Dziberluk na drumovima nasim...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sirah

Post by sirah »

Vozite li sa laktom izbacenim kroz prozor dalje od retrovizora? da ali ne preko retrovizora
Otresate li cigaru kroz prozor na ulicu? da
i dizel je, koji odvratno chadi
whow

#27 Re: Dziberluk na drumovima nasim...

Post by whow »

icatenej wrote:Nesto mi pade na pamet da pokrenem ovu temu.
Vozite li sa laktom izbacenim kroz prozor dalje od retrovizora?
Otresate li cigaru kroz prozor na ulicu? Praznite li pepeljaru kroz prozor na ulicu?
Pljujete li kroz prozor od auta?
Da li na magistrali fiknete iz auta kesu punu djubreta?
Pustite li usred grada muziku tolko glasno da odvaljuje bubrege i otresa fasadu sa zgrada?
I na kraju: Vozite li golfa trojku kabriolet sa TURBO DIZEL motorom (ja mislim da to samo u Srbiji ima) uzivajuci u muzici od 100 vati koja ne moze da prigusi jos umilniji karakteristicni "prkete-klikete-klik-klik" zvuk dizelasa, otresajuci cigaru na asfalt i turirajuci masinu uz guste oblake crnog dima iza (valjda dziber prvo lizne prst pa proveri pre turiranja kuda duva vetar)...
Ajde ljudi da cujem vas. Ima li ko slicnih primera ili se neko ovde cak i prepoznaje :-)
All of the above and with a great enjoyment.
whow

Post by whow »

mIRCerka wrote:nego, da se vratimo temi.....
vozim ti ja tako, instruktor mi daje upute, kad neki papak projuri pored mene, presjece mi traku i zazdi kroz crveno....

ja stanem , u srednjoj sam traci, dva auta ispred mene, auta oko mene...i dalje je rveno...i debil u autu iza mene TRUBI!

i tu ja lagano dignem ruku, kao "pocesacu se po glavi" i mahnem mu srednjim prstom :)

i tako postanem samo jos jedan dziber na cesti :P
I love it . Zivio primitivizam
_Astra_

#29 Re: Dziberluk na drumovima nasim...

Post by _Astra_ »

JD wrote:
icatenej wrote: Pustite li usred grada muziku tolko glasno da odvaljuje bubrege i otresa fasadu sa zgrada?
Da.

A sto je to "dziberluk" ? Kod mene muzika grmi i kroz zatvorene prozore, tako da... nije do mene, ja za svoj ceif pustam a sto se cuje 50 metara okolo sta cu ja tu :)

Potpisujem navedeni komentar :)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#30 Re: Dziberluk na drumovima nasim...

Post by pape »

_Astra_ wrote:
JD wrote: Pustite li usred grada muziku tolko glasno da odvaljuje bubrege i otresa fasadu sa zgrada?
Da.
A sto je to "dziberluk" ? Kod mene muzika grmi i kroz zatvorene prozore, tako da... nije do mene, ja za svoj ceif pustam a sto se cuje 50 metara okolo sta cu ja tu :)
:roll: Civare bi vi meni vozali, ...... civare. :oops:
kekec

#31 Re: Dziberluk na drumovima nasim...

Post by kekec »

[quote="pape"][quote="_Astra_"][quote="JD"]
Pustite li usred grada muziku tolko glasno da odvaljuje bubrege i otresa fasadu sa zgrada?[/quote]
Da.
[/quote]
:roll: Civare bi vi meni vozali, ...... civare. :oops:[/quote]

Ne budi tako okrutan. :-)
Bar im "ponudi" stereo-civare sa aluminijskom felgom na tocku. :D
Da ih "macke" primjete dok cekaju na semaforu. :)
_Astra_

Post by _Astra_ »

Nisam od onih koji se k..ce autima...! 8-)
MUZIKA mi 24h svira..
u kuci mi je redovno upaljen surround sistem koji trese prozore sobe danju-nocu :D
Tako da je sasvim normalno da se to ocekuje i "za volanom" :lol:
Priznajem, jos sam mlad, ali ne i neko nezrelo deriste.
Ne pustam muziku zbog drugih, vec kao sto je JD rekao, za svoj cejf... :)
'ajd pozdrav :)
Pooll

Post by Pooll »

Dobro dosao/la astra... :P

___

JD i njegov cejf :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
_Astra_

Post by _Astra_ »

