Džamija Ali-beg Budnje

Post Reply
Hodidid

#151 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by Hodidid »

hronicna_upala wrote:
Otvorena džamija koju je izgradio Alija Budnjo

http://www.indikator.ba/index.php/ekono ... c-kolonija
Nije je izgradio nego u najboljem slucaju je financirao njenu izgradnju.
Hodidid

#152 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by Hodidid »

hronicna_upala wrote:
rajvoSa0 wrote:
Jel znate sta doticni radi svojim radnicama, kako kod njega zensko zadrzava posao? I to svi znaju. I niko nista ne poduzima.[/color] Gledam ga skoro, voda neku djevojku, ako ima 20 godina ubite me..
jel ju natjerao? sumnjam..sad što on ima više para od drugih pa koristi pohlepu male dronfuljske sponzorušice, šta da mi radimo ? sjednemo i plačemo?
A sta ga ti inace toliko branis? Da ti nije stogod u rodu?
sarajlija80

#153 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by sarajlija80 »

ušće wrote:De malo ohani i pogledaj šta si napisao ,uostalom svoje "prljavštine" ponavljaš skoro svakodnevno ,a još nigdje nisam pročitao tvoj konkretan prijedlog za poboljšanje ,umjesto da sikćeš u pljuješ po svemu i svačemu zasuču rukave i pokaži kako se treba raditi ...
I da ti ponovim nije mi ni na kraj pameti braniti Budnju ...ali zar nije samo iskoristio zakonsku mogućnost i kupio iste hotele za certifikate .... možda si iti jedan od onih koji je kupio za iste stan ..šteta što nisi mogao fabriku , ja i mnogi kao ja sam samo mogao obrisati dupe sa njima jer mi babo nije bio "podoban" u bravarov vakat i nije mogao "dobiti " stan pa ne sikćemo na zvijezde kao vi što ste dobili više od Alije nego što vam je ćaća mogao okom sagledati ...
ko mu je omogucio da dodje do tolikih certifikata,odakle mu pare odmah posle rata pa kolko toliko da pokupuje famozne certifikate za koje je alija balija govorio ljudima da ce imati vrijednost posle rata ,a koje je upravo obezvrijedila njegova organizacija zvana SDA ,jer ljudi poslje rata nisu imali posla moralo se od necega zaraditi da se prezivi pa su posto zasto prodavani ,I tako da su tipovi kao bludnjo i slicna kompanija pokupovali ili uzeli dzaba sve sto je vrijedilo od prvrednih subjekata i jos mnogo cega.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#154 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by antimobbing »

Zaista je teško i žalosno saznanje sa kakvim likovima jedan čovjek dijeli sudbinu na ovako malom prostoru koji smatraju sasvim normalnim činjenicu da su psihopate, bez normalnih ljudskih osobina kao što je grižnja savjesti i suosjećanje prema drugima, se bogatile u vrijeme rata kada je naš Bošnjački narod bio protjerivan, mučen, sakaćen i ubijan u masovnim grobnicama.
Last edited by antimobbing on 24/09/2013 07:55, edited 2 times in total.
ušće

#155 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by ušće »

