Dzamija je javni WC!:(

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
mr__bosnjak
Posts: 2891
Joined: 01/06/2005 12:52
Location: Svedska

Dzamija je javni WC!:(

Post by mr__bosnjak » 24/09/2006 21:59

22. septembar 2006.

RAMAZANSKA HUMANITARNA AKCIJA BOŠNJAČKE DIJASPORE
Pomozimo povratnike i obnovu džamija u istočnoj HercegovinuZAJEDNIČKOM AKCIJOM SPRIJEČIMO BARBARE DA DŽAMIJU U NEVESINJU KORISTE KAO WC

Draga braćo i sestre,
Es-selamu alejkum!

Skoro su objavljene šokantne informacije da srpski barbari Čučkovu džamiju u Nevesinju koriste kao javni WC, dok su Gradska džamija u Gacku i Ljubojevića džamija u Odžaku pored Nevesinja deponije, gdje lokalni barbari srpske nacionalnosti bacaju smeće!? Reis-ulema dr. Mustafa Cerić je bio zgrožen prilikom nedavne posjete u tim krajevima, zato su pokrenute akcije za njihovu adaptaciju. Skoro smo dobili informaciju da je džamija u Odžaku pored Nevesinja već očišćena, hvala Allahu, ovu vijest je objavio i list Preporod, 15. septembar 2006.

Odlučili smo u ime Allaha u ramazanu u dijaspori prikupljati novac za gore spomenute džamije i gradsku džamiju u Rudom, koliko je to u našoj moći.
Zato vas pozivamo da u ovom najsvetijem mjesecu da složno pomognemo da džamije u istočnoj Hercegovini ponovo budu džamije, a ne javni WC ili deponija smeća.
Da vas podsjetimo da smo zajedničkom akcijom prije dva Ramazana preko Bošnjaci.net za porodicu Grbić iz Starog Majdana kod Sanskog Mosta (pročitajte ovdje) sakupili više od 5000 dollara. Pitamo se zašto ne bi i sada, posebno kada nam dolaze alarmnatne vijesti o teškom životu bošnjačkih povratnika u istočnu Hercegovinu, kao i stanju islamskih objekata.

Možete li prepoznati da li je ovo Čučkova džamija u Nevesinju?


Prošli Ramazan u Rudo je IZ iz Jesenica odvezla 6 tona hrane našim povratnicima, a prošlogodišnji odlazak na dženazu u Potočare nas je šokirao i od tada pokušavamo sa svojim prijateljima pomoći istočnoj Bosni i Hercegovini. U zadnja tri mjeseca platili smo putne troškove u visini 400 KM za prijevoz hrane povratnicima u Vlasenicu. U augustu je naime humanitarna organizacija SADAKE prikupila skoro 11 tona hrane za Bošnjake u Vlasenici. Uz to smo dodatno donirali 300 KM najpotrebnijim porodicama u tom kraju.
Pored toga se je doniralo 500 KM za pet džamija na okupiranim područjima: 2 džamije u Livnu (Balaguša i Čurčinica), 2 džamije u Srebrenici i džamiju u selu Đedovići, Medžlis IZ Rogatica. (za prve tri džamije po 100 KM, za druge 2 po 90 KM). Uplate se nalaze kod mene, a novac za spomenute džamije je došao od prodaje knjige »Ko nam je kriv?« Neke od ovih džamija će biti svečano otvorene već iduće godine ako Bog da.

U kontaktu smo sa muftijstvom u Mostaru i Tuzli, tako da ćemo inša-Allah nakon Ramazanskog bajrama sve donacije uplatiti na račun za džamije u Nevesinju, Gacku i Rudom, ili ću ih osobno koordinator akcije odnijeti u BiH.
Ukupnu svota će se podijeliti na jadnake iznose tako da će svaka džamija dobiti isti iznos, kao i jedan dio za najugroženije povratnike. Naše će donacije vjerovatne biti male, ali od srca.
Molimo Allaha (dž.š.) da nam to upiše u dobra djela i da zajedno sa lokalnim odborima u spomenutim krajevima džamije vratimo njihovim funkcijama, a ne da budu smetljišta i WC barbara...

Zato vas pozivamo da se podržite ovu akciju i da obavijestite vaše prijatelje jer će dobro doći svaki dollar, euro, tolar i marka. Upamite, muslimanima u tim krajevima je izuzetno teško, jer se malo ljudi vratilo na okupirana područja, a puno ih je pobijeno za vrijeme srpsko-crnogosrke agresije na BiH, zato je naša pomoć toliko više potrebna.
Novac možete poslati poštom ili preko Western Uniona.
Za sve informacije ili pitanja obratite se koordinatoru akcije:

Ahmed Pašić
Dobravska 11,
4270 Jesenice
E-mail: [email protected]
tel: 00386 41 840 796

Neposredno prije objave početka akcije dobili smo informaciju da su radovi na džamiji u Rudom već počeli (postavljaju krov).

NAPOMENA: Imena donatora bit će obljena u toku akcije a konačan spisak na kraju akcije.
Akcija za prikupljanje sredstava traje završno sa posljednjim danom Ramazanskog bajrama.
Za hairli početak akcije web magazin Bošnjaci.net donira 200.- američkih dollara.

Svima želimo hairli mubarek ramazanske dane, posebno bošnjačkim povratnicima, i da uskoro, ako Bog da, dočekamo svečano otvorenje spomenutih džamija.

Pokretači akcije:

Web magazin BOŠNJACI.net
Mešihat Islamske zajednice Bošnjaka Australije
Bošnjačko radio "Naša riječ" - Chicago

http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php ... olje=islam


User avatar
Ergot
Posts: 1020
Joined: 27/03/2004 23:00
Location: dislocation

Post by Ergot » 24/09/2006 22:19

masala dollara!

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka » 16/01/2007 00:03

Jos jednom okrenite temu na politiku, bice belaj nevidjenih razmjera i nece ostati IP na IP.
Na podforum Humanitarne akcije dodjite ako imate namjeru doprinjeti akciji, ili dati konstruktivnu kritiku istoj. Politicka prepucavanja ovdje nisu dobrodosla.

Post Reply