Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkaz na FTV-u

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

bach

#1 Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkaz na FTV-u

Post by bach »

Huskić, Zolota i Bakrač dobili otkaze na FTV-u

Sindikalna organizacija BHT 1 oglasila se saopćenjem za javnost u kojem osuđuje davanja otkaza kolegama iz Federalne televizije Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču.

"Posebno je zabrinjavajuće što je povod otkaza istupanje tih uposlenika u medijima, a ne tačnost njihovih navoda, što ukazuje da je u pozadini lična netrpeljivost menadžmenta FTV prema otpuštenim novinarima i urednicima", navodi se u saopćenju.

Pri tome je, ističu iz Sindikalne organizacije BHT 1, otkaz Mirzi Huskiću motiviran i njegovim istupanjima u funkciji predsjednika Samostalnog sindikata radnika Javnog preduzeća RTVBiH u tranziciji, što znači da nije govorio samo u svoje ime.

"Sindikalna organizacija BHT 1 je posebno ogorčena što u vrijeme kad novinari imaju problema da se odbrane od političkih i drugih vrsta pritisaka, menadžment Federalne televizije davanjem otkaza pokazuje posebno opasnu težnju za torturom nad uposlenicima koji se ne slažu s njihovim postupcima", navodi se.
(FENA)
Tako se radu u bastionu demokratije tračku svjetla na kraju tunela, Bakire da ti stisnem ruku i slučne gnjusobe.

Ljudi su zaboravili da verbalni delikt ne postoji, al džaba.

Neka ih tuže i uzmu im dušu na sudu.

A Huskić u zadnje vrijeme posato miljenik Avaza, svako malo nešto kaže. Ne može to tako. Šef se ljuti.
Erzsebet

#2 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by Erzsebet »

Mirza Huskić je tip koji nema fakulteta, tako da mu se uvijek može dati otkaz na osnovu toga (kao uostalom i cijela ekipa 60 minuta). Inače, kao student sam radio nešto malo na FTV i većeg nečovjeka od Huskića nisam vidio. Svi se oni kroz svoj medij bore za prave stvari, a u životu su potpuno isti kao i najgori šljam ove zemlje. Inače, i dalje volim FTV, radi entuzijazma koji se vidi jedino ako ne uđeš nikad u onu zgradu. Najgore od svega je što iskorištavaju studente, ne plaćajući ih mjesecima, i tako ukrug, dok ima budala. Svima pričaju bajke, kako će biti veliki novinari, a iza leđa govore kako "taj mali ili mala pojma nemaju", a šalju ih na zadatke koje nema ko uraditi. Ja sam odbio ući u rudnik (nisam imao ugovora, osiguranja, ničega) i cijela ekipa se sručila na mene, a najviše smrad Mirza Huskić, koji zaboga "nije mogao vjerovati kakva je današnja omladina" i kako je on "u moje vrijeme molio da bude u društvu s velikim novinarima". Na to je dobio odgovor da bih i ja volio sjediti s velikim novinarima, ali da on to definitivno nije. Njegovo maslo je upravo bilo da se studenti dovode i iskorištavaju budzašto, jer je u to vrijeme bio nekakav šef kadrovske službe.

Bilo bi lijepo kad bi sve te srednjoškolce počistili i doveli ljude s diplomama. Tu jedino mogu skinuti kapu Bakiru, ostalo je sve manje-više go srednjoškolac, čak i sa III stepenom.
bach

#3 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by bach »

Erzsebet wrote:Mirza Huskić je tip koji nema fakulteta, tako da mu se uvijek može dati otkaz na osnovu toga (kao uostalom i cijela ekipa 60 minuta). Inače, kao student sam radio nešto malo na FTV i većeg nečovjeka od Huskića nisam vidio. Svi se oni kroz svoj medij bore za prave stvari, a u životu su potpuno isti kao i najgori šljam ove zemlje. Inače, i dalje volim FTV, radi entuzijazma koji se vidi jedino ako ne uđeš nikad u onu zgradu. Najgore od svega je što iskorištavaju studente, ne plaćajući ih mjesecima, i tako ukrug, dok ima budala. Svima pričaju bajke, kako će biti veliki novinari, a iza leđa govore kako "taj mali ili mala pojma nemaju", a šalju ih na zadatke koje nema ko uraditi. Ja sam odbio ući u rudnik (nisam imao ugovora, osiguranja, ničega) i cijela ekipa se sručila na mene, a najviše smrad Mirza Huskić, koji zaboga "nije mogao vjerovati kakva je današnja omladina" i kako je on "u moje vrijeme molio da bude u društvu s velikim novinarima". Na to je dobio odgovor da bih i ja volio sjediti s velikim novinarima, ali da on to definitivno nije. Njegovo maslo je upravo bilo da se studenti dovode i iskorištavaju budzašto, jer je u to vrijeme bio nekakav šef kadrovske službe.

Bilo bi lijepo kad bi sve te srednjoškolce počistili i doveli ljude s diplomama. Tu jedino mogu skinuti kapu Bakiru, ostalo je sve manje-više go srednjoškolac, čak i sa III stepenom.
Slažem s tim da iz Sivog doma treba provjetriti srednoškolce, ali Huskić nije dobio otkaz zbog diplome nego zbog jezika podugačkog.

Ja sam oduvijek mislio da Bakrač miljenik glavešina. Recimo režirao je one umobole pozorišne predstave Jasmina Durakovića koje niti jedan glumac u Sarajevu nije htio igrati iz 112 razloga.

A ova Zolota mi je naka mrska uvijek bila.

Mora se prizanti da se po hodnicima, kafanama i redakcijama Sivog doma mnogo zgubidan i probisvjeta nakupilo. :run: :run: :run: :run: :run:
slatka voda

#4 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by slatka voda »

uhvati me jeza kad pročitah ova dva posljednja posta na temu FTV

neki novinari , probisvjeti , polupismeni i nemoralni svi zajedno po hodnicima, kafanama i redakcijama sivog doma

sačuvaj Bože ;-)
bach

#5 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by bach »

Erzsebet wrote:Mirza Huskić je tip koji nema fakulteta, tako da mu se uvijek može dati otkaz na osnovu toga (kao uostalom i cijela ekipa 60 minuta). Inače, kao student sam radio nešto malo na FTV i većeg nečovjeka od Huskića nisam vidio. Svi se oni kroz svoj medij bore za prave stvari, a u životu su potpuno isti kao i najgori šljam ove zemlje. Inače, i dalje volim FTV, radi entuzijazma koji se vidi jedino ako ne uđeš nikad u onu zgradu. Najgore od svega je što iskorištavaju studente, ne plaćajući ih mjesecima, i tako ukrug, dok ima budala. Svima pričaju bajke, kako će biti veliki novinari, a iza leđa govore kako "taj mali ili mala pojma nemaju", a šalju ih na zadatke koje nema ko uraditi. Ja sam odbio ući u rudnik (nisam imao ugovora, osiguranja, ničega) i cijela ekipa se sručila na mene, a najviše smrad Mirza Huskić, koji zaboga "nije mogao vjerovati kakva je današnja omladina" i kako je on "u moje vrijeme molio da bude u društvu s velikim novinarima". Na to je dobio odgovor da bih i ja volio sjediti s velikim novinarima, ali da on to definitivno nije. Njegovo maslo je upravo bilo da se studenti dovode i iskorištavaju budzašto, jer je u to vrijeme bio nekakav šef kadrovske službe.

što iskorištavaju studente,
A šta tek rade studenticama željnim da postanu televizijska lica...

