Dzeparosi u SA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ladydarling

#1 Dzeparosi u SA

Post by ladydarling »

Vec danima pratim situaciju u nasem gradu koja je katastrofalna za ljude koji koriste gradski saobracaj. Ne znam koliko su i jesu li upoznati sa licima ljudi, lopova, koji mrtvo hladno zavuku ruku u neciju torbu, dzep... Uglavnom da ne duljiim, otvorila sam ovu temu cisto da opisem neke koje sam upratila i da kazem da se obicno skupljaju na stnici Park, preko puta Predsjednistva... Ima ih toliko puno, al karakteristicne su dvije plave zene, nizeg rasta, onako jedna izgleda kao ciganka, druga je normalnija.. zatim, muskarci obicno su nikakvi i krezavi, ima jedan za nausnicom u uhu, srednjih godina, 45-50 god.. jedan je skroz nizak nosa trenerku sa natpisom italia sa strane...

Tema je otvorena cisto da bi gradjani koliko toliko vodili racuna o ovome, jer svaki dan oni hraju nasim gradom i ovo postaje nepodnosljivo
stidljiv

#2 Re: Dzeparosi u SA

Post by stidljiv »

Treba ih slikati pa slike okaciti ovdje, pa da vidimo onda sta i kako 8)
ladydarling

#3 Re: Dzeparosi u SA

Post by ladydarling »

prosle godine stavljeno je na klix upravo jedna od gore navedenih zena, sa djevojcicom kako kradu u sred ferhadije covjeku iz torbe novcanik,, ukoliko pronadjem postavicu...
ladydarling

#4 Re: Dzeparosi u SA

Post by ladydarling »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 10629069#7

ovo je slikano prosle godine a sada doticna gospodja sa slike ima novu drugaricu, mada i na ovu malu treba misliti... to su klanovi koje je nemoguce pohvatati, sve je to RAJA
shiny

#5 Re: Dzeparosi u SA

Post by shiny »

Imaju i ona trojica što su na plus 40 hodali u debeloj jakni i još se značajno pitaju kako sam ih uspjela skontati!

Ako je tramvaj poluprazan, a na jednom mjestu odjednom nastane gužva, odatle treba pobjeći, oni naprave gužvu.
Policiju ne vrijedi zvati, tačno znaju ko su i gdje su, ali "ne mogu ništa". Nekim čudom, njih revizori nikad ne uhvate. Ako vam neko izvuče novčanik, postoji mogućnost da će vas sutra zvati isti ti likovi kao pošteni i dobri pronalazači, kako bi dobili još koju marku "za nagradu, jer raji nije do para, nego valja vadit' novu ličnu, vozačku i to..." Ako vas napadnu fizički u tramvaju, ne očekujte da će vam iko od ostalih putnika pomoći. Svi se samo sklone. Žene imaju pravo legalno nositi suzavac, a ako im bilo kakvu fizičku bol nanesete, tada policija "zna šta će", tako da ih ne dirajte.

Država za lopova!
Hemera

#6 Re: Dzeparosi u SA

Post by Hemera »

pretežno izgledaju dronjavo i zapušteno nosaju preko ruke mantil ili jaknu i guraju se stalno i tovare narodu po leđima i odrađuju....srednjih godina...bio je jedan ćelo cca 35 godina sa vunenom kapom na +30 i mantilom dugim ušao na skenderiji i drpio nekom starijem čovjeku novčanik koji je nosio u zadnjem džepu od hlača...izašao iz tramvaja skinuo kapu i mantil i produzio pored gimnazije...svijet ga vidio...
ladydarling

#7 Re: Dzeparosi u SA

Post by ladydarling »

ima ih tonu, al nekako im je relacija do malte c vile, kruze i ulaze na udarne stanice gdje najvise ljudi cirkulise... park, obicno se znaju izdvojiti kao i revizori i samo se razlete svi na razlicita vrata
Jack Be Nimble

#8 Re: Dzeparosi u SA

Post by Jack Be Nimble »

ladydarling wrote:Ima ih toliko puno, al karakteristicne su dvije plave zene, nizeg rasta, onako jedna izgleda kao ciganka, druga je normalnija..
Zasto je druga normalnija od prve?
Ko to smat

#9 Re: Dzeparosi u SA

Post by Ko to smat »

