Džamija Ali-beg Budnje

Post Reply
fidoremilienko

#101 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by fidoremilienko »

Krah :skoljka:

Ilidža, Budnjo, Memić :cry:
exliberal-ex

#102 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by exliberal-ex »

Ovaj majmun je meni dosao odmah poslije rata u firmu i kad me vidio pitao kolege a sto niste ovog cafira zaklali ili makar otjerali, nema on sta da trazi ovdje...ja mu fino odgovorio ajde izadji pred zgradu pa mi to reci mater ti......seljacku...poceo se nesto ko kurcit dok nisam posao prema njemu onda se ispario....picka najobicnija :evil:
guruman

#103 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by guruman »

Banksy wrote:Brifer-beg ... Slika vremena.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Nisam odmah skonto da se radi o visokosofisticiranoj tehnologiji!!!!!! :zzzz: :zzzz: :zzzz:
fidoremilienko

#104 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by fidoremilienko »

bLudnjo :lol:
sarajlija80

#105 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by sarajlija80 »

kritichar wrote:
sarajlija80 wrote: Rijesio si žariste koje je uzrok zaraze ,a onda inficirane rijesavati jedan po jedan,po kracim postupcima.
:lol: ma daj molim te, kako samo generalizuješ, a to što si se okomio samo na jednu grupu ljudi, znači da si iz slične suprostavljene grupacije
Okomio sam se jer su ti ljudi iz te zlocinackke organizaije zvane SDA rak rana ovog drusta koje su uzrokoval mnoge probleme ovog drustav sto je podsticajno uticalo i na ostale stranke da krennu istimputem ,sto je totalno dovelo do moralnog ,karakternog i svakog dr.poremecaja.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#106 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by plain vanilla »

džamija, a ne đžamija :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#107 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”

Manix, hronicna_upala

i gratis, elegantniji naziv teme :izet:
JThomas

#108 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by JThomas »

ih, pa kad bude i harem ali-beg budnjine džamije, mjesto za ukop najzaslužnijih tranzicijskih i privatizacijskih mumina i vakifa... 8-)
ultima_palabra

#109 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:ih, pa kad bude i harem ali-beg budnjine džamije, mjesto za ukop najzaslužnijih tranzicijskih i privatizacijskih mumina i vakifa... 8-)
Bacio je Fahri rukavicu u lice... sad novinari havaza moraju smisliti nešto grandioznije :mrgreen:
fidoremilienko

#110 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by fidoremilienko »

Navodno i vlasnik Holivuda Saljo Mrkulić planira izgradnju džamije :-) Lužani?
O'zone
Globalni moderator

#111 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by O'zone »

fidoremilienko wrote:Navodno i vlasnik Holivuda Saljo Mrkulić planira izgradnju džamije :-) Lužani?
Mogao je je vala sagraditi uz hotel samo mu još taj sadržaj nedostaje u ponudi
Shahab

#112 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Shahab »

Obični građani koji su žrtve ovog koruptivnog sistema SDA-SDP treba da svoj izlazak na izbore shvate kao investiciju u budućnost svoje porodice. Budnjo nije nikakav izuzetak od modela stereotipnog SDA moćnika, pa treba da se zapitamo kakav je interes SDA koruptokracije da mijenja postojeće stanje. Građani trebaju reforme (promjenu trenutnog stanja), politička mafija (SDA-SDP) ne želi reforme. Zašto bi Ali beg Budnjo bio za reforme sistema u kojem je on od električara bez kapitala, postao Ali beg Budnjo kojega reis Kavazović naziva uvaženim vakifom. Situacija je decidna i jasna. na muci građana formirana je politička klasa koja živi od korupcije i generira ekonomsko propadanje 90% građana. Ugledajmo se na Nijemce, neka svako pogleda u svoj novčanik, neka procjeni svoju platežnu moć i na toj osnovi donese odluku kome će ukazati mandat da upravlja ovim društvom.
sarajlija80

#113 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by sarajlija80 »

