Dzamija za dzamijom

Post Reply
rei

Post by rei »

JBT wrote:
a kako bi bilo da o svim tim problemima u drzavi pricate kojih
ima na pretek a da to nije na ovom topicu, i da ljudi ne sticu
dojam da vam smetaju dzamije.... koje su rusene, i da kakako kazete
i skola da je manjka a u stvari ih viska ,i skola i nastavnika
jer nema djece..... i o problemima narkomana o svemu ali
zasto na ovom topicu.... da li ima pranja novca zbog gradnja dzamija
je opet tema za sebe pa bujrum

Pa "vi" ste poceli, nismo "mi".

Neke stvari se ne mogu samo stresti sa sebe. Nisu, bolan svi ljudi ovce. Sto prije to shvatis vishe ces Allaha postovati i njegovo djelo. Jer i to je od Allaha.
ma cim ti meni, mi , vi, jasno je :-)
pitt

Post by pitt »

Skulpture bude su zaklanjale pogled :D
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:Tacno.

Recimo, za tebe bin Laden nije budala. Cak sta vise. One skulpture Budhe su stajale gdje su stajale i prije 3000 godina. I on sada dodje i srusi ih. I to ti opravdavas. Shvatas li sad poentu moga prethodnoga posta?
Ko što rekoh glupom čovjek nema pomoći. E haj sad još nešto dodaj o pošumljavanju Mjeseca, a možeš i o budi, ionako nisu tema.
JBT

Post by JBT »

ma cim ti meni, mi , vi, jasno je
Ovo da nije tragicno, bilo bi smijesno.
JBT

Post by JBT »

Zvati nekoga budalom i glupanom je inace jak argument. Produhovljen.
(ili se ovdje radi o nedostatku argumenata? Ne znam. Nemam dokaza.)
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:Zvati nekoga budalom i glupanom je inace jak argument. Produhovljen.
(ili se ovdje radi o nedostatku argumenata? Ne znam. Nemam dokaza.)
Pa ti si i započeo ovu temu bez dokaza, ništa čudno.

:zzzz:
JBT

Post by JBT »

(Pitte, mogu si misliti kako se ludo zabavljas.)
JBT

Post by JBT »

Ali odgovorno tvrdim da ne znas citati. Imam peshes dokaza.
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:
Ali odgovorno tvrdim da ne znas citati. Imam peshes dokaza.
Daj ba, tako je i Andan odgovorno tvrdio. Nego eno imaš sud, obavi svoju građansku dužnost :lol:
pitt

Post by pitt »

JBT wrote:(Pitte, mogu si misliti kako se ludo zabavljas.)
Mah....onako.......promjenite malo pa se pocnite slagat u necemu :D:D
love

Post by love »

Lijepe dzamije :)

Biggest mosque in Balkan "Fahds mosque"

Image

Image

Bugojno mosque and islamic centre

[/img]http://www.tz-sredbosne.com.ba/vjerske/ ... no.jpg[img]

Image
JBT

Post by JBT »

Kako se zove ona sto se gradi 200 metara uzbrdo?
(pokraj katolicke crkve u izgradnji, mada izgradnja crkve malo kasni)

I kako se zove ona 300 metara od K. Fahda, "u brdu", sto je sagradjena prije 5-6 godina?
JBT

Post by JBT »

Daj ba, tako je i Andan odgovorno tvrdio.
Pravo da ti kazem, meni si ti isti Seselj samo u drugom dresu i manje popularan medju svojima.
Nego eno imaš sud, obavi svoju građansku dužnost
Cekam malo bolji sud. Onaj sto ne pusta ubice na slobodu i koji nije u mrezi korupcije i mita.
Polahko. Ne zurim.Vremenom se grijesi ne brishu, dapace, nagomilavaju se.
Koliko su se para nakrali, samo ih dozivotna moze zahebat.
Fair Life

Post by Fair Life »

dr. wrote:
JBT wrote:
Imal tih dokaza? Samo šuplju prosipaš, a providan si. Evo reci sad ovdje jesil Srbin ili Hrvat?
hahahahaha.....dragi Allahu, jedan si, kadar si.
Ne znam jel se smiješ zato što nemaš dokaze, pa valjaš gluposti.

Ili zato što sam te pitao o nacionalnosti? Još tragičnije bi bilo da nisi Srbin ili Hrvat, sa ovakvim patetičnim nastupom.
Tragicno?

KATASTROFA !!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

danas wrote:
Fair Life wrote:Munafici su kako-tako.
:lol:
Najgori su 'pehlivani'.
"nina nana svoga pehlivana... pola vlaha pola muslimana"... :D :lol: :D
jel me neTko trazio? :D

sto se tice dzamije u Bugojnu, cesto prodjem pored nje i iskreno govoreci ne istice se toliko kao Fahdova na Alipashinom...nekako su je uklopili....
i lijepo izgleda....

sta je sa dzamijom koja se pravi pored ZEKO kafica? blizu Centra za mlade? Pored Heineken reklame?
cije su ono pare?
No_Comment

Post by No_Comment »

love wrote:Lijepe dzamije :)

Biggest mosque in Balkan "Fahds mosque"

Image

Image

Bugojno mosque and islamic centre

[/img]http://www.tz-sredbosne.com.ba/vjerske/ ... no.jpg[img]

Image
Prelijepe su i moderno gradjene...prilagodjene danashnjem vremenu i krajoliku u kojem se nalaze... :D 8) :D
rehaktor

Post by rehaktor »

danas wrote:de, nemoj da se licno prepucavamo rehaktor...

pa slazes se valjda da u BH danas narod jako tesko zivi i drzava stagnira u skoro svakom pogledu. i u skoro svakom pogledu je stanje bilo mnogo bolje 1990-e -- ovu godinu navodim ne zbog neke moje nostalgije i zala "za mladost" vec zato sto je to bila prelazna godina, kada se iz starog sistema moglo uzeti ono najbolje i nastaviti naprijed. desilo se sta se desilo... :(

samo cu reci da se danas u bosni bune svi; od radinika do profesora, od studenata do ljekara, od poljoprivrednika do penzionera. jos nisam cula da se neko buni jer nema gdje da se moli bogu.

i da kazem jos nesto -- ja jesam zakleti ateista, ali religija se ne moze "zabranjivati" i smatram da je to apsolutno pogubno. zivim u drustvu gdje jal' dodje petak, subota, nedjelja... svi trce u svoju bogomolju da se mole... pa ima vise nevjernika i dan-danas u sarajevu nego u USA... i meni to ne smeta, sasvim normalno zivim i radim sa ljudima koji me ne opterecuju svojim licnim vjerovanjima (niti ja njih svojim nevjerovanjima).

problem nastaje kada licna stvar -- vjera -- izadje iz licnog domena i udje u politicki. ovo se po prvi put desilo u USA sa izborom bush-a na vlast, i vec mozemo vidjeti posljedice. smatram da je i bosna posla tim putem vec odavno, gdje se vjera i previse politizira a ove dzamije (i crkve) su samo jedan primjer toga politiziranja. tebi mozda dimenzije, lokacije, i svrhe vecine novosagradjenih dzamija u sarajevu nisu upitne, ali meni jesu i nisam jedina koja tako misli (a znam i dosta vjernika -- koji su bili vjernici i prije ove "demokratije" koji tako misle i koji vise i ne zalaze u dzamije/crkve kad vide ko sve u njih danas ide). isto kao sto se ljudi u USA koji su cijelog zivota bili religiozni groze ovih "born-again" hriscana, njihove politike i svega sto ide sa time...

znam da se ne slazes sa mnom glede ovog politiziranja vjere, ali to je moje vidjenje situacije, pa hajde da ne raspravljamo dalje jer ni ti mene, a ni ja tebe necu ubijediti da promijenis misljenje.
draga danas,
pokusavam da se ne prepucavam... nije mi namjera da ti mijenjam misljenje... ja samo iznosim svoje misljenje i pokusavam ukazati na ono u tvojim postovima sto, prema mome misljenju, ne odgovara realnom "stanju na terenu"...
koliko narod tesko zivi danas, a koliko je lahko zivio 1990... hmmm, diskutabilno, ali vec diskutovano nekoliko puta, helem moje je misljenje da narod nije zivio toliko bolje 1990 nego danas, ali necemo o tome...
mi cesto zaboravljamo da je bih u ratu prakticno unistena ekonomski. 10 godina nakon rata bih jos uvijek nije postigla nivo koji je imala 1990... za ovo, naravno, nisu krivi ni vjernici ni dzamije... prije svega i iznad svega ostalog krivi su hajvani koji nas okruzuju... potom je dio krivice i na nasoj naivnosti, lopovluku, malodusnosti... ali ponavljam, ovo nema nikakve veze sa brojem dzamija i vjernika u njima...
ti kazes da je problem kada vjera iz domena licnog i udje u domen "politickog"... draga danas, i politika je licna stvar... mozes bitii politican i apolitican, mozes birati ove ili one.... ipak, ne zaboravi da je religija previse velika stvar da bi je politika izostavljala... moje je misljenje da se ne bo religija toliko mijesala u politiku kada bi politika religiju ostavila na miru... ali to je sada vec neka druga tema....