Halo pa vazda je bilo sana u Sarajevu to je poznato.Obicno sane rade zajedno dvojica ili trojica vecinom.raspored je u autobusu na primjer ili troli da se ulazi na prednja vrata a zatim se rasporede i daju znakove.kad se odradi izlazi se na razlicita vrata u slucaju da sta krene naopako prilaze jedan drugom i pocnu satrologiju da bi zbunili prisutne.Dakle ako vidite sta sumljivo pratite ko se prati pogledima ili klimanjem glave to je znak da se malo bolje pripazite.
Saka

#10 Re: Dzeparosi u SA

Post by Saka »

Jack Be Nimble wrote:
ladydarling wrote:Ima ih toliko puno, al karakteristicne su dvije plave zene, nizeg rasta, onako jedna izgleda kao ciganka, druga je normalnija..
Zasto je druga normalnija od prve?
:lol: Jaoo odrona od ljudi, gdje mi živimo, Sejdić / Finci ne očekujte puno od nas ovakvih.
stidljiv

#11 Re: Dzeparosi u SA

Post by stidljiv »

A sta je napadate, pokusala je da objasni normalno, nije nikog uvrijedila :roll:
Saka

#12 Re: Dzeparosi u SA

Post by Saka »

Kako nije uvrijedila ba, ovo je za zatvor. Ali mi smo država kakva jesmo, zato ćemo u Evropu za 150 godina. :)
Kemal Malovčić

#13 Re: Dzeparosi u SA

Post by Kemal Malovčić »

pa činjenica je da među ovim što kradu i što barataju noževima ima najviše romale romali
Saka

#14 Re: Dzeparosi u SA

Post by Saka »

Činjenica je i da po Njemačkoj po prodavnicama ponajviše kradu bosanci pa opet se ne smije reći da su nenormalni niti generalizovati.
hrastov žižak

#15 Re: Dzeparosi u SA

Post by hrastov žižak »

podržavam ove žene. samo nek nastave :thumbup:
ladydarling

#16 Re: Dzeparosi u SA

Post by ladydarling »

Zasto je druga normalnija od prve?[/quote]
:lol: Jaoo odrona od ljudi, gdje mi živimo, Sejdić / Finci ne očekujte puno od nas ovakvih.[/quote]

pa ocito je da ne znas razlikovati kulturne i normalne ljude prije svega, koji su prostojno obuceni od onih klosara, cigana itd... za drugu kazem da je normalnija jer na izgled uopste ne lici na nekog sposobnog za kradju a ni fizickim izgledom ne odaje cinjenicu da je lopov... dok za ovu mogu reci da je cigancura a uostalom imas u prilozenom i misli sta zelis...

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 10629069#7
Jack Be Nimble

#17 Re: Dzeparosi u SA

Post by Jack Be Nimble »

ladydarling wrote:za drugu kazem da je normalnija jer na izgled uopste ne lici na nekog sposobnog za kradju a ni fizickim izgledom ne odaje cinjenicu da je lopov... dok za ovu mogu reci da je cigancura a uostalom imas u prilozenom i misli sta zelis...
:thumbup: Joj izvini molim te, nisam znao da mozes po izgledu odma kazati ko je lopov a ko ne :thumbup: Izvinjavam se.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#18 Re: Dzeparosi u SA

Post by Entropio »

.
shiny

#19 Re: Dzeparosi u SA

Post by shiny »

Jack Be Nimble wrote:
ladydarling wrote:za drugu kazem da je normalnija jer na izgled uopste ne lici na nekog sposobnog za kradju a ni fizickim izgledom ne odaje cinjenicu da je lopov... dok za ovu mogu reci da je cigancura a uostalom imas u prilozenom i misli sta zelis...
:thumbup: Joj izvini molim te, nisam znao da mozes po izgledu odma kazati ko je lopov a ko ne :thumbup: Izvinjavam se.
Možeš itekako!
Dinostula

#20 Re: Dzeparosi u SA

Post by Dinostula »

Kemal Malovčić wrote:pa činjenica je da među ovim što kradu i što barataju noževima ima najviše romale romali
Cinjenica je druze da ti imas predrasude prema ljudima a te svoje cinjenice mozes okaciti macku o rep. :roll:
Malog Mrnjavca nisu izboli romi nego "normalni" gradjani ovi zemlje kako bi navela u gornjem postu jedna od ucesnica ove rasprave koja dijeli ljude prema boji koze na normalne i nenormalne i fine i nefine.
Saka