Shahab wrote:Obični građani koji su žrtve ovog koruptivnog sistema SDA-SDP treba da svoj izlazak na izbore shvate kao investiciju u budućnost svoje porodice. Budnjo nije nikakav izuzetak od modela stereotipnog SDA moćnika, pa treba da se zapitamo kakav je interes SDA koruptokracije da mijenja postojeće stanje. Građani trebaju reforme (promjenu trenutnog stanja), politička mafija (SDA-SDP) ne želi reforme. Zašto bi Ali beg Budnjo bio za reforme sistema u kojem je on od električara bez kapitala, postao Ali beg Budnjo kojega reis Kavazović naziva uvaženim vakifom. Situacija je decidna i jasna. na muci građana formirana je politička klasa koja živi od korupcije i generira ekonomsko propadanje 90% građana. Ugledajmo se na Nijemce, neka svako pogleda u svoj novčanik, neka procjeni svoju platežnu moć i na toj osnovi donese odluku kome će ukazati mandat da upravlja ovim društvom.

:thumbup:

Po meni ne treba glasati ni za jednu stranku u bih jer sam izgubio povjerenje u sve ,vec dovesti strance ,experte raznih bransi ,vrhunske politologe,pravnike ,ekonomiste,inzinjere iz inostranstva dati njima da vode zemlju i adekvatno ih platiti ,bez ikakve pristranosti .
karanana

#114 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by karanana »

bali-beg
kako to

#115 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by kako to »

Shahab wrote:Obični građani koji su žrtve ovog koruptivnog sistema SDA-SDP treba da svoj izlazak na izbore shvate kao investiciju u budućnost svoje porodice. Budnjo nije nikakav izuzetak od modela stereotipnog SDA moćnika, pa treba da se zapitamo kakav je interes SDA koruptokracije da mijenja postojeće stanje. Građani trebaju reforme (promjenu trenutnog stanja), politička mafija (SDA-SDP) ne želi reforme. Zašto bi Ali beg Budnjo bio za reforme sistema u kojem je on od električara bez kapitala, postao Ali beg Budnjo kojega reis Kavazović naziva uvaženim vakifom. Situacija je decidna i jasna. na muci građana formirana je politička klasa koja živi od korupcije i generira ekonomsko propadanje 90% građana. Ugledajmo se na Nijemce, neka svako pogleda u svoj novčanik, neka procjeni svoju platežnu moć i na toj osnovi donese odluku kome će ukazati mandat da upravlja ovim društvom.
Da TV ekipa proseta mahalama i pita gradjane sta misle o ovoj Dzamiji i Budnji, 90% komentara bi bilo: -Allah ga nagradio, i njega i njegovu porodicu, da je ziv i zdrav 100 godina.

Mi ne zelimo da zivimo ko gradjani nego ko stoka.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#116 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by antimobbing »

kako to wrote:
Da TV ekipa proseta mahalama i pita gradjane sta misle o ovoj Dzamiji i Budnji, 90% komentara bi bilo: -Allah ga nagradio, i njega i njegovu porodicu, da je ziv i zdrav 100 godina.

Mi ne zelimo da zivimo ko gradjani nego ko stoka.
Narod je totalno neobrazovan, a iz toga proizlazi i ovolika primitivnost ''šuti i trpi''. Neki dan na šalteru momak koji je ''magistar nauka'', ne zna kako da ispuni uplatnicu mada mu sve lijepo piše. To najbolje govori koliki je stepen devalvacije obrazovanja i općih vrijednosti. Onaj ko razmišlja svojom glavom pući će kad-tad samo je pitanje vremena. Sreća pa 90% populacije živi životima potpunih hajvana ''u'se, na'se, pod'se'' ili ''pos'o, kuća, kuća, pos'o, a đe da znam, kad ništa ne znam''. Ekrem je slika i prilika 90% naše populacije.

