Ko se razumije u dvoglede? Šta znači ovo 8x21 ili field 6.4 , koliko otprilike zumira. Je li ovaj Olympus kvalitet?
Moderator: anex

sjetih te se, jučer bila u fisu, i naletila na sasvim ok dvogled, 20x50, točnije je 10x ali opet je fin, 49km. U rangu je onih koji u spec trgovinama dođu 250km.jasko_ba wrote:Moze li se negdje kupiti kakav kvalitetan, a da nije preko pika? Trazim vec duze vrijeme
E super. Taman sam kontao do Zenice za vikend, pa mogu produziti malo.zlo zlo wrote:sjetih te se, jučer bila u fisu, i naletila na sasvim ok dvogled, 20x50, točnije je 10x ali opet je fin, 49km. U rangu je onih koji u spec trgovinama dođu 250km.jasko_ba wrote:Moze li se negdje kupiti kakav kvalitetan, a da nije preko pika? Trazim vec duze vrijeme
sigurno ce se u buducnosti rađat ljudi sa tri oka pa prave troglede.belfy wrote:trogled niko nista (samo da nebude da sam pogresio u prevodu pa bude trigled)...?
da, bas tako. samo ljudi sa tri oka gledaju one 3D filmove... ima smisla...radiša wrote:sigurno ce se u buducnosti rađat ljudi sa tri oka pa prave troglede.belfy wrote:trogled niko nista (samo da nebude da sam pogresio u prevodu pa bude trigled)...?
Imam isti, u ratu ga nekad neko donio sa linije i dan danas stoji u ladiciagent_zero wrote:Ja imam ruski, odnosno sovjetski BPC5 8x30 iz 1992, nabavio ga početkom rata: