Dvojba

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
LeKo

#1 Dvojba

Post by LeKo »

Dragi moji prijatelji forumaši,

došlo vrijeme da i meni pomognete u odabiru auta. Naime, trenutno sam u rješavanju jednog od najbitnijih pitanja u životu - stambenog, te sam zbog istog prinuđen prodati sadašnje auto i kupiti nešto za prelazni period (nekih 5 godina). Kao što možete i predpostaviti budžet za kupovinu auta i neće biti baš neki do max 7.000,00 KM. Gledao sam neka auta u tom cjenovnom rangu i biću iskren da izbor i nije neki, al' koliko para toliko muzike. Najveća dvojba mi je između G mk3 VR6 i Audija 80 B3 (jaje) 1.8S. Naravno, i svi drugi prijedlozi su dobro došli. Dodao bih da sam porodičan čovjek i da planiram skoro proširenje porodice. Hvala unaprijed na pomoći.

LeKo
VR6

#2 Re: Dvojba

Post by VR6 »

Kakve logike imaju Golf 3 VR6 i Audi 80 1.8S? Ne znam jel ovo jos jedna zajebancija il si ozbiljan. Ak fakat trazis, onda trazi Golf 3 GTI 2.0 8V - 115 KS, prije svega zbog potrosnje, posto vidim da ti performanse nisu najbitnije. A i mnogo su jeftiniji i ima ih vise nego VR6-ica... :)
Bullet Tooth Tony

#3 Re: Dvojba

Post by Bullet Tooth Tony »

http://www.market.ba/oglas/204445

ili da probas naci tzv.delfina sa otvorenom prednjom maskom :thumbup: :thumbup:
Citizen-X

#4 Re: Dvojba

Post by Citizen-X »

Beze, ovaj je besbeli smece.

Ja kad bih morao da iskesam 6200 maraka za ovog pasata - radije bi ih podijelio sirotinji matere mi taman nikad auta ne provoz'o.

Ovo ne vrijedi bolan 400-500 eura kako treba.

Tuga jedna sta je kod nas zacijenjenu u p. lijepe materine. Za te pare se moze Chevrolet Corvetta istog godista vozit u USA npr. Renault Laguna 2003, godista se moze dobit' za tu lovu u Njemackoj. A kod nas katastrofa.

Da imam 7000 da dam radije bih birao nesto iz korejske produkcije pa kud puklo da puklo.
Dobijes mladji auto kudikamo a nesto sto je barem koliko toliko na mjestu. Mada ni Audi B4 nije los izbor - ukoliko se nadje te cijene.

Prijatelj je nedavno prodavao Fiat Cromu TDI za istu cijenu - imala je kozna sjedista, "dugmetarno" podesavanje istih - a o automatskoj klimi da ne pricam. Mislim da je bila 94-95 godiste. Ne sjecam se je l imala i airbag. Je, talijan je - al' sveca mu vise dobijes od ove kante. On bio prezadovoljan sa njom. A prela je ko maca.

Al' ovo je grob. Cuj 6000 i kusur.

Evo "proguglah" po marketu - i nadjoh jednu benzinku jos sa plinom, i jeftinija i ljepsa i udobnija mater mu:

http://www.market.ba/oglas/197962

Definitivno smo drzava u *rcu.
LeKo

#5 Re: Dvojba

Post by LeKo »

VR6 wrote:Kakve logike imaju Golf 3 VR6 i Audi 80 1.8S? Ne znam jel ovo jos jedna zajebancija il si ozbiljan. Ak fakat trazis, onda trazi Golf 3 GTI 2.0 8V - 115 KS, prije svega zbog potrosnje, posto vidim da ti performanse nisu najbitnije. A i mnogo su jeftiniji i ima ih vise nego VR6-ica... :)
Iskren da budem posebne logike baš i nema, cijena je ta koja je limit. Što se tiče oglasa za GIII, VR-ovi su najjeftiniji (ovo što sam do sada vidio), a A80 je onako usput upao u izbor jer je fakat očuvan. Što se tiče GTi 2.0 naravno da bih ga kupio ukoliko bi našao koliko toliko solidan i da nije spušen, kristal farovi i štopke muzika 3kw, nevolim prerade.
LeKo

#6 Re: Dvojba

Post by LeKo »

Citizen-X wrote:Beze, ovaj je besbeli smece.

Ja kad bih morao da iskesam 6200 maraka za ovog pasata - radije bi ih podijelio sirotinji matere mi taman nikad auta ne provoz'o.

Ovo ne vrijedi bolan 400-500 eura kako treba.

Tuga jedna sta je kod nas zacijenjenu u p. lijepe materine. Za te pare se moze Chevrolet Corvetta istog godista vozit u USA npr. Renault Laguna 2003, godista se moze dobit' za tu lovu u Njemackoj. A kod nas katastrofa.

Da imam 7000 da dam radije bih birao nesto iz korejske produkcije pa kud puklo da puklo.
Dobijes mladji auto kudikamo a nesto sto je barem koliko toliko na mjestu. Mada ni Audi B4 nije los izbor - ukoliko se nadje te cijene.

Prijatelj je nedavno prodavao Fiat Cromu TDI za istu cijenu - imala je kozna sjedista, "dugmetarno" podesavanje istih - a o automatskoj klimi da ne pricam. Mislim da je bila 94-95 godiste. Ne sjecam se je l imala i airbag. Je, talijan je - al' sveca mu vise dobijes od ove kante. On bio prezadovoljan sa njom. A prela je ko maca.

Al' ovo je grob. Cuj 6000 i kusur.

Evo "proguglah" po marketu - i nadjoh jednu benzinku jos sa plinom, i jeftinija i ljepsa i udobnija mater mu:

http://www.market.ba/oglas/197962

Definitivno smo drzava u *rcu.
Nije loša, valjda ćemo naći nešto solidno, u svakom slučaju hvala na sugestijama.
LeKo

#7 Re: Dvojba

Post by LeKo »

Beg_Babic wrote:http://www.market.ba/oglas/204445

ili da probas naci tzv.delfina sa otvorenom prednjom maskom :thumbup: :thumbup:
Beže, nije da nisam razmišljao o ovom Passatu, al' su skupi izuzezv grobova, evo konkretno ovaj, 6200 istekla registracija. Naravno, kada nešto kupim planiram odmah u njega nešto i uložiti da sam koliko toliko siguran. Kada sve sabereš i oduzmeš ovaj od 6200 bi me izašao na kraju 7.500.
Post Reply