Dvotaktol

Podforum za motocikliste...
Post Reply
NoriDeNoir

#1 Dvotaktol

Post by NoriDeNoir »

Pozdrav,
Kako su dosli topliji dani a i radi ustede goriva ponovo sam aktivirao svoj skutercic (Aprilia, 50 kubika, zracno hladjenje...).
E sad posto vec duze vrijeme ja licno nisam vozio taj skuter (jos od kad sam bio maloljetnik :) ) zaboravio sam a i vjerovatno se situacija i na trzistu promjenila, koje ulje za mjesavinu koristiti?

Temu sam nazvao dvotaktol ali vjerovatno se ne zovu sva ulja te vrste tako ali nema veze vazno je da razumijete sta pitam.

Do sada sam dva puta kupio inino 2T Scooter i Dvotaktol ST (jedan plave boje , jedan crvene) ali nisam siguran sta je bolje od toga. Scooter koristim uglavnom za obavljanje poslova po gradu tako da ne prelazim neku veliku kilometrazu ali opet ne bih volio upropastiti motor zbog pogresnog odabira ulja.

P.S
Na rezervoaru za ulje cini mi se da sam procitao da pise da preporucuju upotrebu sintetickog ulja (pise na talijanskom ali ovu rijec sam razumio) a vidio sam na ovom Ininom 2T scooter da pise polusinteticko dok na ovom dvotaktol ST ne spominju nista o tome ali pise da je namjenjen za upotebu kod dvotatktnih zrakom hladjenih motora....

Uglavnom ko se razumije u problematiku vec vjerovatno zna sta da mi preporuci pa vise necu pisati bespotrebno :run:
poslabakausipke

#2 Re: Dvotaktol

Post by poslabakausipke »

Šta ja znam nisam nekakav stručnjak :-? , ali koliko se razumijem u te stvari nebi bilo loše sipati STIHL ulje za mješavinu.
Ja isključivo sa tim uljem pravim mješavinu za svoj trimer ( kawasaki nije einhell)i zbilja nemam probleme, s tim da ti trimeri razvijaju obrtaje kao i ful cross mašine.
Sad zasad neprimjećujem ništa čak ni karakteristično ulje iz auspuha što je gotovo pravilo kod 2T mašina,a vjeruj mi taj je trimer u pravoj exploataciji. :)
Ulje kupujem u malom pakovanju određenom za 5l goriva uradim mješavinu i gass! :run:
Unnamed

#3 Re: Dvotaktol

Post by Unnamed »

Ja sipam Agip 2T Full Synthetic ulje i prezadovoljan sam...
Imas takodjer i malo jeftiniju varijantu AGIP City Tec 2T Oil...
Bilo koji odabir od ova dva neces fuliti :thumbup:
Post Reply