dzamije,crkve i ostali...
-
poreznik
#1 dzamije,crkve i ostali...
Trošimo li i previše novca u ovakoj nemaštini na gradnju vjerskih objekata?
http://modran.forumer.com
-
Drumer
Ma nije da previse trosimo, mi se razbacujemo ko da smo Svicarska. Zesca je glupost da svako selo ili zaseok ima svoju dzamiju ili crkvu. Postoje neke grube procjene koliko se para bacilo na izgradnju istih poslije rata u cijeloj BiH. Za toliko para mogli smo sve regionalne puteve pretvorit u Autoputeve. Ali NE!!!. Nasi ljudi kazu da se moraju prvo izgraditi bogomoljke da bi se stanje u zemlji popravilo....Ma mi necemo u Evropu jos za 1000 godina. Najdalje sto mozemo je 50 km u radijusu oko mjesta u kojem zivimo.....Politicari su do jaja a i mi nismo nista bolji....
-
poreznik
Nije problem sto su prazni da je nama duša puna nego smo i mi sami prazni a Bogami i šupljitigris wrote:sto je najgore toliko tih objekata ima a pocesto budu poluprazni.......po par ljudi npr u dzamijama po mahalama...........osim u slucaju posebnih prilika, bajrama ,bozica itd.............
-
ziggy
Neka se gradi!Kada se malo maknete van Bosne vidite da su crkve nikle kao gljive poslije kise.Vi cete reci da su te ostale zemlje u boljoj poziciji nego BiH,ali te zemlje itekako znaju da cuvaju i postuju svoju religiju.
I dok god mi ne budemo cijenili ono sto jesmo,ono sto nas cini onim sto jesmo nece biti ni napretka,kulturnog,duhovnog pa ni ekonomskog.
I dok god mi ne budemo cijenili ono sto jesmo,ono sto nas cini onim sto jesmo nece biti ni napretka,kulturnog,duhovnog pa ni ekonomskog.
-
Kwaheri
#8 Re: dzamije,crkve i ostali...
jah i predlazem administraciji da naplacuju reklameporeznik wrote:Trošimo li i previše novca u ovakoj nemaštini na gradnju vjerskih objekata?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
E bas me interesuje gdje se to treba maci pa da vidimo te silne novoizgradjene crkve. Da se razumijemo u jednom gradjenje vjerskih objekata u BiH nema ama bas nikakve veze sa ekonomijom osim da su te pare ulozene u tvornice, autoputeve i slicno. Religija je za kucnu upotrebu i pravom vjerniku je pod broj jedan da obezbjedi svojoj porodici egzistenciju pa onda da razmislja o crkvama i dzamijama. Ovo u BH je suludo, beskrupulozno gradjenje bez ikakvog razmisljanja o stomacima svojih vjernika. Ljudi u BiH jos uvijek zive pod satorima, srusenim kucama, mizernim penzijama, nemaji sta jesti, obuci se, djeca nemaju sredstava da idu u skolu a grade se vjerski objekti basnolosvnih vrijednosti. To je za mene prezentacija sile i bahatosti. Ne kazem da vjerski objekti ne trebaju ali ne trebaju na svakih 500 metara. Ne trebaju na djecijim igralistima. Ne trebaju pod necijim prozorima. Ne trebaju na uzurpiranim zemljistima (Fata Orlovic). Ama ne trebaju nam jer od njih se ne zivi. Citav komleks Energoinvesta na Stupu propada, Zica, Energopetrol, rafinerija Bosanki Brod.Giganti. da se pokrenu od njih bi se mogli praviti vjerski objekti a narod bi bio sit. Neka mi neko kaze koga su dzamije i crkva nahranile, zaposlile, izlijecile. Djeca umiru po BH jer nemaju sredstva za lijecenja. Djeca umiru u XXI vijeku jer imamo dzamije i crkve a nemamo pare za njihovo lijecenje. Sreca tu je dobri BH narod pa otkine od svoga jada, onako od srca, dobrovoljno pa neko dijete se i izljeci. Kome su pomogli Reis i Kardinal a puni su ko brodovi. Pomogli su samo sebi i nikome vise. Ne hvala vam, meni vjerski objekti ne trebaju dok je ovako kako je.ziggy wrote:Neka se gradi!Kada se malo maknete van Bosne vidite da su crkve nikle kao gljive poslije kise.Vi cete reci da su te ostale zemlje u boljoj poziciji nego BiH,ali te zemlje itekako znaju da cuvaju i postuju svoju religiju.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ne volim se javljati na ovaj podforum, ali samo da potpisem nesto sto ni ja ne bih bolje rekla
