Erzsebet wrote:Mirza Huskić je tip koji nema fakulteta, tako da mu se uvijek može dati otkaz na osnovu toga (kao uostalom i cijela ekipa 60 minuta). Inače, kao student sam radio nešto malo na FTV i većeg nečovjeka od Huskića nisam vidio. Svi se oni kroz svoj medij bore za prave stvari, a u životu su potpuno isti kao i najgori šljam ove zemlje. Inače, i dalje volim FTV, radi entuzijazma koji se vidi jedino ako ne uđeš nikad u onu zgradu. Najgore od svega je što iskorištavaju studente, ne plaćajući ih mjesecima, i tako ukrug, dok ima budala. Svima pričaju bajke, kako će biti veliki novinari, a iza leđa govore kako "taj mali ili mala pojma nemaju", a šalju ih na zadatke koje nema ko uraditi. Ja sam odbio ući u rudnik (nisam imao ugovora, osiguranja, ničega) i cijela ekipa se sručila na mene, a najviše smrad Mirza Huskić, koji zaboga "nije mogao vjerovati kakva je današnja omladina" i kako je on "u moje vrijeme molio da bude u društvu s velikim novinarima". Na to je dobio odgovor da bih i ja volio sjediti s velikim novinarima, ali da on to definitivno nije. Njegovo maslo je upravo bilo da se studenti dovode i iskorištavaju budzašto, jer je u to vrijeme bio nekakav šef kadrovske službe.
Bilo bi lijepo kad bi sve te srednjoškolce počistili i doveli ljude s diplomama. Tu jedino mogu skinuti kapu Bakiru, ostalo je sve manje-više go srednjoškolac, čak i sa III stepenom.
Pobogu dijete kakve ti budalastine izgovori ovde
1.Ne znam gdje zivis to nije ni bitno ,ali koliko ja znam svugdje u svijetu studenti volontiraju da bi dobili staz,tj.da bi naucili kako da rade jer uciti nesto u skoli i raditi posao kako treba je potpuno drugacije.Naravno da ne znas mnogo stvari i bilo bi naopako i glupo da student dodje u kompaniju i kaze ja znam bolje od vas ,ljudima koji taj posao rade 20 i vise godina.Zar ne?
Studenti dobrovoljno rade da bi poslije zavrsene skole u svoj cv mogli staviti da imaju radnog iskustva i da bi oglasi u kojima stoji minimum xx godina radnog staze bili prihvatljivi za njih

E sad stvar je licnog izbora i mogucnosti da odluci hoce li raditi besplatno ili poslije skole cekati 5,6 godina da dobije priliku da radi
2.Kazes da si kao student NESTO MALO radio na TV.
Posto se izjasnjavas kao pametan i inteligentan covjek objasni mi jednu stvar:Kako na osnovu tako kratkog vremena provedenog na jednom mjestu mozes donositi zakljucke ko je "sljam" a ko ne?Ne vjerujem da je Mirza imao vremena da ga provodi licno s tobom i ne razumijem odakle ti pravo da nekoga nazvas takvim imenima a da ih nisi upoznao.
3. Kazes da si odbio uci u rudnik
A zasto si prihvatio taj zadatak?Zasto odmah nisi rekao da neces da ides tamo?Ja sam sigurna da ima mladih novinara koji bi to uradili.Zasto si uzeo mjesto nekome ko je spreman da to uradi? Po meni je to cista neprofesinalnost i odraz nezrelosti (izvini) i mislim da taj posao i nije bio za tebe.
I na kraju Mirza j zavrsio FPN prije rata znam da je pored FPN studirao i Biologiju ne znam sta je bilo s tim i cijelo vrijeme svog studija VOLONTIRAO na radiju.Zato je i odlucio da da sansu mladim studentima da rade bilo sta jer je znao iz svog iskustva koliko je to njemu pomoglo poslije kada je trazio stalni posao.
Jeste, poznajem covjeka licno mada ga nisam vidjela najmanje 10 godina obzirom da ne zivim u Bosni i sa mojih 40 godina nisam srela puno postenih ,pravednih ,pametnih,inteligentnih,obrazovanih ljudi kao sto je Mirza.