Nije za javnost... :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
recepcioner

Post by recepcioner »

Borba dinosaurusa!
Last edited by recepcioner on 05/08/2015 10:28, edited 2 times in total.
sandra01

#7 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by sandra01 »

Pobogu dijete kakve ti budalastine izgovori ovde :run:

1.Ne znam gdje zivis to nije ni bitno ,ali koliko ja znam svugdje u svijetu studenti volontiraju da bi dobili staz,tj.da bi naucili kako da rade jer uciti nesto u skoli i raditi posao kako treba je potpuno drugacije.Naravno da ne znas mnogo stvari i bilo bi naopako i glupo da student dodje u kompaniju i kaze ja znam bolje od vas ,ljudima koji taj posao rade 20 i vise godina.Zar ne?
Studenti dobrovoljno rade da bi poslije zavrsene skole u svoj cv mogli staviti da imaju radnog iskustva i da bi oglasi u kojima stoji minimum xx godina radnog staze bili prihvatljivi za njih :dance: E sad stvar je licnog izbora i mogucnosti da odluci hoce li raditi besplatno ili poslije skole cekati 5,6 godina da dobije priliku da radi :x
2.Kazes da si kao student NESTO MALO radio na TV.
Posto se izjasnjavas kao pametan i inteligentan covjek objasni mi jednu stvar:Kako na osnovu tako kratkog vremena provedenog na jednom mjestu mozes donositi zakljucke ko je "sljam" a ko ne?Ne vjerujem da je Mirza imao vremena da ga provodi licno s tobom i ne razumijem odakle ti pravo da nekoga nazvas takvim imenima a da ih nisi upoznao.
3. Kazes da si odbio uci u rudnik :-)
A zasto si prihvatio taj zadatak?Zasto odmah nisi rekao da neces da ides tamo?Ja sam sigurna da ima mladih novinara koji bi to uradili.Zasto si uzeo mjesto nekome ko je spreman da to uradi? Po meni je to cista neprofesinalnost i odraz nezrelosti (izvini) i mislim da taj posao i nije bio za tebe.
I na kraju Mirza j zavrsio FPN prije rata znam da je pored FPN studirao i Biologiju ne znam sta je bilo s tim i cijelo vrijeme svog studija VOLONTIRAO na radiju.Zato je i odlucio da da sansu mladim studentima da rade bilo sta jer je znao iz svog iskustva koliko je to njemu pomoglo poslije kada je trazio stalni posao.
Jeste, poznajem covjeka licno mada ga nisam vidjela najmanje 10 godina obzirom da ne zivim u Bosni i sa mojih 40 godina nisam srela puno postenih ,pravednih ,pametnih,inteligentnih,obrazovanih ljudi kao sto je Mirza.
davidigolijat

#8 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by davidigolijat »

sandra01 wrote:Pobogu dijete kakve ti budalastine izgovori ovde

1.Ne znam gdje zivis to nije ni bitno ,ali koliko ja znam svugdje u svijetu studenti volontiraju da bi dobili staz,tj.da bi naucili kako da rade jer uciti nesto u skoli i raditi posao kako treba je potpuno drugacije.Naravno da ne znas mnogo stvari i bilo bi naopako i glupo da student dodje u kompaniju i kaze ja znam bolje od vas ,ljudima koji taj posao rade 20 i vise godina.Zar ne?
Studenti dobrovoljno rade da bi poslije zavrsene skole u svoj cv mogli staviti da imaju radnog iskustva i da bi oglasi u kojima stoji minimum xx godina radnog staze bili prihvatljivi za njih :dance: E sad stvar je licnog izbora i mogucnosti da odluci hoce li raditi besplatno ili poslije skole cekati 5,6 godina da dobije priliku da radi :x
Posto se izjasnjavas kao pametan i inteligentan covjek objasni mi jednu stvar:Kako na osnovu tako kratkog vremena provedenog na jednom mjestu mozes donositi zakljucke ko je "sljam" a ko ne?Ne vjerujem da je Mirza imao vremena da ga provodi licno s tobom i ne razumijem odakle ti pravo da nekoga nazvas takvim imenima a da ih nisi upoznao.
A zasto si prihvatio taj zadatak?Zasto odmah nisi rekao da neces da ides tamo?Ja sam sigurna da ima mladih novinara koji bi to uradili.Zasto si uzeo mjesto nekome ko je spreman da to uradi? Po meni je to cista neprofesinalnost i odraz nezrelosti (izvini) i mislim da taj posao i nije bio za tebe.
I na kraju Mirza j zavrsio FPN prije rata znam da je pored FPN studirao i Biologiju ne znam sta je bilo s tim i cijelo vrijeme svog studija VOLONTIRAO na radiju.Zato je i odlucio da da sansu mladim studentima da rade bilo sta jer je znao iz svog iskustva koliko je to njemu pomoglo poslije kada je trazio stalni posao.
Jeste, poznajem covjeka licno mada ga nisam vidjela najmanje 10 godina obzirom da ne zivim u Bosni i sa mojih 40 godina nisam srela puno postenih ,pravednih ,pametnih,inteligentnih,obrazovanih ljudi kao sto je Mirza.

Erszebet je u pravu...Sandra, ne pricaj gluposti...

Svagdje u svijetu je normalno da se volontira ali ne i da se skolovana omladina izrabljuje i primorava da radi dzaba i pod nekim "saradnickim ugovorima".
SVAGDJE U SVIJETU JE NORMALNO DA SE NA DRZAVNOJ / ENTITETSKOJ TELEVIZIJI RADI SA FAKULTETOM

Ne moze se srednjoskolac placati 2000 KM a student zavrsne godine tjerati da volontira pet godina...

Svaka cast momku / curi sto je odbio uci u rudnik, bez ikakavog ugovora ili osiguranja...pun je k**ac omladina tamosnih srednjoskolskih urednika koji bacaju djecu da rade ono sto ni sami nikada ne bi htjeli / smjeli uraditi

P.S. Poznat je slucaj urednice na BHT koja je svojevremeno kada je izresetan jedan diler i kriminalac u Sarajevu, trazila od mlade novinarke da ode njegovoj supruzi na vrata, izjavi saucesce i zatrazi izjavu....

FUJ.

RTV dom sazreo je odavno za jednoi kvalitetno veliko spremanje i to celicnom metlom...
Erzsebet

#9 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by Erzsebet »

sandra01 wrote:Pobogu dijete kakve ti budalastine izgovori ovde :run:

Teta... Živiš deset godina van BiH i daješ si za pravo komentarisati prilike u BiH... Tipično dijasporski, takvih sam mnogo sretao živeći u Budimpešti i Amsterdamu, obično oni sve bolje znaju nego mi koji smo život proveli u Sarajevu i nagledali se svakakvih sranja.

Mirza Huskić nema fakultet, to što je tebi lagao da je završio FPN ili nešto deseto dovoljno pokazuje o njemu. Tamo nema fakultet niko iz ekipe "60 minuta", pola urednika takođe, kao ni većina novinara. Neki od njih imaju završene neke druge fakultete, a malo je bolja situacija na BHT-u.