-dosAO-

HVALA POOLL

Ne znam sta bih ti rekao, na osnovu onoga sto sam vidio - njegova Corsa i neki njegovi postovi... rekao bih da je ok tip totalno...
MIslim, tesko je suditi preko net-a ko je kakav...
Al' valjda ima uticaja taj njegov OPEL :)))
JD

Post by JD »

@_Astra_ - zna mene Pooll odlicno :D Nego voli malo bockati a ja fin pa mu ne odgovaram :P :P :P al doce cica na kolica :P
A sto se tice muzike, naravno da je za moj ceif, al najludje mi je kad neki lik pored mene na semaforu pokusava pricati na mob, pa onda zatvara prozor da bolje cuje haha to je da places :lol:

Vozis Astru pretpostavljam? Koju? Mozda se znamo onako sa ceste :)

I da, jos nesto.. kome smeta muzika nek zacepi usi... :D
_Astra_

Post by _Astra_ »

He he he...
Ma da...sve je to SALA...Mislim, ne treba ipak SVE ovo shvatiti OZBILJNO...
Vidim, ima svakakvih likova :)))

a vozim Astru H.... 1.6 Twinport...
tebe sam vidio "skoro"...na marin dvoru, skretao si od Vrbanje prema Bascarsiji...na glavnoj dzadi.. :)
JD

Post by JD »

Opa Astra H, haj nek je sa srecom, super auto, pogotovo GTC...

Haj pa javi se ako me vidis negdje 8-)
_Astra_

Post by _Astra_ »

Hocu....samo si zatamnio stakla u pm.... ne vidi se " u kojem grmu lezi zec" :)))))

ali, lijepo izgleda... :lol:
JD

Post by JD »

_Astra_ wrote:Hocu....samo si zatamnio stakla u pm.... ne vidi se " u kojem grmu lezi zec" :)))))

ali, lijepo izgleda... :lol:
80% :D

Osim sto dobro izgleda pomaze po vrucinama, auto se unutra jedno 5 puta manje grije, nemam klimu :( pa mi je i to bitno heh
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

mIRCerka wrote:nego, da se vratimo temi.....
vozim ti ja tako, instruktor mi daje upute, kad neki papak projuri pored mene, presjece mi traku i zazdi kroz crveno....

ja stanem , u srednjoj sam traci, dva auta ispred mene, auta oko mene...i dalje je rveno...i debil u autu iza mene TRUBI!

i tu ja lagano dignem ruku, kao "pocesacu se po glavi" i mahnem mu srednjim prstom :)

i tako postanem samo jos jedan dziber na cesti :P
A je li ti mozda palo na pamet da si naglo stala na crveno tako da je onaj iza tebe sto je trubio morao upotrijebiti krajnji napor kako se nebi zabio u tebe i od inercije celom legao na trubu :D
_Astra_

Post by _Astra_ »

Ne da mi se eXperimentisati, i zezati se tim folijama jer cujem neki se zale... jer imam klimu a i dovoljna su mi ova atermicka ili kako ih vec zovu stakla...

Zivo me zanima kako su kod onih PLAVIH PASSATA, koje voze ovi iz Vlade i skupstine zatamnjena stakla?!?!?
JD

Post by JD »

_Astra_ wrote:Ne da mi se eXperimentisati, i zezati se tim folijama jer cujem neki se zale... jer imam klimu a i dovoljna su mi ova atermicka ili kako ih vec zovu stakla...
Nije to nikakav eksperiment, ako radis sa pravim folijama, a ne onim pijacarskim.. Zale se oni koji kupe folije na pijaci koje kostaju 8 KM pa ih nalijepe nabrzaka.. Mene je zatamnjivanje kostalo 250 KM, ali su koristene prave folije i pravilno su postavljene. Ja prezadovoljan :)
Uostalom kad se nekad sretnemo pokazacu ti da vidis kako izgleda sve, nikad ne bi rekao da su folije...
Zivo me zanima kako su kod onih PLAVIH PASSATA, koje voze ovi iz Vlade i skupstine zatamnjena stakla?!?!?
Pa zatamnjivali ih naknadno. Zato kad bi me drotovi zaustavili i pametovali mi zbog folija samo bi im rekao, idite pa kaznjavajte one Passate i Golfove u Vladi i Predsjednistvu :D
Pooll

Post by Pooll »

Ma JD nafurotina.... mene nikad ne vidi pi**a.. nece da se pozdravi.. jos ima nove felge... :(

:P
JD

Post by JD »

Sta cu ti ja kad si se osisao mafijaski, bojim se da ti svirnem da ne zapucas na mene :D
Post Reply