danas, primjecujem kontradiktornosti u tvojim rijecima, ti kazes da su tebi upitne lokacije i velicina dzamija u sarajevu... zasto, ako si ateista, te stvari bi tebi trebale biti irelevantne, zasto ti sada svoj ateizam nameces kao mjerilo toga sta je dobro, a sta nije... ni ja ne volim nogomet, ali mi ne smetaju stadioni... ni ljudi koji idu subotom i nedjeljom na utakmice, ni paraliza gradskoga saobracaja nakon derbija... ja zato ne razumijem zasto ateistima smetaju dzamije...
ja potjecem iz jedne umjerene i mnogobrojne porodice... svi koji su isli u dzamiju prije, idu i sada, ja zaista ne znam niti jednog vjernika koji bi odustao od, recimo dzume, samo zato sto je dzamija nova ili zato sto nije 1990 vidjao te ljude u dzamiji.... vjeruj mi da je to shuplja prica o ljudima koji su toboze prije 15 godina bili vjernici, a sada kao eto nisu jer im smetaju novopeceni muslimani... ne zelim reci da nema nesporazuma i nerazumijevanja po tom pitanju, ali ipak ne na nacin na koji ti opisujes
JBT

Post by JBT »

koliko narod tesko zivi danas, a koliko je lahko zivio 1990... hmmm, diskutabilno, ali vec diskutovano nekoliko puta, helem moje je misljenje da narod nije zivio toliko bolje 1990 nego danas, ali necemo o tome...
Zivis u zabludi. Penzije, procenat zaposlenih, bruto nacionalni prihod, omjer kriminala i nasilja tad i sad, broj narkomana tad i sad, broj samoubistava tad i sad, broj ubistava tad i sad, kilometri puteva i zeljeznickih pruga tad i sad, broj novoizgradjenih (ne restauriranih) vjerskih objekata tad i sad, broj fabrika tad i sad, broj nastavnih programa tad i sad, broj istorija tad i sad, standard vjerskih sluzbenika tad i sad, kupovna moc naroda tad i sad, sindikat tad i sad, broj zdravstveno i penziono osiguranih radnika tad i sad, zeljo i sarajevo tad i sad.........

mi cesto zaboravljamo da je bih u ratu prakticno unistena ekonomski. 10 godina nakon rata bih jos uvijek nije postigla nivo koji je imala 1990... za ovo, naravno, nisu krivi ni vjernici ni dzamije...
Nisu krivi vjernici. Pravi vjernici. Njihova vjera je cista i ne kradu, ne lazu, bogu se mole ne zbog zelje za vlascu i osobnim okoristavanjem vec iz osobnih ubjedjenja.
Nisu krive ni dzamije. Dzamije nisu ziva bica. Krivi su, izmedju ostalih, oni koji ih grade u svrhu licnog okoristavanja. Bilo materijalno bilo po pitanju dominacije tj. politickih interesa.

prije svega i iznad svega ostalog krivi su hajvani koji nas okruzuju... potom je dio krivice i na nasoj naivnosti, lopovluku, malodusnosti... ali ponavljam, ovo nema nikakve veze sa brojem dzamija i vjernika u njima...

Ima, ima. Religija je kod nas postala sredstvo manipulacije od onoga momenta kad su se vjernici i vjerski sluzbenici poceli mijesati u politiku i izvadili vjeru iz kuca i dzamija i crkvi u politicka prepucavanja a sve radi sticanja vlasti i licne koristi.
Vjerski poglavari i velika vecina drugih vjerskih sluzbenika su se cvrsto povezali sa strankama tipa SDA, SDS, HDZ. A znamo ko nas je predvodio dan prije rata.

ti kazes da je problem kada vjera iz domena licnog i udje u domen "politickog"... draga danas, i politika je licna stvar... mozes bitii politican i apolitican, mozes birati ove ili one.... ipak, ne zaboravi da je religija previse velika stvar da bi je politika izostavljala... moje je misljenje da se ne bo religija toliko mijesala u politiku kada bi politika religiju ostavila na miru... ali to je sada vec neka druga tema....

