Imam par kratkih videa 1920*1080 koje želim snimiti na dvd, postaviti menu kako bi se pojedini mogao izabrati i kad sam to sve posložio i spržio na dvd ako te iste filmove gledam preko usb stika kojeg uključim u tv - slika je super, naprotiv ako gledam na tom istom tv-u sa priključenog dvd-a slika je puuno lošija, zrnata i sl...gdje sam pogriješio?
U programu Corel Studio X10 u kojem sam uradio taj mali Meni i sl. nemam nekih opcija za namjestiti kvalitetu dvd videa?
Imali nešto drugo na što moram obratiti pažnju?
DVD snimljeni video - slika zrnata na TV-u?
Moderator: Benq
- arnes_king
#2 Re: DVD snimljeni video - slika zrnata na TV-u?
Pogledaj prvo koliko memorije zauzimaju ti videi u izvornom obliku pa vidi koliki je kapacitet DVD-abrkox wrote:Imam par kratkih videa 1920*1080 koje želim snimiti na dvd, postaviti menu kako bi se pojedini mogao izabrati i kad sam to sve posložio i spržio na dvd ako te iste filmove gledam preko usb stika kojeg uključim u tv - slika je super, naprotiv ako gledam na tom istom tv-u sa priključenog dvd-a slika je puuno lošija, zrnata i sl...gdje sam pogriješio?
U programu Corel Studio X10 u kojem sam uradio taj mali Meni i sl. nemam nekih opcija za namjestiti kvalitetu dvd videa?
Imali nešto drugo na što moram obratiti pažnju?
-
leon25
#3 Re: DVD snimljeni video - slika zrnata na TV-u?
Nemozes dobiti hd sliku s DVD a jer ga na tv prikljucikes preko scart ili chinc prikljucka jer je to analogni signal dok kad gledaš sa USB a imas hd sliku i naravno da se jasno vidi razlika i jos ako si przio kao DVD video u startu ti je konvrtovano na SD kvalitetu
-
iz zadnje klupe
#4 Re: DVD snimljeni video - slika zrnata na TV-u?
Sve ti je covjek rekao, jedini nacin da imas HD je da imas i blu ray prazni disk za snimanje, blu ray pržač i playerNemozes dobiti hd sliku s DVD a jer ga na tv prikljucikes preko scart ili chinc prikljucka jer je to analogni signal dok kad gledaš sa USB a imas hd sliku i naravno da se jasno vidi razlika i jos ako si przio kao DVD video u startu ti je konvrtovano na SD kvalitetu