I ja sam volontirao za vrijeme studija, ali ću te upoznati da zakon o tome kaže kako se svakom volonteru mora isplatiti topli obrok i karta. Na FTV-u to nikad niko nije dobio, niti se uopšte o tome pričalo. Kad počneš pričati o svom statusu, još se usude i otjerati te, naravno bez uplaćenog pfeniga za tvoje usluge. Radio sam na BHT-u i za pola radnog vremena dobijao 300 KM, što je sasvim pristojna cifra za volontera, dok su se na FTV-u na mene i moje kolege izdrkavali razni novinarčići koji ne znaju da razmak ide iza, a ne ispred zareza, te kojekakvi skorojevići čije su tate utjecale da se oni prime, poput Borisa Bilića, Leile Mehinagić, Darjana Babića i sl. Na FTV-u sam nakon mjesec dana shvatio koliko je sati i digao sidro. Da sam ostao, nikad ne bih uradio od života ovo što jesam nakon toga (a jesam mnogo, kao što su praske u dvije multinacionalne kompanije u Amsterdamu i Budimpešti), nego bih upao u rudnik nemorala, licemjerstva, pogrešnih kriterija, potkradanja, ljubomore, postavljanja nogu, konstantnih pritisaka, tračanja, priča i pričica i sl. Ja u taj rudnik ne idem, a pogotovo ne idem u rudnik u Brezi, jer da mi se nešto desi, neće srednjoškolac Huskić plakati, nego moja mati, koja ne bi dobila ni marke odštete. Neka se Huskić i slični spuštaju u rudnik, kroz sindikate i komisije su stekli dovoljno para koje nisu zaslužili i koje su ukrali od mladih ljudi. Nemam ništa protiv toga da se uz naknadu za topli obrok i volontira za vrijeme studija, ali ti studenti bi trebali biti nagrađeni radnim mjestima nakon što dobiju diplomu. Ovdje je slučaj da budu nogirani, jer im prekipi i neće da više gube vrijeme, a mjesece, neki čak i godine (poput recimo Lejle Kovač, došla 2006. kad i ja, i sad je tamo, dobila tri honorara) provedu tamo ni za šta. Mirza Huskić je najodgovorniji za takvo stanje, jer je (bio) šef kadrovske službe. Baš me zanima bil' svoje dijete pustio da volontira u onim neljudskim uslovima rada.
davidigolijat

#10 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by davidigolijat »

Ja mislim da ovo troje nece moci tek tako "popasti" otkaze, ima tu jos natezanja.

Sjecam se da je Dzenana svojedobno ostro ulazila u sukob sa nadredjenima tamo.

Anyway, RTV Dom je zreo za celicnu metlu i lustraciju na nacin da niko ko je u proteklih 15 godina obnasao bilo kakvu funkciju, ne moze vise imati nikakvu funkciju u RTV domu. Drugim rijecima, dovesti potpuno nove ljude, koji znaju posao a izvan su svih talova u Sivom domu-od namjestanja terena i dnevnica tehnickom osoblju koje se utrkuje da ide u istu dzamiju da ih sef vidi, pa do steljenja poslova oko izdavanja restorana i snacka...

Dakle celicna metla, sa ostrim zubcima i svi paraziti POZOR, NALIJEVO, OBICNIM KORAKOM STU-PAJ I mrsh iz RTV Doma.
skojotovski

#11 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by skojotovski »

interesantno kako nisi imao muda da sve gore napalamudeno, kazes u lice Huskicu i slicnim, koji su te raubovali za vrijeme tvog studentskog rada u Sivom domu. sutao si kao zadnja pizda i radio ono sto se od tebe trazilo. nisi li sam izabrao da Folontiras? u ostalom, da ti ne bih javno otkrivao ime i tvoje famozne priloge, jer znam ko si, ne rise i tisu.

jedina stvar za koju si u pravu, 100%, je da Sivom domu hitno treba metla, cistka, jer preovladavaju ljudi bez adekvatne skolske spreme.
davidigolijat

#12 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by davidigolijat »

interesantno kako nisi imao muda da sve gore napalamudeno, kazes u lice Huskicu i slicnim, koji su te raubovali za vrijeme tvog studentskog rada u Sivom domu. sutao si kao zadnja pizda i radio ono sto se od tebe trazilo. nisi li sam izabrao da Folontiras? u ostalom, da ti ne bih javno otkrivao ime i tvoje famozne priloge, jer znam ko si, ne rise i tisu.

jedina stvar za koju si u pravu, 100%, je da Sivom domu hitno treba metla, cistka, jer preovladavaju ljudi bez adekvatne skolske spreme.[/quote]

De, skojotovski ne truni....
Kako ce dijete reci sto misli, kad ti stalno prijete otkazom ili mobingom i izivljavanjem...prejaka je to polumafijaska struktura da se jedan pripravnik moze tako postaviti i ti to znas...

Ja molim Boga da neki covjek od povjerenja, celnicima medjunarodne zajednice "nacrta" kakvo je stanje u RTV domu i kakvo pospremanje treba.