Niko tebi ne moze i ne smije zabraniti da se politicki aktiviras, ali je pitanje onda kako se to uklapa u filozofiju vjere kojoj pripadas. Kad bi malo bolje razmislio vec bi u prvom koraku politickog angazmana napravio vise od bar pet gresaka gledano iz ugla filozofije vjere kojoj pripadas.

danas, primjecujem kontradiktornosti u tvojim rijecima, ti kazes da su tebi upitne lokacije i velicina dzamija u sarajevu... zasto, ako si ateista, te stvari bi tebi trebale biti irelevantne, zasto ti sada svoj ateizam nameces kao mjerilo toga sta je dobro, a sta nije... ni ja ne volim nogomet, ali mi ne smetaju stadioni... ni ljudi koji idu subotom i nedjeljom na utakmice, ni paraliza gradskoga saobracaja nakon derbija... ja zato ne razumijem zasto ateistima smetaju dzamije...

Malo je ateista (govorim iz osobnog iskustva) koji ne respektuju pravo svakog covjeka na upraznjavanje religijskih obreda.
Ali..... zamisli ti da sad ispod tvog prozora ateisti naprave razglas i da ti po vascijeli dan trube kako si ti u zabludi kao vjernik. Sa nivoom zvuka od 100 decibela. Ili kad bi ti ljudi dosli i napravili katolicku crkvu sa zvonom od 2 metra promjera, 10 metara vazdusne linije od tvog prozora.
Zamisli sad kad bi se po Sarajevu napravilo isto onoliko crkvi koliko je napravljeno i dzamija. Ili po omjeru iz 1991 godine. A i sam si vjerovatno zagovornik toga da se svi vrate na svoje kako je to vec bilo 1991 godine.
Taj luxuz ne bi sebi mogle priustiti ni najbogatije zemlje ovoga svijeta, a i pola Sarajeva bi prekrili vjerski objekti.
manijak1

Post by manijak1 »

Ogroman post :oops:
epilog

#220 ej znate sta

Post by epilog »

bas ste pametni obojica, nego recite vi meni koliko para imate u dzepu trenutno?mislim ponaosob, to malo sice ne bi trebali trositi po internet klubovima, otidjite vani, izadjite, vidite sunce, kupite karanfil i upucavajte se nekoj trebici... dok god budete fukare objasnjvat cete jedan drugom ko je kad bolje zivio, ko ima vise dzamija, ko moze u vise rijeci ubaciti h i td...ama boli nekog ..... jesu li neciji isli u dzamiju prije sto godina i hoce li sutra, rasprava za fukare kao sto vec rekoh, jedino u cemu se slazem jeste da urbanisticko planiranje ne postoji i sve bih redom srusio od rata do sada...
ajte djeco sad stvarno nadjite si curice pa ce vas prodji dzamije i crkve, uostalom to rade i vase vodje, vozdra.
alek

#221 Re: ej znate sta

Post by alek »

epilog wrote:vidite sunce, kupite karanfil
kakav muskarac! :D
JBT

Post by JBT »

Ogroman post
Nije, Manijace. Radi se o par recenica. Ne budi lijen.
rehaktor

#223 Re: ej znate sta

Post by rehaktor »

epilog wrote:bas ste pametni obojica, nego recite vi meni koliko para imate u dzepu trenutno?mislim ponaosob, to malo sice ne bi trebali trositi po internet klubovima, otidjite vani, izadjite, vidite sunce, kupite karanfil i upucavajte se nekoj trebici... dok god budete fukare objasnjvat cete jedan drugom ko je kad bolje zivio, ko ima vise dzamija, ko moze u vise rijeci ubaciti h i td...ama boli nekog ..... jesu li neciji isli u dzamiju prije sto godina i hoce li sutra, rasprava za fukare kao sto vec rekoh, jedino u cemu se slazem jeste da urbanisticko planiranje ne postoji i sve bih redom srusio od rata do sada...
ajte djeco sad stvarno nadjite si curice pa ce vas prodji dzamije i crkve, uostalom to rade i vase vodje, vozdra.
ovo si pisao u trenutku nadahnuca ili si inace ovako pametan?
da, u pravu si... izasao bih, ali kisa pada cijeli dan, a za ovu marku u dzepu ne mogu nista pametnije raditi nego citati tvojr postove
rehaktor

