DVD snimljeni video - slika zrnata na TV-u?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
brkox

#1 DVD snimljeni video - slika zrnata na TV-u?

Post by brkox »

Imam par kratkih videa 1920*1080 koje želim snimiti na dvd, postaviti menu kako bi se pojedini mogao izabrati i kad sam to sve posložio i spržio na dvd ako te iste filmove gledam preko usb stika kojeg uključim u tv - slika je super, naprotiv ako gledam na tom istom tv-u sa priključenog dvd-a slika je puuno lošija, zrnata i sl...gdje sam pogriješio?

U programu Corel Studio X10 u kojem sam uradio taj mali Meni i sl. nemam nekih opcija za namjestiti kvalitetu dvd videa?

Imali nešto drugo na što moram obratiti pažnju?
arnes_king

#2 Re: DVD snimljeni video - slika zrnata na TV-u?

Post by arnes_king »

brkox wrote:Imam par kratkih videa 1920*1080 koje želim snimiti na dvd, postaviti menu kako bi se pojedini mogao izabrati i kad sam to sve posložio i spržio na dvd ako te iste filmove gledam preko usb stika kojeg uključim u tv - slika je super, naprotiv ako gledam na tom istom tv-u sa priključenog dvd-a slika je puuno lošija, zrnata i sl...gdje sam pogriješio?

U programu Corel Studio X10 u kojem sam uradio taj mali Meni i sl. nemam nekih opcija za namjestiti kvalitetu dvd videa?

Imali nešto drugo na što moram obratiti pažnju?
Pogledaj prvo koliko memorije zauzimaju ti videi u izvornom obliku pa vidi koliki je kapacitet DVD-a :) Mislim da ti je tu problem, pa ti se konvertuje u manju rezoluciju i format manjeg kvaliteta.
leon25

#3 Re: DVD snimljeni video - slika zrnata na TV-u?

Post by leon25 »

Nemozes dobiti hd sliku s DVD a jer ga na tv prikljucikes preko scart ili chinc prikljucka jer je to analogni signal dok kad gledaš sa USB a imas hd sliku i naravno da se jasno vidi razlika i jos ako si przio kao DVD video u startu ti je konvrtovano na SD kvalitetu
iz zadnje klupe

#4 Re: DVD snimljeni video - slika zrnata na TV-u?

Post by iz zadnje klupe »

Nemozes dobiti hd sliku s DVD a jer ga na tv prikljucikes preko scart ili chinc prikljucka jer je to analogni signal dok kad gledaš sa USB a imas hd sliku i naravno da se jasno vidi razlika i jos ako si przio kao DVD video u startu ti je konvrtovano na SD kvalitetu
Sve ti je covjek rekao, jedini nacin da imas HD je da imas i blu ray prazni disk za snimanje, blu ray pržač i player
Post Reply