Image
Shahab

#117 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Shahab »

sarajlija80 wrote:

Po meni ne treba glasati ni za jednu stranku u bih jer sam izgubio povjerenje u sve ,vec dovesti strance ,experte raznih bransi ,vrhunske politologe,pravnike ,ekonomiste,inzinjere iz inostranstva dati njima da vode zemlju i adekvatno ih platiti ,bez ikakve pristranosti .
Slažem se. Očigledno da ne postoji bilo kakva alternativa postojećoj oligarhiji. To smo vidjeli na primjeru SDU i njihovom kandidiranju notornog korupcionaša Zlatka Petrovića za ministra, koje je građanima KS poskupio vodu za enormni postotak. To je lažna opozicija koja galami i viče o poštenju, samo zbog nezadovoljstva što oni ne mogu da kradu. Čim im se ukaže prilika postaju ako ne i gori od SDA. Mi smo kao narod imali tragičnu historiju a najgori događaj je bio sarajevski atentat koji je prekinuo modernizaciju (germanizaciju) BiH. da je terorista Princip promašio nadvojvodu, danas bi Budnjo bio električar na baušteli. Prokleti Balkan donosi samo nesreću i propast. Moramo se kao narod okrenuti prema zapadu, prema Austriji i Njemačkoj. Koruptokraciji ne odgovara red i uređeno društvo koje sa sobom donose reforme putem implementacije evropskih normi i standarda. Mi želimo Austriju u BiH, a ne Bliski istok i raznorazne begove i age kao iz turskih serija. Ja sam optimista jer zapadu nikako ne odgovara potpuni kolaps institucija u BiH. Ipak imamo sreće jer smo geografski blizu EU, blizu Beča, Zagreba, Ljubljane, Rima... Ako se nastavi sadašnji trendovi koji vode u potpuni institucionalni kolaps onda će faktura za njihove interese biti ogromna. Njemačka i Austrija neće mirno gledati ovo propadanje, isključivo jer će u slučaju potpunog kolapsa opet oni molrati čak i vojno intervenisati. Ova generacija političara, predviđena Tihićem, Izetbegovićem i Lagumdžijom, mora ponižena i popljuvana otići na smetljište historije. Drugog puta jednostavno nema.
Last edited by Shahab on 23/09/2013 15:54, edited 1 time in total.
sarajlija80

#118 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by sarajlija80 »

antimobbing wrote:Narod je totalno neobrazovan, a iz toga proizlazi i ovolika primitivnost ''šuti i trpi''. Neki dan na šalteru momak koji je ''magistar nauka'', ne zna kako da ispuni uplatnicu mada mu sve lijepo piše. To najbolje govori koliki je stepen devalvacije obrazovanja i općih vrijednosti. Onaj ko razmišlja svojom glavom pući će kad-tad samo je pitanje vremena. Sreća pa 90% populacije živi životima potpunih hajvana ''u'se, na'se, pod'se'' ili ''pos'o, kuća, kuća, pos'o, a đe da znam, kad ništa ne znam''. Ekrem je slika i prilika 90% naše populacije.

Da ali i od tih 90% je dobar dio njih direktno ili indirejtno povezan sa SDA na raznorazne nacine,Alija je postigao sta je htio ,Doveo je ruralnu populaciju ,koja je u ogromnom borju nepisemna,ispro joj mozak ,dobrim djelom njih je dao neke stvari snadbio ih ,a za uzvrat dobio glasacku masineriju.
sarajlija80

#119 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by sarajlija80 »