sarajlija80 wrote:
ušće wrote:De malo ohani i pogledaj šta si napisao ,uostalom svoje "prljavštine" ponavljaš skoro svakodnevno ,a još nigdje nisam pročitao tvoj konkretan prijedlog za poboljšanje ,umjesto da sikćeš u pljuješ po svemu i svačemu zasuču rukave i pokaži kako se treba raditi ...
I da ti ponovim nije mi ni na kraj pameti braniti Budnju ...ali zar nije samo iskoristio zakonsku mogućnost i kupio iste hotele za certifikate .... možda si iti jedan od onih koji je kupio za iste stan ..šteta što nisi mogao fabriku , ja i mnogi kao ja sam samo mogao obrisati dupe sa njima jer mi babo nije bio "podoban" u bravarov vakat i nije mogao "dobiti " stan pa ne sikćemo na zvijezde kao vi što ste dobili više od Alije nego što vam je ćaća mogao okom sagledati ...
ko mu je omogucio da dodje do tolikih certifikata,odakle mu pare odmah posle rata pa kolko toliko da pokupuje famozne certifikate za koje je alija balija govorio ljudima da ce imati vrijednost posle rata ,a koje je upravo obezvrijedila njegova organizacija zvana SDA ,jer ljudi poslje rata nisu imali posla moralo se od necega zaraditi da se prezivi pa su posto zasto prodavani ,I tako da su tipovi kao bludnjo i slicna kompanija pokupovali ili uzeli dzaba sve sto je vrijedilo od prvrednih subjekata i jos mnogo cega.
Aman šta nam napisa kad je ćaća za -5-6 Milja vrijednosti certifikate kupovao stančić tržišne vrijednosti 150-200 hiljdarki bio je bog mu dao Alija sad je Alija Balija -- Što i ti nisi išao kod vječite vatre i od sirotinje koja nije ni za hljeba kako treba imala kupovao certifikte ,a mogao si jelde ....Budnjo jeste kupio a što ne hebeš mater Slovencima i Škutorima sa njihovim Fondovima malo rastabiri gdje su najvećim djelovima završili Alijini bezvrijedni papiri ... Jok tebi merak hraknuti na baliju i Aliju a siguran sam i to 100% da si dobro hajrovo čak sam siguran da ti je I bravar poklonio nešto samo ti krivo što su se kola okrenula ...Od takvih mi se gadi i država i Alija samo zato što nije kao Tito prvo sve Vas pozatvarao i smakao pa neka ga bar sa razlogom zovu zločincem ..i da ne baljezgaš previše Meni je više Franjo Josip dao od bravara i od Alijice ali nemam adet srati pa lizati ....
sarajlija80

#156 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by sarajlija80 »

ušće wrote:Aman šta nam napisa kad je ćaća za -5-6 Milja vrijednosti certifikate kupovao stančić tržišne vrijednosti 150-200 hiljdarki bio je bog mu dao Alija sad je Alija Balija -- Što i ti nisi išao kod vječite vatre i od sirotinje koja nije ni za hljeba kako treba imala kupovao certifikte ,a mogao si jelde ....Budnjo jeste kupio a što ne hebeš mater Slovencima i Škutorima sa njihovim Fondovima malo rastabiri gdje su najvećim djelovima završili Alijini bezvrijedni papiri ... Jok tebi merak hraknuti na baliju i Aliju a siguran sam i to 100% da si dobro hajrovo čak sam siguran da ti je I bravar poklonio nešto samo ti krivo što su se kola okrenula ...Od takvih mi se gadi i država i Alija samo zato što nije kao Tito prvo sve Vas pozatvarao i smakao pa neka ga bar sa razlogom zovu zločincem ..i da ne baljezgaš previše Meni je više Franjo Josip dao od bravara i od Alijice ali nemam adet srati pa lizati ....
E moj drug ,moj caca je se caasno i posteno borio za ovu zemlju,i opet bi ,za uzvrat je dobio veliko nista ,ima ono sto je imao ,i prije rata ni manje ni vise ocuavo je cist i castan obraz za razliku od mnogih ,za uzvrat je dobio gazde i begove tipa Bludnje,zatim one koji su 92 guzove isparili a kleli su se u bih ,pokrali donacije ,nakon sto su dosli pokrali sta se dalo pokrasti u unutrasnjosti postavljeni na rukovodeca mjesta gdje ce sve kontrolisati ,nepismene ljude koji su do juce vrece nosili i vozali se konjskim kolima.

nisam isao jer mi caca nije svercoavao u ratu i hapao na raznorazne nacine kao mnogi ljudi koji su se infiltrirali u SDA da bi kada je rat stao imao 100000 ili 200000
cistog kesa da pokupujem certifikate koje je alijin sistem na samom pocetku stvorivsi takvo stanje ucionio bezvrjednim jer je predhodno pokrao sve sto se dalo pokrasti sto je stizalo od ratnih donacija ,ucjenjujuci sirotinjus ,da bi prezivjela jer je bilo sve u haosu poruseno nefunkcionalno ,morao se hljeb jesti .Sirotinja je bila u zabluzdi jer ju je uveo covjek koji ju je indoktrinirao ,posteni ljudi su prevareni oni se nisu borili za BIh oni se se borili 24% alijnog begluka njegove familije i njegovih ljudi .
MuaDib

#157 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by MuaDib »

Slika i prilika SDA vizije države :oops:
KemoM

#158 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by KemoM »

Pa neznam sto se cudite. Ovo je buducnost nase drzave sa SDA. Kakva Evropa i pm, njima je cilj ciganski sistem slican onim na bliskom istoku gdje koriste ime Boga da bi mogli raditi sta hoce.

