Dziberluk na drumovima nasim...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
whow
#27 Re: Dziberluk na drumovima nasim...
All of the above and with a great enjoyment.icatenej wrote:Nesto mi pade na pamet da pokrenem ovu temu.
Vozite li sa laktom izbacenim kroz prozor dalje od retrovizora?
Otresate li cigaru kroz prozor na ulicu? Praznite li pepeljaru kroz prozor na ulicu?
Pljujete li kroz prozor od auta?
Da li na magistrali fiknete iz auta kesu punu djubreta?
Pustite li usred grada muziku tolko glasno da odvaljuje bubrege i otresa fasadu sa zgrada?
I na kraju: Vozite li golfa trojku kabriolet sa TURBO DIZEL motorom (ja mislim da to samo u Srbiji ima) uzivajuci u muzici od 100 vati koja ne moze da prigusi jos umilniji karakteristicni "prkete-klikete-klik-klik" zvuk dizelasa, otresajuci cigaru na asfalt i turirajuci masinu uz guste oblake crnog dima iza (valjda dziber prvo lizne prst pa proveri pre turiranja kuda duva vetar)...
Ajde ljudi da cujem vas. Ima li ko slicnih primera ili se neko ovde cak i prepoznaje
-
whow
I love it . Zivio primitivizammIRCerka wrote:nego, da se vratimo temi.....
vozim ti ja tako, instruktor mi daje upute, kad neki papak projuri pored mene, presjece mi traku i zazdi kroz crveno....
ja stanem , u srednjoj sam traci, dva auta ispred mene, auta oko mene...i dalje je rveno...i debil u autu iza mene TRUBI!
i tu ja lagano dignem ruku, kao "pocesacu se po glavi" i mahnem mu srednjim prstom
i tako postanem samo jos jedan dziber na cesti
-
_Astra_
#29 Re: Dziberluk na drumovima nasim...
JD wrote:Da.icatenej wrote: Pustite li usred grada muziku tolko glasno da odvaljuje bubrege i otresa fasadu sa zgrada?
A sto je to "dziberluk" ? Kod mene muzika grmi i kroz zatvorene prozore, tako da... nije do mene, ja za svoj ceif pustam a sto se cuje 50 metara okolo sta cu ja tu![]()
Potpisujem navedeni komentar
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#30 Re: Dziberluk na drumovima nasim...
_Astra_ wrote:Da.JD wrote: Pustite li usred grada muziku tolko glasno da odvaljuje bubrege i otresa fasadu sa zgrada?
A sto je to "dziberluk" ? Kod mene muzika grmi i kroz zatvorene prozore, tako da... nije do mene, ja za svoj ceif pustam a sto se cuje 50 metara okolo sta cu ja tu![]()
- kekec
#31 Re: Dziberluk na drumovima nasim...
[quote="pape"][quote="_Astra_"][quote="JD"]
Pustite li usred grada muziku tolko glasno da odvaljuje bubrege i otresa fasadu sa zgrada?[/quote]
Da.
A sto je to "dziberluk" ? Kod mene muzika grmi i kroz zatvorene prozore, tako da... nije do mene, ja za svoj ceif pustam a sto se cuje 50 metara okolo sta cu ja tu
[/quote]
Civare bi vi meni vozali, ...... civare.
[/quote]
Ne budi tako okrutan.
Bar im "ponudi" stereo-civare sa aluminijskom felgom na tocku.
Da ih "macke" primjete dok cekaju na semaforu.
Pustite li usred grada muziku tolko glasno da odvaljuje bubrege i otresa fasadu sa zgrada?[/quote]
Da.
A sto je to "dziberluk" ? Kod mene muzika grmi i kroz zatvorene prozore, tako da... nije do mene, ja za svoj ceif pustam a sto se cuje 50 metara okolo sta cu ja tu
[/quote]
Ne budi tako okrutan.
Bar im "ponudi" stereo-civare sa aluminijskom felgom na tocku.
Da ih "macke" primjete dok cekaju na semaforu.
-
_Astra_
Nisam od onih koji se k..ce autima...!
MUZIKA mi 24h svira..
u kuci mi je redovno upaljen surround sistem koji trese prozore sobe danju-nocu
Tako da je sasvim normalno da se to ocekuje i "za volanom"
Priznajem, jos sam mlad, ali ne i neko nezrelo deriste.
Ne pustam muziku zbog drugih, vec kao sto je JD rekao, za svoj cejf...
'ajd pozdrav
MUZIKA mi 24h svira..
u kuci mi je redovno upaljen surround sistem koji trese prozore sobe danju-nocu
Tako da je sasvim normalno da se to ocekuje i "za volanom"
Priznajem, jos sam mlad, ali ne i neko nezrelo deriste.
Ne pustam muziku zbog drugih, vec kao sto je JD rekao, za svoj cejf...
'ajd pozdrav
-
JD
@_Astra_ - zna mene Pooll odlicno
Nego voli malo bockati a ja fin pa mu ne odgovaram
al doce cica na kolica 
A sto se tice muzike, naravno da je za moj ceif, al najludje mi je kad neki lik pored mene na semaforu pokusava pricati na mob, pa onda zatvara prozor da bolje cuje haha to je da places
Vozis Astru pretpostavljam? Koju? Mozda se znamo onako sa ceste
I da, jos nesto.. kome smeta muzika nek zacepi usi...
A sto se tice muzike, naravno da je za moj ceif, al najludje mi je kad neki lik pored mene na semaforu pokusava pricati na mob, pa onda zatvara prozor da bolje cuje haha to je da places
Vozis Astru pretpostavljam? Koju? Mozda se znamo onako sa ceste
I da, jos nesto.. kome smeta muzika nek zacepi usi...
-
_Astra_
He he he...
Ma da...sve je to SALA...Mislim, ne treba ipak SVE ovo shvatiti OZBILJNO...
Vidim, ima svakakvih likova
))
a vozim Astru H.... 1.6 Twinport...
tebe sam vidio "skoro"...na marin dvoru, skretao si od Vrbanje prema Bascarsiji...na glavnoj dzadi..
Ma da...sve je to SALA...Mislim, ne treba ipak SVE ovo shvatiti OZBILJNO...
Vidim, ima svakakvih likova
a vozim Astru H.... 1.6 Twinport...
tebe sam vidio "skoro"...na marin dvoru, skretao si od Vrbanje prema Bascarsiji...na glavnoj dzadi..
-
JD
80%_Astra_ wrote:Hocu....samo si zatamnio stakla u pm.... ne vidi se " u kojem grmu lezi zec"))))
ali, lijepo izgleda...
Osim sto dobro izgleda pomaze po vrucinama, auto se unutra jedno 5 puta manje grije, nemam klimu
- DaysleepeR
A je li ti mozda palo na pamet da si naglo stala na crveno tako da je onaj iza tebe sto je trubio morao upotrijebiti krajnji napor kako se nebi zabio u tebe i od inercije celom legao na trubumIRCerka wrote:nego, da se vratimo temi.....
vozim ti ja tako, instruktor mi daje upute, kad neki papak projuri pored mene, presjece mi traku i zazdi kroz crveno....
ja stanem , u srednjoj sam traci, dva auta ispred mene, auta oko mene...i dalje je rveno...i debil u autu iza mene TRUBI!
i tu ja lagano dignem ruku, kao "pocesacu se po glavi" i mahnem mu srednjim prstom
i tako postanem samo jos jedan dziber na cesti
-
_Astra_
Ne da mi se eXperimentisati, i zezati se tim folijama jer cujem neki se zale... jer imam klimu a i dovoljna su mi ova atermicka ili kako ih vec zovu stakla...
Zivo me zanima kako su kod onih PLAVIH PASSATA, koje voze ovi iz Vlade i skupstine zatamnjena stakla?!?!?
Zivo me zanima kako su kod onih PLAVIH PASSATA, koje voze ovi iz Vlade i skupstine zatamnjena stakla?!?!?
-
JD
Nije to nikakav eksperiment, ako radis sa pravim folijama, a ne onim pijacarskim.. Zale se oni koji kupe folije na pijaci koje kostaju 8 KM pa ih nalijepe nabrzaka.. Mene je zatamnjivanje kostalo 250 KM, ali su koristene prave folije i pravilno su postavljene. Ja prezadovoljan_Astra_ wrote:Ne da mi se eXperimentisati, i zezati se tim folijama jer cujem neki se zale... jer imam klimu a i dovoljna su mi ova atermicka ili kako ih vec zovu stakla...
Uostalom kad se nekad sretnemo pokazacu ti da vidis kako izgleda sve, nikad ne bi rekao da su folije...
Pa zatamnjivali ih naknadno. Zato kad bi me drotovi zaustavili i pametovali mi zbog folija samo bi im rekao, idite pa kaznjavajte one Passate i Golfove u Vladi i PredsjednistvuZivo me zanima kako su kod onih PLAVIH PASSATA, koje voze ovi iz Vlade i skupstine zatamnjena stakla?!?!?