Post by rehaktor »

jbt, ne uskracujem ti pravo da se ukljucis u raspravu, dapace... ipak, moj post je bio upucen danas, tvoje komentare sada moram posebno dezavuisati... :D :D

kao prvo, ne zivim u lazi, zivim u sarajevu... gdp nije nikakav pokazatelj standarda stanovnistva, kao ni broj fabrika, itd... ono sto je bitno jeste nacin raspodjele u drustvu, ako malo proguglas vidjeti ces da su place 1990 bile na nivou danasnjih, ili malo manje, cijene osnovnih artikala su bile na nivou danasnjih... ali nas je bivsa drzava udalarala po usima za sve sto se uvozilo... placali smo prilicno za stvari koje danas mozemo kupiti za mizernu lovu (ja se sjecam onih luminarc osmougaonih casa... bile hit, a skupe do bola, danas znamo da su smijesno jeftine... dakle, neko je narod opasno opeljusio...)... ali ovo nema blage veze sa temom
nisu se vjerski sluzbenici vezali za politiku, ono sto ja pokusavam naglasiti jeste da je politika pod svoje skute uvukla religiju... da li razumijes razliku
covjece, ja razumijem da nekome smeta ezan, zaista razumijem, mozda cu te iznenaditi, ja zaista mislim da nema potrebe "otpipiti" pojacalol do daske da pucaju prozori, ali isto tako mislim da se pretjeruje i sa tim decibelima koji, navodno, paraju usi... ja zivim veoma, veoma blizu jedne od "velikih" dzamija u sarajevu, imam direktan pogled na dzamiju i zaista ne primjecujem da je ezan preglasan, realno...
evo, priznajem, ne znam koliko je novij dzamija u sarajevu... onako, odokativno, rekao bih do 10... zar je to neki ekstremizam? zar je mnogo sto je napravljeno 10 ili 20 dzamija za grad od 500.000 ljudi?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

rehaktor wrote:
danas wrote:de, nemoj da se licno prepucavamo rehaktor...

pa slazes se valjda da u BH danas narod jako tesko zivi i drzava stagnira u skoro svakom pogledu. i u skoro svakom pogledu je stanje bilo mnogo bolje 1990-e -- ovu godinu navodim ne zbog neke moje nostalgije i zala "za mladost" vec zato sto je to bila prelazna godina, kada se iz starog sistema moglo uzeti ono najbolje i nastaviti naprijed. desilo se sta se desilo... :(

samo cu reci da se danas u bosni bune svi; od radinika do profesora, od studenata do ljekara, od poljoprivrednika do penzionera. jos nisam cula da se neko buni jer nema gdje da se moli bogu.

i da kazem jos nesto -- ja jesam zakleti ateista, ali religija se ne moze "zabranjivati" i smatram da je to apsolutno pogubno. zivim u drustvu gdje jal' dodje petak, subota, nedjelja... svi trce u svoju bogomolju da se mole... pa ima vise nevjernika i dan-danas u sarajevu nego u USA... i meni to ne smeta, sasvim normalno zivim i radim sa ljudima koji me ne opterecuju svojim licnim vjerovanjima (niti ja njih svojim nevjerovanjima).

problem nastaje kada licna stvar -- vjera -- izadje iz licnog domena i udje u politicki. ovo se po prvi put desilo u USA sa izborom bush-a na vlast, i vec mozemo vidjeti posljedice. smatram da je i bosna posla tim putem vec odavno, gdje se vjera i previse politizira a ove dzamije (i crkve) su samo jedan primjer toga politiziranja. tebi mozda dimenzije, lokacije, i svrhe vecine novosagradjenih dzamija u sarajevu nisu upitne, ali meni jesu i nisam jedina koja tako misli (a znam i dosta vjernika -- koji su bili vjernici i prije ove "demokratije" koji tako misle i koji vise i ne zalaze u dzamije/crkve kad vide ko sve u njih danas ide). isto kao sto se ljudi u USA koji su cijelog zivota bili religiozni groze ovih "born-again" hriscana, njihove politike i svega sto ide sa time...

znam da se ne slazes sa mnom glede ovog politiziranja vjere, ali to je moje vidjenje situacije, pa hajde da ne raspravljamo dalje jer ni ti mene, a ni ja tebe necu ubijediti da promijenis misljenje.
draga danas,
pokusavam da se ne prepucavam... nije mi namjera da ti mijenjam misljenje... ja samo iznosim svoje misljenje i pokusavam ukazati na ono u tvojim postovima sto, prema mome misljenju, ne odgovara realnom "stanju na terenu"...
mi cesto zaboravljamo da je bih u ratu prakticno unistena ekonomski. 10 godina nakon rata bih jos uvijek nije postigla nivo koji je imala 1990... za ovo, naravno, nisu krivi ni vjernici ni dzamije... prije svega i iznad svega ostalog krivi su hajvani koji nas okruzuju... potom je dio krivice i na nasoj naivnosti, lopovluku, malodusnosti... ali ponavljam, ovo nema nikakve veze sa brojem dzamija i vjernika u njima...

ja potjecem iz jedne umjerene i mnogobrojne porodice... svi koji su isli u dzamiju prije, idu i sada, ja zaista ne znam niti jednog vjernika koji bi odustao od, recimo dzume, samo zato sto je dzamija nova ili zato sto nije 1990 vidjao te ljude u dzamiji.... vjeruj mi da je to shuplja prica o ljudima koji su toboze prije 15 godina bili vjernici, a sada kao eto nisu jer im smetaju novopeceni muslimani... ne zelim reci da nema nesporazuma i nerazumijevanja po tom pitanju, ali ipak ne na nacin na koji ti opisujes
Ocito da ne mozes da shvatis poentu ovoga posta. Ni jednom normalnom covjeku ne treba da smeta vjerski objekat, vjera i vjernici sve dotle dok ga na neki nacin ne ugrozavaju. Ali da krenemo redom.
Prije svega uporedjivati 1990 sa danasnjim vremenom me asocira ili da si tada bio dijete ili da su tvoje rijeci iskljucivo branjenje danasnjeg sistema koji je sve ali sistem nije. 1990 je u ovj zemlji bili vise nego dobro.Ljudi su radili, djeca su se igrala, penzioneri su sa punim kesama isli kucama, plate su bile odlicne a penzije u odnosu na danasnje extremno velike. samo ima jedna sitnica nisu se gradile dzamije nego tvornice i na vlasti nije bila nacionalisticka oligarhija nego nesto sasvim suprotno tome. Dakle da se ne ubjedjujemo ali svako ko je imao makar 20-tak godina u to vrijeme zna koliko je bilo bolje.
E sad ti kazes da je politika licna stvar. Ne moze politika biti licna stvar kad zastupas jedan narod i njihove interese ili zastupas drzavu i njene interese. Politika je javna stvar i jedino sto je tu licno je to hoces li se ti baviti ili ne sa politikom. Ako kazes da i pocnes to vise nije privatna stvar.
Vjera je kod kulturnih ljudi za kucnu upotrebu isto kao i tvoj i moj ili biulo ciji sexulani zivot i to nikako ne moze biti javna stvar. Od vjere vecina ljudi ne mogu da hrane porodice, prave kuce, idu na odmor itd itd. Politika je posao kao i svaki drugi. Dzamija ima previse u Sarajevu i to ne treba niko reci to se mozes uvjeriti bas Petkom na dzumi. Dzamije zjape prazne osim u dane ramazana i u trenutcima kad je pojedincima potrebno da ih neko vidi u prvim safovima.
Uporedjivati stadione sa dzamijama je vise nego smijesno jer puno vise ljudi ide na utakmice nego u dzamije i crkve sto ti automatski govori sta je interesantnije.
Da i mnei smeta sve sto se radi i pravi dok narod gladuje bila to dzamija ili stadion. Prvo idu tvornice, putevi, skole, bolnice, djecija igralista pa onda na red mogu doci vjerski objekti, stadioni, koncertne dvorane itd itd. I da se razumijemo gradnja dzamija u Sarajevu sluzi iskljucivo za pokazivanje nadmocnosti i obiljezavanje teritorija i nizasta vise a ti ces me demantovati kad mi Petkom pokazes da su te dzamije pune.
Zivio
Post Reply