Budnjo obogati se kradeci donacije i drzavnu imovinu, iskoristava nase sestre ali ipak je mnogima ovaj samoproglaseni beg dobar. Dzamija je dzamija da citiram jednog forumasa :-)

Te pare koje je mazno su bile namjerene za dzamiju i jedno 1000 kuca i istocnoj bosni, ali to SDA ne zanima.

Da smo normalna drzava Alija Budnjo bi zavrsio ko chauchesco. Ali jebes nas, nama je on dobar. Dobar je i nepismeni Esed Radeljas jer i on spominje ime Allaha. :oops:
KemoM

#159 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by KemoM »

antimobbing wrote:Zaista je teško i žalosno saznanje sa kakvim likovima jedan čovjek dijeli sudbinu na ovako malom prostoru koji smatraju sasvim normalnim činjenicu da su psihopate, bez normalnih ljudskih osobina kao što je grižnja savjesti i suosjećanje prema drugima, se bogatile u vrijeme rata kada je naš Bošnjački narod bio protjerivan, mučen, sakaćen i ubijan u masovnim grobnicama.
Nisu svi psihopate. Nevjerujem da su Budnjo i Radeljas psihopate, mislim da su to obicni primitivci.

Bakir je psihopata, tu se slazem.
KemoM

#160 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by KemoM »

semirizsvemira wrote:
Tomos wrote:Prijeratni električar u rudniku, majko božja, šta radi ova sda i ko je sve tajkun, prvo se ne zna ponašat nekulturan seljak, i on sad gazdurina onolike hotele kupit za 1 milion maraka u parama pa ima 350 duluma zemlje samo, i 10 hotela to nema nigdje, sad ih može prodati za 200 miliona sve to.
BUdala je ko je uopšte bio na ovom skupu, sa sda-ovcima i ko uopšte bude išao u privatnu prčiju samozvanog ali bega.

Oni se bave i javnim tribinama, i uče nekog kako da se izjasni jer su oni ovo zasrali sa bošnjaštvom i ostalim, kontali su da će i srbi i hrvati to biti ali su pojeli g..o-.
Eto Tito je bi gradjanin i imo tri fakulteta , bravarska a i jedan ovciji ,cuvo ovce kraj Sutle
Tito je bio politicar svjetske klase, bez obzira na njegovu ideologiju. Bio je vojnik u prvom svjetskom ratu i general u drugom. Sta je primitivac Budnjo radio? Mozes ti zamisliti Ali-Bega na sastancima sa Obamom, Merkelicom itd? Da Ali-Beg drzi govor pred skupstinom UN-a?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#161 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by antimobbing »

KemoM wrote:
antimobbing wrote:Zaista je teško i žalosno saznanje sa kakvim likovima jedan čovjek dijeli sudbinu na ovako malom prostoru koji smatraju sasvim normalnim činjenicu da su psihopate, bez normalnih ljudskih osobina kao što je grižnja savjesti i suosjećanje prema drugima, se bogatile u vrijeme rata kada je naš Bošnjački narod bio protjerivan, mučen, sakaćen i ubijan u masovnim grobnicama.
Nisu svi psihopate. Nevjerujem da su Budnjo i Radeljas psihopate, mislim da su to obicni primitivci.

Bakir je psihopata, tu se slazem.
U zadnjih nekoliko godina došlo je do izvanrednih saznanja na polju psihopatije, prije svega zahvaljujući dr. Robert Hare koji zbog svojih otkrića dobio orden časti od Kanadske vlade.

Naime, sve do njegovog otkrića bila je sasvim pogrešna slika o psihopatima, a upravo on je otkrio da ih je najlakše prepoznati po tri glavne karakterne osobine:
- patološkom laganju,
- potpunom nedostatku savjesti to jeste, grižnje savjesti,
- i totalnom nedostatku suosjećanja prema drugima što se zove empatija.

