem na dzumu, ali odem na tekmu....
-
Variola Vera
#9 Re: Dzuma petkom
jel stvarno ozbiljno raspravljate na ovu temu?ili se zajebajete?

- DaysleepeR
#10 Re: Dzuma petkom
fakultet nije radno mjesto. ne dobija se otkaz radi odsustva. ne odbija se od plate. ne vidim da je iko spriječen da ide na džumu.
zakonsko regulisanje vjerskih rasporeda časova javnih ustanova je mislim u sukobu sa ustavom u kojem piše da je BiH sekularna država bez obzira koliko pripadnika jedne vjere ima. sve dok je sekularna, mislim da se takve stvari neće desiti. treba sjesti, mijenjati dejton i državno uređenje, pa kad više ne bude definisana kao sekularna, onda će sve biti podređeno vjerskom.
zakonsko regulisanje vjerskih rasporeda časova javnih ustanova je mislim u sukobu sa ustavom u kojem piše da je BiH sekularna država bez obzira koliko pripadnika jedne vjere ima. sve dok je sekularna, mislim da se takve stvari neće desiti. treba sjesti, mijenjati dejton i državno uređenje, pa kad više ne bude definisana kao sekularna, onda će sve biti podređeno vjerskom.
- ranger
#11 Re: Dzuma petkom
hocu ja utorak i srijedu, liga prvaka iiii nedelju formula 1. eto samo to.
-
PM72
#12 Re: Dzuma petkom
Ma jašta radi,moje kolege odu na džumu pa na kahvu (trač partija) a ja da radim za njih.I tako četiri pet puta mjesečno pa puta 12 mjeseci...Qler wrote:Mislim da je najbolje da se serijat onda usvoji odmah, da su petak i subota neradni.. da se ne zajebavamo ovako pomalo...
-
dječak sa šibicama
#13 Re: Dzuma petkom
Ja predlazem da svi studenti koji idu na dzumu, ne moraju ni izlaziti na ispite i da im se daju diplome odmah, a zatim i radna mjesta u Telekomu i Elektroprivredi.
Ostali studenti, ako im se ne svidja, neka isele iz Bosne ba.
- ranger
#14 Re: Dzuma petkom
obicno firma u pravilniku definise, ako odes na dzumu produzi sat, al nekako nasi pravi vijernici zaborave pa ladno ko i ostali pice kuci...PM72 wrote:Ma jašta radi,moje kolege odu na džumu pa na kahvu (trač partija) a ja da radim za njih.I tako četiri pet puta mjesečno pa puta 12 mjeseci...Qler wrote:Mislim da je najbolje da se serijat onda usvoji odmah, da su petak i subota neradni.. da se ne zajebavamo ovako pomalo...
-
Variola Vera
#15 Re: Dzuma petkom
sele masovnodječak sa šibicama wrote:Ja predlazem da svi studenti koji idu na dzumu, ne moraju ni izlaziti na ispite i da im se daju diplome odmah, a zatim i radna mjesta u Telekomu i Elektroprivredi.
-
daddy-kool
#16 Re: Dzuma petkom
Mene interesuje da li se može džuma pomjeriti van radnog vremena?
Koliko znam nije striktno definisana vremenski kao ostali namazi (npr u USA nije neobično da džuma ne bude u podne nego u 3 ili 4)?
Koliko znam nije striktno definisana vremenski kao ostali namazi (npr u USA nije neobično da džuma ne bude u podne nego u 3 ili 4)?
-
dječak sa šibicama
#17 Re: Dzuma petkom
Sto bi rekao drug Surdilovic "majkumu, sto te sastanke radnickog savjeta odrzavamo nakon radnog vremena, kad mozemo i u toku radnog vremena".daddy-kool wrote:Mene interesuje da li se može džuma pomjeriti van radnog vremena?
Ne mere to tako.
- Qler
#18 Re: Dzuma petkom
u firmi gdje ja radim, petkom ovi sto idu na dzumu nemaju pauze... pojednu sendvich s nogu na radnom mjestu... jebi ga, privatna firma, strana... jebe se njima gdje ces ti biti sat vremena i koji dan, bitno je da se radi...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Variola Vera
#20 Re: Dzuma petkom
kako ne može jašta već može kad su gačani slavili bajram dan kasnije nego drugi može i tvoj predlog.daddy-kool wrote:Mene interesuje da li se može džuma pomjeriti van radnog vremena?
- bosan
#21 Re: Dzuma petkom
Jednostavnije je prebacit fakultet u dzamiju

-
Salonski Kriticar
#22 Re: Dzuma petkom
Nije ok.sadie_forever wrote:Popis u BIH je pokazao da je BIH zemlja sa vecinski islamskim vjernicima,sta mislite onda jel ok zahtjevati zakonski osiguran sat petkom radi dzume? ovu temu otvaram jer sam potaknuta inicijativom studenta Harisa Zahiragica
BiH je sekularna drzava. Dok je takva, javne ustanove nemaju obavezu uskladjivati svoje radno vrijeme sa obavezama vjernika.
Ko je vecina ne igra ulogu, jer svi bi trebalo da imaju ista prava. Ako bi UNSA ovo dozvolio muslimanima, morao bi bespogovorno prihvatiti svaki zahtjev bilo kog katolika ili pravoslavca za odgadjanje ispita i predavanja kad je sv. Nikola, sv. Marko, ili bilo koji drugi svetac kojeg potegnu.
- jasko_ba
#23 Re: Dzuma petkom
Ma vec u 12 je priprema za dzumu, ode se prema dzamiji oko pola 1, vracaju se na posao oko 14h. Za to vrijeme ja na istom radnom mjestu dobijem da uradim duploranger wrote:obicno firma u pravilniku definise, ako odes na dzumu produzi sat, al nekako nasi pravi vijernici zaborave pa ladno ko i ostali pice kuci...PM72 wrote:Ma jašta radi,moje kolege odu na džumu pa na kahvu (trač partija) a ja da radim za njih.I tako četiri pet puta mjesečno pa puta 12 mjeseci...Qler wrote:Mislim da je najbolje da se serijat onda usvoji odmah, da su petak i subota neradni.. da se ne zajebavamo ovako pomalo...

- mO k3
#24 Re: Dzuma petkom
Petkom na dzumu i vikend se ne trijezne....
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba