DZO - dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ems

#1 DZO - dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Post by ems »

Ja sam se osigurala zdravstveno zato sto godisnje odem na preglede kod ginekologa, mozda fizioterapeuta, pa dijete mi prije pola godine imala bakteriju, pa se i ja morala ici testirati na to itd. Godisnje se nakupi tih pregleda. A posto nemam vremena a i pravo da kazem zivaca da cekam na posjete po drzavnim bolnicama odem u privatnu kliniku. I to sve kosta... Godisnje mozda nekih 300-500 KM. Bila sam i trudna, tad nisam bila osigurana. Kostalo me mjesecno 50 KM naj manje!
Ja sam uzela sad to osiguranje i oni mi 80 % vrate od mojih troskova za preglede i ljekove. Za mene kosta oko 240 KM godisnje, a za dijete 130KM! Za nju se bas isplati. Ima i neka druga varijanta...50 % ti platis a 50 oni. Ta je jeftinija godisnje.
Ko bi se peglo, ovako odes gdje hoces na pregled i cak ti propisu one bolje i skuplje ljekove nego one sto propisuju po drzavnim bolnicama.
CherryLips

#2 Re: DZO - dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Post by CherryLips »

I ja sam isto na DZO,ali kako te dođe godisnje 240 KM? Ja mjesecno placam oko 60 KM?? Kako ide procedura vracanja novca za preglede koje privatno obavis??
Post Reply