Dakle, shodno onome što je dr. Robert Hare napisao u knjigama ''Bez savjesti'' i ''Zmije u odjelima'' ne radi se o samo ljudima koje smo mi gledali u holivudskim filmovima već naizgled o sasvim ''normalnim osobama'' koje pate od potpunog nedostatka normalnih ljudskih osjećanja. Možda bi prikladnija riječ bila 'sociopat' to jeste, duševno zamrla sebična osoba koja ne voli nikoga osim sebe. Najbolje je da pročitaš ukratko na ovo linku: http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija šta je to ustvari vodeći svjetski psiholog dr. Robert Hare otkrio jer psiho-patološki ljudski faktor je uzrok kolateralnih šteta za državu BiH, jada, bijede i agonije u kojoj se nalazi naš nepismeni i primitivni narod koji to ne razumije.

http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija
Klasični psihopata odlikuje se - potpunim odsustvom savjesti - kao jedne važne osobine koju posjeduju normalni ljudi. On će se služiti svim sredstvima da ostvari svoje ciljeve. Radi se o ljudima koji su većinom - po samoj svojoj suštini – zli. Normalnim ljudima savjest na neki način služi kao kočnica, tako da će oni većinu svojih postupaka ‘vagati’, težeći tome da ne povrijede druge prilikom ostvarenja svojih ciljeva. Međutim, nemajući savjest u sklopu svog bića, psihopata se nalazi u jednoj situaciji u kojoj on ima veliku ‘prednost’ nad normalnim čovjekom. Njega ništa ne može da koči, osim možda onih pravila uspostavljenih u okviru pravnog sistema društva.

Najčešći opisi psihopata su: „Oni mogu biti simpatični, šarmantni, inteligentni, oprezni, impresivni,“ „mogu da ostavljaju utisak nekoga u koga se čovjek može pouzdati“, i „imaju mnogo uspjeha u zavođenju žena“: Međutim, „oni su neodgovorni,“ „rušilački nastrojeni“ i slično.

Veliku konfuziju pravi to što psihopate imaju dosta osobina koje mnogi normalni ljudi smatraju poželjnim ili zavidnim. Na primjer, oni često ostavljaju utisak jednog nevjerovatno čvrstog samopouzdanja. U mnogim slučajevima ispoljavaju jednu „natprirodnu magnetičnu privlačnost za pripadnike suprotnog pola“.

Psihopate boluju od jedne stvarne mentalne bolesti koju on označava kao – potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja. Ukoliko psihopata uopšte nešto osjeća, onda su to emocije najpliće vrste. On čini bizarne i samo-destruktivne stvari zato što je potpuno imun na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili griže savjesti. Ono što bi drugi u tom smislu smatrali katastrofom, za njega predstavlja samo jednu malu nezgodu ili „čistu sitnicu“.

Psihopatija je sasvim uobičajena u ljudskom društvu. Postoji mnogo slučajeva psihopata koji normalno rade kao biznismeni, doktori, pa čak i – psihijatri. Oni izgledaju u svakom pogledu kao normalni ljudi. Nedostatak savesti ih čini veoma efikasnim „mašinama“. Oni mogu biti briljantni, mogu da pišu naučne radove, mogu da imitiraju riječi pune emocija (veoma su uspješni glumci), međutim, vremenom postaje sve jasnije i jasnije da te njihove riječi nisu u skladu s njihovim ponašanjem. Oni su tip čovjeka koji će u jednom momentu tvrditi kako je strahovito pogođen bolom usljed smrti nekog bliskog prijatelja ili člana porodice, a u sljedećem momentu će otići na neku žurku ili u disko klub - „da bi to zaboravio“.

S obzirom da su veoma efikasni, u stanju su da obavljaju veoma kompleksne radnje koje su zamišljene tako da izazovu druge da im ovi daju svoju podršku za ono što oni žele. Na taj način mnoge psihopate su u stanju da dostignu visoke pozicije u društvu. Tek nakon dužeg vremena njihove kolege i saradnici postaju svjesni činjenice da je njihov uspjeh i napredak zasnovan na gaženju drugih ili kršenju njihovih prava.
Last edited by antimobbing on 24/09/2013 08:43, edited 1 time in total.
Paranoid

#162 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Paranoid »

KemoM wrote:Pa neznam sto se cudite. Ovo je buducnost nase drzave sa SDA. Kakva Evropa i pm, njima je cilj ciganski sistem slican onim na bliskom istoku gdje koriste ime Boga da bi mogli raditi sta hoce.

Budnjo obogati se kradeci donacije i drzavnu imovinu, iskoristava nase sestre ali ipak je mnogima ovaj samoproglaseni beg dobar. Dzamija je dzamija da citiram jednog forumasa :-)

Te pare koje je mazno su bile namjerene za dzamiju i jedno 1000 kuca i istocnoj bosni, ali to SDA ne zanima.