Odgovorno tvrdim da je Javno rtv servis jedna od najnesredjenijih firmi u BIH koja drzi glavu iznad vode novcem od pretplate i insistiranjem stranaca da Javni servis mora postojati....
bach

#13 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by bach »

Za početak neko bi barem mogao da okreči hodnike Sivog doma, to nije urađeno još od Olimpijade.

Ljudi nemaju vozni parka, na teren se ide taksijima, veliki broj ljudi prima platu, a da se glasom ili stastom u programu pojavi jednim u pla godine, ali zato ne smeta opijati se u Snacku, pričati priče kako je nekad bilo dobro, pos'o lagan , a para laka. Sram bilo ove omladine ništa ne valja.

A program, svjetlo, kamera, režija, zvuk, scenografija k'o iz 1981.

Davno je to bilo. Vrijeme je za nove ljude i nove ideje.
Erzsebet

#14 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by Erzsebet »

skojotovski wrote:

jedina stvar za koju si u pravu, 100%, je da Sivom domu hitno treba metla, cistka, jer preovladavaju ljudi bez adekvatne skolske spreme.

Odakle ti to da nisam imao muda reći sve to? Pročitaj malo bolje gore, da sam odbio ući u rudnik, nije mi palo na pamet da radim neke stvari koje su od mene tražili dok ne ponude neki vid ugovora. Pričali su bajke o stalnom zaposlenju, "čim donesem diplomu", a onda kad sam je za 40 dana donio, ta bajka je nestala. Radio sam tamo samo 20 dana i dovoljno mi je bilo da skontam kakva je to stoka od ljudi. Siguran sam da nemaš pojma ko sam, a eto, slobodno pokušaj ako ti je to neki merak.

Upravo ovakvim metodama se i služe likovi s FTV-a, "nemoj da ti ovo, nemoj da ti ono"... I šta ćeš kad mi otkriješ ime? Rekao sam i tada svima šta mislim i reći ću opet, ali ne trebam im uopšte ja, dovoljno im je što imaju jedni druge i što se krve 24 sata dnevno. Tamo ima 3-4 normalna čovjeka i oni šute otkako dođu na posao do kraja radnog vremena, jer su svjesni da ne mogu ništa promijeniti.

Kao što Bach reče, čeličnom metlom i adio mare svima, uključujući i tebe, koji si očigledno dobro ustoličen tamo, na račun budžeta.
bach

#15 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by bach »

Mislim da je RTV dom jedan ogroman muzej kako tehnike, tako i ponašanj, navika i ideja iz nekog prohujalog vremena.

Tehnika na kojoj oni rade, u Njemačkoj se pokazuje djeci u muzejima, da vide kako se radilo nekada.

PItao sam jednom jednu osobu iz Sivog doma zašto to ne izbace vani i ne uvedu digitalnu tehnologiju. Kaže osoba ovako:

"Kada bi smo to uradili, morali bi otpustiti i većinu radnika, ne bi se znali snaći sa novom opremom.

Znate vi svi dobro šta je Študer.

Prijedlog, staviti katanac na Sivi dom i od njega napraviti muzej Radija i televizije.
skojotovski

#16 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by skojotovski »

Erzsebet wrote:
skojotovski wrote:

Odakle ti to da nisam imao muda reći sve to? Pročitaj malo bolje gore, da sam odbio ući u rudnik, nije mi palo na pamet da radim neke stvari koje su od mene tražili dok ne ponude neki vid ugovora. Pričali su bajke o stalnom zaposlenju, "čim donesem diplomu", a onda kad sam je za 40 dana donio, ta bajka je nestala. Radio sam tamo samo 20 dana i dovoljno mi je bilo da skontam kakva je to stoka od ljudi. Siguran sam da nemaš pojma ko sam, a eto, slobodno pokušaj ako ti je to neki merak.

