Dvolicnost Putina i Rusije

Post Reply
poostar

#1 Dvolicnost Putina i Rusije

Post by poostar »

Imam samo jedno pitanje za vas rusofile sto smatrate da Krim ima pravo na referendum.

Da li bi vi - danas sutra - podrzali referendum Cecenije da se odcijepi od Rusije ?

Ne samo Cecenije, vec i drugih oblasti gdje su Rusi manjina ?

hvala unaprijed
Last edited by poostar on 07/03/2014 01:49, edited 1 time in total.
gnjev

#2 Re: Dvolcinost Putina i Rusije

Post by gnjev »

I Texasa ...
poostar

#3 Re: Dvolcinost Putina i Rusije

Post by poostar »

gnjev wrote:I Texasa ...
nisam znao da je Texas u Rusiji
gnjev

#4 Re: Dvolcinost Putina i Rusije

Post by gnjev »

Nisi valjda nasjeo da jeste ?
dustaban

#5 Re: Dvolcinost Putina i Rusije

Post by dustaban »

ne znam sta bih ti reko, dvolicnost Putina me manje brine od jednolicnosti hrane.
poostar

#6 Re: Dvolcinost Putina i Rusije

Post by poostar »

dustaban wrote:ne znam sta bih ti reko, dvolicnost Putina me manje brine od jednolicnosti hrane.
da ti je jednolicnost hrane istinski problem ne bi visio na forumu ?

dalje, drzite se teme
dustaban

#7 Re: Dvolcinost Putina i Rusije

Post by dustaban »

poostar wrote:
dustaban wrote:ne znam sta bih ti reko, dvolicnost Putina me manje brine od jednolicnosti hrane.
da ti je jednolicnost hrane istinski problem ne bi visio na forumu ?

dalje, drzite se teme
Evo vracam se na temu

ne vjerujem ni ja da je Teksas u Rusiji.

Fakat si me zatekao sa ovim pitanjem...
:mrgreen:
Helikopter

#8 Re: Dvolicnost Putina i Rusije

Post by Helikopter »

poostar wrote:Imam samo jedno pitanje za vas rusofile sto smatrate da Krim ima pravo na referendum.

Da li bi vi - danas sutra - podrzali referendum Cecenije da se odcijepi od Rusije ?

hvala unaprijed
Rusija je teritorijalno ogromna drzava i mislim da im ne treba neka mala drzavica Krim od nekih caa 25 000 km2. Medjutim ovdje se radi o principima jer kada je bivsa drzava Rusija/SSSR dala samostalnost drzavama Evrope oni su racunali da ce te novosuverene drzave biti i dalje ruski prijatelji i neutralna vojna tampon zona. Medutim sada Ukrajina, kao i Poljska kao i druge drzave kojima su rusi dali slobodu i suverenost danas Rusima stavljaju pistolj na celo dovodeci NATO vojsku na granice Rusije i Ukrajine sto je veoma opasno za Rusiju: kad bi Rusija puistila Ktim zapad bi krenuo na njih da razbiju Rusiju po mogucnosti na stotine malih i slabih drzvica. Na taj nacin njihova konkurencija Rusija bi bila na koljenima a oni osim Kine bili do daljnjeg jedini vladari cijelog svijeta i svjetskih raznoraznih bogatih resursa/prirodnih bogatstava.
jefferson

#9 Re: Dvolicnost Putina i Rusije

Post by jefferson »

Helikopter wrote:
poostar wrote:Imam samo jedno pitanje za vas rusofile sto smatrate da Krim ima pravo na referendum.

hvala unaprijed
Rusija je teritorijalno ogromna drzava i mislim da im ne treba neka mala drzavica Krim od nekih caa 25 000 km2. Medjutim ovdje se radi o principima jer kada je bivsa drzava Rusija/SSSR dala samostalnost drzavama Evrope oni su racunali da ce te novosuverene drzave biti i dalje ruski prijatelji i neutralna vojna tampon zona. Medutim sada Ukrajina, kao i Poljska kao i druge drzave kojima su rusi dali slobodu i suverenost danas Rusima stavljaju pistolj na celo dovodeci NATO vojsku na granice Rusije i Ukrajine sto je veoma opasno za Rusiju: kad bi Rusija puistila Ktim zapad bi krenuo na njih da razbiju Rusiju po mogucnosti na stotine malih i slabih drzvica. Na taj nacin njihova konkurencija Rusija bi bila na koljenima a oni osim Kine bili do daljnjeg jedini vladari cijelog svijeta i svjetskih raznoraznih bogatih resursa/prirodnih bogatstava.
Nema veze koliki je Krim, nego gdje se nalazi.
Helikopter

#10 Re: Dvolcinost Putina i Rusije

Post by Helikopter »

poostar wrote:
gnjev wrote:I Texasa ...
nisam znao da je Texas u Rusiji
Nije ali se radi na tome da se prebaci u Rusiju :lol:
klixo

#11 Re: Dvolicnost Putina i Rusije

Post by klixo »

cetnicko/ruska posla...Isto su uradili ovdje ,ali nakon sto su protjerali milion ljudi i pobili Bog zna koliko.

Bošnjaci bi ovdje stati na stranu amerike i iskoristiti ovu situaciju...Istina je da amerika ako ne veci onda sigurno nisu manji zlocinci od rusa ,ali nemas drugog izbora nego gledati svoje dobro...i ne palamuditi i dodvoravati se srbima kako su ameri veca govna od rusa i sl.
Vakat je da bošnjo nauci igrat politike, a ne glumiti dobricinu i moralistu.
Helikopter

#12 Re: Dvolicnost Putina i Rusije

Post by Helikopter »

jefferson wrote:
Helikopter wrote:

hvala unaprijed
Nema veze koliki je Krim, nego gdje se nalazi.
Ako nema veze onda ce ga Rusi jednim cunamijem skroz potopiti pa to poluostrvo vise nece biti objekat neke strateske paznje, nisu ni Rusi toliko ludi pa da ima NATO dodje i stavi pistolj na celo na granici izmedju Rusije i Ukrajine. Za Ukrajinu bi bilo najbolje da ostane vojno neutralna i da onda zadrze Krim.
navedeni

#13 Re: Dvolicnost Putina i Rusije

Post by navedeni »

Evo neka uzmu Srbiju umjesto Krima.... samo prijedlog
Ebu Ubejde

#14 Re: Dvolicnost Putina i Rusije

Post by Ebu Ubejde »

hvala unaprijed
Zasto bi se Cecenija otcjepljivala od islamskog svijeta? Rusija je kao islamski svijet.
flexibila

#15 Re: Dvolicnost Putina i Rusije

Post by flexibila »

Nego sta samo cijepanje i odvajanje, ja se ocijepio od zene :D i jos sam ziv . :gunjastajl:
Post Reply