Da smo normalna drzava Alija Budnjo bi zavrsio ko chauchesco. Ali jebes nas, nama je on dobar. Dobar je i nepismeni Esed Radeljas jer i on spominje ime Allaha. :oops:
Ti stvarno vjeruješ da ono što vidiš po Ilidži Budnjino?
anonimus0007

#163 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by anonimus0007 »

Paranoid wrote:
KemoM wrote:Pa neznam sto se cudite. Ovo je buducnost nase drzave sa SDA. Kakva Evropa i pm, njima je cilj ciganski sistem slican onim na bliskom istoku gdje koriste ime Boga da bi mogli raditi sta hoce.

vjerovao ili ne, on vozi poršea, žena mu mensečini bmw, ćerka bmw, onaj njegov slunto koji je jedva osnovnu završio audija. i to se mijenja svakih par godina. pa ti sad vidi
ultima_palabra

#164 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by ultima_palabra »

Paranoid wrote:
To je strankino... odnosno Budnjino je dok je dobar za stranku.
Paranoid

#165 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Paranoid »

anonimus0007 wrote:
Paranoid wrote:

vjerovao ili ne, on vozi poršea, žena mu mensečini bmw, ćerka bmw, onaj njegov slunto koji je jedva osnovnu završio audija. i to se mijenja svakih par godina. pa ti sad vidi
Kada bi imao priliku da vidiš vlasničke knjižice tih vozila znao bi o čemu govorim.. kao i nepokretna imovina..Ko ima uvid u bankovno poslovanje zna da se sva ta imovina vec sutra može naci u bubnju..

Nije samo o Budnji riječ, nego o većini begova i aga čiju djecu vidiš u autima koje pominješ..
Paranoid

#166 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Paranoid »

ultima_palabra wrote:
Paranoid wrote:
To je strankino... odnosno Budnjino je dok je dobar za stranku.
SDA bi mogla biti vlasnik, kao i ti...ako bi pokrio zaduženja kod inostranih i domaćih banaka..
ultima_palabra

#167 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by ultima_palabra »

A tom logikom niko ništa nema osim banaka... neće ni banka kokuzu dati kredite.
starii

#168 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by starii »

jel se ovaj bajram namaz klanja u dzamiji ali-beg budnje :)
Obuca9

#169 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Obuca9 »

ušće wrote:Aman šta nam napisa kad je ćaća za -5-6 Milja vrijednosti certifikate kupovao stančić tržišne vrijednosti 150-200 hiljdarki bio je bog mu dao Alija sad je Alija Balija -- Što i ti nisi išao kod vječite vatre i od sirotinje koja nije ni za hljeba kako treba imala kupovao certifikte ,a mogao si jelde ....Budnjo jeste kupio a što ne hebeš mater Slovencima i Škutorima sa njihovim Fondovima malo rastabiri gdje su najvećim djelovima završili Alijini bezvrijedni papiri ... Jok tebi merak hraknuti na baliju i Aliju a siguran sam i to 100% da si dobro hajrovo čak sam siguran da ti je I bravar poklonio nešto samo ti krivo što su se kola okrenula ...Od takvih mi se gadi i država i Alija samo zato što nije kao Tito prvo sve Vas pozatvarao i smakao pa neka ga bar sa razlogom zovu zločincem ..i da ne baljezgaš previše Meni je više Franjo Josip dao od bravara i od Alijice ali nemam adet srati pa lizati ....
Znači samo zato što se zove Alija ima pravo i da krade i da vara i da radi šta hoće. Bitno je da nije Josip, da nije Slovenac ili škutor, samo nek' je naš i nek' se izjasni na popisu kao Bošnjak broto i da mu je vjera islam.
Paranoid

#170 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Paranoid »

ultima_palabra wrote:A tom logikom niko ništa nema osim banaka... neće ni banka kokuzu dati kredite.
Imaju...kolateral, koji je na granici i koji im garantuje rad i opstanak. Drugi način kojim se koriste je zaduženje kod drugih banaka preko "B" firmi.
dustaban

#171 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by dustaban »

Vec vidim... odsad ce se petak zvati - budnji dan!
:mrgreen:
Shahab

#172 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Shahab »

