Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje???
Moderator: Chloe
- dječak sa šibicama
#26 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Normalno da je iluzija, cuj dodao mu onaj iza ledja flasu sa identicnim telefonom unutra
a kako je on stavio telefon u flasu??? nije flasa od plastelina.
- dječak sa šibicama
#27 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Lindsay sigurno nema potrebu ili razlog da ucestuje u nekoj prevari.
Danas sutra se otkrije, i puce bruka.
- irac300
#28 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Pa normalno da je prevera ili iluzija kako hoćeš. Stvar je samo u tome da čovjek pravi odlične iluzije, pogotovu s levitacijom.
- HardCore
#29 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Jahh svakakve gluposti, ovaj sto izvodi ove karafeke su cisto sranje i namjestajke, te ljude sto se tu nalaze su 100% placeni il su retardirani, haj nek ti neko smanji telefon pred nosom pa ce te da vidite dal to funkcionise a ne iz rukava izvadi manje sranje i onda malo montaze i to je to 
-
Chuckie
#30 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Lik barata sa dzinima, nema drugacijeg logicnog objasnjenja. 
Jebote pun thread nekakvih videa nazovi provaljenih trikova, a ne vidim ni jedan na kome je objasnjen neki njegov trik.
Neka mi ovi iznad objasne kako izvodi ono kad pojede lancic, zagrne majicu, i tegli lancic iz zeluca kroz kozu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jebote pun thread nekakvih videa nazovi provaljenih trikova, a ne vidim ni jedan na kome je objasnjen neki njegov trik.
Neka mi ovi iznad objasne kako izvodi ono kad pojede lancic, zagrne majicu, i tegli lancic iz zeluca kroz kozu?
Last edited by Chuckie on 11/11/2012 12:15, edited 1 time in total.
- raoul duke
#31 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Inace, kad sam bio klinac volio sam pratit ovakve iluzioniste, tipa Copperfielda u njegovo doba..HardCore wrote:Jahh svakakve gluposti, ovaj sto izvodi ove karafeke su cisto sranje i namjestajke, te ljude sto se tu nalaze su 100% placeni il su retardirani, haj nek ti neko smanji telefon pred nosom pa ce te da vidite dal to funkcionise a ne iz rukava izvadi manje sranje i onda malo montaze i to je to
Recimo Copperfield je uvijek skoro radio na stage-u, ili na nekim lokacijama potpuno pripremljenim.
Criss Angel takodjer, svaka njegova lokacija je potpuno pripremljena kao i ekipa glumaca na njegovom setu
David Blaine, takodjer..
Al ovaj Dynamo nema objasnjenje.. Probaj skinuti dvije njegove sezone. Sve sto je uradio je random lokacija, random ljudi za koje je nemoguce reci da su glumci, jer bi dosad vec bili u holivudu ako toliko dobro glume
Skini dvije sezone Dynamo Magician Impossible, iznervirat ce te koliko je nemoguce objasniti princip na kojem radi
Evo pogledaj ovo
Interesantno je i to sto on ne koristi pojam '' iluzije'' vec ''magije''
S obzirom da sam kjafir ovaj lik je nocna mora za moju logiku i razmisljanje
- HardCore
#32 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Infidelity wrote:Inace, kad sam bio klinac volio sam pratit ovakve iluzioniste, tipa Copperfielda u njegovo doba..HardCore wrote:Jahh svakakve gluposti, ovaj sto izvodi ove karafeke su cisto sranje i namjestajke, te ljude sto se tu nalaze su 100% placeni il su retardirani, haj nek ti neko smanji telefon pred nosom pa ce te da vidite dal to funkcionise a ne iz rukava izvadi manje sranje i onda malo montaze i to je to
Recimo Copperfield je uvijek skoro radio na stage-u, ili na nekim lokacijama potpuno pripremljenim.
Criss Angel takodjer, svaka njegova lokacija je potpuno pripremljena kao i ekipa glumaca na njegovom setu
David Blaine, takodjer..