hrasno38 wrote: E bas me interesuje gdje se to treba maci pa da vidimo te silne novoizgradjene crkve. Da se razumijemo u jednom gradjenje vjerskih objekata u BiH nema ama bas nikakve veze sa ekonomijom osim da su te pare ulozene u tvornice, autoputeve i slicno. Religija je za kucnu upotrebu i pravom vjerniku je pod broj jedan da obezbjedi svojoj porodici egzistenciju pa onda da razmislja o crkvama i dzamijama. Ovo u BH je suludo, beskrupulozno gradjenje bez ikakvog razmisljanja o stomacima svojih vjernika. Ljudi u BiH jos uvijek zive pod satorima, srusenim kucama, mizernim penzijama, nemaji sta jesti, obuci se, djeca nemaju sredstava da idu u skolu a grade se vjerski objekti basnolosvnih vrijednosti. To je za mene prezentacija sile i bahatosti. Ne kazem da vjerski objekti ne trebaju ali ne trebaju na svakih 500 metara. Ne trebaju na djecijim igralistima. Ne trebaju pod necijim prozorima. Ne trebaju na uzurpiranim zemljistima (Fata Orlovic). Ama ne trebaju nam jer od njih se ne zivi. Citav komleks Energoinvesta na Stupu propada, Zica, Energopetrol, rafinerija Bosanki Brod.Giganti. da se pokrenu od njih bi se mogli praviti vjerski objekti a narod bi bio sit. Neka mi neko kaze koga su dzamije i crkva nahranile, zaposlile, izlijecile. Djeca umiru po BH jer nemaju sredstva za lijecenja. Djeca umiru u XXI vijeku jer imamo dzamije i crkve a nemamo pare za njihovo lijecenje. Sreca tu je dobri BH narod pa otkine od svoga jada, onako od srca, dobrovoljno pa neko dijete se i izljeci. Kome su pomogli Reis i Kardinal a puni su ko brodovi. Pomogli su samo sebi i nikome vise. Ne hvala vam, meni vjerski objekti ne trebaju dok je ovako kako je.
-
rehaktor
predlazes da energoinvest na stupu pretvorimo u dzamiju?hrasno38 wrote:E bas me interesuje gdje se to treba maci pa da vidimo te silne novoizgradjene crkve. Da se razumijemo u jednom gradjenje vjerskih objekata u BiH nema ama bas nikakve veze sa ekonomijom osim da su te pare ulozene u tvornice, autoputeve i slicno. Religija je za kucnu upotrebu i pravom vjerniku je pod broj jedan da obezbjedi svojoj porodici egzistenciju pa onda da razmislja o crkvama i dzamijama. Ovo u BH je suludo, beskrupulozno gradjenje bez ikakvog razmisljanja o stomacima svojih vjernika. Ljudi u BiH jos uvijek zive pod satorima, srusenim kucama, mizernim penzijama, nemaji sta jesti, obuci se, djeca nemaju sredstava da idu u skolu a grade se vjerski objekti basnolosvnih vrijednosti. To je za mene prezentacija sile i bahatosti. Ne kazem da vjerski objekti ne trebaju ali ne trebaju na svakih 500 metara. Ne trebaju na djecijim igralistima. Ne trebaju pod necijim prozorima. Ne trebaju na uzurpiranim zemljistima (Fata Orlovic). Ama ne trebaju nam jer od njih se ne zivi. Citav komleks Energoinvesta na Stupu propada, Zica, Energopetrol, rafinerija Bosanki Brod.Giganti. da se pokrenu od njih bi se mogli praviti vjerski objekti a narod bi bio sit. Neka mi neko kaze koga su dzamije i crkva nahranile, zaposlile, izlijecile. Djeca umiru po BH jer nemaju sredstva za lijecenja. Djeca umiru u XXI vijeku jer imamo dzamije i crkve a nemamo pare za njihovo lijecenje. Sreca tu je dobri BH narod pa otkine od svoga jada, onako od srca, dobrovoljno pa neko dijete se i izljeci. Kome su pomogli Reis i Kardinal a puni su ko brodovi. Pomogli su samo sebi i nikome vise. Ne hvala vam, meni vjerski objekti ne trebaju dok je ovako kako je.ziggy wrote:Neka se gradi!Kada se malo maknete van Bosne vidite da su crkve nikle kao gljive poslije kise.Vi cete reci da su te ostale zemlje u boljoj poziciji nego BiH,ali te zemlje itekako znaju da cuvaju i postuju svoju religiju.