#21 Re: Dzeparosi u SA

Post by Saka »

ladydarling wrote:pa ocito je da ne znas razlikovati kulturne i normalne ljude prije svega, koji su prostojno obuceni od onih klosara, cigana itd...
Imaš pravo, po rasi i načinu oblačenja ljude ne znam razlikovati i zahvaljujem bogu na tome.
ladydarling wrote:dok za ovu mogu reci da je cigancura
Hajde ti sa komšijama na stadion pa hukći crncima, imate isti mentalni sklop. :)
Kinaski

#22 Re: Dzeparosi u SA

Post by Kinaski »

A sto usrase temu . ova sto brani cigane nek ih kuci vodi . Eto rijesismo bosansko pitanje

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
SundanceKid

#23 Re: Dzeparosi u SA

Post by SundanceKid »

Prije par mjeseci u troli, stojim na stepenicama pored mene onako cudan momak, i iznenada se neki ciko okrene, opipa dzep i shvati da mu nema novcanika. Uhvati tog momka koji je stajao do mene za ruku i kaze - "jarane nemoj da te pretresam!" - nakon cega mu lik normalno vrati novcanik... Ja sacekam, da vidim hocel covjek da ga zadrzi, zovne policiju, da mu pomognem ako treba...ciko nista, smo odseta, a dzeparos sa srednjih vrata trole samo predje na zadnja... Ja se unutra malo proderem - "pazite ima dzeparosa", ljudi me gledaju ko da sam lud, a ovaj lik radi svoj posao...nastavlja..

Na Skenderiji, izvucem mobitel i probam napravit par fotki. Slao sam ih i na portal ovdje, ali im nije bilo interesantno to.... Kako god, ne vidi se lice bas najbolje, ali se vidi lijepo kako gleda u torbu zeni na jednoj slici... Evo pokusaja da ga uslikam:

Image Image Image Image Image
likce

#24 Re: Dzeparosi u SA

Post by likce »

Sta ste joj nasli suditi kada znate sta je htjela reci!Uostalom i mene mozete svrstati u populaciju u kojoj imam predrasude prema romale,kroz neko zivotno iskustvo sam naucio da je to populacija koja jednostavno nece raditi,koja je voljna kukati,krasti,prositi i sve ostalo ali nece raditi!
Ono je prorezalo pod u kombiju,dode iznad kanalizacionog otvora,digne ga izreze i ode prodati,ja krenem na posao ujutro u 5 i sjebem letvu volana,umalo ne poginuh i jos trebam ih zaliti!Cak su i uhvaceni i ko mi je namirio,nije niko!
Ja nisam tolerantan kao ovi evropski ljudi,ja sam zalupan i glup zato sto kad ih vidim vidim lopove i ljude koje gledaju samo kako ce te zajebati i pokrasti !
Tako da razumijem forumasicu koja je otvorila temu,da se ja pitam ma bolje da ne pisem vise...
hrastov žižak

#25 Re: Dzeparosi u SA

Post by hrastov žižak »

fetic wrote:Sta ste joj nasli suditi kada znate sta je htjela reci!Uostalom i mene mozete svrstati u populaciju u kojoj imam predrasude prema romale,kroz neko zivotno iskustvo sam naucio da je to populacija koja jednostavno nece raditi,koja je voljna kukati,krasti,prositi i sve ostalo ali nece raditi!
Ono je prorezalo pod u kombiju,dode iznad kanalizacionog otvora,digne ga izreze i ode prodati,ja krenem na posao ujutro u 5 i sjebem letvu volana,umalo ne poginuh i jos trebam ih zaliti!Cak su i uhvaceni i ko mi je namirio,nije niko!
Ja nisam tolerantan kao ovi evropski ljudi,ja sam zalupan i glup zato sto kad ih vidim vidim lopove i ljude koje gledaju samo kako ce te zajebati i pokrasti !
Tako da razumijem forumasicu koja je otvorila temu,da se ja pitam ma bolje da ne pisem vise...
Znaš li ti koliko je Romima teško dobiti posao? Nisi pomišljao na uzročno-posljedičnu vezu između odbijanja društva da ih prihvati i načina života koji mnogi iz te populacije vode?
Post Reply