Al ovaj Dynamo nema objasnjenje.. Probaj skinuti dvije njegove sezone. Sve sto je uradio je random lokacija, random ljudi za koje je nemoguce reci da su glumci, jer bi dosad vec bili u holivudu ako toliko dobro glume
Skini dvije sezone Dynamo Magician Impossible, iznervirat ce te koliko je nemoguce objasniti princip na kojem radi
Evo pogledaj ovo
Interesantno je i to sto on ne koristi pojam '' iluzije'' vec ''magije''
S obzirom da sam kjafir ovaj lik je nocna mora za moju logiku i razmisljanje![]()
I ti fakat vjerujes u ovo ??? wtf koji si ti lik hahhahah pa sve dogovoreno uslikano iza kamera, e svasta :/
- irac300
#33 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
E sad samo treba zamisliti ovog lika prije 2000 godina da radi ovakve stvari.
Imali bi novu religiju. 
- raoul duke
#34 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Nisi uspio ugrabit rijec kjafir u mom postu?HardCore wrote:Infidelity wrote: S obzirom da sam kjafir ovaj lik je nocna mora za moju logiku i razmisljanje![]()
I ti fakat vjerujes u ovo ??? wtf koji si ti lik hahhahah pa sve dogovoreno uslikano iza kamera, e svasta :/
Tvoja recenica/post na forumu klix protiv BBC brenda vrijednog skoro milijardu dolara.
Sada si me prosvjetlio!
- dječak sa šibicama
#35 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
To je jos Sai Baba patentiraoirac300 wrote:Pa normalno da je prevera ili iluzija kako hoćeš. Stvar je samo u tome da čovjek pravi odlične iluzije, pogotovu s levitacijom.
Moguce je, samo sto je nama cudno, ali zakoni fizike se mogu obarati ako si za to sposoban.
-
SundanceKid
#36 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Infidelity wrote:Ajde ne seri.SundanceKid wrote:Ukucas na youtube dynamo explanation i wholaaa izadje ti masa rezultata, sve provaljeni trikovi opasnog Dynamo madzionicara.
U principu, svi oni ljudi koje on kao zezne, nadmudri, prepozna broj iz njihove glave, su samo dobri glumci. Ljudi glume, on to sve osmisli, i nadje poneki kvalitetan trik koji uvjezba do savrsenstva. Mora se reci da jeste dobar, ali naravno, to su samo najobicniji trikovi, dobro izvedeni.
npr.
ili onaj trik u kojem zavrne iphone:
http://www.youtube.com/watch?v=QZ_15mc4 ... ure=fvwrel
Evo ti odgovor na taj video ''koji je objasnjen''
Radi se o iluziji, magiji ili triku, ali ovi youtube frikovi garant nece otkriti fazon na koji sve to funkcionise.
Ne mozes neke stvari izguglat i izyoutubat, da bi odmah shvatio. Treba ti vise od 5 minuta internet potrage.
Kao sto je neko vec rekao, to su majstori, koji godinama istrazuju takve stvari prije nego postanu isto.
Svaka dalja rasprava sa tobom za mene bi znacila vrijedjanje vlastite inteligencije.
Ili to, ili zamisliti da su svi ljudi kao @infidelity...irac300 wrote:E sad samo treba zamisliti ovog lika prije 2000 godina da radi ovakve stvari.Imali bi novu religiju.
-
rise against
#37 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
A jel ista od ovih trikova islo u live izdanju,ili je prvo islo snimanje pa onda na tv???
-
Mr. Brightside
#38 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
ne znam kako mu uspjeva, al' je interesantan za gledati i to je jedino važno
uostalom, pa mi "obični" ljudi ne možemo skontati one dječije trikove s pogađanjem karti, a ne ovo
uostalom, pa mi "obični" ljudi ne možemo skontati one dječije trikove s pogađanjem karti, a ne ovo
-
Chuckie
#39 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Ama kako god da je nastimano ne zanima me, probajte vi uvaliti neciji iPhone u staklenu flashu i nazvati ga a on zvoni. Dobar je mali, dobar. Zajebo je i Copperfielda.
- KPNCTNJAH
#40 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
ovo sto radi na prvom videu znam i ja
mogu misliti kako ovom liku hebu sve po spisku zbog otkrivanja svih trikova
sve je to gluma, tajming i dosta vjezbe...