ne kontam
-
rehaktor
ok, tebi ne trebaju, meni trebaju... da li su vaznije moje potrebe od tvojih "nepotreba"mIRCerka wrote:Ne volim se javljati na ovaj podforum, ali samo da potpisem nesto sto ni ja ne bih bolje rekla
hrasno38 wrote: E bas me interesuje gdje se to treba maci pa da vidimo te silne novoizgradjene crkve. Da se razumijemo u jednom gradjenje vjerskih objekata u BiH nema ama bas nikakve veze sa ekonomijom osim da su te pare ulozene u tvornice, autoputeve i slicno. Religija je za kucnu upotrebu i pravom vjerniku je pod broj jedan da obezbjedi svojoj porodici egzistenciju pa onda da razmislja o crkvama i dzamijama. Ovo u BH je suludo, beskrupulozno gradjenje bez ikakvog razmisljanja o stomacima svojih vjernika. Ljudi u BiH jos uvijek zive pod satorima, srusenim kucama, mizernim penzijama, nemaji sta jesti, obuci se, djeca nemaju sredstava da idu u skolu a grade se vjerski objekti basnolosvnih vrijednosti. To je za mene prezentacija sile i bahatosti. Ne kazem da vjerski objekti ne trebaju ali ne trebaju na svakih 500 metara. Ne trebaju na djecijim igralistima. Ne trebaju pod necijim prozorima. Ne trebaju na uzurpiranim zemljistima (Fata Orlovic). Ama ne trebaju nam jer od njih se ne zivi. Citav komleks Energoinvesta na Stupu propada, Zica, Energopetrol, rafinerija Bosanki Brod.Giganti. da se pokrenu od njih bi se mogli praviti vjerski objekti a narod bi bio sit. Neka mi neko kaze koga su dzamije i crkva nahranile, zaposlile, izlijecile. Djeca umiru po BH jer nemaju sredstva za lijecenja. Djeca umiru u XXI vijeku jer imamo dzamije i crkve a nemamo pare za njihovo lijecenje. Sreca tu je dobri BH narod pa otkine od svoga jada, onako od srca, dobrovoljno pa neko dijete se i izljeci. Kome su pomogli Reis i Kardinal a puni su ko brodovi. Pomogli su samo sebi i nikome vise. Ne hvala vam, meni vjerski objekti ne trebaju dok je ovako kako je.
... ili je tvoja potreba da ne trebas dzamije????
-
mIRCerka
opet tirehaktor wrote:
predlazes da energoinvest na stupu pretvorimo u dzamiju?
ne kontam
zar tebi nije zao sto nam trune ono industrije sto smo imali, dok se novac koji bi mogao pogurati nesto s mrtve tacke ulaze u bogomolje?
-
mIRCerka
i opet reagujes samo na rijec DZAMIJA!rehaktor wrote:
ok, tebi ne trebaju, meni trebaju... da li su vaznije moje potrebe od tvojih "nepotreba"
Ne trebaju mi ni crkve ni dzamije ni sinagoge...
nikakvi hramovi mi ne trebaju...
jer znas da kazu BOG CE POMOCI ONIMA KOJI POMAZU SAMI SEBI, a mi sebi ovime samo odmazemo...
ja cu da se iskljucim iz ove diskusije, jer mi je vas ugrozenih stvarno pun klinac...
a ti reci gospodji ORLOVIC da su nam potrebne i crkve i dzamije...
stisni pa reci...
-
rehaktor
dijete drago... sta truhne? cije je to sto truhne, cije pare bi ti ulozila u to?mIRCerka wrote:opet tirehaktor wrote:
ne kontam![]()
zar tebi nije zao sto nam trune ono industrije sto smo imali, dok se novac koji bi mogao pogurati nesto s mrtve tacke ulaze u bogomolje?
da nemas ti kakve lude love da podignes posrnulu privredu na noge?
da li se tebi od tvoje place odbija za izgradnju dzamija, da li ti dobrovoljno dajes novac za dzamije?
koliko tebe kostaju bogomolje i vjernici u ovom drustvu... izracunaj, spreman sam ti nadoknaditi stetu do marke
- hrasno38
Bas si simpatican sa svojim komentarom. Ali sve dok si ovdje na internetu ocito da ne spadas u kategorije koje sam nabrojao pa onda i razumijem tvoje ne shvatanje materije. Vidis onaj djecak iz Zepe ne moze na internet, a jedva mu je uspjelo da nastavi skolu,12 mu je godina ali komentari su mu puno pametniji od tvojih. Sreca dobri ljudi su tu, eno ga sad u Vogosci, osmjeh mu se vratio na lice ali ne zahvaljujuci Reisu i dzamiji. lako je pod lijepim krovom, ispred bijesnog PC-a i punog stomaka pametovati.rehaktor wrote:predlazes da energoinvest na stupu pretvorimo u dzamiju?hrasno38 wrote:E bas me interesuje gdje se to treba maci pa da vidimo te silne novoizgradjene crkve. Da se razumijemo u jednom gradjenje vjerskih objekata u BiH nema ama bas nikakve veze sa ekonomijom osim da su te pare ulozene u tvornice, autoputeve i slicno. Religija je za kucnu upotrebu i pravom vjerniku je pod broj jedan da obezbjedi svojoj porodici egzistenciju pa onda da razmislja o crkvama i dzamijama. Ovo u BH je suludo, beskrupulozno gradjenje bez ikakvog razmisljanja o stomacima svojih vjernika. Ljudi u BiH jos uvijek zive pod satorima, srusenim kucama, mizernim penzijama, nemaji sta jesti, obuci se, djeca nemaju sredstava da idu u skolu a grade se vjerski objekti basnolosvnih vrijednosti. To je za mene prezentacija sile i bahatosti. Ne kazem da vjerski objekti ne trebaju ali ne trebaju na svakih 500 metara. Ne trebaju na djecijim igralistima. Ne trebaju pod necijim prozorima. Ne trebaju na uzurpiranim zemljistima (Fata Orlovic). Ama ne trebaju nam jer od njih se ne zivi. Citav komleks Energoinvesta na Stupu propada, Zica, Energopetrol, rafinerija Bosanki Brod.Giganti. da se pokrenu od njih bi se mogli praviti vjerski objekti a narod bi bio sit. Neka mi neko kaze koga su dzamije i crkva nahranile, zaposlile, izlijecile. Djeca umiru po BH jer nemaju sredstva za lijecenja. Djeca umiru u XXI vijeku jer imamo dzamije i crkve a nemamo pare za njihovo lijecenje. Sreca tu je dobri BH narod pa otkine od svoga jada, onako od srca, dobrovoljno pa neko dijete se i izljeci. Kome su pomogli Reis i Kardinal a puni su ko brodovi. Pomogli su samo sebi i nikome vise. Ne hvala vam, meni vjerski objekti ne trebaju dok je ovako kako je.ziggy wrote:Neka se gradi!Kada se malo maknete van Bosne vidite da su crkve nikle kao gljive poslije kise.Vi cete reci da su te ostale zemlje u boljoj poziciji nego BiH,ali te zemlje itekako znaju da cuvaju i postuju svoju religiju.
ne kontam
-
rehaktor
ma svejedno, evo da nabrojim dzamije, crgve sinagoge,...mIRCerka wrote:i opet reagujes samo na rijec DZAMIJA!rehaktor wrote:
ok, tebi ne trebaju, meni trebaju... da li su vaznije moje potrebe od tvojih "nepotreba"
Ne trebaju mi ni crkve ni dzamije ni sinagoge...
nikakvi hramovi mi ne trebaju...
jer znas da kazu BOG CE POMOCI ONIMA KOJI POMAZU SAMI SEBI, a mi sebi ovime samo odmazemo...
ja cu da se iskljucim iz ove diskusije, jer mi je vas ugrozenih stvarno pun klinac...
a ti reci gospodji ORLOVIC da su nam potrebne i crkve i dzamije...
stisni pa reci...
da li tebe iko tjera da dajes novac za bogomolje... da li znas kako se bogomolje prave?
-
Kwaheri
Mirci samo da pitam posto nisam s informacijama bash ...a vidim ti jesi...neko preusmjerava novac iz budzeta planiran za obnovu fabrika, energoinvesta itd. u izgradnju dzamija i drugih bogomolja?mIRCerka wrote:opet tirehaktor wrote:
ne kontam![]()
Mislim, drzava obnavlja...koliko razumijeh...jel?