Shahab wrote:Slažem se. Očigledno da ne postoji bilo kakva alternativa postojećoj oligarhiji. To smo vidjeli na primjeru SDU i njihovom kandidiranju notornog korupcionaša Zlatka Petrovića za ministra, koje je građanima KS poskupio vodu za enormni postotak. To je lažna opozicija koja galami i viče o poštenju, samo zbog nezadovoljstva što oni ne mogu da kradu. Čim im se ukaže prilika postaju ako ne i gori od SDA. Mi smo kao narod imali tragičnu historiju a najgori događaj je bio sarajevski atentat koji je prekinuo modernizaciju (germanizaciju) BiH. da je terorista Princip promašio nadvojvodu, danas bi Budnjo bio električar na baušteli. Prokleti Balkan donosi samo nesreću i propast. Moramo se kao narod okrenuti prema zapadu, prema Austriji i Njemačkoj. Koruptokraciji ne odgovara red i uređeno društvo koje sa sobom donose reforme putem implementacije evropskih normi i standarda. Mi želimo Austriju u BiH, a ne Bliski istok i raznorazne begove i age kao iz turskih serija. Ja sam optimista jer zapadu nikako ne odgovara potpuni kolaps institucija u BiH. Ipak imamo sreće jer smo geografski blizu EU, blizu Beča, Zagreba, Ljubljane, Rima... Ako se nastavi sadašnji trendovi koji vode u potpuni institucionalni kolaps onda će faktura za njihove interese biti ogromna. Njemačka i Austrija neće mirno gledati ovo propadanje, isključivo jer će u slučaju potpunog kolapsa opet oni molrati čak i vojno intervenisati. Ova generacija političara, predviđena Tihićem, Izetbegovićem i Lagumdžijom, mora ponižena i popljuvana otići na smetljište historije. Drugog puta jednostavno nema.

muzicar_iz_parka

#120 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by muzicar_iz_parka »

Šta bi vi htjeli, da pravi crkvu ili neki drugi vjerski objekat?
:lol:
TRENT

#121 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by TRENT »

Shahab wrote:
sarajlija80 wrote:

Slažem se. Očigledno da ne postoji bilo kakva alternativa postojećoj oligarhiji. To smo vidjeli na primjeru SDU i njihovom kandidiranju notornog korupcionaša Zlatka Petrovića za ministra, koje je građanima KS poskupio vodu za enormni postotak. To je lažna opozicija koja galami i viče o poštenju, samo zbog nezadovoljstva što oni ne mogu da kradu. Čim im se ukaže prilika postaju ako ne i gori od SDA. Mi smo kao narod imali tragičnu historiju a najgori događaj je bio sarajevski atentat koji je prekinuo modernizaciju (germanizaciju) BiH. da je terorista Princip promašio nadvojvodu, danas bi Budnjo bio električar na baušteli. Prokleti Balkan donosi samo nesreću i propast. Moramo se kao narod okrenuti prema zapadu, prema Austriji i Njemačkoj. Koruptokraciji ne odgovara red i uređeno društvo koje sa sobom donose reforme putem implementacije evropskih normi i standarda. Mi želimo Austriju u BiH, a ne Bliski istok i raznorazne begove i age kao iz turskih serija. Ja sam optimista jer zapadu nikako ne odgovara potpuni kolaps institucija u BiH. Ipak imamo sreće jer smo geografski blizu EU, blizu Beča, Zagreba, Ljubljane, Rima... Ako se nastavi sadašnji trendovi koji vode u potpuni institucionalni kolaps onda će faktura za njihove interese biti ogromna. Njemačka i Austrija neće mirno gledati ovo propadanje, isključivo jer će u slučaju potpunog kolapsa opet oni molrati čak i vojno intervenisati. Ova generacija političara, predviđena Tihićem, Izetbegovićem i Lagumdžijom, mora ponižena i popljuvana otići na smetljište historije. Drugog puta jednostavno nema.

To je sve lijepo sto si ti napisao ali kolike su sanse da ce ti jedna Njemacka doci i osloboditi nas ? Boli njih za nas.Merkelova da ce doci i rijesiti nas problem sa papcima.

Post ratno vrijeme uvijek iznjedri raznorazne stakore i miseve.Isto kao sto si mogao vidjeti u seriji Tale kad njegov brat mu govori :"Ovo je nase vrijeme stiglo.Vlast,moc,PARE ,PAREEEE!".