Nedavno je u Sarajevu održano evropsko prvenstvo za juniore u džudou. Bili smo počašćeni privilegijom da gledamo mnoge kvalitetne borbe mladih boraca iz čitave Evrope. Bio je rekordan broj boraca i zaista je bio lijep ugođaj gledati mlade sportaše u živoj konfrontaciji. Borilačke vještine pogotovo džudo kod mladog čovjeka stvaraju karakter i fokusiranost. U eksploziji snage i vještine, dolazi do izražaja dragocjena i plemenita težnja za istinom koja vuče prema naprijed i prema boljem. Zar nije bilo lijepo biti dijelom dešavanja u kojem participiraju borci iz Njemačke, Austrije, Holandije, Turske, Italije, Rusije, gruzije, Francuske... nego biti zarobljen u živom blatu lokalizma i lokalnih primitivnih standarda i normi koji caruju u sarajevsko-zeničkoj kotlini, odnosno u SDA fildžanu. To je suština naše alternative...potpuna i iskrena integracija u evropsku zajednicu naroda. Trebamo sa gađenjem iza sebe ostaviti orijentalni ciganluk koji promoviše SDA, potpunu degradaciju i dekadenciju, u kojoj bahata koruptokracija gladnom i zatucanom narodu otvara džamije, parama od korupcije i kriminala. Koju perverznost i licemjerje simboliše pojava Ali bega Budnje, to je ujedno i najbolja poruka ovome narodu ko mu je kidnapovao prošlost ali i budućnost.
Arc_Angel

#173 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Arc_Angel »

Shahab wrote:

Nedavno je u Sarajevu održano evropsko prvenstvo za juniore u džudou. Bili smo počašćeni privilegijom da gledamo mnoge kvalitetne borbe mladih boraca iz čitave Evrope. Bio je rekordan broj boraca i zaista je bio lijep ugođaj gledati mlade sportaše u živoj konfrontaciji. Borilačke vještine pogotovo džudo kod mladog čovjeka stvaraju karakter i fokusiranost. U eksploziji snage i vještine, dolazi do izražaja dragocjena i plemenita težnja za istinom koja vuče prema naprijed i prema boljem. Zar nije bilo lijepo biti dijelom dešavanja u kojem participiraju borci iz Njemačke, Austrije, Holandije, Turske, Italije, Rusije, gruzije, Francuske... nego biti zarobljen u živom blatu lokalizma i lokalnih primitivnih standarda i normi koji caruju u sarajevsko-zeničkoj kotlini, odnosno u SDA fildžanu. To je suština naše alternative...potpuna i iskrena integracija u evropsku zajednicu naroda. Trebamo sa gađenjem iza sebe ostaviti orijentalni ciganluk koji promoviše SDA, potpunu degradaciju i dekadenciju, u kojoj bahata koruptokracija gladnom i zatucanom narodu otvara džamije, parama od korupcije i kriminala. Koju perverznost i licemjerje simboliše pojava Ali bega Budnje, to je ujedno i najbolja poruka ovome narodu ko mu je kidnapovao prošlost ali i budućnost.
Ma dzabe im pisete.

ima nas nekoliko koji vidimo tu sliku onakvom kakva ona zaista jeste, ima nas nekoliko koji nikada nebismo kompromitirali.

Ali mi smo u ovoj drzavi manjina, i to je jednostavno tako. mi smo slobodarski umovi u podanickom narodu, a demokratija je vladavina vecine cak i onda kad je naopako.
area51

#174 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by area51 »

Jel se vodi na njemu(Budnju) ili na IVZ BiH ?
KemoM

#175 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by KemoM »

Paranoid wrote:
SDA bi mogla biti vlasnik, kao i ti...ako bi pokrio zaduženja kod inostranih i domaćih banaka..
Pa sto ostali nemaju hotele i auta vrijedna stotina hiljada maraka? Sto su banke izabrale polunepismenog Budnju da mu daju kredit da moze iskoristavati curice?

Jesil ti jedan od onih sto ga brani sto je musliman? Kao ono nema veze sto pokrao donacije bitno je da je izgradio dzamiju i da 1-2 godisnje ode na bajram namaz? Da spomene ime Alaha i halal zivot?

Buducnost :arrow: ciganski sistem iz arapskih zemalja. 2% populacije ce bit begovi koji ce se vozati bembarama po gradu dok ostali mole za 20KM da djeci kupe knjige za skolu. Primitivci poput samoproglasenog Bega Alije Budnje i samoproglasenog bozijeg poslanika Eseda Radeljasa ce bit bogovi koji se nesmiju kritikovati. Danas sutra ce neko digniti glas protiv ovih primitivaca sto iskoristavaju nase sestre pa ce ga nas nepismeni narod napasti; Ono: "Ko i sta si ti da pricas o Budnji" "On je nam izgradio dzamiju cafire jedan" itd.
Post Reply