Sram da vas bude sve koji pravite te ruzne usporedbe tipa mircerkine koja kaze, parafraziram, "jel tebi drazi komsija nevjernik koji je pismen, kulturan i cist od vjernika koji je nepismen, prljav, pisa i sere po haustorima" ili takve kao ti koji kazu ili dzamija ili bolesni, siromasni ili djeca. Ako cemo tako onda hajde da se svi solidarisemo sa gladnima i zednima u Africi pa hajmo svi odvojit 99% svog licnog dohotka za njih, a ne samo muslimani.
Za pogresno parafraziranje mene ces od mene, koliko god ti Zeljo bio drag, dobit takav samar da ces me tuziti OHRu.
Da citas prije nego osudis nekoga znao bi ko sta prica.
Da ti ponovim, posto je ponavljanje majka mudrosti...
Moj komsija iz prizemlja ima zavrsena 4 razreda osnovne skole. Polupismen covjek. Dobar u dushi ali greshnik teski.
Kako?
Alkohol nije dozvoljen po islamu. On pije. MALO kaze on. Ok.
KURBAN treba DOVESTI lijepo i mirno na cisto mjesto za klanje. Bas su pred Bajram ljudi citirali sta pise u Kur'anu vezano za dovodjenje Kurbana na mjesto klanja, jer kurban treba, koliko god to cudno zvucalo, s radoscu doci na klanje. I NIKAKO NE OSTRITI NOZ ZA KLANJE PRED KURBANOM. Mjesto klanja treba biti cisto, i ako je zemlja ispod, mora se dobro ocistiti nakon klanja, a krv nakon klanja ukloniti.
Moj komsija, pored Macaka, Pasa, Jezeva, Gusterova i Stakora velicine pekinezera u basti kurban svezanih nogu unosi u bastu (da je citao, znao bi da kurban treba DOCI)...ostri noz pred kurbanom, kaci ga na ogromni cavao u zidu ispod mog prozora (visestruko urinisani mini ruzicnjak) i kolje ga...i naravno, ne cisti za sobom...vec pusta da kisa spere...
Da je bio pismen, mogao je procitati te osnove..
E sad...ja sam kao mala svaki Bajram isla kod svoje Majke...i dijelila kurbane i sluzila sokove kad gosti dodju...te mi stvari nisu nepoznanica...ali zalim kad vidim ko sve brani islam i na koji nacin (samo pogledaj svoj rjecnik) ...razmisli malo prije nego postiras...