Doslo je vrijeme onih koje su pravile gladne kite.
TRENT

#122 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by TRENT »

muzicar_iz_parka wrote:Šta bi vi htjeli, da pravi crkvu ili neki drugi vjerski objekat?
Evo ga jos jedan Budnjin pristasa koji se zadovoljava najnizim porivima sto moze da ima jedan homo sapiens.Dzamije hljeba i igara.+Redovno alkoholno oduzimanje za bajrame uz neizostavni soundtrack koji cine srpske cajke a pri tom se izjasnjavati da ti je vjera islam jezik bosanski nacionalnost bosnjak.
muzicar_iz_parka

#123 Re: Džamija Ali-beg Budnje

TRENT wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Šta bi vi htjeli, da pravi crkvu ili neki drugi vjerski objekat?
Evo ga jos jedan Budnjin pristasa koji se zadovoljava najnizim porivima sto moze da ima jedan homo sapiens.Dzamije hljeba i igara.+Redovno alkoholno oduzimanje za bajrame uz neizostavni soundtrack koji cine srpske cajke a pri tom se izjasnjavati da ti je vjera islam jezik bosanski nacionalnost bosnjak.
muzicar_iz_parka

#124 Re: Džamija Ali-beg Budnje

TRENT wrote: To je sve lijepo sto si ti napisao ali kolike su sanse da ce ti jedna Njemacka doci i osloboditi nas ? Boli njih za nas.Merkelova da ce doci i rijesiti nas problem sa papcima.

Post ratno vrijeme uvijek iznjedri raznorazne stakore i miseve.Isto kao sto si mogao vidjeti u seriji Tale kad njegov brat mu govori :"Ovo je nase vrijeme stiglo.Vlast,moc,PARE ,PAREEEE!".

Ne zna se ko je smješniji od vas dvojice, on koji priziva ono šta je bilo prije 100 godina ili ti koji ga uzimaš za ozbiljno prilikom toga.
Današnju elitu čini isti šljam kao i zadnjih desetljeća, djelimična razlika u ponšanju i kulturi, ali u suštini sve manje više isto kao i prije 1992 koja se uzima kao početak novog računjanja vremena kod nas.
I prije su napredovali partijski podobni, ganjala sitna bagra i kriminalčići, dok su veliki lopovi milione sklanjali na sigurno, da nismo propali iz zbog političkih razloga, najkasnije do sredine 90ih bi propali ekonomski, nekontrolisana krađa velikih razmjera je bila na svim nivoima 80ih svakodnevnica, to bi uništilo i Ameriku a kamoli nesrećnu u narodu nikad prežaljenu SFRJ.
TRENT

#125 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by TRENT »

muzicar_iz_parka wrote:
TRENT wrote: To je sve lijepo sto si ti napisao ali kolike su sanse da ce ti jedna Njemacka doci i osloboditi nas ? Boli njih za nas.Merkelova da ce doci i rijesiti nas problem sa papcima.

Ne zna se ko je smješniji od vas dvojice, on koji priziva ono šta je bilo prije 100 godina ili ti koji ga uzimaš za ozbiljno prilikom toga.
Današnju elitu čini isti šljam kao i zadnjih desetljeća, djelimična razlika u ponšanju i kulturi, ali u suštini sve manje više isto kao i prije 1992 koja se uzima kao početak novog računjanja vremena kod nas.
I prije su napredovali partijski podobni, ganjala sitna bagra i kriminalčići, dok su veliki lopovi milione sklanjali na sigurno, da nismo propali iz zbog političkih razloga, najkasnije do sredine 90ih bi propali ekonomski, nekontrolisana krađa velikih razmjera je bila na svim nivoima 80ih svakodnevnica, to bi uništilo i Ameriku a kamoli nesrećnu u narodu nikad prežaljenu SFRJ.
Samo sto je razlika sa proslim vremenom u tome da :

-Eso Radeljas bi i dalje coban
-Šaja bi i dalje bio obicni piljarcic
-Budnjo bi bio elektricar
-Slavuj bi i dalje bio portir

itd.

A te stvari nabrojane ,nisu sitnice.Da do jucerasnji jajari postaju tajkuni.
Post Reply