sta mislite o njemu? zar nije predivan site? toliko poucnih stvari u detalj propisi ramazana online Quran i jos puno puno svega...
super je check it out favoritize it
DZEMAT.ORG
-
Kick off
Prenj wrote:Onda hvala lijepo, nisam zainteresovan.zakir wrote:ima fatmira malo ali ima i bugarija i hadisi tefsiri i quran
whatta hack..?Prenj wrote:Prvo nam odgovori, jel' ima i tamo Fatmira?
sejfuddin
Pitanje: mozes li nam kraktko opisati kako je doslo do zaokreta u tvojim politickim pogledima, koja se itetako razlikuju od ratnih dana i clanaka koje si pisao za "Front slobode" i "Tuzla List"?
Fatmir Alispahic: Nikakav se zaokret nije dogodio u mojim stavovima. Ja danas mislim isto što sam mislio i prije 10 ili 15 godina. Zaokret se dogodio u bošnjačkoj politici, jer se ta politika prilagodila onim stavovima koje sam ja zastupao. Evo, konkretno. Glasilo SDA «Zmaj od Bosne» je u Tuzli u toku agresije pozivalo na ubijanje lojalnih Srba, na satanizaciju djece iz mješovitih brakova, na stvaranje «krijeposne muslimanske države» u Bosni, dakle, na cijepanje BiH, to glasilo je sataniziralo bošnjaštvo, poredeći ga sa jugoslovenstvom, a preferirajući muslimansku nacionalnu odrednicu, koja je bila jedna velika podvala komunista, jer se Bošnjacima oduzimala veza sa Bosnom... Ima mnogo sličnih primjera koji svjedoče o pogrešnoj i štetnoj politici koja se vodila pod okriljem SDA. Ja sam bio protiv toga, otvoreno, bez rukavica, i prvi sam se sukobio sa takvim intencijama bošnjačke politike. Pisao sam da moramo Bošnjacima vratiti njihovo povijesno ime, i preko nacionalnog imena reafirmirati našu vezu sa našom zemljom, pisao sam da je bošnjački nacionalni cilj ostvariv idejom bosanstva, zajedno sa drugim patriotski orijentiranim Srbima i Hrvatima, pisao sam da je za Bošnjake poguban izolacionizam, i da mi moramo insistirati na jedinstvu BiH, a što je neostvarivo bez naše otvorenosti prema multietničkom povijesnom pravilu, prema bosanstvu. Ovih nekoliko primjera koje sam naveo ukazuju da se nisam promijenio ja, već se promijenila bošnjačka politika. U vrijeme rata smatrao sam svojom patriotskom i nacionalnom obavezom da ukazujem na lutanja bošnjačke politike, i zbog toga sam od SDA i svih muslimanskih institucija Tuzle u decembru 1992. zvanično proglašen «četničkom» i «neprijateljem muslimanskog naroda». Kamo sreće da je SDA te 1992. imala shvaćanja koja danas ima.
http://islam.dzemat.org/modules.php?nam ... e&sid=2353
fatmir je vrlo tolerantan momak