Mada nesto kontam...ako vam bogomolje ne znace...znace li "kulturno/historijski spomenici" koje cetnici porusise ili i njih treba ostaviti ad acta...? Koliko li ce trebati za obnovu Ferhadije? Ma bilo bi pametnije da drzava napravi kakvu "pilanu" u Banja Luci za te pare koje drzava bude dala, zaposliti te silne demobilisane borce RS a onda ce je oni, kad lijepo budu imali posao kao i prije rata, rahat ponovo i napraviti...jel te pa i red bi bio...
-
rehaktor
bas mi je drago sto sam simpatican, mozda si i ti simpatican, samo te uopce ne razumijem...hrasno38 wrote:Bas si simpatican sa svojim komentarom. Ali sve dok si ovdje na internetu ocito da ne spadas u kategorije koje sam nabrojao pa onda i razumijem tvoje ne shvatanje materije. Vidis onaj djecak iz Zepe ne moze na internet, a jedva mu je uspjelo da nastavi skolu,12 mu je godina ali komentari su mu puno pametniji od tvojih. Sreca dobri ljudi su tu, eno ga sad u Vogosci, osmjeh mu se vratio na lice ali ne zahvaljujuci Reisu i dzamiji. lako je pod lijepim krovom, ispred bijesnog PC-a i punog stomaka pametovati.rehaktor wrote:predlazes da energoinvest na stupu pretvorimo u dzamiju?hrasno38 wrote: E bas me interesuje gdje se to treba maci pa da vidimo te silne novoizgradjene crkve. Da se razumijemo u jednom gradjenje vjerskih objekata u BiH nema ama bas nikakve veze sa ekonomijom osim da su te pare ulozene u tvornice, autoputeve i slicno. Religija je za kucnu upotrebu i pravom vjerniku je pod broj jedan da obezbjedi svojoj porodici egzistenciju pa onda da razmislja o crkvama i dzamijama. Ovo u BH je suludo, beskrupulozno gradjenje bez ikakvog razmisljanja o stomacima svojih vjernika. Ljudi u BiH jos uvijek zive pod satorima, srusenim kucama, mizernim penzijama, nemaji sta jesti, obuci se, djeca nemaju sredstava da idu u skolu a grade se vjerski objekti basnolosvnih vrijednosti. To je za mene prezentacija sile i bahatosti. Ne kazem da vjerski objekti ne trebaju ali ne trebaju na svakih 500 metara. Ne trebaju na djecijim igralistima. Ne trebaju pod necijim prozorima. Ne trebaju na uzurpiranim zemljistima (Fata Orlovic). Ama ne trebaju nam jer od njih se ne zivi. Citav komleks Energoinvesta na Stupu propada, Zica, Energopetrol, rafinerija Bosanki Brod.Giganti. da se pokrenu od njih bi se mogli praviti vjerski objekti a narod bi bio sit. Neka mi neko kaze koga su dzamije i crkva nahranile, zaposlile, izlijecile. Djeca umiru po BH jer nemaju sredstva za lijecenja. Djeca umiru u XXI vijeku jer imamo dzamije i crkve a nemamo pare za njihovo lijecenje. Sreca tu je dobri BH narod pa otkine od svoga jada, onako od srca, dobrovoljno pa neko dijete se i izljeci. Kome su pomogli Reis i Kardinal a puni su ko brodovi. Pomogli su samo sebi i nikome vise. Ne hvala vam, meni vjerski objekti ne trebaju dok je ovako kako je.
ne kontam
- hrasno38
Vidis a ja potpuno razumijem sto ti mene ne razumijes pa sam to ranije i napisao.rehaktor wrote:bas mi je drago sto sam simpatican, mozda si i ti simpatican, samo te uopce ne razumijem...hrasno38 wrote:Bas si simpatican sa svojim komentarom. Ali sve dok si ovdje na internetu ocito da ne spadas u kategorije koje sam nabrojao pa onda i razumijem tvoje ne shvatanje materije. Vidis onaj djecak iz Zepe ne moze na internet, a jedva mu je uspjelo da nastavi skolu,12 mu je godina ali komentari su mu puno pametniji od tvojih. Sreca dobri ljudi su tu, eno ga sad u Vogosci, osmjeh mu se vratio na lice ali ne zahvaljujuci Reisu i dzamiji. lako je pod lijepim krovom, ispred bijesnog PC-a i punog stomaka pametovati.rehaktor wrote: predlazes da energoinvest na stupu pretvorimo u dzamiju?
ne kontam
-
mIRCerka
ciko dragi,rehaktor wrote:dijete drago... sta truhne? cije je to sto truhne, cije pare bi ti ulozila u to?
da nemas ti kakve lude love da podignes posrnulu privredu na noge?
