Dvije preslatke kujice
Moderator: anex
- Pasiflora
#1 Dvije preslatke kujice
Ovako: po mome kvartu vec neko vrijeme vrte se 2 kujice. Jena je mjesanka (po mojoj procjeni stara oko 4 mjeseca) vrlo razigrana i slatka i beskrajno pametna za tako mladog i malog psa. Mislim da ce biti pas srednje velicine kada (i ako) odraste.
Druga je zenka tornjaka (recimo da je starija vise od 1 god, ali nisam sigurna) Prelijepa i izgleda mi kao da je zivjela u dobrim uslovima. Mislim da trenutno ima tjeranje (moj pas je "pokusao nesto", a kada sam ga uhvatila za ogrlicu da ga odvucem ona je jako zarezala na mene).
Jedna susjeda koja ima pse i ja ih nahranimo kada ih sretnemo, ali to nije rjesenje buduci da je ovih dana zaista hladno i zbog toga sto je zenka tornjaka ogromna i pitanje je dana kada ce neko zvati sintore da je odvedu (iako je potpuno bezopasna i druzeljubiva).
Ako uspijem, postavit cu slike.
Hajmo ljudi, ima valjda neko mjesta za dvije prelijepe kujice...
Druga je zenka tornjaka (recimo da je starija vise od 1 god, ali nisam sigurna) Prelijepa i izgleda mi kao da je zivjela u dobrim uslovima. Mislim da trenutno ima tjeranje (moj pas je "pokusao nesto", a kada sam ga uhvatila za ogrlicu da ga odvucem ona je jako zarezala na mene).
Jedna susjeda koja ima pse i ja ih nahranimo kada ih sretnemo, ali to nije rjesenje buduci da je ovih dana zaista hladno i zbog toga sto je zenka tornjaka ogromna i pitanje je dana kada ce neko zvati sintore da je odvedu (iako je potpuno bezopasna i druzeljubiva).
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Dvije preslatke kujice
probaj kontaktirati nekoga s vlasica, ima ono udruzenje u travniku, udruzenje za zastitu tornjaka, mislim da bi oni vrlo rado udomili tu zenku...sitno wrote:Ovako: po mome kvartu vec neko vrijeme vrte se 2 kujice. Jena je mjesanka (po mojoj procjeni stara oko 4 mjeseca) vrlo razigrana i slatka i beskrajno pametna za tako mladog i malog psa. Mislim da ce biti pas srednje velicine kada (i ako) odraste.
-
VeljaPas
za tornjakusu sam nasao mjesto kod jednog ovcara u blizini SA. ima vec jednog i prihvatio bi i ovu iako je sa ceste.sitno wrote:Poslali su mi odgovor...
Oni nista ne mogu uciniti i sugeriraju mi da pokusam u SOS-u![]()
Pa cika Velja, ima li kod vas mjesta za barem jednu od ove dvije curice??????
trebalo bi je samo veterinarski obraditi.
i za drugu ima sanse.
problem mi je trenutno prevoz.