Upravo ovakvim metodama se i služe likovi s FTV-a, "nemoj da ti ovo, nemoj da ti ono"... I šta ćeš kad mi otkriješ ime? Rekao sam i tada svima šta mislim i reći ću opet, ali ne trebam im uopšte ja, dovoljno im je što imaju jedni druge i što se krve 24 sata dnevno. Tamo ima 3-4 normalna čovjeka i oni šute otkako dođu na posao do kraja radnog vremena, jer su svjesni da ne mogu ništa promijeniti.

Kao što Bach reče, čeličnom metlom i adio mare svima, uključujući i tebe, koji si očigledno dobro ustoličen tamo, na račun budžeta.
gdje se to diplome dijele?
:run:
Erzsebet

#17 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by Erzsebet »

Dobar ti je haiku komentar... Imao sam samo diplomski da uradim, niko mi je nije udijelio. Vidim da nemaš više šta za reći, a nisam ni očekivao.
skojotovski

#18 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by skojotovski »

sve si ti rekao...
ali ne tamo gdje i kad si trebao...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by Truba »

ja sam čuo da ti dolje psuju mater umjesto dobar dan

a radio sam samo 5 dana dole... kao neka praksa... nit me ko sta pitao niti mi pokazao niti su znali da dolazim niti odlazim niti znam što sam išao dolje :roll:
Relax

#20 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by Relax »

hmhmhm
Last edited by Relax on 05/06/2009 13:04, edited 1 time in total.
video

#21 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by video »

bach wrote:Mislim da je RTV dom jedan ogroman muzej kako tehnike, tako i ponašanj, navika i ideja iz nekog prohujalog vremena.

Tehnika na kojoj oni rade, u Njemačkoj se pokazuje djeci u muzejima, da vide kako se radilo nekada.

PItao sam jednom jednu osobu iz Sivog doma zašto to ne izbace vani i ne uvedu digitalnu tehnologiju. Kaže osoba ovako:

"Kada bi smo to uradili, morali bi otpustiti i većinu radnika, ne bi se znali snaći sa novom opremom.

Prijedlog, staviti katanac na Sivi dom i od njega napraviti muzej Radija i televizije.
Kad covjek cita raznorazne postove (citaj nebuloze, gluposti) svakojakih tehnickih strucnjaka, moze uvidjeti kakvih sve likova ima na ovom nasem dunjaluku !!!

1. Nije istina da je SVA tehnika na sivom domu za muzej! Pored Beta sp formata,(na kojem se uglavnom zasniva tehologija )ima tu i najnovije svjetske opreme.
2. Nije istina da je sve analogna oprema, ima tu i mnoooogo digitalne opreme ( omjer u procentima 60 / 40 %)
3. Nije istina da bi, ako se uvede digitalna tehnika, odmah trebalo otpustiti većinu radnika (pa ko radi sada na ovoj tehnici i na tehnikama drugih televizija !!)
4. Nije istina da u televiziji ima viska radnika (ovdje mislim na tehnicke resurse, segment u tv-u koji se bavi proizvodnjom programa) vec odgovorno tvrdim da treba zaposliti jos ljudi. Pa na HRT-u ima oko 3500 zaposlenih, na RTS-u oko 3000, a na Slovenackoj tv oko 4000.

I na kraju za ovo tvrdim jer ZNAM to a ne jer mi je to neko pricao (nidje veze !!!)
Klodovik

#22 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by Klodovik »

Žali Bože novca koji se daje za pretplatu.
video

#23 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by video »

Klodovik wrote:Žali Bože novca koji se daje za pretplatu.
Ne ulazim u kvalitet programa, mada sve se svodi na pare.
Kad smo vec kod pretplate, uzmimo za primjer Hrvatsku gdje je ista oko 20 maraka s tim da je procenat ubiranja oko 95% !!! Kad se sve to pomnozi sa brojem pretplatnika dobije se pozamasna cifra. Vec spomenuta oprema je jaaako skupa, njeno odrzavanje isto tako, a preplata 6 maraka i nesto. E sad ce neko reci nije sve u pretplati, a gdje je marketing ??? Ma nismo smo mi trziste za velike oglasivace, mada eto primjera FTV-a, koji je daleko vodeca TV kuca po zaradi od marketinga pa gdje su oni ???
Ljudi moj, sve je to politika, kad bude drzava ( ali receno punih ustiju) bit ce i drzavna televizija (koliko god ih se brojalo u tome).
bach

#24 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by bach »

video wrote:
bach wrote:Mislim da je RTV dom jedan ogroman muzej kako tehnike, tako i ponašanj, navika i ideja iz nekog prohujalog vremena.

Kad covjek cita raznorazne postove (citaj nebuloze, gluposti) svakojakih tehnickih strucnjaka, moze uvidjeti kakvih sve likova ima na ovom nasem dunjaluku !!!

1. Nije istina da je SVA tehnika na sivom domu za muzej! Pored Beta sp formata,(na kojem se uglavnom zasniva tehologija )ima tu i najnovije svjetske opreme.
2. Nije istina da je sve analogna oprema, ima tu i mnoooogo digitalne opreme ( omjer u procentima 60 / 40 %)
3. Nije istina da bi, ako se uvede digitalna tehnika, odmah trebalo otpustiti većinu radnika (pa ko radi sada na ovoj tehnici i na tehnikama drugih televizija !!)
4. Nije istina da u televiziji ima viska radnika (ovdje mislim na tehnicke resurse, segment u tv-u koji se bavi proizvodnjom programa) vec odgovorno tvrdim da treba zaposliti jos ljudi. Pa na HRT-u ima oko 3500 zaposlenih, na RTS-u oko 3000, a na Slovenackoj tv oko 4000.

I na kraju za ovo tvrdim jer ZNAM to a ne jer mi je to neko pricao (nidje veze !!!)
Na ceremoniji kada se obilježavala godišnjica ubistva Denisa Mrnjavca, pred Vječnom vatrom vam se zapalila kamera.

Beta.

A i na tim Betama vam piše ARD, WDR, ZDF.

Pričao sam jednim sa Nijemcem, direktorom RTL radija, inače ista firma kao i čuvena RTL tv.

Pitao sam ga kako održavaju tehniku. Čovjek kaže da sve mijenjju nakon 2 ili tri godine, te kupuju novu, jer poslije garantnog roka može doći do kvarova, može se oprema zapaliti. Izraubovanu opremu tušnu budzašto u Poljsku, Rusiju ili nama.

Molim daljinski u ruku i nasumično prebacivati sa FTV ili BHAHAHAHAHAHAHATE na recimo RAI UNO ili ZDF, te vidjeti razliku u svjetlu, zvuku i kvalitetu slike.
video

#25 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by video »

bach wrote: Na ceremoniji kada se obilježavala godišnjica ubistva Denisa Mrnjavca, pred Vječnom vatrom vam se zapalila kamera.

Beta.

A i na tim Betama vam piše ARD, WDR, ZDF.

Pričao sam jednim sa Nijemcem, direktorom RTL radija, inače ista firma kao i čuvena RTL tv.

Pitao sam ga kako održavaju tehniku. Čovjek kaže da sve mijenjju nakon 2 ili tri godine, te kupuju novu, jer poslije garantnog roka može doći do kvarova, može se oprema zapaliti. Izraubovanu opremu tušnu budzašto u Poljsku, Rusiju ili nama.

Molim daljinski u ruku i nasumično prebacivati sa FTV ili BHAHAHAHAHAHAHATE na recimo RAI UNO ili ZDF, te vidjeti razliku u svjetlu, zvuku i kvalitetu slike.
Pa ti pravis poredjenje sa gore naznacenim televizijama :shock: :shock: :shock:
Da javni servisi postignu nivo takvih televizija bar 50% u ovakvim okolnostima, to bi bilo isto ko da sad otputujemo na veneru bez da nam ista bude :lol: :lol:
Svaki daljnji komentari na ocjene tipa rekla-kazala su suvisni.
Post Reply