da li se tebi od tvoje place odbija za izgradnju dzamija, da li ti dobrovoljno dajes novac za dzamije?
koliko tebe kostaju bogomolje i vjernici u ovom drustvu... izracunaj, spreman sam ti nadoknaditi stetu do marke
ja nemam lude love, ali sam svojim ocima gledala i svojim usima slusala reisa kad je vazio na postavljanju kamena temeljca za dzamiju u dobrinji 3...
i kaze ZAHVALJUJUCI ALLAHU DZ.SH. i edhemu bicakcicu (????) sada postavljamo kamen temljac za ovu dzamiju....
a dzamija locirana taman da bude pandan crkvi na veljinama...
i dodjem kuci i gledam TV i kazu (bukvalno par dana pred predaju vlasti od strane SDA u ruke SDPa): Edhem bicakcic dao 80.000 KM (do zadnjeg cvonjka) iz kantonalnog budzeta za izgradnju dzamije....
i skoro tri sedmice je stajao natpis DZAMIJA ZA IZDAVANJE....
e sad ti meni reci koliko je bila potrebna ta dzamija u trici...
koliko su potrebna tri vjerska objekta na relaciji OLIMPIJSKO/SVRAKINO???
da li je dzematu na alipasinom polju, vojnickom polju i svrakinu potrebna jos jedna dzamija pored kolosalne Fahdove dzamije?
najlakse ti je pucati kontru dragi ciko, i igrat na kartu NE DIRAJ MI U DZAMIJU....
a ja podjednako ne gotivim ni jedne ni druge....
jer sramotno je da se papiri za izgradu gimnazije dobrinja nisu mogli srediti punih 5 godina, ali kad treba crkvu ili dzamiju, to za tili cas bude gotovo...
ali, istina je, nama ne trebaju obrazovani ljudi...sto smo nepismeniji i zatucaniji, to ce lakse upravljati nama...
i dok se svi vi borite za vase nacionalne interese, glavesine-zastitnici tih interesa (sve tri strane) sjede zajedno i uzivaju....
a vi se i dalje ujedajte medjusobno...
samo ovaj put, u troskoku od***ite od mene
- hrasno38
Zasto citiras stvari koje nisu recene. Ovdje se u glavnom razgovara o novoizgradjenim vjerskim objektima i nenovoizgradjenim puno vaznijim objektima.zena wrote:Mirci samo da pitam posto nisam s informacijama bash ...a vidim ti jesi...neko preusmjerava novac iz budzeta planiran za obnovu fabrika, energoinvesta itd. u izgradnju dzamija i drugih bogomolja?mIRCerka wrote:opet tirehaktor wrote:
ne kontam![]()
Mada nesto kontam...ako vam bogomolje ne znace...znace li "kulturno/historijski spomenici" koje cetnici porusise ili i njih treba ostaviti ad acta...? Koliko li ce trebati za obnovu Ferhadije? Ma bilo bi pametnije da drzava napravi kakvu "pilanu" u Banja Luci za te pare koje drzava bude dala, zaposliti te silne demobilisane borce RS a onda ce je oni, kad lijepo budu imali posao kao i prije rata, rahat ponovo i napraviti...jel te pa i red bi bio...
-
Kwaheri
ah izvinjavam se...hrasno38 wrote:Zasto citiras stvari koje nisu recene. Ovdje se u glavnom razgovara o novoizgradjenim vjerskim objektima i nenovoizgradjenim puno vaznijim objektima.zena wrote:Mirci samo da pitam posto nisam s informacijama bash ...a vidim ti jesi...neko preusmjerava novac iz budzeta planiran za obnovu fabrika, energoinvesta itd. u izgradnju dzamija i drugih bogomolja?mIRCerka wrote: opet ti![]()
-
Prenj
(NE)Obnova Ferhadije bi trebala biti tema za sebe.zena wrote: Koliko li ce trebati za obnovu Ferhadije? Ma bilo bi pametnije da drzava napravi kakvu "pilanu" u Banja Luci za te pare koje drzava bude dala, zaposliti te silne demobilisane borce RS a onda ce je oni, kad lijepo budu imali posao kao i prije rata, rahat ponovo i napraviti...jel te pa i red bi bio...
Svjedoci smo skoro pa svakodnevnih novih monumenata po Federaciji, a za Ferhadiju se "nema para".
Nije valjda da Ferhadija vise nikome ne treba?
Ili je to sve ostalo 'tamo daleko'?