-
damke_85
#41 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Pa ljudi moji to je tv-show, sve je namjesteno, svi ucestvuju, publika, kamermani, ima covjek cijeli tim, nije nikakvo cudo, nikakvi trikovi, osim onih nekih jeftini ulicni koje i niej tesko skontat...msilim stvarno zar to ne kontate?
Na tv je, dakle sve je moguce, mada to sto ima ljudi kao sto su ovi ovdje koji u sve vjeruju osim u normalno objasnjenje jest i razlog zasto se prave onakvi showprogrami i sto se dobro zaradjuje
Na tv je, dakle sve je moguce, mada to sto ima ljudi kao sto su ovi ovdje koji u sve vjeruju osim u normalno objasnjenje jest i razlog zasto se prave onakvi showprogrami i sto se dobro zaradjuje
-
Chuckie
#42 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Ko ce mi objasniti kako izvodi trik kad dodje u Riu ispred onog velikog isusovog kipa, stane medju stotine vjernika, rasiri ruke i da aparat trebama da ga slikaju, kad lik krenu lebdjeti 4-5 metara u zrak, izdignu se izmedju svog tolikog naroda? Svi se sjebase i krenuse njega da slikaju umjesto Isusa. 
- KPNCTNJAH
#43 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Tako sto postave kran iznad i dizu ga zicama, koje se ne vide kad kamera snima, a nebo bude u pozadini... svi ti ljudi koji izgledaju iznenadjeno znaju za fazon i glume da su vidjeli neko cudo...
-
damke_85
#44 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Chuckie wrote:Ko ce mi objasniti kako izvodi trik kad dodje u Riu ispred onog velikog isusovog kipa, stane medju stotine vjernika, rasiri ruke i da aparat trebama da ga slikaju, kad lik krenu lebdjeti 4-5 metara u zrak, izdignu se izmedju svog tolikog naroda? Svi se sjebase i krenuse njega da slikaju umjesto Isusa.
Salis se?
Evo kako, iznajmis lokaciju na sat-dva (oko kipa isusa) dovedes 50+ statista koji ce da se cude, platis im naravno, izvedes "trik"
Eto nadji to i pogledaj vidjet ces da mu se noge ne vide u cjelosti, moze bit da komotno stoji na stolici. Sve je namjesteno, SVE, lokacija, trik, ljudi okolo koji inace jako lose glume.
Ljudi ne lete.
-
Chuckie
#45 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Hajd u redu. Kako uvali iPhone i staklenu flasu? 
- valter.ba
#46 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Sto ce ovaj najebat kad ga madjionicari safatajuKPNCTNJAH wrote:
ovo sto radi na prvom videu znam i jasamo ti treba providno ljepilo za papir koje namazes po vratu, prvu bombonu naravno pojedes, a drugu drzis u ruci sve vrijeme...
mogu misliti kako ovom liku hebu sve po spisku zbog otkrivanja svih trikovaima vise epizoda, meni bilo mrsko gledati, bacio pogled na prvu...
sve je to gluma, tajming i dosta vjezbe...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- KPNCTNJAH
#47 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Evo 35:55 to za Rio sto si pitao...
- madFlava
#48 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Naravno, nije to nikakva magija, nit koji vrag
Sve je namjesteno, uglovi gledanja,pomagala itd. samo da bi covjek dozivio opticku varku.
Na Googleu ima objasnjeno 90% trikova, tako da koga interesuje malo nek istrazuje
trikovi sa levitacijom, hodanjem po vodi itd ,davno prokuzeni
Simpaticno je Dynamo
nista posebno.
Sve je namjesteno, uglovi gledanja,pomagala itd. samo da bi covjek dozivio opticku varku.
Na Googleu ima objasnjeno 90% trikova, tako da koga interesuje malo nek istrazuje
trikovi sa levitacijom, hodanjem po vodi itd ,davno prokuzeni
Simpaticno je Dynamo
-
Chuckie
#49 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
I kako ono uvali iPhone u flasu? Jos nisam to svario. 
- zli_hordas
#50 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Plasticna flasaChuckie wrote:I kako ono uvali iPhone u flasu? Jos nisam to svario.